Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 18/2015 (V.21.) önkormányzati rendelete

Az egyes szociális ellátásokról szóló 4/2015. (VI. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2015. 05. 22- 2015. 05. 26

Sárbogárd Város Önkormányzat
Képviselő - testületének


18/2015. (V. 21.) önkormányzati rendelete


az egyes szociális ellátásokról szóló

4/2015. (VI. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról



Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Sztv.) 26. §-a, 32.§ (1) bekezdés b) pontja és a 92.§ (1) bekezdés a) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32 cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Nagylók Község Önkormányzat Képviselő – testületének és Hantos Község Önkormányzat Képviselő – testületének egyetértésével a következőket rendeli el:


  1. § Az egyes szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II. 27..) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10. § (17) bekezdése helyébe az alábbi (17) bekezdés lép:


(17) A lakhatáshoz nyújtott települési támogatás áram-, gáz- és ivóvíz szolgáltatás esetében természetbeni támogatásként nyújtandó és folyósítása közvetlenül a szolgáltatók részére történik a szolgáltatók és az önkormányzat megállapodása alapján. Előrefizetős mérővel rendelkező támogatott esetében a feltöltéshez szükséges kódot (token) a szolgáltató közvetlenül küldi meg a támogatott részére. Amennyiben a támogatott bármely okból a kódot (token) nem kapja meg, úgy a szolgáltató által küldött adatállományból azt a Polgármesteri Hivatal ügyintézője bocsátja rendelkezésére.


  1. § A Rendelet 12. § (1) bekezdés b. pontja helyébe az alábbi b. pont lép:


b. háziorvosi igazolást arról, hogy a 18. életévét betöltött tartósan beteg 3 hónapot meghaladóan gondozásra, ápolásra szorul, és az ápolt esetében az Szt. 43/A § (2) bekezdésében foglalt feltételek közül legalább kettő egyidejűleg fennáll.


  1. § A Rendelet 17. § -a a következő (10) – (11) bekezdéssel egészül ki:


(10) A képviselő – testületnek a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételről szóló egyedi, legfeljebb öt tanévre szóló támogatást megállapító határozata alapján a tanévenkénti egyösszegű kifizetéseket az eseti települési támogatások költségvetési keretének terhére a polgármester a képviselő - testület határozatában foglalt feltételek fennállása esetén egyedi határozattal engedélyezi.



(11) Nem állapítható meg eseti támogatás azon kérelmező részére, aki


  1. állástalan személy és a Fejér Megyei Kormányhivatal Sárbogárdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával való együttműködését hatósági bizonyítvánnyal nem igazolja,


  1. önhibájából, vagy életvitele miatt került nehéz anyagi helyzetbe, helyzetének javítására lehetősége lett volna, de azt saját hibájából elmulasztotta.


  1. a tárgyévben, vagy az azt megelőző évben a 17. § (7) bekezdése alapján megállapított kamatmentes kölcsönt határidőben nem fizette vissza.


  1. § A Rendelet 8. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép


  1. § A Rendelet 10. melléklete helyébe ezen rendelet 2. melléklete lép.


  1. § Hatályát veszti a rendelet 24. § c) pontja.


  1. § Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépést követő 5. napon hatályát veszti, rendelkezéseit a térítési díj vonatkozásában 2015. május 01. napjától kell alkalmazni.


Sárbogárd, 2015. május 08.



dr. Sükösd Tamás
    polgármester

Demeterné dr. Venicz Anita
 jegyző




Kihirdetve: 2015. május 21.



Demeterné dr. Venicz Anita
 jegyző