Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 16/2016 (VI.23..) önkormányzati rendelete

a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 06. 24- 2016. 06. 28

Sárbogárd Város Önkormányzat

Képviselő-testületének


16/2016. (VI. 23.) önkormányzati rendelete


a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.)  önkormányzati rendelet módosításáról


Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § és 88. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:


1. § A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § 12. pontja helyébe a következő 12. pont lép:

12. hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj: (közszolgáltatási díj) az ingatlan tulajdonos által – jogszabályban meghatározott díjfizetési időszakra – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáért az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak (a továbbiakban: Koordináló szerv) fizetendő díj, melynek mértékét, és megfizetésének feltételeit a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapításáért felelős miniszter rendeletben határozza meg.”


2. § A Rendelet 4. § (4)-(5) bekezdése hatályát veszti.


3. § A Rendelet 14. § (7) bekezdésének e) pontja helyébe a következő e) pont lép:

„e) Sárbogárd 1216 hrsz Tüzér utca, üveg hulladék gyűjtőpont”


4. § A Rendelet 15. § (2) bekezdése helyébe a következő (2) bekezdés lép:

„(2) A közszolgáltatási díj átvállalásáról a polgármester határozattal dönt, melyet meg kell küldeni az érintetteknek és egyidejűleg intézkedni kell a díjnak a Koordináló szerv javára történő átutalásáról.”


5. § A Rendelet 19. § (1) bekezdésének helyébe a következő (1) bekezdés lép:

„(1) Ha az ingatlantulajdonos a közszolgáltatás alá nem tartozó hulladék elszállításával a Szolgáltatót bízza meg, a megrendelés és a szolgáltatás feltételeiben történő megállapodásuk alapján a Szolgáltató a megjelölt időpontra vagy időtartamra a megjelölt mennyiségű, és összetételű hulladéknak megfelelő gyűjtőedényt az ingatlantulajdonos rendelkezésére bocsátja, a hulladék elszállítását elvégzi és gondoskodik a kijelölt ártalmatlanító helyen történő elhelyezéséről.

Az ingatlantulajdonos a megállapodásban kikötött díjat köteles megfizetni.”



6. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépést követő 5. napon hatályát veszti.




Sárbogárd, 2016. június 10.

        

dr. Sükösd Tamás                                               Demeterné dr. Venicz Anita

polgármester                                                                   jegyző





Kihirdetve: 2016. június 23.


                                                                                       Demeterné dr. Venicz Anita

                                                                                        jegyző