Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelete

Sárbogárd Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 24

Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelete

Sárbogárd Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetéséről

2023.02.24.

Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés eredeti jogalkotói hatáskörében és a 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a 16. § tekintetében a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 79. § (3) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Sárbogárd Város Önkormányzatának Képviselő-testületére és annak bizottságaira, az önkormányzatra, az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre.

Az önkormányzati költségvetés kiadásai és bevételei, a hiány mértéke és finanszírozásának módja

2. § (1) A Képviselő-testület Sárbogárd Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetését, 1.900.954.812 Ft bevétellel, 2.154.707.336 Ft kiadással fogadja el, az 1. mellékletben részletezett bevételek és kiadások figyelembevételével. A bevételek és a kiadások különbözeteként 253.752.524 Ft forráshiányt állapít meg.

(2) A működési bevételek és kiadások különbözeteként keletkező 253.752.524 Ft összegű forráshiány finanszírozását az előző évi maradványból határozza meg.

(3) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételi és kiadási előirányzatból a költségvetési szervek és az önkormányzat kiemelt előirányzatait az 1. mellékletekben szereplő összegekben hagyja jóvá.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatait mérlegszerűen, kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban költségvetési szervenként és önkormányzati szinten az 2., 3., 4., 5., 6. és 7.mellékletek mutatják.

(5) A 2. § (1) bekezdésben megállapított bevételi előirányzatból önkormányzati szinten

Működési költségvetési bevételek 1.900.954.812 Ft, ebből:

a) Műkődési célú támogatások államháztartáson belülről: 1.461.993.911 Ft

b) Közhatalmi bevételek 285.000.000 Ft

c) Működési bevételek 153.960.901 Ft

(6) A 2. § (1) bekezdésben megállapított kiadási előirányzatból önkormányzati szinten

a) Működési költségvetési kiadások 2.146.382.336 Ft, ebből:

aa) Személyi juttatások 843.401.349 Ft

ab) Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 116.176.403 Ft

ac) Dologi kiadások 645.813.599 Ft

ad) Ellátottak pénzbeli juttatásai 33.000.000 Ft

ae) Egyéb működési célú kiadások 483.845.505 Ft

b) Felhalmozási költségvetési kiadások 18.645.480 Ft, ebből:

ba) Beruházások 5.845.480 Ft

bb) Felújítások 12.800.000 Ft

c) Tartalékok 5.500.000 Ft

d) Finanszírozási kiadások 8.325.000 Ft

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási előirányzatból a felhalmozási, felújítási kiadásokra az 13. mellékletben részletezett feladatokra, célokra 18.645.480 Ft-ot határoz meg a Képviselő-testület.

(8) A 2. § (1) bekezdésben megállapított bevételi előirányzatból a támogatások, kölcsönön bevételeit a 9. melléklet, a helyi adó és egyéb közhatalmi bevételeket a 11. melléklet tartalmazza.

(9) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási előirányzatból a támogatások, kölcsönök nyújtását és törlesztését a 8. mellékletben, a lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a 10. mellékletben, az irányító szervi támogatások folyósítását a 12. mellékletben határozza meg a Képviselő-testület.

3. § A Képviselő-testület a költségvetési év azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegével együtt az 16. melléklet szerint határozza meg.

4. § A költségvetési szervek és az Önkormányzat feladatellátásához a megállapított személyi juttatások előirányzatából foglalkoztathatók létszámirányait a 15. melléklet szerint határozza meg a Képviselő-testület, melyből a közfoglalkoztatotti létszám a programokhoz igazodóan polgármesteri hatáskörben változtatható.

5. § A Képviselő-testület a Stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit és a Stabilitási törvény végrehajtási rendelete szerinti saját bevételeket a 16. melléklet szerint határozza meg.

6. § A költségvetésben az esetleges bevételi kiesések pótlására, a váratlan feladatok finanszírozására általános tartalékot 5.500.000 Ft összegben a 14. melléklet szerint határozza meg a Képviselő-testület.

A polgármesteri átruházott hatáskörben jogosult 2 millió Ft egyedi értéket meg nem haladó, az intézmények alapfeladatának ellátásához nélkülözhetetlen eszköz nagyjavítását, felújítását, illetve javíthatatlanság esetén pótlását, valamint maximum 500.000 Ft összegű egyéb halaszhatatlan előre nem tervezett kiadásokat az általános tartalék terhére engedélyezni, erről a Képviselő-testületet tájékoztatja.

7. § (1) A költségvetésben nem önkormányzati szervezetek részére támogatásokra 104.052.000 Ft-ot határoz meg a Képviselő-testület.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. CXCV. törvény 53 § (1) bekezdése alapján az önkormányzati támogatásban részesítettek elszámolási kötelezettséggel tartoznak a támogatás felhasználásáról az önkormányzat és a támogatott által megkötött megállapodásban rögzített határidőig. Amennyiben a határidőre történő számadási kötelezettségének nem tesz eleget, a további támogatás, finanszírozás felfüggesztésre kerül.

Az Önkormányzat vagyonával és felhalmozásokkal kapcsolatos rendelkezések

8. § (1) Az Önkormányzat vagyonával való gazdálkodás szabályait az Önkormányzat tulajdonáról, a tulajdonosi jogok gyakorlásáról, a vagyonnal való gazdálkodásról és értékesítésének egyes szabályairól szóló önkormányzati rendelet tartalmazza, amelyek betartásától nem lehet eltekinteni.

(2) Új feladat megkezdéséről a források és a költségek ismeretében a Képviselő-testület dönt.

(3) A vagyontárgyak hasznosításáért az Önkormányzat fizetési eszközként csak készpénzt illetve számlapénzt fogadhat el, más fizetési mód alkalmazásához (csereingatlan, értékpapír, természetbeni teljesítés, stb.) a Pénzügyi, Városgazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság támogató véleménye szükséges.

(4) A tulajdon védelmének biztosítása, ellenőrzése, valamint a költségvetési szerveknél az eszközökről és azok állományában bekövetkezett változásokról mennyiségben és értékben folyamatosan vezetett részletező nyilvántartást mellett, a december 31-i fordulónappal készített mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat alátámasztó leltározást három évenként kell végrehajtani.

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok

9. § (1) A Képviselő-testület a hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket az alábbiak szerint határozza meg:

a) hitel felvételéről, készfizető-kezesség vállalásáról szóló döntés a Képviselő-testület kizárólagos hatásköre,

b) hitel igénybevételére, lehívására a polgármester jogosult,

c) hitelek szerződés szerinti törlesztésének, kamatfizetésének elrendelésére a polgármester jogosult.

(2) A hitelek felvétele, adósságot keletkeztető ügylet kötése során a Stabilitási törvény szerint kell eljárni.

(3) Az átmenetileg szabad pénzeszközök pénzintézetnél történő betéti elhelyezésről a polgármester dönt.

(4) Az átmenetileg szabad pénzeszközök terhére a polgármester döntése szerint vásárolható elsődlegesen forgalomban lévő három hónapot meg nem haladó lejáratú értékpapír.

10. § (1) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára meghatározott célra pótelőirányzatot biztosít, a polgármester a Képviselő-testület a költségvetési rendelet módosítására irányuló javaslattal tájékoztatja.

(2) A tervezett bevételi előirányzatokon felül keletkezett többletbevételeket, a bevételi többlet eléréséhez szükséges kiadási előirányzat biztosítását követően a forráshiány csökkentésére kell fordítani.

(3) A költségvetési szervek felújítási előirányzatait Sárbogárd Város Önkormányzata kezeli, felhasználásra a felújításban érintett költségvetési szervek vezetőjével együttesen intézkedik.

(4) Az önkormányzati feladatrendszert érintő tartalmi és szerkezeti változásokra vonatkozó javaslatokat a költségvetési kihatás bemutatásával együtt lehet a Képviselő-testület elé terjeszteni.

(5) Pénzügyi tartalmú és a költségvetési, valamint az azt követő évekre vonatkozó pénzügyi kihatású előterjesztések csak a Pénzügyi, Városgazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság, illetve az illetékes szakmai bizottság véleményével terjeszthetők a Képviselő-testület elé.

(6) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről, a B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről, a B6. Működési célú átvett pénzeszközök és a B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök rovatain megtervezett költségvetési bevételi előirányzatok módosítására a bevételhez kapcsolódó célnak megfelelő költségvetési kiadási előirányzatok egyidejű módosításával.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat kiadásai kiemelt előirányzatai között szükséges átcsoportosítást hajtson végre.

(8) A Képviselő-testület felhatalmazása alapján történt előirányzat módosításokról és előirányzat átcsoportosításokról a polgármester a Képviselő-testületet a következő költségvetési rendeletmódosításkor tájékoztatja.

(9) Az éves költségvetési előirányzatok felhasználása során figyelemmel kell lenni a finanszírozási hányad havi ütemére. A felhasználást a Polgármesteri Hivatal havonta nyomon követi és jelenti a Képviselő-testületnek. Jelenetős összegű eltérés esetén pótköltségvetésre tesz javaslatot a jegyző.

11. § A költségvetési szervek maradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá a zárszámadási rendeletével egy időben.

12. § (1) A költségvetési szerv vezetője a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(2) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szerv vezetője előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkezik.

(3) A költségvetési szerveknek a céljelleggel biztosított előirányzatokról az éves gazdálkodásról szóló beszámoló készítésekor kell számolni.

(4) A költségvetési szervek vezetői pénzügyi fedezet, előirányzat, vagy ezekről szóló, a fenntartótól származó írásos dokumentum hiányában feladatot, kötelezettséget nem vállalhatnak, annak végrehajtását nem kezdhetik meg.

(5) A költségvetési szervek vezetői kötelesek megfelelő alapdokumentumokat vezetni az ellátotti létszám pontos meghatározása érdekében.

(6) A költségvetési szerv vezetője felel a számára a saját költségvetésében meghatározott előirányzatok felhasználásáért. Köteles feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről úgy gondoskodni, hogy az biztosítsa a költségvetési szerv költségvetésében megállapított előirányzatok takarékos felhasználását.

13. § Az Önkormányzat által a költségvetési szervek részére engedélyezett létszámirányszámot éves átlagban be kell tartani.

14. § (1) A civil szervezetek támogatására jóváhagyott 1.650.000 Ft és a sportcélú támogatásokra tervezett 3.700.000 Ft felhasználását a Oktatási, Közművelődési és Sport Bizottság jogosult meghatározni, a 3/2005. (II. 14.) önkormányzati rendeletben szabályozottak szerint.

(2) A nyári táborozás, kirándulások támogatására tervezett 800.000 Ft összeg felhasználásáról - nyilvános pályázati eljárás után - az Oktatási, Közművelődési és Sport Bizottság dönt.

(3) A Sárbogárdon működő egyesület és nonprofit szervezetek részére gyógyászati és fejlesztési eszközök, segédeszközök vásárlására nyújtott támogatásokkal kapcsolatban elfogadott 400.000 Ft felhasználásáról - nyilvános pályázati eljárás után - az Egészségügyi és Szociális Bizottság dönt.

(4) A Képviselő-testület a 4938. hrsz-ú sporttelep működtetésére a Sárbogárd SE részére 860.000 Ft, a 1083 hrsz-ú sporttelep működtetésére a Sárbogárd SE részére 1.066.000 Ft közvetlen támogatás nyújt támogatási megállapodással.

Vegyes rendelkezések

15. § A környezetvédelmi alap bevételét a 41/2015.(X.21.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdésében foglaltakra kell fordítani.

16. § (1) Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (1) bekezdésében, és a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) és (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. évben a köztisztviselői illetményalapot 60.000 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat Képviselő-testülete elrendeli, hogy az önkormányzati támogatás a likviditási terv szerinti tényleges szükséglethez igazodva kerüljön kiutalásra az intézmények esetében.

17. § A költségvetési rendelet megalkotásáig eltelt időszak átmeneti gazdálkodásának adatai a költségvetési rendelet részét képezik.

18. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város önkormányzatának 2023. évi költségvetése

Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi előirányzatok jogcímenként

Ft

Sárbogárdi Hársfavirág Bőlcsöde

Madarász József Városi Könyvtár

Sárbogárdi Zengő Óvoda

Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

Sárbogárd Város Önkormányzat

Összesen

K1. Személyi juttatások

58 792 381

22 114 969

329 083 110

222 397 080

211 013 809

843 401 349

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 699 740

2 922 626

49 738 651

32 947 790

22 867 596

116 176 403

K3. Dologi kiadások

11 936 002

13 476 520

141 042 134

60 253 000

419 105 943

645 813 599

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

33 000 000

33 000 000

K5. Egyéb működési célú kiadások

489 345 505

489 345 505

K6. Beruházási kiadások

292 100

512 750

5 040 630

5 845 480

K7. Felújítások

3 000 000

9 800 000

12 800 000

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-8. Költségvetési kiadások

78 720 223

38 514 115

520 376 645

323 638 500

1 185 132 853

2 146 382 336

K9. Finanszírozási kiadások

948 573 286

8 325 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

78 720 223

38 514 115

520 376 645

323 638 500

2 133 706 139

2 154 707 336

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 461 993 911

1 461 993 911

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B3. Közhatalmi bevételek

285 000 000

285 000 000

B4. Működési bevételek

804 672

563 500

3 583 025

16 050 000

132 959 704

153 960 901

B5. Felhalmozási bevételek

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B1-7. Költségvetési bevételek

804 672

563 500

3 583 025

16 050 000

1 879 953 615

1 900 954 812

B8. Finanszírozási bevételek

77 915 551

37 950 615

516 793 620

307 588 500

253 752 524

253 752 524

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

78 720 223

38 514 115

520 376 645

323 638 500

2 133 706 139

2 154 707 336

2. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárdi Hársfavirág Bölcsőde 2023. évi költségvetése

Bevételek (Ft)

SÁRBOGÁRDI HÁRSFAVIRÁG BÖLCSŐDE ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

Közhatalmi bevételek

B3

Működési bevételek

B4

804 672

804 672

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

804 672

804 672

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

804 672

804 672

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

-77 623 451

-77 623 451

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-292 100

-292 100

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Maradvány igénybevétele

B813

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

77 915 551

77 915 551

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

77 915 551

77 915 551

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

77 915 551

77 915 551

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

78 720 223

78 720 223

Sárbogárdi Hársfavirág Bölcsőde 2023. évi költségvetése

Kiadások (Ft)

SÁRBOGÁRDI HÁRSFAVIRÁG BÖLCSŐDE ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

Normatív jutalmak

K1102

Céljuttatás, projektprémium

K1103

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

Végkielégítés

K1105

Jubileumi jutalom

K1106

Béren kívüli juttatások

K1107

Ruházati költségtérítés

K1108

Közlekedési költségtérítés

K1109

Egyéb költségtérítések

K1110

Lakhatási támogatások

K1111

Szociális támogatások

K1112

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

58 492 381

58 492 381

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

Egyéb külső személyi juttatások

K123

Külső személyi juttatások

K12

300 000

300 000

Személyi juttatások

K1

58 792 381

58 792 381

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

7 699 740

7 699 740

Szakmai anyagok beszerzése

K311

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

Árubeszerzés

K313

Készletbeszerzés

K31

4 117 314

4 117 314

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

Kommunikációs szolgáltatások

K32

241 000

241 000

Közüzemi díjak

K331

Vásárolt élelmezés

K332

Bérleti és lízing díjak

K333

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

Közvetített szolgáltatások

K335

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

Egyéb szolgáltatások

K337

Szolgáltatási kiadások

K33

5 042 576

5 042 576

Kiküldetések kiadásai

K341

Reklám- és propagandakiadások

K342

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

20 000

20 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

Kamatkiadások

K353

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

Egyéb dologi kiadások

K355

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

2 515 112

2 515 112

Dologi kiadások

K3

11 936 002

11 936 002

Társadalombiztosítási ellátások

K41

Családi támogatások

K42

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

Tartalékok-általános

K512

Tartalékok-cél

K512

Egyéb működési célú kiadások

K5

Működési költségvetés előirányzat csoport

78 428 123

78 428 123

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

230 000

230 000

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

62 100

62 100

Beruházások

K6

292 100

292 100

Ingatlanok felújítása

K71

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

Felújítások

K7

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

292 100

292 100

Költségvetési kiadások

K1-K8

78 720 223

78 720 223

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások

K9

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

78 720 223

78 720 223

3. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Madarász József Városi Könyvtár 2023. évi költségvetése

Bevételek (Ft)

MADARÁSZ JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

Közhatalmi bevételek

B3

Működési bevételek

B4

563 500

563 500

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

563 500

563 500

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

563 500

563 500

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

-37 950 615

-37 950 615

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Maradvány igénybevétele

B813

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

37 950 615

37 950 615

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

37 950 615

37 950 615

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

37 950 615

37 950 615

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

38 514 115

38 514 115

Madarász József Városi Könyvtár 2023. évi költségvetése

Kiadások (Ft)

MADARÁSZ JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

Normatív jutalmak

K1102

Céljuttatás, projektprémium

K1103

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

Végkielégítés

K1105

Jubileumi jutalom

K1106

Béren kívüli juttatások

K1107

Ruházati költségtérítés

K1108

Közlekedési költségtérítés

K1109

Egyéb költségtérítések

K1110

Lakhatási támogatások

K1111

Szociális támogatások

K1112

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

22 114 969

22 114 969

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

Egyéb külső személyi juttatások

K123

Külső személyi juttatások

K12

Személyi juttatások

K1

22 114 969

22 114 969

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

2 922 626

2 922 626

Szakmai anyagok beszerzése

K311

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

Árubeszerzés

K313

Készletbeszerzés

K31

4 872 000

4 872 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

Kommunikációs szolgáltatások

K32

1 339 520

1 339 520

Közüzemi díjak

K331

Vásárolt élelmezés

K332

Bérleti és lízing díjak

K333

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

Közvetített szolgáltatások

K335

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

Egyéb szolgáltatások

K337

Szolgáltatási kiadások

K33

4 910 000

4 910 000

Kiküldetések kiadásai

K341

Reklám- és propagandakiadások

K342

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

30 000

30 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

Kamatkiadások

K353

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

Egyéb dologi kiadások

K355

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

2 325 000

2 325 000

Dologi kiadások

K3

13 476 520

13 476 520

Társadalombiztosítási ellátások

K41

Családi támogatások

K42

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

Tartalékok-általános

K512

Tartalékok-cél

K512

Egyéb működési célú kiadások

K5

Működési költségvetés előirányzat csoport

38 514 115

38 514 115

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

Beruházások

K6

Ingatlanok felújítása

K71

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

Felújítások

K7

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési kiadások

K1-K8

38 514 115

38 514 115

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások

K9

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

38 514 115

38 514 115

4. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárdi Zengő Óvoda 2023. évi költségvetése

Bevételek ( Ft)

ZENGŐ ÓVODA ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

Közhatalmi bevételek

B3

Működési bevételek

B4

3 583 025

3 583 025

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

3 583 025

3 583 025

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

3 583 025

3 583 025

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

-516 280 870

-516 280 870

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-512 750

-512 750

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Maradvány igénybevétele

B813

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

516 793 620

516 793 620

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

516 793 620

516 793 620

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

516 793 620

516 793 620

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

520 376 645

520 376 645

Sárbogárdi Zengő Óvoda 2023. évi költségvetése

Kiadások (Ft)

ZENGŐ ÓVODA ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

325 807 110

325 807 110

Külső személyi juttatások

K12

3 276 000

3 276 000

Személyi juttatások

K1

329 083 110

329 083 110

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

49 738 651

49 738 651

Készletbeszerzés

K31

3 290 000

3 290 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

785 328

785 328

Szolgáltatási kiadások

K33

109 325 708

109 325 708

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

135 000

135 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

27 506 098

27 506 098

Dologi kiadások

K3

141 042 134

141 042 134

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

Tartalékok-általános

K512

Tartalékok-cél

K512

Egyéb működési célú kiadások

K5

Működési költségvetés előirányzat csoport

519 863 895

519 863 895

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

403 740

403 740

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

109 010

109 010

Beruházások

K6

512 750

512 750

Ingatlanok felújítása

K71

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

Felújítások

K7

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

512 750

512 750

Költségvetési kiadások

K1-K8

520 376 645

520 376 645

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások

K9

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

520 376 645

520 376 645

5. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal 2023. évi költségvetése

Bevételek (Ft)

SÁRBOGÁRDI POLGÁRMESTERI HIVATAL ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

Közhatalmi bevételek

B3

Működési bevételek

B4

16 050 000

16 050 000

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

16 050 000

16 050 000

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

16 050 000

16 050 000

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

-268 028 763

-31 519 107

-299 547 870

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-8 040 630

-8 040 630

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Maradvány igénybevétele

B813

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

276 870 330

30 718 170

307 588 500

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

276 870 330

30 718 170

307 588 500

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

276 870 330

30 718 170

307 588 500

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

292 920 330

30 718 170

323 638 500

Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal 2023. évi költségvetése

Kiadások (Ft)

SÁRBOGÁRDI POLGÁRMESTERI HIVATAL ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

199 653 372

22 143 708

221 797 080

Külső személyi juttatások

K12

540 000

60 000

600 000

Személyi juttatások

K1

200 193 372

22 203 708

222 397 080

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

29 657 691

3 290 099

32 947 790

Készletbeszerzés

K31

4 086 000

454 000

4 540 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

2 205 000

245 000

2 450 000

Szolgáltatási kiadások

K33

35 784 000

3 976 000

39 760 000

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

270 000

30 000

300 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

11 882 700

1 320 300

13 203 000

Dologi kiadások

K3

54 227 700

6 025 300

60 253 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

Tartalékok-általános

K512

Tartalékok-cél

K512

Egyéb működési célú kiadások

K5

Működési költségvetés előirányzat csoport

284 078 763

31 519 107

315 597 870

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

500 000

500 000

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

1 469 000

1 469 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

2 000 000

2 000 000

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

1 071 630

1 071 630

Beruházások

K6

5 040 630

5 040 630

Ingatlanok felújítása

K71

2 362 205

2 362 205

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

637 795

637 795

Felújítások

K7

3 000 000

3 000 000

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

8 040 630

8 040 630

Költségvetési kiadások

K1-K8

292 119 393

31 519 107

323 638 500

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások

K9

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

292 119 393

31 519 107

323 638 500

6. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Bevételek (Ft)

SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

1 249 608 233

1 249 608 233

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

212 385 678

212 385 678

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

1 461 993 911

1 461 993 911

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

243 600 000

30 800 000

5 600 000

280 000 000

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

243 600 000

30 800 000

5 600 000

280 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

5 000 000

5 000 000

Közhatalmi bevételek

B3

248 600 000

30 800 000

5 600 000

285 000 000

Működési bevételek

B4

132 959 704

132 959 704

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

1 843 553 615

30 800 000

5 600 000

1 879 953 615

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

1 843 553 615

30 800 000

5 600 000

1 879 953 615

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

705 156 413

2 181 677

-2 717 328

704 620 762

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-9 800 000

-9 800 000

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Maradvány igénybevétele

B813

253 752 524

253 752 524

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

253 752 524

253 752 524

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

253 752 524

253 752 524

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

2 097 306 139

30 800 000

5 600 000

2 133 706 139

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Kiadások (Ft)

SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ELŐIRÁNYZATA

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

174 025 119

174 025 119

Külső személyi juttatások

K12

20 575 930

16 412 760

36 988 690

Személyi juttatások

K1

194 601 049

16 412 760

211 013 809

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

20 733 937

2 133 659

22 867 596

Készletbeszerzés

K31

18 356 614

314 960

374 625

19 046 199

Kommunikációs szolgáltatások

K32

2 444 567

49 889

2 494 456

Szolgáltatási kiadások

K33

304 598 359

6 171 225

310 769 584

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

120 000

120 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

84 869 075

85 040

1 721 589

86 675 704

Dologi kiadások

K3

410 388 615

400 000

8 317 328

419 105 943

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

33 000 000

33 000 000

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

2 188 497

2 188 497

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

377 605 008

377 605 008

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

94 380 096

9 671 904

104 052 000

Tartalékok-általános

K513

5 500 000

5 500 000

Tartalékok-cél

K513

Egyéb működési célú kiadások

K5

479 673 601

9 671 904

489 345 505

Működési költségvetés előirányzat csoport

1 138 397 202

28 618 323

8 317 328

1 175 332 853

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

Beruházások

K6

Ingatlanok felújítása

K71

7 716 535

7 716 535

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

2 083 465

2 083 465

Felújítások

K7

9 800 000

9 800 000

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

9 800 000

9 800 000

Költségvetési kiadások

K1-K8

1 148 197 202

28 618 323

8 317 328

1 185 132 853

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

8 325 000

8 325 000

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

8 325 000

8 325 000

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

940 248 286

940 248 286

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások

K9

948 573 286

948 573 286

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

2 096 770 488

28 618 323

8 317 328

2 133 706 139

7. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Bevételek ( Ft)

ÖNKORMÁNYZAT ÉS A KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ELŐIRÁNYZATA MINDÖSSZESEN

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

1 249 608 233

1 249 608 233

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

212 385 678

212 385 678

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

1 461 993 911

1 461 993 911

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

243 600 000

30 800 000

5 600 000

280 000 000

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

243 600 000

30 800 000

5 600 000

280 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

5 000 000

5 000 000

Közhatalmi bevételek

B3

248 600 000

30 800 000

5 600 000

285 000 000

Működési bevételek

B4

153 960 901

153 960 901

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

1 864 554 812

30 800 000

5 600 000

1 900 954 812

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

1 864 554 812

30 800 000

5 600 000

1 900 954 812

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

-79 153 220

2 181 677

-34 236 435

-111 207 978

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-18 645 000

-18 645 000

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Maradvány igénybevétele

B813

253 752 524

253 752 524

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

253 752 524

253 752 524

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

2 118 307 336

30 800 000

5 600 000

2 154 707 336

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Kiadások ( Ft)

ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEI ELŐIRÁNYZATA MINDÖSSZESEN

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

780 092 951

22 143 708

802 236 659

Külső személyi juttatások

K12

24 691 930

16 412 760

60 000

41 164 690

Személyi juttatások

K1

804 784 881

16 412 760

22 203 708

843 401 349

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

110 752 645

2 133 659

3 290 099

116 176 403

Készletbeszerzés

K31

34 721 928

314 960

828 625

35 865 513

Kommunikációs szolgáltatások

K32

7 015 415

294 889

7 310 304

Szolgáltatási kiadások

K33

459 660 643

10 147 225

469 807 868

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

575 000

30 000

605 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

129 097 985

85 040

3 041 889

132 224 914

Dologi kiadások

K3

631 070 971

400 000

14 342 628

645 813 599

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

33 000 000

33 000 000

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

2 188 497

2 188 497

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

377 605 008

377 605 008

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

94 380 096

9 671 904

104 052 000

Tartalékok-általános

K513

5 500 000

5 500 000

Tartalékok-cél

K513

Egyéb működési célú kiadások

K5

479 673 601

9 671 904

489 345 505

Működési költségvetés előirányzat csoport

2 059 282 098

28 618 323

39 836 435

2 127 736 856

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

500 000

500 000

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

1 469 000

1 469 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

2 633 740

2 633 740

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

1 242 740

1 242 740

Beruházások

K6

5 845 480

5 845 480

Ingatlanok felújítása

K71

10 078 740

10 078 740

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

2 721 260

2 721 260

Felújítások

K7

12 800 000

12 800 000

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

18 645 480

18 645 480

Költségvetési kiadások

K1-K8

2 077 927 578

28 618 323

39 836 435

2 146 382 336

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

8 325 000

8 325 000

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

8 325 000

8 325 000

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások

K9

8 325 000

8 325 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

2 086 252 578

28 618 323

39 836 435

2 154 707 336

8. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Támogatások, kölcsönök nyújtása és törlesztése (Ft)

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

központi költségvetési szervek részére

K506

központi kezelésű előirányzatok részére

K506

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K506

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K506

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K506

elkülönített állami pénzalapok részére

K506

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

társulások és költségvetési szerveik részére

K506

377 505 008

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

100 000

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

377 605 008

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

egyházi jogi személyek részére

K512

egyéb civil szervezetek részére

K512

12 835 860

háztartások részére

K512

800 000

pénzügyi vállalkozások részére

K512

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

egyéb vállalkozások részére

K512

90 416 140

Európai Unió részére

K512

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K512

egyéb külföldiek részére

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

104 052 000

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

központi költségvetési szervek részére

K84

központi kezelésű előirányzatok részére

K84

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K84

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K84

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K84

elkülönített állami pénzalapok részére

K84

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

társulások és költségvetési szerveik részére

K84

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

9. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Támogatások, kölcsönök bevételei (Ft)

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

központi költségvetési szervektől

B16

központi kezelésű előirányzatoktól

B16

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B16

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B16

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B16

194 505 180

elkülönített állami pénzalapoktól

B16

17 880 498

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

társulások és költségvetési szerveiktől

B16

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

212 385 678

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

egyházi jogi személyektől

B63

egyéb civil szervezetektől

B63

háztartásoktól

B63

pénzügyi vállalkozásoktól

B63

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B63

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B63

egyéb vállalkozásoktól

B63

Európai Uniótól

B63

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B63

egyéb külföldiektől

B63

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

egyházi jogi személyektől

B73

egyéb civil szervezetektől

B73

háztartásoktól

B73

pénzügyi vállalkozásoktól

B73

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B73

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B73

egyéb vállalkozásoktól

B73

Európai Uniótól

B73

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B73

egyéb külföldiektől

B73

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

10. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások ( Ft)

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők pénzbeli támogatása [Gyvt. 20/A. §]

K42

kiegészítő gyermekvédelmi támogatás és a kiegészítő gyermekvédelmi támogatás pótléka [Gyvt. 20/B.´§]

K42

óvodáztatási támogatás [Gyvt. 20/C. §]

K42

helyi megállapítású rendkívüli gyermekvédelmi támogatás [Gyvt. 21. §]

K42

rendkívüli gyermekvédelmi támogatás [Gyvt. 18. § (5) bek.]

K42

természetben nyújtott gyermekvédelmi támogatás [Gyvt. 20/C. § (4) bek.]

K42

Családi támogatások

K42

mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása

K44

mozgáskorlátozottak szerzési és átalakítási támogatása

K44

megváltozott munkaképességűek illetve egészségkárosodottak keresetkiegészítése

K44

cukorbetegek támogatása

K44

helyi megállapítású ápolási díj [Szoctv. 43/B. §]

K44

helyi megállapítású közgyógyellátás [Szoctv.50. § (3) bek.]

K44

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv. 35. § (1) bek.]

K45

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

hozzájárulás a lakossági energiaköltségekhez

K46

lakbértámogatás

K46

lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 38. § (1) bek. a) és b) pontok]

K46

adósságcsökkentési támogatás [Szoctv. 55/A. § 1. bek. b) pont]

K46

természetben nyújtott lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 47. § (1) bek. b) pont]

K46

adósságkezelési szolgáltatás keretében gáz-vagy áram fogyasztást mérő készülék biztosítása [Szoctv. 55/A. § (3) bek.]

K46

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

állami gondozottak pénzbeli juttatásai

K47

oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai

K47

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

időskorúak járadéka [Szoctv. 32/B. § (1) bek.]

K48

rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok]

K48

átmeneti segély [Szoctv. 45. §]

K48

temetési segély [Szoctv. 46. §]

K48

egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás

K48

33 000 000

természetben nyújtott rendszeres szociális segély [Szoctv. 47. § (1) bek. a) pont]

K48

átmeneti segély [Szoctv. 47. § (1) bek. c) pont]

K48

temetési segély [Szoctv. 47. § (1) bek. d) pont}

K48

köztemetés [Szoctv. 48. §]

K48

rászorultságtól függõ normatív kedvezmények [Gyvt. 151. § (5) bek.]

K48

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás

K48

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott természetbeni ellátás

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

33 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

33 000 000

11. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Helyi adó és egyéb közhatalmi bevételek ( Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei.

építményadó

B34

épület után fizetett idegenforgalmi adó

B34

magánszemélyek kommunális adója

B34

telekadó

B34

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

ebből: állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

280 000 000

ebből: ideiglenes jeleggel végzett tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

Gépjárműadók

B354

ebből: belföldi gépjárművek adójának a központi költségvetést megillető része

B354

ebből: belföldi gépjárművek adójának a helyi önkormányzatot megillető része

B354

ebből: külföldi gépjárművek adója

B354

ebből: gépjármű túlsúlydíj

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

ebből: tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

B355

ebből: talajterhelési díj

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

280 000 000

eljárási illetékek

B36

igazgatási szolgáltatási díjak

B36

2 000 000

talajterhelési díj

B36

2 000 000

ebrendészeti hozzájárulás

B36

környezetvédelmi bírság

B36

természetvédelmi bírság

B36

műemlékvédelmi bírság

B36

építésügyi bírság

B36

szabálysértési pénz- és helyszíni mbírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi önkormányzatot megillető része

B36

egyéb bírság

B36

1 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

5 000 000

12. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Irányító szervi támogatások folyósítása ( Ft)

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

Megnevezés

Rovat-szám

Sárbogárdi Hársfavirág Bölcsőde

Madarász József Városi Könyvtár

Sárbogárdi Zengő Óvoda

Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

ÖSSZESEN

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása működési célra

K915

77 623 451

37 950 615

516 280 870

299 547 870

931 402 806

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása felhalmozási célra

K915

292 100

512 750

8 040 630

8 845 480

ÖSSZESEN:

77 915 551

37 950 615

516 793 620

307 588 500

940 248 286

13. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Beruházások és felújítások ( Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-szám

Sárbogárdi Hársfavirág Bölcsőde

Madarász József Városi Könyvtár

Sárbogárdi Zengő Óvoda

Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

Sárbogárd Város Önkormányzat

ÖSSZESEN

Vagyonértékű jogok beszerzése

500 000

500 000

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

500 000

500 000

Ingatlanok beszerzése, létesítése

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

1 469 000

1 469 000

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

1 469 000

1 469 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

230 000

403 740

2 000 000

2 633 740

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

230 000

403 740

2 000 000

2 633 740

Részesedések beszerzése

K65

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

62 100

109 010

1 071 630

1 242 740

Beruházások

K6

292 100

512 750

5 040 630

5 845 480

Hajléktalan szálló tető felújítás

2 204 724

2 204 724

Szociális otthon tető felújítás

5 511 811

5 511 811

Hivatali épület felújítás

2 362 205

2 362 205

Ingatlanok felújítása

K71

2 362 205

7 716 535

10 078 740

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

637 795

2 083 465

2 721 260

Felújítások

K7

3 000 000

9 800 000

12 800 000

A fenti előirányzatokból 2016. költségvetési év azon fejlesztési céljai, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé (forrás feltüntetése ezer forintban)

A

B

C

D

E

F

G

H

K

megnevezés

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása

hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala

váltó kibocsátása

pénzügyi lízing

visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés

halasztott fizetés, részletfizetés

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként azÁKK Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek

Összesen

Összesen

14. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Általános- és céltartalékok (Ft)

Rovat megnevezése

Rovat-szám

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

MINDÖSSZESEN

Általános tartalékok

K512

5 500 000

5 500 000

Céltartalékok-

K512

15. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése

Foglalkoztatottak létszáma

adatok fő-ben

MEGNEVEZÉS

Sárbogárdi Hársfavirág Bölcsőde

Madarász József Városi Könyvtár

Sárbogárdi Zengő Óvoda

Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

Sárbogárd Város Önkormányzat

MINDÖSSZESEN

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző

2

2

I. besorolási osztály összesen

20

20

II. besorolási osztály összesen

9

9

III. besorolási osztály összesen

4

4

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN

35

35

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)

1

1

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs

0

A, B fizetési osztály összesen

2

14

1,5

17,5

C, D fizetési osztály összesen

3

3

21

2

29

E-J fizetési osztály összesen

4

1

4

9

18

Gyakornok

0

pedagógus I.

1

15

16

pedagógus II.

14

14

pedagógus (magasabb) vezetői megbízással

1

3

4

szakorvos

3

3

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

11

5

71

15,5

102,5

fizikai alkalmazott,

1

7

8

ösztöndíjas foglalkoztatott

0

közfoglalkoztatott

16

16

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

1

23

24

polgármester, főpolgármester

1

1

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja

9

9

alpolgármester

1

1

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

11

11

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

11

5

71

36

49,5

172,5

16. melléklet a 9/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat saját bevételeinek és az adósság keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési

kötelezettségeinek 2023. évre és az azt követő évekre várható összege

adatok Ft-ban

353/2011.(XII.30.) Korm.rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül

2023

2024

2025

2026

2027

2028

további évek

Helyi adóból származó bevétel

280 000 000

280 000 000

280 000 000

280 000 000

280 000 000

280 000 000

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és
hasznosításából származó bevétel

Osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

18 604 000

35 000 000

35 000 000

35 000 000

35 000 000

35 000 000

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

8 000 000

8 000 000

8 000 000

8 000 000

8 000 000

Bírság, pótlék-és díjbevétel, valamint

1 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

Saját bevételek

299 604 000

328 000 000

328 000 000

328 000 000

328 000 000

328 000 000

az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-a

149 802 000

164 000 000

164 000 000

164 000 000

164 000 000

164 000 000

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

futamidő kezdete

2023

2024

2025

2026

további évek

Fejlesztési hitel törlesztése (utak), közműfejlesztés

2015

8 325 000

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

8 325 000

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök kamata

700 000

Összesen:

9 025 000