Mány Község Önkormányzata

a közterület használatáról és a használat engedélyezéséről szóló 11/2008. (X.29.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 09. 05- 2013. 09. 05

15 /2013. (IX.5.) önkormányzati rendelete

a közterület használatáról és a használat engedélyezéséről szóló 11/2008. (X.29.) számú rendelet módosításáról

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében, és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. §  A közterület használatáról és a használat engedélyezéséről szóló 11/2008. (X.29.) számú rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a következő 5/A. §-al egészül ki:

„5/A. § (1) A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mktv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használattal (a továbbiakban: filmforgatás célú közterület-használat) összefüggő, az Mktv.-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

(2) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg a 30 napot, mely legfeljebb két alkalommal meghosszabbítható.

(3) A filmforgatás célú közterület-használat naponta 6.00-22.00 óra közötti időtartamra vonatkozhat.

(4) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

(5) A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. Az e kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

(6) Ha az Mktv. szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan más érvényes közterület-használati szerződés van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.”

2. § A Rendelet a jelen rendelet mellékletét képező 2. melléklettel egészül ki.

3. §  Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

Ugron Zoltán Gábor                                                                                         dr. Majoros Ildikó

     polgármester                                                                                                      jegyző

Melléklet a  15/2013. (IX.5.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatának díjai a használat célja szerint

A

B

C

D

Közterület megnevezése

Forgatási helyszín

Ft/m2/nap

Technikai kiszolgálás

Ft/m2/nap

Stáb parkolás

Ft/m2/nap

Valamennyi közterület

400

300

100