Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2017 (XII.19.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag támogatásról szóló 14/2017. (VII.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 12. 20- 2017. 12. 20

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, továbbá a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


1. § A szociális célú tüzelőanyag támogatásról szóló 14/2017. (VII.27.) önkormányzati rendelet 3. §-ában a „valamennyi hatáskört a polgármesterre ruházza át” szövegrész helyébe a „valamennyi hatáskört Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Humánerőforrások Bizottságára ruházza át” szöveg lép.


2. § A szociális célú tüzelőanyag támogatásról szóló 14/2017. (VII.27.) önkormányzati rendelet 4. § a) pontjában a „nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át” szövegrész helyébe a „nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedülálló esetén 250 %-át” szöveg lép.


3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Szabó Zoltán

polgármester







Hopka Rita

jegyző








INDOKOLÁS


A módosító rendelet újraszabályozza az eredeti rendelet szociális célú tűzifa juttatásával kapcsolatos hatáskört, melyet Mány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Humánerőforrások Bizottságra ruház át. A szociális alapon igényelhető, térítésmentes tüzelőanyag jogosultsági feltételeit akként módosítja, hogy a támogatásra - az egyéb feltételek mellett - az jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, illetve egyedülálló esetén 250 %-át. Ezzel kívánja elérni a jogalkotó, hogy a szociálisan rászorulók minél szélesebb köréhez eljusson a tűzifa támogatás.