Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2020 (II.27.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásáról szóló 4/2018. (II.15.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 28- 2020. 02. 28

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében, 45 §. (1) bekezdésében és a 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8 a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. § A települési támogatásról szóló 4/2018. (II.15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 11. § bekezdésébe a következő szöveg lép:


„11. § A közüzemi díjtámogatást a kérelem benyújtása hónapjának első napjától számított legalább 3 hónapra, de legfeljebb egy évre lehet megállapítani.”


2. § Az R. 12. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A közüzemi díjtámogatás kifizetése havonta a kérelmező részére történik, amennyiben lehetőség van rá utalvány formájában. A folytatólagos kifizetéshez a kérelmezőnek igazolnia kell az előző kifizetés felhasználását.”


3. § Az R. 17. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„17. § A fűtéstámogatás kifizetése havonta a kérelmező részére történik, amennyiben lehetőség van rá utalvány formájában. A folytatólagos kifizetéshez a kérelmezőnek igazolnia kell az előző kifizetés felhasználását.”


4. § Az R. 42. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„42. § Aki a rászoruló rászorultsági helyzetéről tudomást szerez, arról bejelentést tehet a Mányi Polgármesteri Hivatalnál. Ebben az esetben az eljárásra kötelezett önkormányzati szerv az eljárást hivatalból indítja meg.”


5. § Az R. 42. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„43. § A települési támogatás iránti kérelmet a kérelmezőnek a Mányi Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtania, a rendelet 1., 2., 3. és 4. függelékének felhasználásával.”


6.  § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.



                         

Ugron Zoltán                                                   Hopka Rita

            polgármester                                                        jegyző