Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

Hatályos: 2023. 02. 18- 2023. 09. 22

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

2023.02.18.

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

(2) Az önkormányzat által irányított költségvetési szervek: a Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde (a továbbiakban: Óvoda és Mini Bölcsőde), a Mányi Önkormányzati Konyha (a továbbiakban: Konyha), a Mányi Községi Művelődési Ház (a továbbiakban: Művelődési Ház) és a Mányi Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban Hivatal).

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését

a) 639 247 362 Ft költségvetési bevétellel,

b) 639 247 362 Ft költségvetési kiadással

c) 0 E Ft költségvetési egyenleggel

d) 0 E Ft - ebből működési (hiány,többlet)

e) 0 E Ft - felhalmozási (hiány,többlet)

állapítja meg.

(2) A kiadási főösszegen belül a módosított kiemelt előirányzatokat

a) működési költségvetés módosított kiadásai

aa) személyi juttatások

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

ac) dologi kiadások

ad) ellátottak pénzbeli juttatásai

ae) egyéb működési célú kiadások

b) felhalmozási költségvetés módosított kiadásai

ba) beruházások

bb) felújítások

bc) egyéb felhalmozási kiadások

c) tartalék

d) finanszírozási kiadások

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét a rendelet 1. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok bontásban a rendelet 2. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 3. melléklet és a 4. melléklet részletezi.

3. § (1) Az Önkormányzattal munkaviszonyban álló munkavállalók részére, béren kívüli juttatásként kedvezményes adózású béren kívüli juttatás adható, amelynek értéke nettó 200 000 Ft/fő/év.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltak nem vonatkoznak az Önkormányzattal és az intézményekkel közalkalmazotti jogviszonyban álló munkavállalókra, az Önkormányzat intézményeivel munkaviszonyban álló munkavállalókra, valamint az Önkormányzat által foglalkoztatott közfoglalkoztatottakra.

(3) A Képviselő- testület a 2023. évi köztisztviselői cafetéria keret összegét bruttó 288 000 Ft összegben határozza meg, mely a személyi juttatások között beépítésre kerül.

3. A költségvetés részletezése

4. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az 5. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 7. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 8. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 9. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 12. melléklet, 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 0 Ft általános tartalékot állapít meg.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

5. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési egyensúly érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(7) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

6. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosításról, kötelezettség vállalásokról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

7. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodás(ok)ban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

8. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Záró rendelkezések

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

10. § E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

2023. évi költségvetésének címrendje

Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Cím szám

Alcím szám

Cím neve

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

Saját bevétel

Önkormányzati támogatás

Állami támogatás

2

1

1

Mány Község Önkormányzata

639 247 362

639 247 362

369 682 205

0

269 565 157

3

Személyi juttatások

67 461 105

4

Munkaadókat terhelő járulékok

8 576 582

5

Dologi kiadások

76 325 284

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 731 936

7

Egyéb működési célú kiadások

113 406 521

8

Beruházások

5 500 000

9

Felújítások

104 686 774

10

Egyéb felhalmozási kiadások

0

11

Céltartalék

0

12

Finanszírozási kiadások

253 559 160

13

2

Fenntartott költségvetési szervek

283 411 053

283 411 053

39 404 845

244 006 208

0

14

1

Mányi Polgármesteri Hivatal

64 444 992

64 444 992

3 524 755

60 920 237

0

15

Személyi juttatások

51 517 280

16

Munkaadókat terhelő járulékok

7 612 712

17

Dologi kiadások

5 095 755

18

Ellátási díjak

0

19

Egyéb működési célú kiadások

0

20

Felhalmozási kiadások

219 245

21

2

Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde

135 003 215

135 003 215

10 107 618

124 895 597

0

22

Személyi juttatások

96 379 849

23

Munkaadókat terhelő járulékok

13 027 744

24

Dologi kiadások

25 468 622

25

Ellátási díjak

0

26

Egyéb működési célú kiadások

0

27

Felhalmozási kiadások

127 000

28

3

Mányi Községi Művelődési Ház

12 991 204

12 991 204

1 353 086

11 638 118

0

29

Személyi juttatások

4 197 600

30

Munkaadókat terhelő járulékok

545 688

31

Dologi kiadások

7 626 886

32

Ellátási díjak

0

33

Egyéb működési célú kiadások

0

34

Felhalmozási kiadások

621 030

35

4

Mányi Önkormányzati Konyha

70 971 642

70 971 642

24 419 386

46 552 256

0

36

Személyi juttatások

21 609 200

37

Munkaadókat terhelő járulékok

2 820 196

38

Dologi kiadások

46 097 746

39

Ellátási díjak

0

40

Egyéb működési célú kiadások

0

41

Felhalmozási kiadások

444 500

2. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

2023. évi költségvetésének összevont mérlege

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

239 614 329

239 614 329

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

69 766 836

69 766 836

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

84 250 190

84 250 190

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

79 212 291

79 212 291

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 385 012

6 385 012

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

29 950 828

25 419 628

0

4 531 200

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

29 950 828

25 419 628

0

4 531 200

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

94 600 000

94 600 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

23 000 000

23 000 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

65 000 000

65 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

50 000

50 000

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

6 550 000

6 550 000

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

35 085 680

26 037 815

9 047 865

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

14 284 930

5 551 220

8 733 710

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 657 368

2 343 213

314 155

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

12 011 813

12 011 813

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 305 969

4 305 969

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

1 820 000

1 820 000

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5 600

5 600

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

2 896 000

0

2 896 000

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

2 896 000

0

2 896 000

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

402 146 837

385 671 772

11 943 865

4 531 200

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

276 505 370

276 505 370

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

276 505 370

276 505 370

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

276 505 370

276 505 370

0

0

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

678 652 207

662 177 142

11 943 865

4 531 200

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

557 500 706

533 589 457

17 510 929

6 400 320

3

1.1.

Személyi juttatások

241 165 034

228 057 734

7 443 300

5 664 000

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

32 582 922

30 878 973

967 629

736 320

5

1.3.

Dologi kiadások

160 614 293

160 614 293

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 731 936

6 531 936

3 200 000

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

113 406 521

107 506 521

5 900 000

0

8

1.18.

Tartalékok

0

0

0

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

111 598 549

111 598 549

0

0

12

2.1.

Beruházások

6 911 775

6 911 775

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

104 686 774

104 686 774

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

669 099 255

645 188 006

17 510 929

6 400 320

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

9 552 952

9 552 952

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 552 952

9 552 952

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

9 552 952

9 552 952

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

678 652 207

654 740 958

17 510 929

6 400 320

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

3. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

2023. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

239 614 329

Személyi juttatások

241 165 034

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

29 950 828

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

32 582 922

4

Működési bevételek

35 085 680

Dologi kiadások

160 614 293

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 731 936

6

Közhatalmi bevételek

94 600 000

Egyéb működési célú kiadások

113 406 521

7

Tartalékok

0

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

399 250 837

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

557 500 706

9

Működési célú finan.bevételek összesen

167 802 821

Működési célú finan.kiadások összesen

9 552 952

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

567 053 658

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

567 053 658

4. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

2023. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

6 911 775

3

Felhalmozási bevételek

2 896 000

Felújítások

104 686 774

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

5

Egyéb felhalmozási bevétel

0

Tartalékok

0

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

2 896 000

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

111 598 549

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

108 702 549

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

0

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

111 598 549

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

111 598 549

5. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2023.

2024.

2025.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből

származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Adatok forintban

B

C

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

3

Helyi adók bevétele

94 600 000

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

2 896 000

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

97 496 000

7. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Adatok forintban

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

8. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022.12.31-ig

2023. évi előirányzat

2023. év utáni szükséglet

2

Polgármesteri hivatal számítógép beszerzés

500 000

2 023

500 000

0

3

Beruházások (klíma és színpadi világítás)

621 030

2 023

621 030

0

4

Informatikai eszközök

127 000

2 023

127 000

0

5

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

219 245

2 023

219 245

0

6

Főzőedény, tányér beszerzés

444 500

2 023

444 500

0

7

Művház kazán beszerzés, beüzemelés

5 000 000

2 023

5 000 000

0

8

0

9

ÖSSZESEN:

6 911 775

0

6 911 775

0

9. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022.12.31-ig

2023. évi előirányzat

2023. év utáni szükséglet

2

MFP-UHK/2022 Út, híd, vízelvezető rendszer felújítása

9 392 984

2 023

9 392 984

0

3

Beruházás EFOP-241 Csillagpont

28 571 429

2 023

28 571 429

4

Energetikai felújítás

58 093 473

2 023

58 093 473

5

MFP-Önkormányzati tul. ing. fejlesztése

1 008 888

2 023

1 008 888

0

6

Közvilágítás fejlesztés

635 000

2 023

635 000

0

7

Fejérvíz szennyvíztelep karbantartása

6 985 000

2 023

6 985 000

0

8

0

9

ÖSSZESEN:

104 686 774

0

104 686 774

0

10. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

Adatok forintban

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Adatok forintban

Költségvetési szerv neve:

Költségvetési szerv számlaszáma:

Éves eredeti kiadási előirányzat:

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen:

B

C

D

E

F

G

1

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Átütemezett

Összesen:

2

Állammal szembeni tartozások

0

3

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

0

4

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

0

5

TB alapokkal szembeni tartozás

0

6

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

0

7

Egyéb tartozásállomány

0

8

Összesen:

0

0

0

0

0

Dátum:

…............................................

költségvetési szerv vezetője

12. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mány Község Önkormányzata

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

239 614 329

239 614 329

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

69 766 836

69 766 836

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

84 250 190

84 250 190

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

79 212 291

79 212 291

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 385 012

6 385 012

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

29 950 828

25 419 628

0

4 531 200

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

29 950 828

25 419 628

0

4 531 200

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

94 600 000

94 600 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

23 000 000

23 000 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

65 000 000

65 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

50 000

50 000

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

6 550 000

6 550 000

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

9 897 235

1 849 370

8 047 865

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

9 185 970

1 452 260

7 733 710

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

314 155

0

314 155

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

392 110

392 110

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5 000

5 000

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

2 896 000

0

2 896 000

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

2 896 000

0

2 896 000

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

376 958 392

361 483 327

10 943 865

4 531 200

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

262 288 970

262 288 970

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

262 288 970

262 288 970

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

262 288 970

262 288 970

0

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

639 247 362

623 772 297

10 943 865

4 531 200

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

275 501 428

258 396 078

10 705 030

6 400 320

3

1.1.

Személyi juttatások

67 461 105

60 376 725

1 420 380

5 664 000

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 576 582

7 655 612

184 650

736 320

5

1.3.

Dologi kiadások

76 325 284

76 325 284

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 731 936

6 531 936

3 200 000

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

113 406 521

107 506 521

5 900 000

0

8

1.18.

Tartalékok

0

0

0

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

0

10

1.20.

Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

110 186 774

110 186 774

0

0

12

2.1.

Beruházások

5 500 000

5 500 000

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

104 686 774

104 686 774

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

385 688 202

368 582 852

10 705 030

6 400 320

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

253 559 160

253 559 160

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 552 952

9 552 952

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

244 006 208

244 006 208

0

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

253 559 160

253 559 160

0

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

639 247 362

622 142 012

10 705 030

6 400 320

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

13. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mányi Polgármesteri Hivatal

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

64 444 992

64 444 992

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

3 524 755

3 524 755

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

60 920 237

60 920 237

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

64 444 992

64 444 992

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

64 225 747

64 225 747

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

51 517 280

51 517 280

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 612 712

7 612 712

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

5 095 755

5 095 755

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

219 245

219 245

0

0

9

2.1.

Beruházások

219 245

219 245

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

64 444 992

64 444 992

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

14. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

3 958 713

3 958 713

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 343 213

2 343 213

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

1 615 000

1 615 000

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

500

500

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

3 958 713

3 958 713

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

131 044 502

131 044 502

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 148 905

6 148 905

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

124 895 597

124 895 597

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

135 003 215

135 003 215

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

134 876 215

128 070 316

6 805 899

0

3

1.1.

Személyi juttatások

96 379 849

90 356 929

6 022 920

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 027 744

12 244 765

782 979

0

5

1.3.

Dologi kiadások

25 468 622

25 468 622

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

127 000

127 000

0

0

9

2.1.

Beruházások

127 000

127 000

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

135 003 215

128 197 316

6 805 899

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

15. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mányi Községi Művelődési Ház

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1 000 100

100

1 000 000

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 000 000

0

1 000 000

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

100

100

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

1 000 100

100

1 000 000

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

11 991 104

11 991 104

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

352 986

352 986

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

11 638 118

11 638 118

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

12 991 204

11 991 204

1 000 000

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

12 370 174

12 370 174

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

4 197 600

4 197 600

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

545 688

545 688

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

7 626 886

7 626 886

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

621 030

621 030

0

0

9

2.1.

Beruházások

621 030

621 030

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

12 991 204

12 991 204

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

16. melléklet a 6/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Mányi Önkormányzati Konyha

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

20 229 632

20 229 632

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 098 960

4 098 960

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

10 396 813

10 396 813

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 913 859

3 913 859

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1 820 000

1 820 000

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

20 229 632

20 229 632

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

50 742 010

50 742 010

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 189 754

4 189 754

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

46 552 256

46 552 256

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

70 971 642

70 971 642

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

70 527 142

70 527 142

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

21 609 200

21 609 200

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 820 196

2 820 196

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

46 097 746

46 097 746

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

444 500

444 500

0

0

9

2.1.

Beruházások

444 500

444 500

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

70 971 642

70 971 642

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0