Zichyújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015 (IX.04.) önkormányzati rendelete

Zichyújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2015.(IX.04.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Hatályos: 2015. 09. 05- 2015. 12. 03
Zichyújfalu Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, valamint A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § és 88. § (4) bekezdése foglalt felhatalmazás alapján hulladékgazdálkodás helyi rendjéről a következőket rendeli el:


1. Általános rendelkezések


1. § (1) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a szilárd települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásra.


2. § E rendelet alkalmazásában

1. biohulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 3. pontja szerinti hulladék,

2. elkülönített gyűjtés: a Ht. 2. § (1) bekezdés 5. pontja szerinti gyűjtés,

3. elkülönítetten gyűjtött hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 6. pontja szerinti hulladék,

4. építési-bontási hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 10. pontja szerinti hulladék,

5. gyűjtés: a Ht. 2. § (1) bekezdés 17. pontja szerinti folyamat,

6. gyűjtő: a Ht. 2. § (1) bekezdés 17a. pontja szerinti gazdálkodó szervezet,

7. gyűjtőhely: a Ht. 2. § (1) bekezdés 19. pontja szerinti hely,

8. háztartási hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 21. pontja szerinti hulladék,

9. háztartási hulladékhoz hasonló hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 22. pontja szerinti hulladék,

10. hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 23. pontja szerinti hulladék,

11. hulladékgazdálkodás: a Ht. 2. § (1) bekezdés 26. pontja szerinti tevékenység,

12. hulladékgazdálkodási közszolgáltatás: a Ht. 2. § (1) bekezdés 27. pontja szerinti szolgáltatás,

13. hulladéktípus: a Ht. 2. § (1) bekezdés 33. pontja szerinti hulladéktípus,

14. ingatlanhasználó: a Ht. 2. § (1) bekezdés 34. pontja szerint meghatározottak

15. kezelés: a Ht. 2. § (1) bekezdés 36. pontja szerinti folyamat,

16. közszolgáltatási terület: a Ht. 2. § (1) bekezdés 36a. pontja szerinti terület,

17. közszolgáltató: a Ht. 2. § (1) bekezdés 37. pontja szerinti közszolgáltató,

18. lomhulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 39. pontja szerinti hulladék,

19. szállítás: a Ht. 2. § (1) bekezdés 41. pontja szerinti mozgatás,

20. települési hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 43. pontja szerinti hulladék,

21. vegyes hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 47. pontja szerinti hulladék,

22. veszélyes hulladék: a Ht. 2. § (1) bekezdés 38. pontja szerinti hulladék.


2. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatási terület határai


3. § A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma kiterjed:

a) a Ht. 42. § (1) a), b), c), e) pontjában meghatározott tevékenységekre,

b) a Ht. 42. § (1) d) és f) pontjában meghatározott tevékenységekre, mivel e tevékenységekre a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés kiterjed.


3. A közszolgáltató


5. § (1) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységet a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. /Székhely: 2483 Velence, Tópart utca 26./ végzi.

4. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának rendje és módja,
a közszolgáltató és az ingatlanhasználó ezzel összefüggő jogai és kötelezettségei,
az elkülönített hulladék gyűjtése, valamint a hulladékgazdálkodási
közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemei


4.1. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásnak rendje és módja


6. § (1) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátása írásban rögzített, legfeljebb 10 évre vonatkozó közszolgáltatási szerződés alapján történik.

(2) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás feltételeiben, rendjében bekövetkezett változásokról a változás bekövetkezte előtt 15 nappal a Közszolgáltató legalább a honlapján, és hirdetmény formájában tájékoztatást nyújt.

(3) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tekintetében a Közszolgáltató és az ingatlanhasználó közötti szerződéses jogviszonyt a közszolgáltatás rendelkezésre állásának, és az ingatlan használatának ténye hozza létre.


7. § (1) A települési hulladékok közül a háztartási hulladéknak, és háztartási hulladékhoz hasonló hulladéknak minősülő vegyes hulladék (a továbbiakban: vegyes hulladék) szállítása hetente egy alkalommal a szolgáltató részéről az ingatlan tulajdonosok részére megküldött szállítási naptárban megjelölt szállítási napokon történik.

(2) A hulladékot legkorábban a szállítást megelőző nap 18.00 órától lehet kihelyezni legkésőbb a szállítási nap 7.00 óráig.

(3) A vegyes hulladék elszállítása a hulladék tömörítésére alkalmas járművel történik.

(4) A vegyes hulladék elszállításra akkor kerül, ha az ingatlanhasználó a hulladékot a saját tulajdonában lévő a Közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített állandó lakos esetén szabvány hulladékgyűjtő edényben helyezi el.

(5) Az alkalmazható gyűjtőedények

a) a 80 literes hulladékgyűjtő edényzetben elhelyezett hulladék súlya nem haladhatja meg a 10 kg-ot,

b) a 110 literes hulladékgyűjtő edényzetben, vagy zsákban elhelyezett hulladék súlya nem haladhatja meg a 15 kg-ot,

c) többlet hulladék a Közszolgáltató által biztosított egyedi jelölést tartalmazó matricával ellátott, legfeljebb 110 liter űrtartalmú gyűjtő zsák, melynek súlya a hulladékkal együtt nem haladhatja meg a 15 kg-ot.

(6) Az a vegyes hulladék kerül elszállításra, melyet az ingatlanhasználó az általa használt ingatlan elé a (5) bekezdésben megjelölt gyűjtőedényben a közterületre kihelyez.


8. § (1) Zichyújfalu Község közigazgatási területén az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladék összegyűjtése házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel történik.

(2) A Közszolgáltató a szelektív hulladék elszállítását rendszeresen – minimum havi egy alkalommal – biztosítja, ott, az ingatlan használója köteles a megfelelő hulladékot elkülönítetten gyűjteni és a Közszolgáltató részére átadni.

(3) Az elkülönítetten gyűjtött hulladék elszállítása a Közszolgáltató által összeállított szállítási naptárban meghatározott időpontban történik.

(4) Az elkülönítetten gyűjtött csomagolóanyagok (műanyag, papír) , és szállításra kihelyezett hulladékot a Közszolgáltató korlátozás nélküli mennyiségben elszállítja.

(5) Az az elkülönített hulladék kerül elszállításra, melyet az ingatlanhasználó az általa biztosított áttetsző műanyag zsákban elhelyezve vagy (papír hulladék esetén) szállításra alkalmas állapotba kötegelve az ingatlan elé a közterületre kihelyez.


9. § (1) A települési hulladékok közül a lomhulladék szállítása évente egy alkalommal történik. Az ingatlanhasználó által a Közszolgáltatóval előre egyeztetett napon, egyedi megrendeléssel kért, házhoz menő jelleggel történik március 1.- október 31. között.

(2) A lomhulladék elszállítása olyan szállítójárművel történik, mely alkalmas a nagydarabos hulladék biztonságos szállítására.

(3) Az a lomhulladék kerül elszállításra, melyet az ingatlanhasználó az általa használt ingatlan elé a szállítás érdekében a közterületre kihelyez.

(4) A lomhulladékként sem kerül elszállításra az építési és bontási hulladék, a gumiabroncs hulladék, gépjármű roncs, veszélyes hulladék, vegyes hulladék, valamint elkülönítetten gyűjthető hulladék, biohulladék, továbbá a nem lakossági használatból eredő (vállalkozásoknál, intézményeknél, kereskedelmi egységeknél) keletkezett hulladék.

(5) Lomhulladékként ingatlanonként legfeljebb 3 m3 hulladék helyezhető ki.

10.§ (1) Ha a Közszolgáltató a szállítási feladatát a meghatározott szállítási napon nem tudja teljesíteni, e tényről a honlapján és hirdetményi úton értesíti az ingatlanhasználókat.

(2) Az elmaradt szállítást a Közszolgáltató a szállítást akadályozó tényező megszűnését követő legkésőbb 24 órán belül elvégzi.


4.2. Közszolgáltató jogai és kötelezettségei


11. § A Közszolgáltató kötelessége, hogy:

a) a közszolgálati szerződés szerint gondoskodjon a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásáról,

b) a hulladékgyűjtő edényzet ürítésének gondos elvégzése,

c) amennyiben a gyűjtő edényzet megrongálódása a nem megfelelő ürítés során történt, gondoskodjon az edényzet saját költségén történő megjavításáról, ha az nem lehetséges cseréléséről,

d) amennyiben a Közszolgáltató tulajdonában lévő, az ingatlanhasználó számára bérbe adott gyűjtő edényzet a rendeltetésszerű használat során elhasználódik, saját költségén másik gyűjtő edényzetet biztosítson,

e) a honlapján közzétett módon lehetőséget adjon vegyes hulladék gyűjtésére alkalmazható hulladékgyűjtő matrica beszerzésére,

f) évente a 9. §-ban meghatározottak szerint gondoskodjon a lomtalanítás házhoz menő megszervezéséről és a lom elszállításáról,

g) az elkülönített hulladék gyűjtési rendszert a 8. § szerint biztosítsa,

h) elvégezze a települési szilárd és folyékony hulladékokkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002. (IV. 10.) EüM. rendelet 4. § (3) és (4) bekezdése szerinti feladatokat, így:

i) a hulladék begyűjtése, szállítás során a közterületen okozott szennyezés megszüntetése,

j) köteles honlapot üzemeltetni, és azon a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos valamennyi fontos információt elhelyezni,

k) az ingatlanhasználó által tett panaszt kivizsgálja, a javaslatokat megvizsgálja, és arról az érintettet érdemben 30 napon belül tájékoztassa.

12. § A Közszolgáltató joga, hogy:

a) a vegyes hulladék gyűjtésére kiegészítő megoldásként alkalmazható hulladék gyűjtő matricákért a hulladék elszállítási és kezelési díját is magában foglaló térítést kérjen,

b) amennyiben a vegyes hulladékgyűjtő edénybe veszélyes hulladék került elhelyezésre, vagy a folyékony hulladék elhelyezése miatt a gyűjtőedénybe befagyás, vagy egyéb okokból a hulladék nem üríthető, megtagadja a gyűjtő edényzet kiürítését, illetve a gyűjtőzsák elszállítását.

c) a közszolgáltatási szerződésben meghatározott díjakat beszedje,

d) megtagadja a hulladék begyűjtését azon ingatlanhasználók esetében

da) akik a hulladékgazdálkodási szolgáltatás szüneteltetését kérték - a szüneteltetés idejére,

db) ha az ingatlanhasználó nem megfelelő hulladékgyűjtő edénybe - a gépi ürítésre nem alkalmas hulladékgyűjtő edényzetbe, nem a közszolgáltató által rendszeresített hulladékgyűjtő zsákba- helyezte el a hulladékot,

dc) állandóan lakott ingatlanok esetén a közszolgáltató által biztosított szállításra jogosító matrica hiányában kerül a hulladék kihelyezésre, illetve üdülőegység esetén a szolgáltatáson kívüli időszakban nem rendelkezik többlet hulladékszállítási szolgáltatás igénybe vételére jogosító matricával, továbbá a többlet hulladékot tartalmazó zsákon nincs érvényes matrica,

a közszolgáltató a szállítást megtagadhatja.

de) Azon településrészen, ahol a szelektív hulladékgyűjtés biztosított, ott az ingatlan tulajdonosa a vegyes hulladék közé szelektíven gyűjthető hulladékot helyez el, vagy a szelektív hulladékok közé vegyes hulladékot rak, úgy a szolgáltató az így kihelyezett hulladék elszállítását megtagadhatja.

e) a közszolgáltatási szerződést a jogszabályban, valamint a közszolgáltatási szerződésben meghatározott módon és feltételek szerint felmondja.


4.3. Az ingatlan használó jogai kötelezettségei


13.§ Az ingatlanhasználó kötelessége, hogy:

a) amennyiben beépített ingatlan használója, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe vegye (nem mentesít a hulladékgazdálkodási szolgáltatás igénybevételi kötelezettség alól az, ha az ingatlanhasználó a szolgáltatást nem, vagy csak részben kívánja igénybe venni),

b) amennyiben ingatlanhasználó váltás történik, vagy új ingatlan esetében ingatlanhasználat kezdődik, a változást követő 15 napon belül írásban bejelentse a Közszolgáltatónak,

c) az ingatlanon képződő háztartási, és háztartási hulladékhoz hasonló hulladékot gyűjtse,

ca) a gyűjtőedényt az ingatlanán, vagy közterület-használati engedély birtokában közterületen tárolja,

cb) a gyűjtőedényt ürítés céljából szállítási napokon a közterületre kihelyezze úgy, hogy az a közterületen a begyűjtést végző gépjárművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyen legyen, ugyanakkor a közlekedést ne akadályozza,

cc) a hulladék gyűjtésével, - illetve saját szállítással - kapcsolatos biztonsági követelményeket betartsa, a környezetet ne veszélyeztesse, szennyezze, károsítsa, megakadályozza a hulladék kiszóródását,

d) a települési szilárd és folyékony hulladékokkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002 (IV. 10.) EüM rendelet 4. § (1), (2), (4) bekezdése, valamint az 5. § (1) bekezdésében meghatározott előírásokat betartsa, ennek figyelembe vételével:

da) állandóan lakott ingatlan esetén szabvány, 80 – 120 literes zárható gyűjtőedényzetben, idény jelleggel használt ingatlan esetén szintén szabvány, 80-120 literes zárható gyűjtőedényzetben gyűjtse a hulladékot,

db) a gyűjtő edényzet rendszeres tisztításáról és fertőtlenítéséről gondoskodjon,

dc) a hulladékgyűjtés során történő szennyezés esetén a terület megtisztításáról és fertőtlenítéséről szükség szerint gondoskodjon,

e) a vegyes hulladékgyűjtő edényzet űrtartalmát meghaladó vegyes hulladékot a gyűjtőzsákban gyűjtse, és a szállításra feljogosító matricáért a szolgáltató által meghatározott díjat megfizesse, elszállítás céljából a gyűjtőzsákot bekötve helyezze ki a közterületre,

f) gondoskodjon arról, hogy a vegyes hulladék gyűjtő edénybe csak a vegyes hulladék kerüljön elhelyezésre, és a hulladék szilárd halmazállapotú legyen, az ürítést végzők egészségét, testi épségét ne veszélyeztesse, a gépi ürítést ne akadályozza és a berendezésben kárt ne okozzon,

g) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díját a közszolgáltatónak határidőre megfizesse

h) hogy gondoskodjon arról, hogy a saját tulajdonában lévő szabvány hulladék gyűjtő edényzet alkalmas legyen a rendeltetésszerű használatra és a Közszolgáltató szállító járművével történő ürítésre,

i) hogy igénybe vegye a 8.§ (1) bekezdésében meghatározottak szerinti közszolgáltatást.


14. § Az ingatlanhasználó joga, hogy:

a) beépített ingatlan használója, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe vegye,

b) a vegyes hulladék gyűjtő edényzet űrtartalmát alkalmilag meghaladó vegyes hulladékot hulladék gyűjtő zsákban a gyűjtő edényzettel együtt elszállításra a közterületre kihelyezze,

c) az ingatlanon képződő háztartási, és háztartási hulladékhoz hasonló hulladékot tartalmazó gyűjtőedényt - közterület-használati engedély nélkül - a szállítás napját megelőző 18.00 órától a szállítás napjának 20.00 órájáig ürítés céljából a közterületen tárolja,

d) az elkülönítetten gyűjtött csomagolóanyag hulladékot (műanyag, papír) szelektív hulladékgyűjtő napot megelőző 18.00 órától a szállításig közterületen elhelyezze

e) hogy az ürítésre kihelyezett hulladékgyűjtő edényzetből a hulladékot, illetve a hulladék gyűjtő zsák a szállításra megjelölt napokon az ingatlana elől elszállításra kerüljön,

f) amennyiben a gyűjtő edényzet megrongálódása a közszolgáltató által végzett nem megfelelő ürítés során történt kérje az edényzet - 15 napon belüli - Közszolgáltató költségén történő megjavítását, ha az nem lehetséges cseréjét,

g) állandó lakóegység esetén kérje a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás időleges szüneteltetését,

h) panasszal éljen, javaslatot tegyen a Közszolgáltató felé, ha a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással nem elégedett.


4.4. A hulladékgazdálkodási közszolgálati szerződés tartalmi elemei


15. § (1) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés megkötésekor figyelembe kell venni a Ht. 34. § (5) bekezdésében, valamint a Közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről szóló 317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 4. §-ban meghatározott tartalmi követelményeket.

(2) A közszolgáltatási szerződés (1) bekezdés szerinti tartalmát az e rendeletben rögzítettek szerint kell meghatározni.


5. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének módja és feltételei


16. § (1) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatáson belül

a) a vegyes hulladék szállítási szolgáltatás igénybe vétele folyamatosan kötelező,

b) az a) pontba nem tartozó és a 20.§ (1)-(3) bekezdéseiben foglalt esetekben a szállítási szolgáltatás, és hulladék elhelyezési lehetőség igénybevétele nem kötelező.

(2) Az egyes hulladékgazdálkodási szolgáltatásokat e rendeletben, valamint a közszolgálati szerződésben meghatározott módon lehet igénybe venni.

(3) A Közszolgáltató a közszolgáltatás feltételeiben bekövetkezett változásokról az ingatlantulajdonost - a változást bekövetkezte előtt legalább 15 nappal - legalább a honlapján történő közzététellel, illetve a településen kihelyezett hirdetmény útján köteles tájékoztatni.


6. Az ingatlanhasználót terhelő díjfizetési kötelezettség, megfizetésének rendje,
az esetleges kedvezmények


17. § (1) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj egytényezős díjként kerül megállapításra.

 (2) Az önkormányzat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjból díjkedvezményt nem biztosít.

18. § (1) Díj megfizetési kötelezettség tekintetében a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 64/2008. (III. 28.) Korm. rendelet 6. § (2) bekezdését kell alkalmazni.

(2) Az ingatlanhasználó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat negyedévente a Közszolgáltató által kibocsátott részszámla alapján köteles megfizetni az alábbiak szerint:

a) a tárgyév folyamán január 1-től december 31-ig folyamatosan használt lakóingatlanok esetében a közszolgáltatási díj megfizetésének határideje a negyedév utolsó napja,

b) idény jelleggel használt üdülő ingatlanok esetében a második negyedévre vonatkozó részszámla megfizetésének határideje június 30., a harmadik negyedévre vonatkozó részszámla megfizetésének határideje szeptember 30.

(3) Az ingatlanhasználó a (2) bekezdésben meghatározott számla tartalma tekintetében a Közszolgáltatónál kifogást emelhet, mely az írásban benyújtott kifogást 30 napon belül kivizsgálja és arra érdemben írásban válaszol, és jogos kifogás esetén a sérelmet 15 napon belül orvosolja.

(4) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díját a Közszolgáltatónál ismert ingatlanhasználó köteles megfizetni. Amennyiben az ingatlanhasználó adott ingatlan esetében változik, a Közszolgáltató a változás bejelentését követően a változás bejelentésének napjától állítja ki a számlát az új ingatlanhasználó részére.

19. § A díjhátralékok behajtására a Ht. 52. §-ban meghatározottak szerint kerül sor.


7. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének szüneteltetése,
az üdülőingatlanokra vonatkozó sajátos szabályok


20. § (1) Az üdülőingatlanok, illetve üdülés céljára időlegesen használt ingatlanok (a továbbiakban együtt: időlegesen használt ingatlanok) esetében a szolgáltatás időszaka április 01-től szeptember 30-ig tart.

(2) A szállítási időszakon túl az ingatlan tulajdonosa az eseti, nem rendszeres hulladékszállítási szolgáltatást a „többlet hulladék szállítási szolgáltatás” igénybe vételére jogosító matrica felhasználásával és (megfelelő teherbírású, max. 110 liter űrtartalmú) zsákra történő felragasztásával veheti igénybe. A zsákban kihelyezett többlet hulladék súlya a 15kg-ot nem haladhatja meg

(3) Az (1) ponttól eltérően a lakóingatlan használó meghatározott egész hónapra, illetve hónapokra kérheti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének időleges szüneteltetését, amennyiben az ingatlant 90 napot meghaladóan nem használja senki vagy lakatlan. Az ingatlan használó a közszolgáltatás igénybevételének szüneteltetésére vonatkozó kérelmet, annak megkezdése előtt 60 nappal előre köteles a Közszolgáltató felé írásban benyújtani.

(4) A szüneteltetési kérelemhez csatolni kell az ingatlanra vonatkozó víz- és villany közüzemi nullás elszámoló számlát. A szünetelési időszak végén és a bejelentett szünetelési idő idején is a Közszolgáltató részére az ellenőrzést lehetővé kell tenni, és a szüneteltetés időszakára vonatkozó víz- és villany közüzemi végszámlákat a Közszolgáltató részére meg kell küldeni.

A Közszolgáltató jogosult a teljes időszakra - visszamenőleg is - a költségekkel növelt számlát kibocsájtani és annak megfizetését tulajdonostól követelni, amennyiben:

-  az ingatlan tulajdonosa vagy beleegyezésével más az ingatlant a szüneteltetés időszakában használja,

- az elszámoló számlákon feltüntetett fogyasztás nem nulla

- az elszámoló számlák határidőre nem kerülnek megküldésre.


A szüneteltetés legfeljebb egy év időszakra (december 31-i határidőig) lehetséges. Amennyiben a szüneteltetés tárgyát képező (lakatlan) ingatlan használati jellegében nem áll fenn változás, az újabb szüneteltetési kérelmet - a csatolandó dokumentumok újbóli megküldésével - az ingatlan tulajdonosa minden év január 31-ig köteles megküldeni a szolgáltató részére.


21. § Az időlegesen használt ingatlanok esetén a díj megállapítására a Ht. 47. § (4) bekezdésében meghatározottakat kell alkalmazni.





8. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő személyes adatok
(a természetes személyazonosító adatok, valamint a lakcím)
kezelésére vonatkozó rendelkezések


22. § (1) A Közszolgáltató a hulladékgazdálkodási szolgáltatás biztosítása, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgálati díj beszedése, illetve behajtása érdekében a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett ingatlanhasználókról nyilvántartást vezet.

(2) A nyilvántartás adatköre a Ht. 38. § (3) bekezdésben meghatározott adatkörre, valamint az igénybe vett hulladékgazdálkodási szolgáltatás tartalmára - így különösen a hulladékgyűjtő edényzet űrtartalmára, a szolgáltatás időbeli igénybevételére, - terjed ki.

(3) Az ingatlanhasználónak a változást követő 15 napon belül írásban be kell jelentenie a Közszolgáltató felé, ha a (2) bekezdésben meghatározott adataiban változás történt.

(4) A Közszolgáltató köteles az adatkezelés során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseit, valamint az adatvédelmi szabályzatban meghatározott előírásokat megtartani.

(5) A Közszolgáltató az ingatlanhasználó adatait a hulladékgazdálkodási szolgáltatás igénybevételére való kötelezettség fennállásáig, illetve ha az megszűnt addig, amíg a közszolgálati díj megfizetésre nem kerül, hátralék esetében a hátralék fennállásáig kezelheti.


9. Záró rendelkezések


23. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Zichyújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről szóló 3/2014. (II.20.) önkormányzati rendelete.






Füzesiné Kolonics Ilona        .                                      dr. Berzsenyi Orsolya  

         polgármester                 .                                               jegyző




Záradék:

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Zichyújfalu, 2015. szeptember 4.

P.H.



         dr. Berzsenyi Orsolya

          jegyző