Harka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2020 (VII.9.) rendelete

a vízfogyasztás rendjéről

Hatályos: 2020. 07. 09

Harka Község Önkormányzat Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 17.§ (8) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) 11. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§.


A vízkorlátozás rendjét a rendelet 1. melléklete állapítja meg.




2.§



A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


1.  melléklet  Harka Község Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2020. (VII.09.) a vízfogyasztás rendjéről szóló önkormányzati rendeletéhez Vízkorlátozási terv


1. A község vízellátó rendszere általában elegendő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy a biztonságos szolgáltatást ellássa. Előfordulhatnak azonban olyan esetek (nyári csúcsfogyasztás, műszaki problémák stb.), amikor nem lehet kielégíteni a fellépő vízfogyasztási igényeket. Ilyen helyzetekben a vízfogyasztást korlátozni kell. A korlátozás mértéke az adott helyzettől függ, de előzetesen fel kell készülni ezek megfelelő kezelésére. A vízhiány mértéke alapján több fokozatban kell a korlátozást elrendelni:

1.  Értesíteni kell a lakossági fogyasztókat a vízhiányról, locsolási, medence feltöltési, illetve gépkocsi mosási tilalmat kell elrendelni.

2. A fogyasztók vízellátásának korlátozását, a Soproni Vízmű Zrt, mint szolgáltató javaslata alapján, az aktuális vízfogyasztási adatok ismeretében kell elrendelni.

3. Ha a szolgáltatásra rendelkezésre álló vízmennyiség természeti vagy egyéb elháríthatatlan okból csökken, a vízfogyasztás a jelen rendeletben meghatározott tervnek megfelelően korlátozható. A korlátozást a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 17.§ (8) bekezdés alapján a polgármester rendeli el