Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015 (III.26.) Ör. számú rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások helyi szabályairól

Hatályos: 2023. 05. 01- 2024. 04. 30

Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (III. 26.) Ör. számú rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások helyi szabályairól

2023.05.01.

Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában foglalt feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1)-(2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:1

1. A rendelet hatálya és az egyes ellátások ellátási területe

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 3. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott, e rendeletben szabályozott szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások ellátási területén bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, valamint az Szt. 7. § (1) bekezdésében meghatározott személyekre.

(2) A rendeletben meghatározott szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások ellátási területe – a (2) bekezdésben meghatározottak kivételével – Ebes közigazgatási területe.

(3) Az ellátási terület az Ebesi Alapszolgáltatási Központ és Idősek Otthona ápolást, gondozást nyújtó idősek otthona szolgáltatása tekintetében Magyarország területe.

2. Az önkormányzat által nyújtott ellátási formák

2. § (1)2 Az Önkormányzat az Ebesi Alapszolgáltatási Központ és Idősek Otthona útján a rászorulók részére az alábbi személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokat biztosítja:

a) étkeztetés (Szt. 62. §)

b) házi segítségnyújtás (Szt. 63. §)

c) nappali ellátás - idősek klubja (Szt. 65/F.)

d) családsegítés (Szt. 64. §)

e) tanyagondnoki szolgáltatás (Szt. 60. §)

(2)3 A tanyagondnoki szolgáltatás keretében az érintett lakosság számára ellátott feladatok:

a) Alapfeladatnak minősül:

aa) közreműködés az étkeztetésben,

ab) közreműködés az ebédkiszállításban,

ac) közreműködés a házi segítségnyújtásban,

ad) közreműködés a közösségi és szociális információk szolgáltatásában,

ab) az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása (kivéve fertőző betegség esetén),

ac) az óvodáskorú, iskoláskorú gyermekek szállítása.

b) Kiegészítő feladatnak minősülő lakossági szolgáltatások:

ba) indokolt esetben a közösségi, művelődési, sport- és szabadidős tevékenységek szervezése, segítése (különösen színház és múzeum látogatás, kirándulás, helyi rendezvények, környező települések rendezvényein a részvétel biztosítása, sporteseményre szállítás).

c) Az önkormányzati feladatok megoldását segítő, közvetett szolgáltatások:

ca) az önkormányzati információk közvetítése a lakosság részére,

cb) a tanyagondnoki szolgálat működtetésével kapcsolatos teendők ellátása,

cc) egyéb önkormányzati feladatokban való közreműködés (különösen árubeszerzés az önkormányzat és intézmények részére, pénzintézetből készpénz kiszállítása, közreműködés szociális támogatások kifizetésénél, a közhasznú, közcélú foglalkoztatottak, közmunkaprogramban résztvevők Ebes belterületre történő beszállítása).

d) A tanyagondnoki szolgáltatás

a) szállítás,

b) megkeresés és

c) közösségi fejlesztés

szolgáltatási elemet biztosít.

(3) A (2) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatok a szolgáltatásnyújtás legfeljebb 50%-át tehetik ki.

(4) A tanyagondnoki szolgáltatás ellátási területét rendelet 7. számú melléklete tartalmazza.

(5) Az Önkormányzat az Ebesi Alapszolgáltatási Központ és Idősek Otthona útján a következő szakosított ellátásról gondoskodik:

a) ápolást, gondozást nyújtó intézmény: idősek otthona.

3. § Az e rendeletben alkalmazott fogalmak alatt az Szt.4. §-ában meghatározott foglaltakat kell érteni.

3. Az ellátások igénybevételének módja

4. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, ill. törvényes képviselője kérelmére, indítványára történik.

(2) A kérelem benyújtása, írásban, az 1. számú melléklet szerinti nyomtatványon történhet. Az ellátást igénylőnek a kérelem előterjesztésekor mellékelnie kell az 1/a melléklet szerinti orvosi igazolást (kivéve étkezés), valamint ki kell töltenie a jövedelemnyilatkozatot (1/b. számú melléklet).

(3) A jövedelemnyilatkozat és a jövedelmet igazoló csatolt dokumentum alapján az intézményvezető megállapítja a személyi térítési díjat, mely annak következő felülvizsgálatáig érvényes.

(4) Az intézményvezető, az ellátásra vonatkozó igényt a kézhezvétel napján nyilvántartásba veszi. A nyilvántartás az Szt. 20. § szerinti adatokat tartalmazza.

(5) Az ellátást igénylő az 1/c. melléklet szerint nyilatkozik az adatkezelésről.

(6) Ha az ellátást igénylő személy cselekvőképtelen, a kérelmet, illetve indítványt - az érintett személy véleményét lehetőség szerint figyelembe véve - a törvényes képviselője terjeszti elő.

(7) A korlátozottan cselekvőképes személy a kérelmét, indítványát a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy - ha e tekintetben a bíróság a cselekvőképességét nem korlátozta - önállóan terjesztheti elő.

(8) Ha a törvényes képviselő ideiglenes gondnok, intézményi elhelyezésre vonatkozó kérelméhez, indítványához a gyámhivatal előzetes jóváhagyása szükséges.

(9) A kiskorúság miatt korlátozottan cselekvőképes 16 és 18 év közötti személynek a szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátással és nappali ellátással összefüggésben tett jognyilatkozatához nem szükséges a törvényes képviselő beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása.

(10) A felvételt és az ellátások igénybevételét az intézményvezető döntése alapozza meg.

(11) Az intézményvezető a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás feltételeiről a kérelem benyújtásakor a kérelmezőt tájékoztatja.

(12) Az ellátás biztosításáról az intézményvezető a kérelmezőt elutasítás esetén írásban értesíti (2. sz. melléklet).

(13) Az intézményvezető köteles külön eljárás nélkül soron kívüli ellátást biztosítani annak a rászorulónak, akinek a késedelem életét, testi épségét veszélyezteti.

(14) Az intézményvezető az ellátás igénybevételének megkezdésekor az ellátást igénylővel megállapodást köt az ellátás feltételeiről (3. sz. melléklet). A megállapodás kötelező tartalmi elemei:

a) az ellátás kezdetének időpontja,

b) az intézményi ellátás időtartama (a határozott vagy határozatlan időtartam megjelölését),

c) az igénybe vevő számára nyújtott szolgáltatások tartalma,

d) a személyi térítési díj megállapítására, fizetésére vonatkozó szabályok, amennyiben az ellátás térítési díj fizetési kötelezettséggel jár,

e) az igénybe vevő természetes személyazonosító adatai.

(15) A házi segítségnyújtás keretében szociális segítést vagy személyi gondozást kell nyújtani. Házi segítségnyújtás igénybevételét megelőzően vizsgálni kell a gondozási szükségletet. A szolgáltatás iránti kérelem alapján az intézményvezető, ennek hiányában a jegyző által felkért szakértő végzi el az igénylő gondozási szükségletének vizsgálatát. A gondozási szükséglet vizsgálata keretében meg kell állapítani azt, hogy az ellátást igénylő esetében szociális segítés vagy személyi gondozás indokolt.

(16) Szociális segítés keretében biztosítani kell

a) a lakókörnyezeti higiénia megtartásában való közreműködést,

b) a háztartási tevékenységben való közreműködést,

c) a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében és a kialakult veszélyhelyzet elhárításában történő segítségnyújtást,

d) szükség esetén a bentlakásos szociális intézménybe történő beköltözés segítését.

(17) Személyi gondozás keretében biztosítani kell

a) az ellátást igénybe vevővel a segítő kapcsolat kialakítását és fenntartását,

b) a gondozási és ápolási feladatok elvégzését,

c) és a szociális segítés keretében felsorolt tevékenységeket.

(18) A gondozási szükséglet vizsgálata és a vizsgálat eredményének igazolása értékelő adatlapon történik (4.sz melléklet). Az értékelő adatlap másolati példányát a vizsgálat elvégzését követően át kell adni az igénylőnek és törvényes képviselőjének. Az értékelő adatlap kitöltésében a háziorvos a megjelölt orvosi szakkérdésekben közreműködik.

(19) Az értékelő adatlap hatálya határozatlan ideig fennáll azzal, hogy a gondozási szükséglet vizsgálatát ismételten el kell végezni, ha

a) szociális segítés biztosítása esetén személyi gondozási feladatok ellátása válik szükségessé, a gondozási szükséglet vizsgálatát ismételten el kell végezni,

b) szakápolási feladatok ellátása válik szükségessé, a házi segítségnyújtást végző személy kezdeményezi az otthonápolási szolgálat keretében történő ellátást.

(20) A gondozás felülvizsgálatát a fenntartótól lehet kérni. (5. sz. melléklet)

(21) Ha a gondozási szükséglet – az annak vizsgálatáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott értékelő adatlap szerint – III. fokozatú, a szolgáltatást igénylőt az intézményvezető, ennek hiányában a jegyző által felkért szakértő tájékoztatja a bentlakásos intézményi ellátás igénybevételének lehetőségéről. Ebben az esetben a szolgáltatást igénylő az intézményi elhelyezés időpontjáig házi segítségnyújtásra jogosult.

(22) Házi segítségnyújtás esetében a gondozási szükséglettel nem rendelkező személy is ellátható, ha az ellátást igénylő vagy a térítési díjat megfizető más személy írásban vállalja a szolgáltatási önköltséggel azonos mértékű személyi térítési díj megfizetését.

(23) Ha a (22) bekezdés szerinti ellátott állapota indokolja, az intézményvezető döntése alapján elvégezhető a gondozási szükségletének vizsgálata. A gondozási szükséglet megállapítása esetén – amennyiben az ellátotti létszám a finanszírozási rendszerbe befogadásra kerül – az ellátott után a központi költségvetésről szóló törvényben biztosított támogatás vehető igénybe és térítési díját az Szt. V. fejezet III. címe szerint kell megállapítani.

(24) Az idősek otthona szakosított ellátás esetében az e rendelet 1/a. számú melléklete szerinti „Egészségi Állapotra vonatkozó igazolás” és az 1/b. melléklete szerinti „Jövedelemnyilatkozat” benyújtásával az ellátást biztosító intézmény vezetőjénél (a továbbiakban: intézményvezető) kell előterjeszteni. A kérelemről az intézményvezető dönt.

4. Az ellátás megszűnése, megszüntetése

5. § (1) Az intézményi jogviszony megszűnik

a) az intézmény jogutód nélküli megszűnésével,

b) a jogosult halálával,

c) a határozott idejű intézeti elhelyezés esetén a megjelölt időtartam lejártával, kivéve ha az elhelyezés időtartama meghosszabbítható,

d) a megállapodás felmondásával.

(2) Az ellátásra vonatkozó megállapodást

a) az ellátott, illetve törvényes képviselője indokolás nélkül,

b) az intézményvezető (szolgáltató vezetője) a (3) bekezdés szerinti esetekben, illetve alapszolgáltatás esetén bármikor, írásban mondhatja fel.

(3) [5] A felmondásnak akkor van helye, ha

a) az ellátott másik intézményben történő elhelyezése indokolt vagy további intézményi elhelyezése nem indokolt,

b) az ellátott a házirendet súlyosan megsérti,

c) az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy térítésidíj-fizetési kötelezettségének nem tesz eleget,

d) az ellátott jogosultsága megszűnik.

(4) A felmondási idő, ha a megállapodás másként nem rendelkezik alapszolgáltatás esetén tizenöt nap.

(5) Ha a felmondás jogszerűségét az ellátott, a törvényes képviselője, a térítési díjat vagy az egyszeri hozzájárulást megfizető személy vitatja, az arról szóló értesítés kézhezvételétől számított nyolc napon belül a fenntartóhoz fordulhat. Ilyen esetben az ellátást változatlan feltételek mellett mindaddig biztosítani kell, amíg a fenntartó, illetve a bíróság jogerős és végrehajtható határozatot nem hoz.

(6) A jogviszony megszűnése, vagy megszüntetése esetén a felek egymással elszámolnak, ami kiterjed a fizetendő térítési díjakra, és az esetleges hátralékaira, illetve minden olyan dologra, amely a megállapodás megszűnéséhez, megszüntetéséhez okszerűen kapcsolódik.

5. A jogosultak érdekvédelme

6. § (1) Az intézményvezető az ellátás igénybevételekor a fenntartó által jóváhagyott intézményi házirend egy példányát átadja a jogosultnak. A házirendet az intézményben jól látható helyen ki kell függeszteni, és gondoskodni kell arról, hogy az a jogosultak hozzátartozói és az intézmény dolgozói számára folyamatosan hozzáférhető legyen.

(2)4

(3)5

(4)6

(5) Az ellátást igénybe vevőnek joga van az intézmény működésével, gazdálkodásával kapcsolatos legfontosabb adatok megismeréséhez. Ennek teljesítése érdekében az intézmény vezetője évente tájékoztatót készít az intézmény gazdálkodásáról és azt az intézményben jól látható helyen kifüggeszti, illetve szükség esetén szóban ad tájékoztatást az ellátást igénybe vevő részére. A tájékoztató tartalmazza

a) az intézmény működési költségének összesítését,

b) a térítésmentesen biztosított szolgáltatások kivételével az intézményi térítési díj havi összegét,

c) az egy ellátottra jutó havi önköltség összegét.

6. Az Ebesi Alapszolgáltatási Központ és Idősek Otthona nyújtott ellátásokért fizetendő térítési díjak, a fizetésre kötelezettek köre

7. §7 (1) A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért az Szt. 115/A. § (1) bekezdésében meghatározott ellátások, valamint az idős személyek nappali ellátása kivételével térítési díjat kell fizetni.

(2) Az Szt. 115. § (1) és (3) bekezdése alapján megállapított intézményi térítési díj mértékét a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(3) A személyi térítési díjat az Szt. 115. § (2), a 117. § (1)-(2), valamint (3)-(5) bekezdésének alkalmazásával az intézményvezető állapítja meg.

(4) A térítési díj megfizetésének kötelezettségére az Szt. 114. §-át kell megfelelően alkalmazni azzal, hogy azok a személyek, akik tartási, gondozási szerződést kötöttek, az étkezésért, a házi segítségnyújtásért az intézményi térítési díjjal azonos összegű személyi térítési díjat kötelesek fizetni. Ezt a szabályt kell alkalmazni abban az esetben is, ha a tartási szerződés megkötése folyamatban van.

(5) Amennyiben a térítési díj fizetésére – az Szt. 114. § (2) bekezdésében meghatározott – kötelezett az intézményvezető által megállapított személyi térítési díj mértékét vitatja, vagy annak csökkentését, vagy elengedését kéri, az értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül az Egészségügyi és Szociális Bizottsághoz fordulhat, amely határozattal dönt a fizetendő személyi térítési díj mértékéről. Az ezen döntés elleni fellebbezés elbírálása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. A Képviselő-testület döntése ellen közigazgatási per indítható. A Képviselő-testület döntéséig, illetve a bíróság jogerős határozatáig a korábban megállapított személyi térítési díjat kell fizetni.

(6) Azon térítési díj fizetésére kötelezett esetében, aki igazolt rendszeres havi kiadásai kifizetése után megmaradó jövedelméből az e rendelet alapján megállapított személyi térítési díjat nem képes megfizetni, mert annak megfizetése a kötelezett megélhetését súlyosan veszélyeztetné, az intézményvezető a személyi térítési díj csökkentéséről vagy elengedéséről dönthet.

(6a)8 Megélhetést súlyosan veszélyeztető körülménynek minősül, ha a kötelezett a saját háztartásának igazolt rendszeres kiadásait, továbbá a saját maga és az általa eltartott személy létfenntartásához szükséges rendszeres kiadásokat (élelmezés, ruházkodás, eltartottnak minősülő személy iskolázással kapcsolatos kiadásai) nem tudja fedezni, és nagy értékű ingó, valamint az általa lakott ingatlanon kívül további ingatlan vagyonnal nem rendelkezik.

(7) Az Egészségügyi és Szociális Bizottság ingyenes ellátásban részesíti azt az ellátottat,

a) aki jövedelemmel nem rendelkezik,

b) és akinek tartós bentlakásos intézményi ellátás esetében az Szt. 119. § (2) bekezdése szerinti jelzálog alapjául szolgáló vagyona és az Szt. 117/D. § (3) bekezdése szerinti eljárásban jogerősen térítési díj fizetésre kötelezett nagykorú, vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermeke nincs.

(8) Amennyiben az Szt. 117/D. § (2) bekezdése szerinti díjkülönbözet megfizetésére irányuló megállapodás nem jön létre, az Önkormányzat a bíróságtól kérheti a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rokontartásra irányadó szabályai alapján a tartásra köteles és képes gyermeknek a tartási kötelezettsége és képessége mértékével arányban állóan a díjkülönbözet megfizetésére kötelezését. A kereset benyújtásáról az intézményvezető kezdeményezésére a polgármester dönt.

(9) A nyilvántartott térítési díjhátralékról az intézményvezető negyedévente köteles tájékoztatni a fenntartót.

(10) Az intézmény vezetőjének kezdeményezésére a polgármester dönt a térítési díjhátralék behajtásáról.

7. A szociális rászorultság megállapítása étkeztetés igénybe vétele esetén

8. § (1) Az étkeztetés helyben fogyasztással, elvitellel vagy lakásra szállítással vehető igénybe.

(2) Az étkeztetés helyben fogyasztással azon személyek számára biztosított, akik az Ebesi Alapszolgáltatási Központ és Idősek Otthona által nyújtott idősek nappali ellátása szolgáltatást igénybe veszik.

(3)9 Az étkeztetés elvitellel szolgáltatás biztosítható különösen

a) a nagykorú fogyatékos személynek,

b) az egészségi állapotából adódóan házi segítségnyújtásban részesülő személynek,

c) megváltozott munkaképességű személynek,

d)10 annak a szociálisan rászorult személynek, akinek a vele közös háztartásban élő hozzátartozókkal együtt számított egy főre eső jövedelme nem éri el a szociális vetítési alap két és félszeresét.

(4) Az étkeztetést lakásra szállítással annak a személynek lehet biztosítani, aki

a) egyedül él és 80. életévét betöltötte,

b) 85. életévét betöltötte,

c) mozgáskorlátozott,

d) egészségi állapotából adódóan rászorult,

e) házi segítségnyújtás keretében személyi gondozásban részesül.

(5) Az étel lakásra szállítása esetén az étkeztetést igénybe vevő személy köteles

a) a (4) bekezdés a) és b) pontja szerinti életkort a személyazonosításra alkalmas okmánnyal, az egyedül élés tényét a szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelemben feltüntetett adatokkal,

b) a (4) bekezdés c) pontjában foglalt állapot fennállását a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendeletszerinti, a mozgásszervi fogyatékosságot vagy súlyos mozgáskorlátozottságot megállapító dokumentum vagy a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. számú mellékletének I. része szerinti „Egészségi állapotra vonatkozó igazolás” benyújtásával,

c) a (4) bekezdés d) pontjában foglalt körülmény fennállását háziorvosi, szakorvosi igazolással vagy zárójelentéssel,

d) a (4) bekezdés e) pontjában foglalt körülmény fennállását a szolgáltatóval kötött megállapodással igazolni.

(6) A (4) bekezdés c), d) és e) pontjaiban foglalt körülmények fennállását az intézmény szükség szerint, de legalább évente a személyi térítési díj felülvizsgálata alkalmával felülvizsgálja.

(7)11 Étkeztetés szolgáltatás a legalább 4 órás munkaviszonnyal vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal rendelkező személy részére abban az esetben biztosítható, ha a (3) vagy (4) bekezdésben foglalt valamely feltétel megvalósul.

8. A térítési díjak megállapításának egyéb szabályai

9. § (1) A személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díját (a továbbiakban: intézményi térítési díj) az intézményt fenntartó szerv évente kétszer állapíthatja meg.

(2) [8]A személyi térítési díj havi összege nem haladhatja meg a jogosult rendszeres havi jövedelmének

1. étkeztetés esetén a 30%-át,

2. házi segítségnyújtás esetén a 25%-át

3. házi segítségnyújtás és étkeztetés esetén együttesen a 30%-át

4. nappali ellátás esetén, amennyiben az ellátott bent tartózkodik és étkezik a 30%-át

5. nappali ellátás esetén, amennyiben az ellátott csak bent tartózkodik, az ellátás ingyenes.

(3) Az intézményvezető a fizetendő személyi térítési díj összegéről a megállapodás megkötésekor írásban tájékoztatja az ellátást igénylőt.

(4) A személyi térítési díjakat az intézményvezető az intézményi térítési díj módosítását követő 30 napon belül köteles felülvizsgálni. A megállapított új személyi térítési díjakat első ízben a felülvizsgálatot követő hónap első napjától kell megfizetni.

(5) Amennyiben a jogosult a személyi térítési díj összegét vitatja, vagy annak csökkentését, elengedését kéri, az értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül a Képviselő-testülethez fordulhat. Ilyen esetben a Képviselő-testület határozattal dönt a személyi térítési díj összegéről.

(6) Azoknak az igénybe vevőknek, akik nem szociálisan rászorultak, a térítési díjuk az ebéd mindenkori beszerzési árával megegyező összeg.

9. A térítési díj befizetése és ellenőrzése

10. § (1) Az étkeztetés, házi segítségnyújtás és a nappali ellátás keretében nyújtott ellátás térítési díját utólag, a tárgy hónapot követő minden hónap 16-ig kell megfizetni.

(2) Az intézményvezető havonta ellenőrzi a térítési díjak befizetését.

(3) Ha a kötelezett a befizetést elmulasztotta, az intézményvezető 15 napos határidő megjelölésével a fizetésre kötelezett személyt írásban felhívja az elmaradt térítési díj befizetésére. Ha a határidő eredménytelenül telt el, az intézmény vezetője a kötelezett nevét, lakcímét és a fennálló díjhátralékot nyilvántartásba veszi. A nyilvántartott díjhátralékról az intézmény vezetője negyedévenként, tájékoztatja a fenntartót a térítési díjhátralék behajtása vagy a behajthatatlan hátralék törlése érdekében.

10. A működés ellenőrzése, értékelése

11. § Az intézményekben folyó szakmai munkát a jegyző folyamatosan ellenőrzi. Az intézményvezető évente tájékoztatja a Képviselő-testületet az intézmény munkájáról írásos beszámoló formájában.

11. Szociálpolitikai Kerekasztal működtetése

12. § (1) Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szociálpolitikai Kerekasztalt működtet.

(2) A Szociálpolitikai Kerekasztal évente egy rendes ülést tart, illetve szükség szerint ülésezik.

(3) A Szociálpolitikai Kerekasztal tagjai:

a) Ebes Községi Önkormányzat polgármestere és jegyzője,

b) a Képviselő-testület Egészségügyi- és Szociális bizottságának tagjai,

c) Ebes Község közigazgatási területén működő nevelési, oktatási intézmények vezetői, gyermek és ifjúságvédelmi felelősei, a szociális intézmények vezetői, a háziorvosok, a védőnők, a családsegítő szolgáltatás és gyermekjóléti szolgáltató családgondozói, a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézői, lelkész, plébános, civil egyesületek képviselői.

12. Záró rendelkezések

13. § (1) E rendelet 2015. április 1-jén lép hatályba, a kihirdetésről a jegyző gondoskodik.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások helyi szabályairól szóló 6/2014. (III. 31.) Ör. számú rendelete.

1. melléklet

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez
(A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki.)

1. Az ellátást igénybe vevő adatai:

Név:

Születési neve:

Anyja neve:

Születési helye, időpontja:

Lakóhelye:

Állampolgársága:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Tartózkodási helye:

Állampolgársága:

Családi állapota: ..................................................................................................................................

Tartási, örökösödési szerződés van-e?......................................................................................................

Gondnokság alatt áll-e? ........................................................................................................................

Ha igen, a gondnokság foka és jellege: kizáró (KI), korlátozó (KO) (a megfelelő aláhúzandó)

Gondnokság időtartama: eseti(ES) korlátozó (ID) végleges (VE) (a megfelelő aláhúzandó)

Bevándorolt, letelepedett vagy menekült jogállása:

Telefonszám (nem kötelező megadni):…………….……………………………………………………..

Tartására köteles személy

Legközelebbi hozzátartozójának (törvényes képviselőjének)

a) neve:

b) lakóhelye:

c) telefonszáma:

a) neve:……………………………………………………szül. neve: ......................................................

b) lakóhelye:

c) telefonszáma:

d) rokonsági foka: ......................................................................................................................................

2. Milyen típusú ellátás igénybevételét kéri

2.1. alapszolgáltatás

- étkeztetés

- házi segítségnyújtás

2.2. nappali ellátás

- idősek nappali ellátása

3. A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételére vonatkozó adatok:

3.1. Étkeztetés

milyen időponttól kéri a szolgáltatás biztosítását:

milyen gyakorisággal kéri a szolgáltatás biztosítását:

- hétfőtől-péntekig

- hétfőtől-szombatig

- hétfőtől-vasárnapig és ünnepnapokon

- egyéb:……………………………………………………………………………………

Az étkeztetés módja:

- helyben fogyasztás

- elvitellel

- kiszállítással

3.2. Házi segítségnyújtás:

Milyen időponttól kéri a szolgáltatás biztosítását:

Milyen gyakorisággal kéri a szolgáltatás biztosítását:

- naponta 1 órát, vagy ennél kevesebbet

- naponta 2 órát, vagy ennél kevesebbet

- naponta 3 órát, vagy ennél kevesebbet

- naponta 4 órát, vagy ennél kevesebbet

3.3. Nappali ellátás

milyen időponttól kéri a szolgáltatás biztosítását:

étkeztetést igényel-e: igen □ nem □

egyéb szolgáltatás igénylése:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Dátum:

Az ellátást igénybe vevő (törvényes képviselő) aláírása:

……………………………………………………………………

1/a. számú melléklet

6. melléklet az 1/2017. (II. 14.) EMMI rendelethez

I. EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTRA VONATKOZÓ IGAZOLÁS

(a háziorvos, kezelőorvos, vagy kórházi kezelés esetén a kórházi osztályos orvos tölti ki)

Név (születési név):

Születési hely, idő:

Lakóhely:

Társadalombiztosítási Azonosító Jel:

1. Házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás igénybevétele esetén

1.1. krónikus betegségek (kérjük, sorolja fel):

1.2. fertőző betegségek (kérjük, sorolja fel):

1.3. fogyatékosság (típusa és mértéke):

1.4. egyéb megjegyzések, pl. speciális diéta szükségessége:

2. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás igénybevételére vonatkozóan igazolom, hogy egészségi állapota alapján a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás biztosítása

indokolt □ nem indokolt □

3. Átmeneti elhelyezés (az éjjeli menedékhely kivételével), ápolást-gondozást nyújtó, rehabilitációs intézmények, lakóotthon esetén

3.1. esettörténet (előzmények az egészségi állapotra vonatkozóan):

3.2. teljes diagnózis (részletes felsorolással, BNO kóddal):

3.3. prognózis (várható állapotváltozás):

3.4.ápolási-gondozási igények:

3.5. speciális diéta:

3.6. szenvedélybetegség:

3.7. pszichiátriai megbetegedés:

3.8. fogyatékosság (típusa, mértéke):

3.9. demencia:

3.10. gyógyszerszedés gyakorisága, várható időtartama (pl. végleges, időleges, stb.), valamint az igénybevétel időpontjában szedett gyógyszerek:

4. A háziorvos (kezelőorvos) egyéb megjegyzései:

Dátum: Orvos aláírása: P.H

(szükség esetén külön melléklet csatolható az igazoláshoz)

1/b. sz. melléklet

II.

JÖVEDELEMNYILATKOZAT
Az ellátást kérelmező személyre vonatkozó személyes adatok:
Név:……………………………………………………………………………………………...........
Születési név:…………………………………………………………………………………………
Anyja neve:………………………………………………………………………………...................
Születési hely, idő:……………………………………………………………………………………
Lakóhely:…………………………………………………………………………………………….
Tartózkodási hely:……………………………………………………………………………………
(itt azt a lakcímet kell megjelölni, ahol a kérelmező életvitelszerűen tartózkodik)
Telefonszám (nem kötelező megadni):………………………………………………………….
Az 1993.évi III. törvény 117/B. §-a szerint a mindenkori intézményi térítési díjjal azonos személyi térítési díj megfizetését az ellátást igénylő vagy a térítési díjat megfizető más személy vállalja-e (a rovat kitöltése nem minősül tényleges vállalásnak):
- Igen – ebben az esetben a jövedelemnyilatkozat további részét és a „ III. Vagyonnyilatkozat” nyomtatványt nem kell kitölteni,
- Nem
Az ellátást kérelmező személyre vonatkozó jövedelmi adatok:

A jövedelem típusa

Nettó összege

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, szellemi és más önálló tevékenységből származó

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

Önkormányzati és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

Egyéb jövedelem

Összes jövedelem

MAGYAR KÖZLÖNY 2010.évi 200 szám 31697
Kiskorú igénybe vevő esetén a családban élőkre vonatkozó (nettó) jövedelmi adatok:



Család létszáma:………..fő

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, szellemi és más önálló tevékenységből

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

Önkormányzati és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

Egyéb jövedelem

Az ellátást igénybe vevő kiskorú

A közeli hozzátartozók neve, születési ideje

Rokoni kapcsolat

ÖSSZESEN:

(szükség esetén a táblázat sorai bővíthetők)
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek. A térítési díj megállapításához szükséges jövedelmet igazoló bizonylatokat egyidejűleg csatoltam. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához.
Dátum: _________________
_______________________________
Az ellátást igénybe vevő
(törvényes képviselő) aláírása
1/c. sz. melléklet
Nyilatkozat adatkezeléshez
Alulírott,………………………………………………..kijelentem, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény által biztosított adatkezeléshez történő hozzájárulási jogomról, valamint a szolgáltatás igénybevételével járó adat-nyilvántartási kötelezettségről tájékoztatásban részesültem.
Aláírásommal,
- önkéntesen hozzájárulok,
- nem járulok hozzá,
hogy az ebesi Alapszolgáltatási Központ 4211 Ebes Kossuth u. 34. szám alatt működő szolgáltató, a személyes adataimról a nyilvántartást, országos nyilvántartást vezesse, hivatalos megkeresés esetén azokról adatot szolgáltasson, az együttműködés során tudomására jutott különleges adataimat a mindenkori hatályos jogszabályokban előírtak szerint kezelje.
Ebes, 20……év……………………….hó…….nap
……………………………………………………………….
ellátást igénybevevő/törvényes képviselője

2. melléklet

Ikt. szám:
Értesítés a személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatás elutasításáról

1. Név: ……………………………………………………………………………………………………

2. Születési név: ………………………………………………………………………………………….

3. Anyja neve: ……………………………………………………………………………………………

4. Születési hely, idő: …………………………………………………………………………………….

5. Lakóhely: ……………………………………………………………………………………………...

6. A ………………………………………………………………-n benyújtott személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatás iránti kérelmét elutasítom.

7. Indoklás:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Dátum: …………………………………………………………………………

Szolgáltató, intézményvezető, ellátást végző aláírása: ……………………………….

P. H.

Egy példányt átvettem: …………………………………………………………………………………

3. melléklet

Ikt.szám:…………….
Megállapodás Idősek Klubja igénybe vevő részére
Mely létre jött, egyrészt az Alapszolgáltatási Központ (4211 Ebes, Kossuth u. 34.) képviseletében Erdei Andrásné intézményvezető, az ellátást nyújtó részéről, másrészről:
Név: …………………………………………………………………………………………
Születési név:………………………………………………………………………………..
Anyja neve:………………………………………………………………………………….
Születési hely, idő: ………………………………………………………………………….
Lakcím: ……………………………………………………………………………………..
mint,kérelmező, illetve a nevében eljáró törvényes képviselő/közeli hozzátartozó
Név: …………………………………………………………………………………………
Születési név:………………………………………………………………………………..
Anyja neve:………………………………………………………………………………….
Születési hely, idő: ………………………………………………………………………….
Lakcím: ……………………………………………………………………………………..
között, a mai napon, az alábbi tartalommal:

1. A felek megállapodásának tárgya az Idősek klubjában, mint nappali ellátás biztosítása, az alábbi tartalommal:

Az ellátás kezdetének időpontja:…………………………………………………………..

- határozatlan időre veszi igénybe a kért szolgáltatást

- határozott időre, 20_____ év _______________ hó __________ napig veszi igénybe a kért szolgáltatást.

E naptól illetik a feleket jelen okiratban rögzített jogok és kötelezettségek. Jelen megállapodásban a kérelmező/törvényes képviselő kérelmére az alábbi szolgáltatást biztosítjuk: Idősek klubjában – bent tartózkodás

2. Az idősek nappali ellátása keretében a bent tartózkodást igénybevevők részére az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

2.1.Egészségügyi alapellátás megszervezése: módjai

- kapcsolattartás a háziorvossal

- gyógyszerek kiíratása, kiváltása

- szakrendelésekre való beutalás esetén időpontkérés, mentő/beteg szállítás igénylése

- vérnyomásmérés

- személyi higiénia fenntartása, tisztálkodási és mosási lehetőség

2.2. Hivatalos ügyek intézése: módjai

- nyomtatványok beszerzése, segítés a kitöltésben

- telefonos,

- postai ügyintézés

- egyéb, éspedig……………………………………

2.3. Életvitelre, életvezetésre vonatkozó tanácsadás: módjai

- egyéni beszélgetések az ellátást igénybevevővel

- életmóddal kapcsolatos előadások szervezése

- egyéb, éspedig………………………………………

2.3. Pszichés gondozás: módja – minden ellátást igénylő részére javasoljuk

- minden olyan tevékenységet magába foglal, amelynek a segítségével az ellátottak lelki egyensúlya fenntartható, alkalmazkodó képességüket megtartja, a családdal és más személyekkel való kapcsolattartást segíti, fontosság érzetüket erősíti. (a magány feloldása, közösségi együttlét erősítése, társas kapcsolatok kialakítása)

2.4. Szabadidős programok szervezése: módja

- napilapok biztosítása,

- felolvasása,

- televíziózási, videózási lehetőség

- társasjátékozás,

- bábkészítés,

- rendezvényeken,

- kirándulásokon való részvétel,

- névnapok, születésnapok megünneplése

- klubdélutánok – kézimunka klub, Meridián torna klub, teadélutánok való részvétel

- egyéb, éspedig:…………………………………………………………….

3. Térítési díj megállapítására, fizetésére vonatkozó szabályok:

A fenntartó a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátásért térítési díjat (a továbbiakban: intézményi térítési díj) állapít meg, amelyet a szociális igazgatás és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény (továbbiakban: Szt.), és rendeleteiben, a helyi önkormányzat rendeletében, valamint a jelen megállapodás alapján szabályoz, mely alapján NEMkell fizetni személyi térítési díjat a bent tartózkodásért.

4. Az intézményi jogviszony megszűnésének szabálya a szociális igazgatás és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény (továbbiakban: Szt.) alapján

4.1. 100. § Az intézményi jogviszony megszűnik

a) az intézmény jogutód nélküli megszűnésével,

b) a jogosult halálával,

c) a határozott idejű intézeti elhelyezés esetén a megjelölt időtartam lejártával, kivéve, ha e törvény rendelkezései alapján az elhelyezés időtartama meghosszabbítható,

d) a 94/C. § szerinti megállapodás felmondásával.

4.2. 101. § (1) A 94/C. § szerinti megállapodást

ca) alapszolgáltatás esetén bármikor, írásban mondhatja fel.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti felmondásnak akkor van helye, ha

(3) A felmondási idő, alapszolgáltatás esetén tizenöt nap.

(4) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti esetben, ha a felmondás jogszerűségét az ellátott, a törvényes képviselője, a térítési díjat vagy az egyszeri hozzájárulást megfizető személy vitatja, az arról szóló értesítés kézhezvételétől számított nyolc napon belül a fenntartóhoz fordulhat.

a) az ellátott, illetve törvényes képviselője indokolás nélkül,

b) állami fenntartású intézmény (szolgáltató) esetén az intézményvezető (szolgáltató vezetője) a (2) bekezdés szerinti esetekben,

a) az ellátott másik intézményben történő elhelyezése indokolt vagy további intézményi elhelyezése nem indokolt,

b) az ellátott a házirendet súlyosan megsérti,

c) az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy térítésidíj-fizetési kötelezettségének – a 102. § szerint – nem tesz eleget.

d) az ellátott jogosultsága megszűnik.

5. Panaszjog:

Az ellátott jogai sérülése esetén, az ellátást igénybe vevő, vagy törvényes képviselője írásban panasszal fordulhat az intézmény vezetőjéhez. Az intézményvezető a panasz benyújtásától számított 15 napon belül értesíti a panasztevőt a kivizsgálás eredményéről. Amennyiben határidőn belül nem történik intézkedés vagy a panasztevő nem ért egyet az intézkedéssel, annak kézhezvételétől számított 8 napon belül az intézmény fenntartójához, valamint azellátottjogi képviselőhöz (Fülöpné Mezei Anikó 4025 Miklós u. 4. Telefonszáma: 06/20 489-9546, e-mail címe: fulopne.aniko@obdk.hu) fordulhat.

6.Az ellátást igénybe vevő/törvényes képviselője a megfelelő tájékoztatás, és a jelen megállapodás 1-5 pontja ismeretében:

- igényli a szolgáltatás biztosítását,

- vállalja a személyi térítési díj határidőben történő megfizetését,

- betartja a házirendet

- adataiban, valamint az ellátásra való jogosultság feltételeiben való változásról, haladéktalanul tájékoztatja az intézmény vezetőjét.

7. Az ellátást igénybevevő a megállapodás megkötésekor tudomásul veszi a tájékoztatást:

- az ellátás tartalmáról és feltételeiről

- az intézmény által vezetett nyilvántartásokról

- a panaszjog gyakorlásáról

- a házirendről

8. Aláírásommal beleegyezem, hogy a szolgáltató, az adataimat, az 1993. évi III. törvény 20. § rendelkezése alapján nyilvántartsa, és a személyes adatok védelméről szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásainak megfelelő módon kezelje, illetve hozzájárulok adataim TEVADMIN rendszerben történő rögzítéséhez.

9.Alulírott, szolgáltatást igénybe vevő, törvényes képviselő/ közeli hozzátartozó, a mai napon a megállapodás egy példányát átvettem, és a benne foglaltakat tudomásul vettem. Alulírottak, a jelen megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá.

Ebes, 201..……….………………………..hó……..nap

………………………………………. ………………………………………..

szolgáltatást igénybe vevő/ törvényes képviselő/ fenntartó által megbízott személy/

közeli hozzátartozó aláírása

……………………………………..

intézményvezető aláírása

Ikt.szám:……………….

Megállapodás Étkeztetésre

Mely létre jött, egyrészt az Alapszolgáltatási Központ (4211 Ebes, Kossuth u. 34.) képviseletében Erdei Andrásné intézményvezető, az ellátást nyújtó részéről, másrészről:

Név: …………………………………………………………………………………………

Születési név:………………………………………………………………………………..

Anyja neve:………………………………………………………………………………….

Születési hely, idő: ………………………………………………………………………….

Lakcím: ……………………………………………………………………………………..

mint,kérelmező, illetve a nevében eljáró törvényes képviselő/közeli hozzátartozó

Név: …………………………………………………………………………………………

Születési név:………………………………………………………………………………..

Anyja neve:………………………………………………………………………………….

Születési hely, idő: ………………………………………………………………………….

Lakcím: ……………………………………………………………………………………..

között, a mai napon, az alábbi tartalommal:

1. A felek megállapodásának tárgya az Alapszolgáltatási Központ által nyújtott étkeztetés biztosítása, azalábbi tartalommal:

- Határozatlan időre veszi igénybe a kért szolgáltatást.

- határozott időre, 20_____ év _______________ hó __________ napig veszi igénybe a kért szolgáltatást.

E naptól illetik a feleket jelen okiratban rögzített jogok és kötelezettségek. Jelen megállapodásban a kérelmező/törvényes képviselő kérelmére az alábbi szolgáltatást biztosítjuk: étkeztetés

módjai:

- elvitellel

- helyben fogyasztással

- kiszállítással

- idősek klubjában helyben fogyasztással

a) Az ellátás kezdetének időpontja:…………………………………………………………..

b) Az ellátás kezdetének időpontja:…………………………………………………………..

2. Az ellátást igénybevevő a megállapodás megkötésekor tudomásul veszi a tájékoztatást:

- az ellátás tartalmáról és feltételeiről

- az intézmény által vezetett nyilvántartásokról

- a panaszjog gyakorlásáról

- a házirendről

3. Egyéb tudnivalók: az ellátást betegség, vagy más ok miatt a jogosult nem kívánja igénybe venni, a távolmaradást az intézmény vezetőjének legalább két munkanappal a távolmaradást megelőzően írásban be kell jelenteni. Ennek elmulasztása esetén a kötelezett a térítési díj megfizetésének a kötelezettsége

alól a távolmaradás kezdetétől számított 3. munkanaptól mentesül. A kötelezett a távolmaradás idejére mentesül a térítési díj megfizetésének kötelezettsége alól.

4. Térítési díj megállapítására, fizetésére vonatkozó szabályok:Intézményünkben térítési díjat kell fizetni az étkeztetésért. A fenntartó a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátásért térítési díjat (a továbbiakban: intézményi térítési díj) állapít meg, amelyet a szociális igazgatás és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény (továbbiakban: Szt.), és rendeleteiben, a helyi önkormányzat rendeletében, valamint a jelen megállapodás alapján kell megfizetni. A személyi térítési díj megállapításánál az ellátást igénylő rendszeres havi nettó jövedelmét kell figyelembe venni. Az intézményi térítési díjnál nem lehet több a személyi térítési díj.

4.1. Az intézményi térítési díj megfizetésének szabályai:

A Szt. (2) Az ellátást igénylő, az ellátott vagy a térítési díjat megfizető más személy írásban vállalhatja a mindenkori intézményi térítési díj és a számára megállapítható személyi térítési díj különbözete egy részének megfizetését. Ebben az esetben a Szt. 116. § (1) és (3) bekezdésében, a 117. §-ban, valamint a 117/A. § (1) és (2) bekezdésében foglaltakat nem kell alkalmazni, ugyanakkor biztosítani kell, hogy az ellátást ilyen módon igénylő érintett ne kerüljön előnyösebb helyzetbe, mint ha a vállalást ő vagy a térítési díjat megfizető más személy nem tenné meg.

4.2. A fizetés helye, módja, időpontja:

A térítési díjat az igénybevétel napjától havonként, az önkormányzat helyi rendelete alapján, utólag, a tárgyhónapot követő hónap 16. napjáig kell befizetni, az Alapszolgáltatási Központban a meghirdetett időpontokban, készpénzben, készpénzfizetési számla ellenében.

4.3. A személyi térítési díj befizetésének elmulasztása esetén való eljárás:

Az intézmény vezetője ellenőrzi, hogy a megállapított térítési díj befizetése havonként megtörténik-e. Ha a kötelezett a befizetést elmulasztotta, az intézményvezető 15 napos határidő megjelölésével a fizetésre kötelezett személyt írásban felhívja az elmaradt térítési díj befizetésére. Ha a határidő eredménytelenül telt el, az intézmény vezetője a kötelezett nevét, lakcímét és a fennálló díjhátralékot nyilvántartásba veszi. A nyilvántartott díjhátralékról az intézmény vezetője negyedévenként tájékoztatja a fenntartót a térítési díjhátralék behajtása vagy a behajtatlan hátralék törlése érdekében.

5. Az intézményi jogviszony megszűnésének szabálya a szociális igazgatás és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény (továbbiakban: Szt.) alapján

100. § Az intézményi jogviszony megszűnik

a) az intézmény jogutód nélküli megszűnésével,

b) a jogosult halálával,

c) a határozott idejű intézeti elhelyezés esetén a megjelölt időtartam lejártával, kivéve, ha e törvény rendelkezései alapján az elhelyezés időtartama meghosszabbítható,

d) a 94/C. § szerinti megállapodás felmondásával.

101. § (1) A 94/C. § szerinti megállapodást

ca) alapszolgáltatás esetén bármikor.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti felmondásnak akkor van helye, ha

d)az ellátott jogosultsága megszűnik.

(3) A felmondási idő, alapszolgáltatás esetén tizenöt nap.

(4) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti esetben, ha a felmondás jogszerűségét az ellátott, a törvényes képviselője, a térítési díjat vagy az egyszeri hozzájárulást megfizető személy vitatja, az arról szóló értesítés kézhezvételétől számított nyolc napon belül a fenntartóhoz fordulhat.

(5) Bíróságtól kérhető

(6) A (4) és (5) bekezdés szerinti esetben az ellátást változatlan feltételek mellett mindaddig biztosítani kell, amíg a fenntartó nem dönt, illetve a bíróság jogerős határozatot nem hoz.

(7) A (4)–(6) bekezdésben foglaltakról az (1) bekezdés b)pontja szerinti felmondásban tájékoztatást kell adni.

a) az ellátott, illetve törvényes képviselője indokolás nélkül,

b) állami fenntartású intézmény (szolgáltató) esetén az intézményvezető (szolgáltató vezetője) a (2) bekezdés szerinti esetekben,

a) az ellátott másik intézményben történő elhelyezése indokolt vagy további intézményi elhelyezése nem indokolt,

b) az ellátott a házirendet súlyosan megsérti,

c) az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy térítésidíj-fizetési kötelezettségének – a 102. § szerint – nem tesz eleget.

a) az (1) bekezdés a) pontja szerinti felmondás jogellenességének megállapítása, ha azt a fenntartó vitatja,

c) a (4) bekezdés szerinti fenntartói döntés jogellenességének megállapítása, ha azt a (4) bekezdés szerinti személyek valamelyike vitatja.

5.3. 102. § (1) Az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy a térítési díj-fizetési kötelezettségnek nem tesz eleget, ha

(2) Ha az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy vagyoni, jövedelmi viszonyai olyan mértékben megváltoztak, hogy a személyi térítési díj megfizetésére vonatkozó kötelezettségnek nem tud eleget tenni, köteles az intézményvezetőnél rendkívüli jövedelemvizsgálat lefolytatását kezdeményezni. Az intézményvezető a jövedelemvizsgálatot a 119/C. § szabályai szerint lefolytatja, és a személyi térítési díjat a jövedelemvizsgálat eredményének megfelelően állapítja meg.

(3) Ha az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy nem kéri a (2) bekezdés szerinti jövedelemvizsgálat lefolytatását, az (1) bekezdés b) pontja alkalmazásában úgy kell tekinteni, hogy vagyoni, jövedelmi viszonyai lehetővé teszik a térítési díj megfizetését.

(4) Ha három hónapon át térítési díj - tartozás áll fenn, az ellátottat, a törvényes képviselőt vagy a térítési díjat megfizető személyt írásban tájékoztatni kell a felmondás lehetőségéről, annak kezdő időpontjáról, valamint a (3) bekezdésben foglaltakról.

a) hat hónapon át folyamatosan térítésidíj-tartozás áll fenn, és az a hatodik hónap utolsó napján a kéthavi személyi térítési díj összegét meghaladja, és

b) vagyoni, jövedelmi viszonyai lehetővé teszik a térítési díj megfizetését.

6. Jogorvoslat: Az intézmény vezetője az ellátás megszüntetéséről, valamint a megszüntetés ellen tehető panaszról írásban értesíti a jogosultat, illetve törvényes képviselőjét. Ha a megszüntetéssel a jogosult, illetve törvényes képviselője nem ért egyet, az értesítés kézhezvételétől számított nyolc napon belül az intézmény fenntartójához fordulhat. Ilyen esetben az ellátást változatlan feltételek mellett mindaddig biztosítani kell, amíg a fenntartó, illetve a bíróság jogerős és végrehajtható határozatot nem hoz.

7. Az ellátást igénybe vevő/törvényes képviselője a megfelelő tájékoztatás, és a jelen megállapodás 1-5 pontja ismeretében:

- igényli a szolgáltatás biztosítását,

- vállalja a személyi térítési díj határidőben történő megfizetését,

- betartja a házirendet

- adataiban, valamint az ellátásra való jogosultság feltételeiben való változásról, haladéktalanul tájékoztatja az intézmény vezetőjét.

8. Panaszjog:

Az ellátott jogai sérülése esetén, az ellátást igénybe vevő, vagy törvényes képviselője írásban panasszal fordulhat az intézmény vezetőjéhez. Az intézményvezető a panasz benyújtásától számított 15 napon belül értesíti a panasztevőt a kivizsgálás eredményéről. Amennyiben határidőn belül nem történik intézkedés vagy a panasztevő nem ért egyet az intézkedéssel, annak kézhezvételétől számított 8 napon belül az intézmény fenntartójához, valamint azellátott jogi képviselőhöz (Fülöpné Mezei Anikó 4025 Debrecen, Miklós u. 4. Telefonszáma: 06/20 489-9546, e-mail címe: fulopne.aniko@obdk.hu) fordulhat.

9. Aláírásommal beleegyezem, hogy a szolgáltató, adataimat az 1993. évi III. törvény 20. § rendelkezése alapján nyilvántartsa, és a személyes adatok védelméről szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásainak megfelelő módon kezelje, illetve hozzájárulok adataim TEVADMIN rendszerben történő rögzítéséhez.

10. Alulírott, szolgáltatást igénybe vevő, törvényes képviselő/ közeli hozzátartozó, a mai napon a megállapodás egy példányát átvettem, és a benne foglaltakat tudomásul vettem. Alulírottak, a jelen megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá.

Ebes, 201………….………………………..hó……..nap

………………………………………. ………………………………………..

szolgáltatást igénybe vevő/ törvényes képviselő/ fenntartó által megbízott személy/

közeli hozzátartozó aláírása

…………………………………

intézményvezető aláírása

Ikt.szám:…………..

Megállapodás házi segítségnyújtásban részesülő személy részére

Mely létre jött, egyrészt az Alapszolgáltatási Központ (4211 Ebes, Kossuth u. 34.) képviseletében Erdei Andrásné intézményvezető, az ellátást nyújtó részéről, másrészről:

Név: …………………………………………………………………………………………

Születési név:………………………………………………………………………………..

Anyja neve:………………………………………………………………………………….

Születési hely, idő: ………………………………………………………………………….

Lakcím: ……………………………………………………………………………………..

mint,kérelmező, illetve a nevében eljáró törvényes képviselő/közeli hozzátartozó

Név: …………………………………………………………………………………………

Születési név:………………………………………………………………………………..

Anyja neve:………………………………………………………………………………….

Születési hely, idő: ………………………………………………………………………….

Lakcím: ……………………………………………………………………………………..

között, a mai napon, az alábbi tartalommal:

1. A felek megállapodásának tárgya az Alapszolgáltatási Központ által nyújtott házi segítségnyújtás biztosítása, az alábbi tartalommal:

- Határozatlan időre veszi igénybe a kért szolgáltatást.

- határozott időre, 20___ év ________ hó _____ napig veszi igénybe a kért szolgáltatást.

E naptól illetik a feleket jelen okiratban rögzített jogok és kötelezettségek. Jelen megállapodásban a kérelmező/törvényes képviselő kérelmére az alábbi szolgáltatást biztosítjuk: házi segítségnyújtás

a) Az ellátás kezdetének időpontja:…………………………………………………………..

b) Az ellátás időtartama:

2. A szolgáltatás tartalma:a házi segítségnyújtás az ellátást igénybe vevő önálló életvitelének fenntartását – szükségleteinek megfelelően – saját lakásán, lakókörnyezetében biztosítja. Hozzájárul ahhoz, hogy az ellátást igénybe vevő fizikai, mentális, szociális szükséglete saját környezetében, életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően, a meglévő képességeinek fenntartásával, felhasználásával, fejlesztésével biztosított legyen. Házi segítségnyújtás igénybevételét megelőzően vizsgálni kell a gondozási szükségletet. A szolgáltatás iránti kérelem alapján az intézményvezető, illetve az általa megbízott személy végzi el az ellátást igénylő gondozási szükségletének vizsgálatát. A gondozási szükséglet vizsgálata keretében meg kell állapítani azt, hogy az ellátást igénylő esetében szociális segítés vagy személyi gondozás indokolt.

A házi segítségnyújtás

a)a személyi gondozás keretében gondozás és háztartási segítségnyújtás,

Szociális segítés keretében biztosítani kell

elhárításában történő segítségnyújtást,

Személyi gondozás keretében biztosítani kell

b) a szociális segítés keretében háztartási segítségnyújtás szolgáltatási elemet biztosít.

a) a lakókörnyezeti higiénia megtartásában való közreműködést,

b) a háztartási tevékenységben való közreműködést,

c) a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében és a kialakult veszélyhelyzet

d) szükség esetén a bentlakásos szociális intézménybe történő beköltözés segítését.

a) az ellátást igénybe vevővel a segítő kapcsolat kialakítását és fenntartását,

b) a gondozási és ápolási feladatok elvégzését,

c) a szociális segítés szerinti feladatokat.

A gondozási szükséglet vizsgálatának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SzMM rendeletben meghatározott értékelő adatlap szerint: *a megfelelő rész aláhúzandó
Ön: 0 fokozatú,* I. fokozatú II. fokozatú III. fokozatú ellátásra jogosult.
Az ellátást igénylő, illetve a nevében eljáró törvényes képviselő/közeli hozzátartozó részére,
20………..év………………..hó………napjától, (* A megfelelő rész aláhúzandó.)
*szociális segítést / személyi gondozást biztosítunk.
Ha a szolgáltatást igénybe vevő nem igényli a gondozási szükséglet vizsgálatáról készült értékelő adatlap szerinti napi óraszámnak megfelelő időtartamú házi segítségnyújtást, a szolgáltatást az általa igényelt időtartamban kell nyújtani, vagy az általa igényelt, annál alacsonyabb napi óraszámnak megfelelő időtartamú házi segítségnyújtást hetente – a hét egy vagy több napjára – összevontan is igénybe veheti.

3. Térítési díj megállapítására, fizetésére vonatkozó szabályok:

Intézményünkben térítési díjat kell fizetni a házi segítségnyújtásért. A fenntartó a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátásért térítési díjat (a továbbiakban: intézményi térítési díj) állapít meg, amelyet a szociális igazgatás és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény (továbbiakban: Szt.), és rendeleteiben, a helyi önkormányzat rendeletében, valamint a jelen megállapodás alapján kell megfizetni. A személyi térítési díj megállapításánál az ellátást igénylő rendszeres havi nettó jövedelmét kell figyelembe venni.

Az intézményi térítési díjnál nem lehet több a személyi térítési díj. A házi segítségnyújtás esetén az intézményi és a személyi térítési díjat szociális segítésre vagy személyi gondozásra vonatkozó gondozási órára kell megállapítani. A házi segítségnyújtásban részesülő által fizetendő személyi térítési díj az óradíj és az adott hónapban a házi segítségnyújtás keretében elvégzett tevékenységekre fordított idő szorzata alapján kell kiszámítani. Összege nem haladhatja meg az ellátást igénylő rendszeres havi jövedelmének 25%-át csak házi segítségnyújtás igénybe vétele esetén, 30%-át, ha a házi segítségnyújtás mellett étkezést is igénybe vesz.

3.1. A fizetés helye, módja, időpontja: házi segítségnyújtást igénybe vevők részére, a területi gondozónő részére, az ellátást igénylő lakásán, készpénzben kell megfizetni a térítési díjat, készpénzfizetési számla, illetve átvételi elismervény ellenében, a tárgyhót követő hónap 16. napjáig.

3.2. A személyi térítési díj befizetésének elmulasztása esetén való eljárás:

Az intézmény vezetője ellenőrzi, hogy a megállapított térítési díj befizetése havonként megtörténik-e. Ha a kötelezett a befizetést elmulasztotta, az intézményvezető 15 napos határidő megjelölésével a fizetésre kötelezett személyt írásban felhívja az elmaradt térítési díj befizetésére. Ha a határidő eredménytelenül telt el, az intézmény vezetője a kötelezett nevét, lakcímét és a fennálló díjhátralékot nyilvántartásba veszi.A nyilvántartott díjhátralékról az intézmény vezetője negyedévenként tájékoztatja a fenntartót a térítési díjhátralék behajtása vagy a behajtatlan hátralék törlése érdekében.

4. Az ellátást igénybevevő a megállapodás megkötésekor tudomásul veszi a tájékoztatást:

- az ellátás tartalmáról és feltételeiről

- az intézmény által vezetett nyilvántartásokról

- a panaszjog gyakorlásáról

5. Az intézményi jogviszony megszűnésének szabálya a szociális igazgatás és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény (továbbiakban: Szt.) alapján

5.1. 100. § Az intézményi jogviszony megszűnik

a) az intézmény jogutód nélküli megszűnésével,

b) a jogosult halálával,

c) a határozott idejű intézeti elhelyezés esetén a megjelölt időtartam lejártával, kivéve, ha e törvény rendelkezései alapján az elhelyezés időtartamát meghosszabbítják,

d) a 94/C. § szerinti megállapodás felmondásával.

5.2. 101. § (1) A 94/C. § szerinti megállapodást

ca) alapszolgáltatás esetén bármikor, írásban mondhatja fel.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti felmondásnak akkor van helye, ha

(3) A felmondási idő, alapszolgáltatás esetén tizenöt nap.

a) az ellátott, illetve törvényes képviselője indokolás nélkül,

b) állami fenntartású intézmény (szolgáltató) esetén az intézményvezető (szolgáltató vezetője) a (2) bekezdés szerinti esetekben,

a) az ellátott másik intézményben történő elhelyezése indokolt vagy további intézményi elhelyezése nem indokolt,

b) az ellátott a házirendet súlyosan megsérti,

c) az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető személy térítésidíj-fizetési kötelezettségének – a 102. § szerint – nem tesz eleget.

d) az ellátott jogosultsága megszűnik.

6. Panaszjog: Az ellátott jogai sérülése esetén, az ellátást igénybe vevő, vagy törvényes képviselője írásban panasszal fordulhat az intézmény vezetőjéhez. Az intézményvezető a panasz benyújtásától számított 15 napon belül értesíti a panasztevőt a kivizsgálás eredményéről. Amennyiben határidőn belül nem történik intézkedés vagy a panasztevő nem ért egyet az intézkedéssel, annak kézhezvételétől számított 8 napon belül az intézmény fenntartójához, valamint azellátott jogi képviselőhöz (Fülöpné Mezei Anikó 4025 Debrecen, Miklós u. 4. Telefonszáma: 06/20 489-9546, e-mail címe: fulopne.aniko@ijb.emmi.gov.hu) fordulhat.

7. Aláírásommal beleegyezem, hogy a szolgáltató, adataimat az 1993. évi III. törvény 20. § rendelkezése alapján nyilvántartsa, és a személyes adatok védelméről szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásainak megfelelő módon kezelje, illetve hozzájárulok adataim TEVADMIN rendszerben történő rögzítéséhez.

8. Alulírott, szolgáltatást igénybe vevő,törvényes képviselő/közeli hozzátartozó, a mai napon a megállapodás egy példányát átvettem, és a benne foglaltakat tudomásul vettem. Alulírottak, a jelen megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá.

Ebes, 201………….………………………..hó……..nap

………………………………………. ………………………………………..

szolgáltatást igénybe vevő/ törvényes képviselő/ fenntartó által megbízott személy/

közeli hozzátartozó aláírása

………………………………………

intézményvezető aláírása

4. melléklet

Értékelő adatlap
Személyes adatok
Név:………………………………………………………………………………………………..
Születési hely, idő:…………………………………………………………………………………
Lakcím:…………………………………………………………………………………………….
Törvényes képviselőjének neve, elérhetősége:……………………………………………………..
Mérőtábla

Tevékenység, funkció

Értékeljen 0-4 pont között
(a pontérték a szükséges segítség mértékével emelkedik

Intézményvezető

Háziorvos

Térbeli-időbeni tájékozódás

0: mindig, mindenkor térben, időben, személyeket illetően tájékozott
1: esetenként segítségre, tájékoztatásra szorul
2: részleges segítségre, tájékoztatásra szorul
3: gyakran tájékozatlan
4: térben-időben tájékozatlan

Helyzetnek megfelelő viselkedés

0: mindig, mindenkor a helyzetnek megfelelően viselkedik
1: esetenként bonyolultabb helyzetekben segítségre szorul
2: gyakran az adott helyzetnek nem megfelelően viselkedik
3: nem megfelelő viselkedése gyakran kellemetlenséget okoz, reakciója nem kiszámítható - viselkedési kockázat
4: nem képes az adott helyzetnek megfelelően viselkedni

Étkezés

0: önmagát kiszolgálja, önállóan étkezik
1: felszolgálást igényel, de önállóan étkezik
2: felszolgálást és evőeszköz tisztításához segítséget igényel
3: felszolgálás és elfogyasztáshoz részbeni segítséget igényel
4: teljes segítséget igényel az étel elfogyasztásához

Öltözködés

0: nem igényel segítséget
1: önállóan végzi, de a megfelelő ruhaneműk kiválasztásához segítséget igényel
2: egyes ruhadarabok felvételében igényel segítséget
3: jelentős segítséget igényel az öltözködésben, megfelelő öltözet kiválasztásában
4: öltöztetés, vetkőzés minden szakaszában segítségre szorul

Tisztálkodás (személyi higiéné biztosítása)

0: szükségleteit felmérve önállóan végzi
1: szükségleteit felismeri, bizonyos feladatokhoz segítséget igényel
2: szükségleteit felismeri, tisztálkodni csak segítséggel tud
3: részlegesen ismeri fel szükségleteit, segítséget igényel
4: nem ismeri fel szükségleteit, tisztálkodni önállóan nem képes

WC használat

0: önálló WC használatban, öltözködésben, higiénés feladatait ellátja
1: önállóan használja WC-t, de öltözködésben és vagy higiénés feladatokban ellenőrizni kell
2: önállóan használja WC-t, de öltözködésben és vagy higiénés feladatokban segíteni kell
3: segítséget igényel WC használatban, öltözködésben, higiénés feladatok elvégzéséhez
4: segítséggel sem képes WC használatra, öltözködésre, higiénés feladatok elvégzésére

Kontinencia

0: vizeletét, székletét tartani képes
1: önállóan pelenkát cserél, elvégzi a higiénés feladatait
2: pelenka cserében, öltözködésben és vagy higiénés feladatokban alkalmanként segítséget igényel
3: rendszeres segítséget igényel pelenka cserében, öltözködésben, higiénés feladatok elvégzésében
4: inkontinens, teljes ellátásra szorul

Kommunikáció
Képes-e megfogalmazni, elmondani
a panaszát, megérti-e amit mondanak neki

0: kifejezőkészsége, beszédértése jó
1: kommunikációban időszakosan segítségre szorul
2: beszédértése, érthetősége megromlott
3: kommunikációra csak segédeszközzel vagy csak metakommunikációra képes
4: kommunikációra nem képes

Terápiakövetés
Rábízható-e az előírt gyógyszerek adagolása, szedése

0: az orvos utasításait, előírt gyógyszeres terápiát betartja
1: gyógyszerelésben segítséget igényel, utasításokat betartja
2: elrendelt terápiát tartja, segítséggel tudja tartani az utasításokat
3: elrendelt terápiát, utasításokat ellenőrzés mellett tartja
4: gyógyszer bevétele csak gondozói ellenőrzéssel

Helyzetváltoztatás

0: önállóan
1: önállóan, segédeszköz használatával
2: esetenként segítséggel
3: gyakran segítséggel
4: nem képes

Helyváltoztatás

0: önállóan
1: segédeszköz önálló használatával
2: segédeszköz használatával, segítséget esetenként igényel
3: segédeszköz használatával, gyakran csak segítséggel
4: nem képes

Életvezetési képesség (felügyelet igénye)

0: önállóan
1: esetenkénti tanácsadás, részfeladatra betanítható
2: személyes szükségletei ellátásában segítségre szorul
3: személyes szükségletei ellátásában gyakran vagy rendszeresen segítségre szorul, belátási képessége hiányzik
4: állandó 24 órás felügyelet

Látás

0: jól lát, szemüveg használata nélkül
1: jól lát, szemüveg használatával
2: szemüveg használatára szorul, de elutasítja azt
3: szemüveg használatával sem kielégítő a látása (pl. hályog, érbetegség)
4: nem lát

Hallás

0: jól hall, átlagos hangerő mellett
1: átlagos hangerő mellett időnkénti hallásproblémái vannak
2: hallókészülék használatára szorul
3: van hallókészüléke, de nem képes használni vagy elutasítja
4: nem hall

Fokozat:

Intézményvezető és az orvos által adott összes pontszám

Értékelés:

Fokozat

Értékelés

Pontszám

Jellemzők

0.

Tevékenységeit elvégzi

0-19

Az egyén a vizsgált tevékenységeket el tudja végezni.
A szolgáltatás a szociális és egészségi állapot szinten tartására korlátozódik.

I.

Egyes tevékenységekben segítségre szoruló

20-34

Az egyén egyes tevékenységekben hetente többször segítségre szorul vagy figyelmet, irányítást igényel.

II.

Részleges segítségre szoruló

35-39

Az egyén bizonyos tevékenységek elvégzésében napi rendszeres segítségre szorul vagy napi szintű kontrollt igényel.

III.

Teljes ellátásra szoruló

40-56

Az egyén teljes ellátásra, folyamatos gondozásra, ápolásra szorul, intenzív odafigyelést és gyakori beavatkozást igényel.

A vizsgálat eredménye alapján fennálló napi gondozási szükséglet szerint:
a gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SZMM rendelet 4. § (1) bekezdés ............... pontja/alpontja szerinti egyéb körülmények állnak fenn.
A vizsgálat eredménye alapján fennálló napi gondozási szükséglet szerint:
- szociális segítés a gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SZMM rendelet 3/A. § (1) bekezdés b) pont .........alpontja szerinti egyéb körülmény alapján
- személyi gondozás
- idősotthoni elhelyezésnyújtható.
Ebes, 20……..év………………………………hó………….nap
.......................................................
orvos
………………………………
intézményvezető/szakértő
Egy példányt átvettem:……………………………………………………….
A gondozási szükséglet felülvizsgálatát az intézmény fenntartójától lehet kérni.

5. melléklet

Felülvizsgálat
Az igénylő napi gondozási szükséglete:
a gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SZMM rendelet 4. § (1) bekezdés ............... pontja/alpontja szerinti egyéb körülmények állnak fenn
A vizsgálat eredménye alapján fennálló napi gondozási szükséglet szerint:
- szociális segítés a gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SZMM rendelet 3/A. § (1) bekezdés b) pont .........alpontja szerinti egyéb körülmény alapján
- személyi gondozás
- idősotthoni elhelyezésnyújtható.
Dátum:………………………………………
.........................................................
fenntartó képviselője
.............................................................
orvos

6. melléklet12

Az Ebesi Alapszolgáltatási Központ és Idősek Otthona által 2022. szeptember 1. napjától alkalmazható nettó intézményi térítési díjak

1. Étkeztetés intézményi térítési díja

a)13 Helyszínen történő (intézményi) fogyasztás esetén: 945,-Ft / ellátási nap

b) Lakáson történő étkeztetés (kiszállítás) esetén: 1070,-Ft / ellátási nap

c)14 Elvitel esetén: 945,-Ft / ellátási nap

d) Diétás étkeztetés intézményi fogyasztás esetén: 975,-Ft / ellátási nap

e) Diétás étkeztetés kiszállítás esetén: 1.070,-Ft / ellátási nap

f) Diétás étkeztetés elvitel esetén: 740,-Ft / ellátási nap

2. Házi segítségnyújtás intézményi térítési díja

a)15 szociális segítés 600,-Ft / gondozási óra

b)16 személyi gondozás 600,-Ft / gondozási óra

3. Nappali ellátás - Idősek klubja

a) Bent tartózkodás intézményi térítési díja 0,-Ft / ellátási nap

b)17

4.18 Idősek otthona intézményi térítési díja: térítési díj napi összege 7500.-Ft / ellátási nap

7. melléklet

A tanyagondnoki szolgáltatás szolgáltatási területe

A.
tanyák nevei

B.
a tanyákon élők száma

1. Tanya

8 fő

2. Boruzs tanya

2 fő

3. Szepes tanya

5 fő

4. Vedres dűlő

10 fő

5. Piac dűlő

6 fő

6. Sarkadi tanya

11 fő

7. Diószegi tanya

7 fő

8. Horváth tanya

83 fő

9. Vasútállomás

16 fő

10. összes lakos:

148 fő

1

A bevezető az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdése az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (2) bekezdése az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 6. § (2) bekezdését az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

5

A 6. § (3) bekezdését az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

6

A 6. § (4) bekezdését az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

7

A 7. alcím címe az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

8

A (6a) bekezdést az Ebes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

9

A 8. § (3) bekezdése az Ebes Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2021. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 8. § (3) bekezdés d) pontja az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg.

11

A 8. § (7) bekezdése az Ebes Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2021. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. § (7) bekezdése az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VI. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

12

A 6. melléklet az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VII. 27.) önkormányzati rendelete 1. § - 2. mellékletével megállapított szöveg.

13

A 6. melléklet 1. pont a) alpontja az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 22.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 6. melléklet 1. pont c) alpontja az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 22.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 6. melléklet 2. pont a) alpontja az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 22.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 6. melléklet 2. pont b) alpontja az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 22.) önkormányzati rendelete 1. § d) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 6. melléklet 3. pont b) alpontját az Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2022. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

18

A 6. melléklet 4. pontja az Ebes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2022. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg. A 6. melléklet 4. pontja az Ebes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 22.) önkormányzati rendelete 1. § e) pontja szerint módosított szöveg.