Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

Hatályos: 2023. 02. 25- 2023. 05. 26

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

2023.02.25.

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Pénzügyi-, és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, a Téglási Polgármesteri Hivatalra (továbbiakban: Hivatal), valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre: a Bárczay Anna Városi Óvodára (továbbiakban: Óvoda), a Téglási Városi Könyvtár és Művelődési Ház (továbbiakban: Könyvtár), és a Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálatra (továbbiakban: Bölcsőde) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) E rendelet forintban (a továbbiakban: Ft) tartalmazza a bevételi és kiadási előirányzatok összegeit.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetésének költségvetési egyenlegét az alábbiak szerint állapítja meg:

a) működési költségvetés: bevételeit 1 151 383 046 Ft előirányzattal, kiadásait 2 001 326 656 Ft előirányzattal, a tárgyévi működési bevételek és működési kiadások különbözeteként a működési költségvetés egyenlegét 849 943 610 Ft hiánnyal,

b) felhalmozási költségvetés: bevételeit 139 124 Ft előirányzattal, kiadásait 35 970 920 Ft előirányzattal, a tárgyévi felhalmozási bevételek és kiadások különbözeteként a felhalmozásai költségvetés egyenlegét 35 831 796 Ft hiánnyal.

c) Összességében a tárgyévi költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözeteként a költségvetési előirányzatok egyenlegét 885 775 406 Ft hiánnyal fogadja el.

(3) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzat 2023. évi költségvetésében a finanszírozási műveletek: bevétele 933 820 934 Ft, kiadása 48 045 528 Ft, összességében a tárgyévi finanszírozási bevételek és kiadások különbözeteként a finanszírozási előirányzatok egyenlege 885 775 406 Ft többletet mutat.

(4) Az önkormányzat maradvány igénybevétele jogcímén összesen 769 140 934 Ft előző évi költségvetési maradványt tervezett be a 2023. évi költségvetésébe.

(5) Az előző évi költségvetési maradvány elsődlegesen működési célt szolgál azáltal, hogy a működési költségvetés (2) bekezdés a) pontjában kimutatott hiányát fedezi. Az igénybe vett előző évi költségvetési maradvány fennmaradó része (2) bekezdés b) pontjában kimutatott felhalmozási költségvetés hiányát fedezi.

(6) A fennmaradó működési és felhalmozási költségvetés hiányát 164 680 000 Ft belföldi értékpapír értékesítéséből fedezi.

(7) A Képviselő-testület a (2) és (3) bekezdések alapján, az önkormányzat 2023. évi költségvetését összességében 2 085 343 104 Ft mérlegfőösszeggel fogadja el.

(8) Az (2) és (3) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a Képviselő-testület.

(9) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. és a 3. melléklet részletezi.

(10) A Képviselő-testület a költségvetési kiadásokon belül az általános tartalékot 12 000 000 Ft összegben, a céltartalékot 598 745 682 Ft összegben állapítja meg a 16. melléklet szerint.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat bevételit és kiadásait az 4. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek (a továbbiakban: költségvetési szervek) költségvetési bevételeit és kiadásait, valamint finanszírozási bevételeit a Képviselő-testület 5–8. melléklet szerint állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat és a költségvetési szervek költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 9. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az Önkormányzat és a költségvetési szervek költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 10. melléklet szerint részletezi.

(5) Az Önkormányzat 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 11. melléklet részletezi.

(6) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 12. melléklet részletezi.

(7) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 13. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat által adott céljellegű támogatások keretösszeget 10 200 000 Ft-ban állapítja meg, melyből a Polgármester hatáskörébe tartozó keretösszeg 1 000 000 Ft. A céljellegű támogatások kimutatására szolgáló táblát a 14. melléklet szerint határozza meg.

(9) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) A 2023. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulását jogcímenként 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) Az Önkormányzat 2021-2022-2023. évi költségvetési mérlege 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontását 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) Az Önkormányzat által adott közvetett támogatásokat 20. melléklet hagyja jóvá.

(14) A 2023. évi előirányzat-felhasználási tervet 21. melléklet szerint hagyja jóvá.

(15) Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatait bemutató mérleget a 22. melléklet szerint hagyja jóvá.

(16) Engedélyezett létszámkeretek 23. melléklet szerint határozza meg.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A Képviselő-testület a költségvetési szervnél az egységes rovatrend K1102. Normatív jutalmak és a K1103. Céljuttatás, projektprémium rovatai költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a személyi juttatások eredeti kiemelt kiadási előirányzatának 15%-áig vállalható kötelezettség, kivetélt képeznek azok a kötelezettségvállalások, melyek támogatással fedezettek. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Az önkormányzat gazdálkodása során rendelkezésre álló átmenetileg szabad pénzeszközeit betétben, illetve magyar állampapírban történő elhelyezés útján hasznosíthatja.

(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik.

5. A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó szabályok

5. § (1) A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 140. § (1) bekezdés g) pontja alapján, a jegyző e rendeletben megtervezett önkormányzati támogatást a tényleges szükségletekhez igazítva (teljesítésarányosan) biztosítja a költségvetési szervek részére, különös tekintettel a rendszeres személyi juttatás fedezetére, amely a havi csoportos utalással kerül biztosításra.

(2) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) A költségvetési szervek a költségvetési kiemelt kiadási előirányzataik között csak az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyásával csoportosíthatnak át.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre saját hatáskörben.

(5) A Hivatal estében a költségvetési szerv vezetője megemelheti az étkeztetéshez kapcsolódó bevételi előirányzatokat, ha azok túlteljesítették az eredeti előirányzatokat. A többletbevétel így a Hivatal étkeztetési feladataihoz kapcsolódó kiadási előirányzatok fedezetére fordítható. Ezen előirányzat módosításhoz az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyása szükséges.

(6) Nincs szükség az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyására a működési vagy a felhalmozási célú átvett pénzeszközök esetén történő előirányzat módosítás végrehajtásához, azonban a költségvetési szerv vezetője ebben az esetben tájékoztatni köteles a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Irodáját az általa végrehajtott előirányzat módosításról.

(7) A költségvetési szervek által vállalt, több év előirányzatait terhelő kötelezettségek esetén, a költségvetési szerv vezetője köteles olyan szerződést kötni a költségvetési szerv nevében, amely lehetőséget biztosít a szerződés hátrányos jogkövetkezmények nélküli módosítására, ha az önkormányzat az adott költségvetési évben nem tudja biztosítani a költségvetési szerv részére az általa több évre megkötött szerződés kiadási fedezetét.

(8) A költségvetési szerv maradványát az irányító szerv felülvizsgálja és a Képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben dönt az igazolt kötelezettségvállalással lekötött feladatok előirányzatáról és a szabad maradvány elvonásáról.

(9) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles a Munkamegosztási megállapodásban rögzített nyilvántartások vezetésére, továbbá belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

6. A Képviselő-testület és polgármester közötti hatáskör megosztás

6. § (1) A Képviselő-testület az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (2) bekezdése alapján a bevételi és kiadási előirányzatok módosítási jogát, valamint az (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(2) A Képviselő-testület az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 43/A. § (2) bekezdése alapján az önkormányzat költségvetési kiadási kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A polgármester az (1) bekezdésben meghatározott jogkörében eljárva:

a) nem módosíthatja az előirányzatok megnevezését,

b) a meghatározott felhasználási célhoz kötötten érkezett bevételek esetében a felhasználási célnak megfelelően rendelkezésre álló azonos összegű kiadási előirányzatokat más kiadási előirányzatokra nem csoportosíthatja át.

(4) Az (3) bekezdés b) pontja szerinti kiadási előirányzatokon év végén rendelkezésre álló szabad kiadási előirányzat a maradvány megállapítása és jóváhagyása során nem használható fel más célra.

(5) A Képviselő-testület az általános tartalékkal és a céltartalékkal való rendelkezés jogát a fenntartja magának, kivéve a céltartalék 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.7, 2.8, 2.10, 2.11, 2.12 alszámú tételeit, melyekkel kapcsolatos átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza, azzal a kitétellel, hogy csak a céloknak, adott pályázatnak megfelelő átcsoportosításokat hajthatja végre. A Képviselő-testület határozattal dönthet a tartalékok felhasználásáról.

(6) A céltartalék 2.6. alszámában szereplő 5 000 000 Ft polgármesteri keret terhére a polgármester saját hatáskörben összeghatár nélkül – a keretösszeg erejéig – csoportosíthat át más kiemelt előirányzatra. A Polgármester a saját hatáskörben végrehajtott átcsoportosításokról a Képviselő-testületet a munkaterv szerinti következő ülésén tájékoztatja.

(7) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja, azzal a kitétellel, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő lekötésével, illetve magyar állampapír vásárlásával kapcsolatos döntéshozatalt a polgármester hatáskörébe utalja azzal, hogy betét lekötést kizárólag a számlavezető pénzintézetnél kezdeményezhet. A polgármester ebben a hatáskörében megemelheti a finanszírozási bevételek és kiadások előirányzatait, valamint előirányzatot biztosíthat az állampapír vásárlásakor, a vételáron kívüli felhalmozott kamat összegére.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső szakértő bevonásával gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Vegyes rendelkezések

8. § (1) E rendelettel elfogadott eredeti bevételi és kiadási előirányzatok tartalmazzák az átmeneti gazdálkodás által beszedett bevételek és teljesített kiadások előirányzatait is.

(2) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. §-a szerinti illetményalapot a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (1) és (6) bekezdésének a felhatalmazása alapján 2023. évben (2023. január 1. napjától 2023. december 31. napjáig) 46 380 Ft -ban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) - (4) bekezdése alapján 2023. évre egységesen 10 %-os illetménykiegészítést állapít meg a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők, valamint a középiskolai végzettségű köztisztviselők részére.

(4) A Hivatal köztisztviselőinek részére a Képviselő-testület a cafetéria-juttatás 2023. évi mértékét nettó 200 000 Ft/fő összegben állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület a költségvetési szervek dolgozóinak: köztisztviselők, közalkalmazottak, munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak – kivéve a közfoglalkoztatott munkavállalókat és diákmunkásokat – 2023. évre bruttó 1 000 forint/hó bankszámla hozzájárulást állapít meg, mely juttatást november 30-áig kell kifizetni egy összegben.

(6) A Képviselő-testület a közalkalmazotti és az egészségügyi szolgálati jogviszony-, valamint a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak részére, – kivéve a közfoglalkoztatott munkavállalókat és diákmunkásokat – nettó 7 000 forint/hó béren kívüli juttatást állapít meg a 2023-as évre.

9. Záró rendelkezések

9. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2023. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT BEVÉTELI MÉRLEGE

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

735 529 846

733 529 846

2 000 000

0

4

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

620 325 391

620 325 391

0

0

5

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

177 456 685

177 456 685

6

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

211 369 450

211 369 450

7

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

94 683 764

94 683 764

8

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

119 221 742

119 221 742

9

B114

Kulturális feladatok támogatása

14 156 561

14 156 561

10

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

3 437 189

3 437 189

11

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

12

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

13

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

14

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

115 204 455

113 204 455

2 000 000

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

297 500 000

297 000 000

0

500 000

16

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

17

B34

Vagyoni típusú adók

76 000 000

76 000 000

18

B35

Termékek és szolgáltatások adói

220 000 000

220 000 000

0

0

19

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

220 000 000

220 000 000

20

B354

Gépjárműadó

0

0

21

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

22

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

1 000 000

0

500 000

23

B4

Működési bevételek

118 353 200

95 309 200

23 044 000

0

24

B401

Készletértékesítés ellenértéke

4 500 000

3 500 000

1 000 000

25

B402

Szolgáltatások ellenértéke

49 631 000

32 486 000

17 145 000

0

26

B403

Közvetített szolgáltatások

14 480 000

14 480 000

27

B404

Tulajdonosi bevételek

1 000 000

1 000 000

28

B405

Ellátási díjak

29 376 000

29 376 000

29

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

19 366 200

14 467 200

4 899 000

30

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

31

B408

Kamatbevételek

0

0

32

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

33

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

34

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

35

Működési bevételek összesen

1 151 383 046

1 125 839 046

25 044 000

500 000

36

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

37

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

0

0

38

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

39

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

40

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

41

B51

Immateriális javak értékesítése

42

B52

Ingatlanok értékesítése

43

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

44

B54

Részesedések értékesítése

45

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

46

B75

Egyéb felhalmozási célú átvettpénzeszköz

47

Felhalmozási bevételek összesen

139 124

139 124

0

0

48

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 151 522 170

1 125 978 170

25 044 000

500 000

49

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

50

B8

Finanszírozási bevételek

933 820 934

816 148 640

71 889 294

45 783 000

51

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

933 820 934

816 148 640

71 889 294

45 783 000

52

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

53

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

164 680 000

164 680 000

54

B813

Maradvány igénybevétele

769 140 934

651 468 640

71 889 294

45 783 000

55

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

56

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

933 820 934

816 148 640

71 889 294

45 783 000

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 085 343 104

1 942 126 810

96 933 294

46 283 000

2. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT KIADÁSI MÉRLEGE

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

731 948 790

672 804 590

24 380 200

34 764 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

106 301 336

98 364 538

3 417 798

4 519 000

5

K3

Dologi kiadások

475 101 006

409 465 710

58 635 296

7 000 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

9 000 000

7

K5

Egyéb működési kiadások

678 975 524

668 475 524

10 500 000

0

8

K502

Elvonások és befizetések

20 604 842

20 604 842

9

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

37 425 000

37 125 000

300 000

10

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

10 200 000

0

10 200 000

11

K513

Tartalékok

610 745 682

610 745 682

12

-általános tartalék

12 000 000

12 000 000

13

-céltartalék

598 745 682

598 745 682

14

Működési kiadások összesen

2 001 326 656

1 858 110 362

96 933 294

46 283 000

15

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

16

K6

Beruházások

27 296 489

27 296 489

17

K7

Felújítások

6 674 431

6 674 431

18

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2 000 000

2 000 000

19

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

20

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

2 000 000

2 000 000

21

Felhalmozási kiadások összesen

35 970 920

35 970 920

0

0

22

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

2 037 297 576

1 894 081 282

96 933 294

46 283 000

23

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

24

K9

Finanszírozási kiadások

48 045 528

48 045 528

0

0

25

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

48 045 528

48 045 528

0

0

26

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

23 370 000

23 370 000

27

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

28

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

24 675 528

24 675 528

29

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

48 045 528

48 045 528

0

0

30

KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 085 343 104

1 942 126 810

96 933 294

46 283 000

2. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

Kiadások

2

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

3

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

735 529 846

K1

Személyi juttatások

731 948 790

4

B3

Közhatalmi bevételek

297 500 000

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

106 301 336

5

B4

Működési bevételek

118 353 200

K3

Dologi kiadások

475 101 006

6

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

7

K5

Egyéb működési célú kiadások

678 975 524

8

ebből: Tartalékok

610 745 682

9

Költségvetési bevételek összesen

1 151 383 046

Költségvetési kiadások összesen

2 001 326 656

10

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

874 619 138

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

24 675 528

11

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

0

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

12

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

164 680 000

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

13

B813

Maradvány igénybevétele

709 939 138

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

24 675 528

14

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

15

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

874 619 138

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

24 675 528

16

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

2 026 002 184

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

2 026 002 184

17

Költségvetési hiány:

849 943 610

Költségvetési többlet:

-

18

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

3. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

Kiadások

2

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

3

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

K6

Beruházások

27 296 489

4

B5

Felhalmozási bevételek

0

K7

Felújítások

6 674 431

5

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2 000 000

6

Költségvetési bevételek összesen

139 124

Költségvetési kiadások összesen

35 970 920

7

B81

Hiány belső finanszírozásának bevételei

59 201 796

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

23 370 000

8

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

23 370 000

9

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

10

B813

Maradvány igénybevétele

59 201 796

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

12

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

59 201 796

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

23 370 000

13

BEVÉTEL ÖSSZESEN

59 340 920

KIADÁSOK ÖSSZESEN

59 340 920

14

Költségvetési hiány:

35 831 796

Költségvetési többlet:

-

15

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

4. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

735 529 846

733 529 846

2 000 000

0

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

620 325 391

620 325 391

0

0

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

177 456 685

177 456 685

7

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

211 369 450

211 369 450

8

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

94 683 764

94 683 764

9

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

119 221 742

119 221 742

10

B114

Kulturális feladatok támogatása

14 156 561

14 156 561

11

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

3 437 189

3 437 189

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

14

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

15

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

115 204 455

113 204 455

2 000 000

16

B3

Közhatalmi bevételek

297 000 000

297 000 000

0

0

17

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

18

B34

Vagyoni típusú adók

76 000 000

76 000 000

19

B35

Termékek és szolgáltatások adói

220 000 000

220 000 000

0

0

20

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

220 000 000

220 000 000

21

B354

Gépjárműadó

0

22

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

23

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

1 000 000

24

B4

Működési bevételek

29 645 200

28 375 200

1 270 000

0

25

B401

Készletértékesítés ellenértéke

4 500 000

3 500 000

1 000 000

26

B402

Szolgáltatások ellenértéke

11 540 000

11 540 000

27

B403

Közvetített szolgáltatások

10 780 000

10 780 000

28

B404

Tulajdonosi bevételek

1 000 000

1 000 000

29

B405

Ellátási díjak

0

30

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 825 200

1 555 200

270 000

31

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

32

B408

Kamatbevételek

0

33

B411

Egyéb működési bevételek

0

34

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

35

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

36

Működési bevételek összesen

1 062 175 046

1 058 905 046

3 270 000

0

37

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

38

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

0

0

39

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

40

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

41

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

42

B51

Immateriális javak értékesítése

43

B52

Ingatlanok értékesítése

44

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

45

B54

Részesedések értékesítése

46

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

47

Felhalmozási bevételek összesen

139 124

139 124

0

0

48

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 062 314 170

1 059 044 170

3 270 000

0

49

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

50

B8

Finanszírozási bevételek

933 820 934

816 148 640

71 889 294

45 783 000

51

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

933 820 934

816 148 640

71 889 294

45 783 000

52

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

0

53

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

164 680 000

164 680 000

54

B813

Maradvány igénybevétele

769 140 934

651 468 640

71 889 294

45 783 000

55

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

56

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

933 820 934

816 148 640

71 889 294

45 783 000

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 996 135 104

1 875 192 810

75 159 294

45 783 000

2. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

4

K1

Személyi juttatások

159 580 790

155 357 590

4 223 200

5

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 836 336

17 307 538

528 798

6

K3

Dologi kiadások

209 153 006

201 201 710

7 951 296

7

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

9 000 000

8

K5

Egyéb működési kiadások

678 845 524

668 345 524

10 500 000

0

9

K502

Elvonások és befizetések

20 604 842

20 604 842

10

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

37 295 000

36 995 000

300 000

11

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

10 200 000

10 200 000

12

K513

Tartalékok

610 745 682

610 745 682

13

-általános tartalék

12 000 000

12 000 000

14

-céltartalék

598 745 682

598 745 682

15

Működési kiadások összesen

1 074 415 656

1 051 212 362

23 203 294

0

16

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

17

K6

Beruházások

20 386 489

20 386 489

18

K7

Felújítások

5 874 431

5 874 431

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2 000 000

2 000 000

20

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

21

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

2 000 000

2 000 000

22

Felhalmozási kiadások összesen

28 260 920

28 260 920

0

0

23

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 102 676 576

1 079 473 282

23 203 294

0

24

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

25

K9

Finanszírozási kiadások

893 458 528

795 719 528

51 956 000

45 783 000

26

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

893 458 528

795 719 528

51 956 000

45 783 000

27

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

23 370 000

23 370 000

28

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

24 675 528

24 675 528

29

K915

Intézmény finanszírozás

845 413 000

747 674 000

51 956 000

45 783 000

30

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

893 458 528

795 719 528

51 956 000

45 783 000

31

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 996 135 104

1 875 192 810

75 159 294

45 783 000

5. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

2

Előir. csop.

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladatok

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

0

0

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

6

B3

Közhatalmi bevételek

500 000

0

0

500 000

7

B4

Működési bevételek

86 008 000

64 234 000

21 774 000

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

35 591 000

18 446 000

17 145 000

0

10

B403

Közvetített szolgáltatások

3 500 000

3 500 000

11

B404

Tulajdonosi bevételek

0

12

B405

Ellátási díjak

29 376 000

29 376 000

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

17 541 000

12 912 000

4 629 000

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

15

B408

Kamatbevételek

0

16

B411

Egyéb működési bevételek

0

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

0

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

20

Működési bevételek összesen

86 508 000

64 234 000

21 774 000

500 000

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

86 508 000

64 234 000

21 774 000

500 000

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

436 086 000

338 347 000

51 956 000

45 783 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

0

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

436 086 000

338 347 000

51 956 000

45 783 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

436 086 000

338 347 000

51 956 000

45 783 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

522 594 000

402 581 000

73 730 000

46 283 000

2. TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

268 196 000

213 275 000

20 157 000

34 764 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

42 976 000

35 568 000

2 889 000

4 519 000

5

K3

Dologi kiadások

207 485 000

149 801 000

50 684 000

7 000 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

K5

Egyéb működési kiadások

0

8

Működési kiadások összesen

518 657 000

398 644 000

73 730 000

46 283 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

3 937 000

3 937 000

0

0

11

K7

Felújítások

0

12

Felhalmozási kiadások összesen

3 937 000

3 937 000

0

0

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

522 594 000

402 581 000

73 730 000

46 283 000

6. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10

B403

Közvetített szolgáltatások

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

0

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

0

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

240 703 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

240 703 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

240 703 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

240 703 000

2. BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

188 710 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

29 508 000

5

K3

Dologi kiadások

21 558 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési kiadások összesen

239 776 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

127 000

11

K7

Felújítások

800 000

12

Felhalmozási kiadások összesen

927 000

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

240 703 000

7. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

2 700 000

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

2 500 000

10

B403

Közvetített szolgáltatások

200 000

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

2 700 000

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

0

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

2 700 000

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

56 328 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

56 328 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

56 328 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

59 028 000

2. TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

26 153 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 932 000

5

K3

Dologi kiadások

26 221 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

130 000

8

Működési kiadások összesen

56 436 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

2 592 000

11

K7

Felújítások

12

Felhalmozási kiadások összesen

2 592 000

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

59 028 000

8. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10

B403

Közvetített szolgáltatások

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

0

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

0

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

112 296 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

112 296 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

112 296 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

112 296 000

2. TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

89 309 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

12 049 000

5

K3

Dologi kiadások

10 684 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési célú kiadások összesen

9

Működési kiadások összesen

112 042 000

10

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

11

K6

Beruházások

254 000

12

K7

Felújítások

13

Felhalmozási kiadások összesen

254 000

14

KIADÁSOK ÖSSZESEN

112 296 000

9. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Beruházási kiadások előirányzata beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

1

Al-szám

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2022. XII.31-ig

2023. évi előirányzat

2023. év utáni szükséglet

2

1.

Önkormányzat

3

1.1.

Teljes rendezési terv felülvizsgálata

8 756 650

2017-2023

3 502 660

5 253 990

4

1.2.

Eseti rendezési terv felülvizsgálat

2 310 750

2022-2023

2 025 000

285 750

5

1.3.

Fénydekoráció beszerzése

1 905 000

2023

1 905 000

6

1.4.

Dohányus utca tervetés ( csapadékvíz+ út)

1 270 000

2023

1 270 000

7

1.5.

Nádas utca tervetés (Ady és Tóalj között csapadékvíz+út)

825 500

2023

825 500

8

1.6.

Ivóvízhálózat bővítése (áthúzódó beruházás)

646 510

2020-2023

646 510

9

1.7.

Kisértékű eszközbeszerzés

1 905 000

2023

1 905 000

10

1.8.

Kisréti napelemes szivattyúk telepítése

1 905 000

2023

1 905 000

11

1.9.

Ingatlanvásárlás rendezési terv végrehajtásához

3 000 000

2023

3 000 000

12

1.10.

Térfigyelő kamera rendszer bővítés

1 651 000

2023

1 651 000

13

1.11.

10 db OCS doboz tervezése és telepítése

1 460 500

2023

1 460 500

14

1.12.

ÉKMO-1 KEHOP szennyvízcsatorna építés

230 768 885

2019-2023

230 490 646

278 239

15

2.

Hivatal

16

2.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

1 254 000

2023

1 254 000

17

2.2.

Napkollektor telepítés konyha

2 683 000

2023

2 683 000

18

3.

Óvoda

19

3.1.

Kisértékű eszközbeszerzés, vízelvezető rendszer kiépítése

127 000

2023

127 000

20

4.

Könyvtár

21

4.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

191 000

2023

191 000

22

4.2.

Mikroportok beszerzése

826 000

2023

826 000

23

4.3.

Könyvbeszerzés

1 575 000

2023

1 575 000

24

5.

Bölcsőde és Családsegítő

25

5.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

254 000

2023

254 000

26

ÖSSZESEN:

263 314 795

236 018 306

27 296 489

10. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata

A

B

C

D

E

F

G

1

Al-szám

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2022. XII.31-ig

2023. évi előirányzat

2023. év utáni szükséglet

2

1.

Önkormányzat

3

1.1.

Víziközmű eszközök felújítása (áthúzódó számlák)

3 039 571

2022-2023

1 356 140

1 683 431

4

1.2

Víziközmű eszközök felújítása (tartalék keret )

4 191 000

2023

4 191 000

5

2.

Óvoda

6

2.1.

Óvoda mosdó felújítás (áthúzódó számla)

2 788 206

2022-2023

1 988 206

800 000

7

ÖSSZESEN:

10 018 777

1 356 140

6 674 431

11. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

A

B

C

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A fejlesztésből az adósságot keletkeztető ügylet várható összege

2

3

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

12. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

K

M

1

MEGNEVEZÉS

Évek
(tőke + kamat)

Összesen
(M=B+…+K)

2019.

2020.

2021.

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2029 után

2

Fejlesztési célú hitelfelvétel (Csokonai utca szilárdútburkolat építése)

19 400

6 502 227

6 430 692

7 116 791

7 875 459

6 722 792

-

-

-

34 667 361

3

Fejlesztési célú hitelfelvétel (LED-es közvilágítás korszerűítés )

6 218 480

20 908 424

19 807 121

18 627 579

17 487 158

16 346 735

15 232 935

14 065 892

63 765 372

192 459 696

4

Fejlesztési célú hitelfelvétel (Telekvásárlás)

11 862 752

14 242 399

12 488 741

10 713 255

2 472 100

51 779 247

5

-

6

-

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

19 400

6 502 227

6 430 692

25 198 023

43 026 282

39 018 654

29 340 834

19 959 258

16 346 735

15 232 935

14 065 892

63 765 372

278 906 304

13. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

A

B

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Helyi adók

296 000 000

3

Tulajdonosi bevételek

1 000 000

4

Díjak, pótlékok, bírságok, települési adók

1 500 000

5

Immateriális javak, ingatlanok és egyéb tárgyi eszköz értékesítése

0

6

Részesedések értékesítése és a részesedésekhez kapcsolódó bevételek

0

7

Privatizációból származó bevételek

0

8

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülés

0

9

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

298 500 000

14. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata által 2023. évben céljelleggel juttatott támogatások

A

B

C

1

A Képviselő-testület által elfogadott keretösszeg: 9 200 000 Ft
A Képviselő-testület által elfogadott polgármesteri támogatási keretösszeg: 1 000 000 Ft

2

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összge

3

4

Összesen:

15. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. Kimutatás az Európai Uniós forrásból finanszírozott projektekről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Program azonosítószáma

Program megnevezése

Támogatási szerződés szerinti költségbontás

2022. december 31-ig beérkezett támogatás

2023-ban várható teljesítés bontása

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

2

VP6-7.2.1.1-21

Külterületi helyi közutak fejlesztése

10 226 398

178 997 404

189 223 802

0

10 226 398

89 498 702

99 725 100

3

VP6-7.2.1.1-20

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok fejlesztése

11 810 881

93 133 468

104 944 349

46 566 734

11 810 881

46 566 734

58 377 615

4

TOP-2.1.3-16.-HB-2021-00040

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésáse Téglás városában

199 722 957

10 519 619

10 519 619

5

KEHOP-2.2.2-15-2015-00001

Szennyvíztisztító telep rekonstrukciója és bővítése

19 247 717

224 770 649

244 018 366

230 629 761

13 388 605

13 388 605

2. Kimutatás az Önkormányzat által Európai Uniós forrásból finanszírozott projektekhez biztosított hozzájárulásokról

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Program azonosítószáma

Program megnevezése

Támogatási szerződés szerinti költségbontás

2023-ban várható hozzájárulás összege

2

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

3

-

-

-

-

-

-

16. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata 2023. évi költségvetésében biztosított tartalékok bemutatása

A

B

C

1

Al-
szám

Megnevezés

2023. évi előirányzat

2

1.

Általános tartalék mindösszesen

12 000 000

3

1.1

Általános tartalék (előre nem látható kiadásokra)

12 000 000

4

2.

Céltartalék mindösszesen

598 745 682

5

2.1

VP piac támogatási előleg

14 009 405

6

2.2

Piac építés önerő

81 868 182

7

2.3

Rezsiköltségek növekedésének fedezete

6 000 000

8

2.4

Tervek, tanulmányok

4 000 000

9

2.5

VP külterületi út önerő

25 000 000

10

2.6

Polgármesteri keret

5 000 000

11

2.7

Szivacsgyár üzem építése

193 992 900

12

2.8

Szivacsgyár üzem építése - saját forrás

25 032 194

13

2.9

TOP plusz pályázatok önerő

50 000 000

14

2.10

Téglás könyv kiadásai

6 000 000

15

2.11

VP külterületi út támogatási előleg

89 498 702

16

2.12

TOP plusz energetika támogatási előleg

98 344 299

17

Összesen:

610 745 682

17. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

A 2023. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

A

B

C

D

E

1

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Alap támogatás

Kiegészítő támogatás

Összes támogatás

2

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

116 000 150

116 000 150

3

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

10 522 200

10 522 200

4

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

12 060 000

12 060 000

5

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

100 000

100 000

6

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

9 345 035

9 345 035

7

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

17 911 600

17 911 600

8

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

137 700

137 700

1.1.5.

Közvilágítás kiegészítő támogatás

11 380 000

11 380 000

9

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

177 456 685

0

177 456 685

11

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

31 460 000

31 460 000

12

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

0

0

13

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

112 099 770

112 099 770

14

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

4 676 900

4 676 900

15

1.2.3.1.1.1.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

6 975 880

6 975 880

16

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

50 414 000

50 414 000

17

1.2.5.1.2.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

5 262 900

5 262 900

18

1.2.7.

Diabétesz ellátási pótlék

480 000

480 000

19

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

211 369 450

0

211 369 450

21

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

14 058 442

14 058 442

22

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

6 667 622

6 667 622

23

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

34 953 500

34 953 500

24

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

29 446 200

29 446 200

25

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

9 558 000

9 558 000

26

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

94 683 764

94 683 764

28

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

41 314 590

41 314 590

29

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

76 986 260

76 986 260

30

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

920 892

920 892

31

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

119 221 742

0

119 221 742

32

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

14 156 561

14 156 561

33

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 156 561

0

14 156 561

34

2.3.3

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

3 437 189

3 437 189

35

Összes támogatás

620 325 391

0

620 325 391

36

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

-20 604 842

-20 604 842

18. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. Téglás Város Önkormányzat 2021-2022-2023. évi bevételi mérlege

Ssz.

A

B

C

D

E

F

G

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi előirányzat

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

686 767 265

800 160 519

735 529 846

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

509 085 001

659 931 435

620 325 391

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

163 476 645

166 425 475

177 456 685

7

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

191 631 370

217 720 598

211 369 450

8

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

78 264 035

98 846 950

94 683 764

9

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

39 529 488

101 205 718

119 221 742

10

B114

Kulturális feladatok támogatása

14 321 962

14 450 146

14 156 561

11

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

21 861 501

40 729 341

3 437 189

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

20 553 207

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

14

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

15

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

177 682 264

140 229 084

115 204 455

16

B3

Közhatalmi bevételek

315 303 955

334 369 665

297 500 000

17

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

0

18

B34

Vagyoni típusú adók

51 113 613

60 962 238

76 000 000

19

B35

Termékek és szolgáltatások adói

261 052 188

269 388 829

220 000 000

20

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

261 052 188

269 388 829

220 000 000

21

B354

Gépjárműadó

0

22

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

23

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

3 138 154

4 018 598

1 500 000

24

B4

Működési bevételek

140 505 882

152 167 509

118 353 200

25

B401

Készletértékesítés ellenértéke

7 593 207

10 466 749

4 500 000

26

B402

Szolgáltatások ellenértéke

81 162 178

56 973 615

49 631 000

27

B403

Közvetített szolgáltatások

12 920 901

12 595 428

14 480 000

28

B404

Tulajdonosi bevételek

2 418 072

1 067 827

1 000 000

29

B405

Ellátási díjak

2 518 011

21 743 928

29 376 000

30

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

19 856 194

19 203 541

19 366 200

31

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

1 120 000

1 050 000

0

32

B408

Kamatbevételek

4 905 748

25 590 662

0

33

B410

Biztosítók által fizetett kártérítés

708 307

614 787

0

34

B411

Egyéb működési bevételek

7 303 264

2 860 972

0

35

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

4 410 500

880 000

0

36

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

4 410 500

880 000

37

Működési bevételek összesen

1 146 987 602

1 287 577 693

1 151 383 046

38

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

39

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

528 396 007

278 252 265

139 124

40

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

115 660 047

0

41

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

412 735 960

278 252 265

139 124

42

B5

Felhalmozási bevételek

60 000

2 157 000

0

43

B51

Immateriális javak értékesítése

44

B52

Ingatlanok értékesítése

87 000

45

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

60 000

2 070 000

46

B54

Részesedések értékesítése

47

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

5 503 501

0

0

48

B74

Háztartásoktól felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

49

B75

Egyéb felhalmozási célú átvettpénzeszköz

5 503 501

50

Felhalmozási bevételek összesen

533 959 508

280 409 265

139 124

51

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 680 947 110

1 567 986 958

1 151 522 170

52

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

53

B8

Finanszírozási bevételek

805 236 549

3 287 076 808

933 820 934

54

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

805 236 549

3 287 076 808

933 820 934

55

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

121 365 000

0

56

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

439 730 000

109 980 000

164 680 000

57

B813

Maradvány igénybevétele

343 805 758

761 056 280

769 140 934

58

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

21 700 791

24 675 528

0

59

B817

Lekötött bankbetétek megszüntetése

2 270 000 000

60

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

805 236 549

3 287 076 808

933 820 934

61

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 486 183 659

4 855 063 766

2 085 343 104

2. Téglás Város Önkormányzat 2021-2022-2023. évi kiadási mérlege

A

B

C

D

E

F

G

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi előirányzat

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

4

K1

Személyi juttatások

522 078 434

609 416 950

731 948 790

5

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

82 125 196

87 565 204

106 301 336

6

K3

Dologi kiadások

286 638 393

358 234 792

475 101 006

7

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 486 950

7 341 500

9 000 000

8

K5

Egyéb működési kiadások

39 530 557

25 571 857

680 975 524

9

K502

Elvonások és befizetések

18 684 556

13 351 422

20 604 842

10

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

8 396 001

5 928 334

37 425 000

11

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

12 450 000

6 292 101

10 200 000

12

K513

Tartalékok

0

612 745 682

13

-általános tartalék

12 000 000

14

-céltartalék

600 745 682

15

Működési kiadások összesen

934 859 530

1 088 130 303

2 003 326 656

16

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

17

K6

Beruházások

216 059 807

275 142 703

27 296 489

18

K7

Felújítások

9 852 830

238 057 336

6 674 431

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

20

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

21

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

22

Felhalmozási kiadások összesen

225 912 637

513 200 039

33 970 920

23

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 160 772 167

1 601 330 342

2 037 297 576

24

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

25

K9

Finanszírozási kiadások

564 355 212

2 482 190 791

48 045 528

26

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

564 355 212

2 482 190 791

48 045 528

27

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

6 000 000

15 830 000

23 370 000

28

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

539 730 000

174 660 000

0

29

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

18 625 212

21 700 791

24 675 528

30

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként

2 270 000 000

31

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

564 355 212

2 482 190 791

48 045 528

32

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 725 127 379

4 083 521 133

2 085 343 104

19. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2023. előtti kifizetés

Összesen (L=D+…+K)

2

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2029. után

3

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

4

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

38 265 706

43 026 282

39 018 654

29 340 834

19 959 258

16 346 735

15 232 935

14 065 892

63 765 372

240 755 962

5

-ebből Csokonai utca aszfaltozása hiteltörlesztés

2019

20 184 474

7 875 459

6 722 792

14 598 251

6

-ebből LED-es közvilágítás fejlesztés hiteltörlesztés

2021

6 218 480

20 908 424

19 807 121

18 627 579

17 487 158

16 346 735

15 232 935

14 065 892

63 765 372

186 241 216

7

-ebből Telekvásárlás ipari parkhoz hiteltörlesztés

2021

11 862 752

14 242 399

12 488 741

10 713 255

2 472 100

39 916 495

8

Beruházási kiadások beruházásonként

9

Felújítási kiadások felújításonként

10

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

11

Összesen

38 265 706

43 026 282

39 018 654

29 340 834

19 959 258

16 346 735

15 232 935

14 065 892

63 765 372

240 755 962

20. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

C

1

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

2

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

27 000 000

2 076 000

3

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

311 190 000

13 140 000

7

-ebből: Építményadó

68 000 000

8 000 000

8

Telekadó

9

Magánszemélyek kommunális adója

22 690 000

4 640 000

10

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

Idegenforgalmi adó épület után

12

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

220 500 000

500 000

13

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

Talajterhelési díj

2 500 000

2 150 000

15

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

17

Egyéb kedvezmény

18

Egyéb kölcsön elengedése

19

Összesen:

340 690 000

17 366 000

21. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási terv 2023. évre

A

B

C

G

H

G

I

J

K

L

M

N

O

P

1

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

2

Bevételek

3

Önkormányzatok működési támogatásai

74 439 047

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 031

49 626 034

620 325 391

4

Működési célú támogatások ÁH-on belül

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 371

9 600 374

115 204 455

5

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

139 124

139 124

6

Közhatalmi bevételek

1 600 000

1 900 000

73 743 826

8 500 000

22 756 174

3 500 000

1 500 000

1 500 000

67 500 000

19 000 000

3 000 000

21 000 000

225 500 000

7

Működési bevételek

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 767

9 862 763

118 353 200

8

Felhalmozási bevételek

9

Működési célú átvett pénzeszközök

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

11

Finanszírozási bevételek

98 341 939

98 979 427

33 895 601

91 780 303

77 663 253

102 189 427

98 919 426

98 919 426

38 189 426

81 413 857

97 379 427

88 149 422

1 005 820 934

12

Bevételek összesen:

193 844 124

169 968 596

176 728 596

169 508 596

169 508 596

174 778 596

169 508 595

169 508 595

174 778 595

169 503 026

169 468 596

178 238 593

2 085 343 104

13

Kiadások

14

Személyi juttatások

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 733

60 995 730

60 995 730

731 948 790

15

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 445

8 858 441

106 301 336

16

Dologi kiadások

39 591 751

39 591 751

39 591 751

39 591 751

39 591 751

39 591 751

39 591 750

39 591 750

39 591 750

39 591 750

39 591 750

39 591 750

475 101 006

17

Ellátottak pénzbeli juttatásai

700 000

700 000

700 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

1 000 000

4 500 000

9 000 000

18

Egyéb működési célú kiadások

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 960

56 747 964

56 747 960

680 975 524

19

Beruházások

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 707

2 274 712

27 296 489

20

Felújítások

800 000

840 000

840 000

840 000

840 000

840 000

840 000

834 431

6 674 431

21

Egyéb felhalmozási kiadások

22

Finanszírozási kiadások

24 675 528

7 560 000

5 270 000

5 270 000

5 270 000

48 045 528

23

Kiadások összesen:

193 844 124

169 968 596

176 728 596

169 508 596

169 508 596

174 778 596

169 508 595

169 508 595

174 778 595

169 503 026

169 468 596

178 238 593

2 085 343 104

24

Egyenleg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

22. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

1. Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi előirányzatairól

A

B

C

D

1

Bevételi jogcím

2024. évi

2025. évi

2026. évi

2

Önkormányzat működési támogatásai

621 578 000

625 158 000

631 328 000

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

143 702 000

143 702 000

148 012 000

4

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

5

Közhatalmi bevételek

297 500 000

302 500 000

307 500 000

6

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

7

Vagyoni típusú adók

76 000 000

76 000 000

76 000 000

8

Termékek és szolgáltatások adói

220 000 000

225 000 000

230 000 000

9

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

220 000 000

225 000 000

230 000 000

10

Gépjárműadó

11

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

12

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

1 500 000

1 500 000

13

Működési bevételek

105 938 000

99 158 000

99 158 000

14

Felhalmozási bevételek

15

Működési célú átvett pénzeszközök

16

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

17

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 168 718 000

1 170 518 000

1 185 998 000

18

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

214 282 000

301 332 000

331 232 000

19

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 383 000 000

1 471 850 000

1 517 230 000

2. Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett kiadási előirányzatairól

A

B

C

D

1

Kiadási jogcímek

2024. évi

2025. évi

2026. évi

2

Működési költségvetés kiadásai

1 334 000 000

1 432 850 000

1 487 230 000

3

Személyi juttatások

735 000 000

771 750 000

810 338 000

4

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

110 000 000

116 000 000

122 000 000

5

Dologi kiadások

480 000 000

489 600 000

499 392 000

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

8 500 000

8 500 000

7

Egyéb működési célú kiadások

47 000 000

47 000 000

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai

10 000 000

10 000 000

10 000 000

8

Beruházások

10 000 000

10 000 000

10 000 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási kiadások

11

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 344 000 000

1 442 850 000

1 497 230 000

12

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

39 000 000

29 000 000

20 000 000

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 383 000 000

1 471 850 000

1 517 230 000

23. melléklet a 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat és költségvetési szervei 2023. évi költségvetési létszámkerete

A

B

1

M e g n e v e z é s

Engedélyezett dolgozói létszám 2023. év
(fő)

2

A

B

3

Téglás Város Önkormányzata

3

4

Téglási Polgármesteri Hivatal

49

5

- köztisztviselők

20

6

- MT hatálya alá tartozó munkavállalók

29

7

Bárczay Anna Városi Óvoda

36

8

Téglási Városi Könyvtár és Művelődési Ház

5

9

Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálat

14

10

Intézmények összesen

107