Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2006.(VI.28.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2023. 04. 01- 2023. 12. 31

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2006.(VI.28.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

2023.04.01.

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.) 32. cikkének (1) bekezdés a) pontja alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 13. § (1) bekezdés 8. és 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 132. §. (4) bekezdés g) pontjában és a 140/R. §-ában kapott felhatalmazás alapján a szociális törvény végrehajtására, valamint a helyi szociális ellátásokra az alábbi rendeletet alkotja:

I.

A rendelet célja

1. § E rendelet célja, hogy Veresegyház Város közigazgatási területén a szociális biztonság megteremtése érdekében meghatározza az önkormányzat által biztosított szociális ellátások formáit, és a szociális ellátásokra való jogosultság feltételeit. A szociális ellátás biztosítása során érvényesíteni kell az egyének önmagukért és családjukért viselt felelősségét.

A rendelet hatálya

2. § (1)1 A rendelet hatálya kiterjed a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 3. §-ában meghatározott azon személyekre, akik Veresegyház városban bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy településszintű lakóhellyel rendelkeznek.

(2) Hatályon kívül2

(3) Az önkormányzat tekintet nélkül hatáskörére és illetékességére, az arra rászorulónak átmeneti segélyt biztosít, ha ennek hiányában a késedelem a rászoruló életét, testi épségét veszélyeztetné.

(4) A (3) bekezdés szerint tett intézkedésről értesíteni kell a hatáskörrel rendelkező illetékes szervet és egyidejűleg kérni kell a kifizetett átmeneti segély megtérítését.

(5) Jelen rendelet hatálya az Önkormányzat illetékességi területén tartózkodó hajléktalan személyekre is kiterjed.

A szociális rászorultság

3. § (1) E rendelet alkalmazása során szociálisan rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, akinek nincs tartásra köteles és képes hozzátartozója, valamint az e rendeletben az egyes ellátási formáknál meghatározott jövedelemhatárokat nem lépi túl, és az igénylő tulajdonában lévő vagyon mértéke nem haladja meg a Szt. 4. §-a (1) bekezdésének b. pontjában meghatározott mértéket.

(2) Nem tekinthető szociálisan rászorultnak:

a) az aktívkorú munkaképes kérelmező, illetve a vele közös háztartásban élő aktívkorú munkaképes közeli hozzátartozója, aki önhibájából munkát nem vállal, ideértve a közhasznú és a közcélú foglalkoztatást is;

b) az a kérelmező, aki valamely jogszabály által biztosított, vagy a bíróság által jogerősen megítélt rendszeres pénzellátásra szerzett jogát önhibájából nem érvényesíti.

II.

Eljárási szabályok

4. § (1) A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátás megállapítása kérelemre, vagy hivatalból történik. Az ellátás iránti kérelmet a Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani. A Polgármesteri Hivatal az egyes ellátási formák igényléséhez formanyomtatványt biztosít. A formanyomtatványon a kérelmezők részére fel kell tüntetni a nyomtatványhoz csatolandó mellékleteket.

(2) A kérelmet benyújthatja az ellátást igénylő, a törvényes képviselője (gyám, gondnok, szülő), vagy meghatalmazottja.

(3) Az e rendeletben meghatározott valamennyi szociális ellátás iránti kérelemhez - ha a rendelet másként nem rendelkezik - a jogosultság megállapításához illetve a jogosultság időszakonkénti felülvizsgálatához csatolni kell:

a)3 a kérelmező és családtagjai rendszeres és nem rendszeres jövedelméről kiállított igazolásokat.

b) a kérelmező és családtagjai vagyoni helyzetéről, az együttlakó személyek számáról, rokoni kapcsolatukról szóló nyilatkozatot, valamint nyilatkozatot arról, hogy van-e érvényes tartási, életjáradéki vagy öröklési szerződése

c) a tartásra köteles és képes hozzátartozók adataira vonatkozó nyilatkozatot;

d)4 óvodalátogatási igazolást, iskolalátogatási igazolást;

e)5 ellátásban részesülő munkanélküli személy esetén a járási hivatal igazolását,

f) a jogszabály által előírt és a jogosultság megállapításához szükséges egyéb nyilatkozatokat és igazolásokat.

(4)6 A jövedelem számításánál az átmeneti ellátások esetében a kérelem benyújtását megelőző egyhavi, míg rendszeres támogatások esetében a kérelem benyújtását megelőző háromhavi nettó jövedelem átlagát kell igazolni. Alkalmi munkából, vállalkozásból, illetve őstermelői tevékenységből származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző 12 hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát kell figyelembe venni.

(5)7 Hatályon kívül

(6) A jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítésére az Szt. 17. §-ában foglaltakat kell alkalmazni.

(7) A pénzbeli ellátások kifizetése a havi rendszerességgel megállapított szociális ellátások esetében a tárgyhót követő hó 5. napjáig, az alkalmanként megállapított szociális ellátások esetében a döntést követő 8 napon belül kell átutalni vagy a házipénztárból kifizetni.

(8)8 Ha e rendelet másként nem rendelkezik, a havi rendszerességgel megállapított szociális ellátás a kérelem benyújtásától esedékes. Ha a havi rendszeres szociális ellátás nem a teljes hónapra jár, az ellátás összege az ellátás havi összege harmincad részének és az ellátási napok számának szorzata.

(9)9 Az ügyintéző a szociális ellátás megállapítására irányuló eljárás során, szükség szerint környezettanulmányt végez.

III.

Rendszeres pénzbeli ellátások

Időskorúak járadéka

5. §10 Hatályon kívül

Aktív korúak ellátása 11 ,12

6. § Hatályon kívül

7. §13 Hatályon kívül

Méltányossági ápolási díj14

8. §15 16

(1)17 18A méltányossági ápolási díj (a továbbiakban: ápolási díj) a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását, gondozását ellátó nagykorú hozzátartozó részére biztosított anyagi hozzájárulás.

(2)19 Ápolási díjra jogosult a hozzátartozó (Ptk.8:1. § (1) bekezdés 2. pont), továbbá az 1993. évi III. törvény 41. § (1a) és (1b) bekezdésében meghatározott személy, ha állandó és tartós ápolásra, gondozásra szoruló, tartósan beteg 18 év feletti személy otthoni gondozását, ápolását végzi.

(3) A 18 év feletti tartósan beteg személy gondozását végző hozzátartozó részére ápolási díj akkor állapítható meg, ha

a)20 az önkormányzat illetékességi területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik,

b) a családjában (az ápolt jövedelmét nem számítva) az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át nem haladja meg, és

c)21 a háztartás tagjainak egyike sem rendelkezik vagyonnal és

d)22 az ápolás feltételei a ápoló vagy ápolt személy otthonában biztosítottak, amelyről minden esetben környezettanulmány készítésével győződik meg az ügyintéző.

(4)23 Tartósan beteg az a személy, aki egészségügyi állapotára figyelemmel előreláthatólag három hónapnál hosszabb időtartamban ápolásra, gondozásra szorul.

(5)24 A tartósan beteg személy egészségügyi állapotát, valamint az állandó és tartós ápolás, gondozás szükségletét a háziorvos igazolja. Az ápolási igény megítéléséhez a kérelem elbírálója szakértői bizottság igénybevételét is elrendelheti.

(6)25 Az ápolási díj havi összege a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott alapösszeg 80 %-a.

(7) Nem jogosult ápolási díjra a hozzátartozó, ha

a) az ápolt személy két hónapot meghaladó fekvőbeteg-gyógyintézeti, valamint nappali ellátást nyújtó vagy bentlakásos szociális intézményi ellátásban részesül, illetve köznevelési intézmény tanulója,

b) rendszeres pénzellátásban részesül, és annak összege meghaladja az ápolási díj összegét,

c) felsőoktatási intézmény nappali képzésben résztvevő hallgatója,

d) keresőtevékenységet folytat és munkaideje – az otthon történő munkavégzés kivételével – a napi 4 órát meghaladja.

(8) Az ápolási díjra való jogosultságot meg kell szüntetni, ha

a) az ápolt személy állapota az állandó ápolást már nem teszi szükségessé,

b) az ápolást végző személy a kötelezettségét nem teljesíti,

c) az ápolt személy meghal,

d) az ápolást végző vagy az ápolt személy tartózkodási joga megszűnt, vagy tartózkodási jogának gyakorlásával felhagyott,

e)26 az (7) bekezdésben vagy az Szt. 42. § (1a) bekezdésében megjelölt, jogosultságot kizáró körülmény következik be,

f)27 azt az ápolást végző személy kérte,

g)28 az ápolást végző személy az ápolási díjra való jogosultság feltételeinek felülvizsgálatára irányuló, a 9. § (6) bekezdése szerinti eljárást akadályozza.

(9)29 A (7) bekezdés a) pontjában, valamint a (8) bekezdés a) és c) pontjában foglalt esetekben az ápolási díjra való jogosultságot a megszüntetésre okot adó körülmény bekövetkeztének hónapját követő harmadik hónap utolsó napjával kell megszüntetni.

(10)30 Amennyiben az ápolási díjra jogosultság a (8) bekezdés g) pontja alapján került megszüntetésre, a döntés véglegessé válásától számított hat hónapon belül ismételten nem állapítható meg.

9. §31 (1) Az ápolási díj folyósításának időtartama szolgálati időre jogosít. Az ápolási díjban részesülő személy az ellátás után nyugdíjjárulék, vagy magán-nyugdíjpénztári tagság esetén tagdíj fizetésére kötelezett.

(2) Az ápolási díj iránti kérelmet a hivatal által kiadott formanyomtatványon kell beadni, amelyhez csatolni kell a kitöltött mellékleteket is.

(3) Az ápolási díj intézésével kapcsolatos jogkör, átruházott hatáskörben a polgármestert illeti meg.

(4) Az ápolási díj, jogosultság esetén, a kérelem benyújtásának napjától esedékes, amelyet, tárgyhót követő hó 5. napjáig folyósít az önkormányzat. Törthónap esetén az ápolási díj havi összegének 30-ad részével kell megszorozni a jogosult napok számát.

(5) A 8. § (3) bekezdésében meghatározott jogosultsági feltételektől méltányosságból, - a család szociális helyzetére való tekintettel, - a polgármester az egy főre jutó jövedelem tekintetében legfeljebb 50 %-kal megnövelt mértékig eltérhet.

(6) Az ápolási díj megállapításának illetve folyósításának feltételeit legalább kétévente felül kell vizsgálni és meg kell szüntetni az ellátás folyósítását, ha az ápoló nem vagy nem megfelelően tesz eleget ápolási kötelezettségének, illetve akkor is, ha a 8 § (7), vagy (8) bekezdésében foglaltak valamelyike bekövetkezik. Az ellátás felülvizsgálatkori megszüntetését a felülvizsgálat hónapjának utolsó napjával kell megtenni.

Lakásfenntartási támogatás

10. §32 ,3334

(1) A lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászorult személyeknek, családoknak az általuk lakott lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás.

(2) A lakásfenntartási támogatást Veresegyházon természetbeni szociális ellátás formájában, és a lakásfenntartással összefüggő azon rendszeres kiadásokhoz nyújtja az önkormányzat, amelyek megfizetésének elmaradása a kérelmező lakhatását a legnagyobb mértékben veszélyezteti. Ilyen kiadások: villanyáram díja, gázdíj, víz- csatorna- díj, hulladékszállítási díj.

(3)35 Lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250 %-át és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona. Az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem megegyezik a háztartás összjövedelmének és a fogyasztási egységek összegének hányadosával.

(4) A Lakásfenntartási támogatás tekintetében fogyasztási egység a háztartás tagjainak a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező arányszáma, ahol

a) a háztartás első nagykorú tagjának arányszáma1,0,

b) a háztartás második nagykorú tagjának arányszáma 0,9,

c) a háztartás minden további nagykorú tagjának arányszáma 0,8,

d) a háztartás első és második kiskorú tagjának arányszáma személyenként 0,8,

e) a háztartás minden további kiskorú tagjának arányszáma tagonként 0,7.

(5) Ha a háztartás

a) (4) bekezdés a)-c) pontja szerinti tagja magasabb összegű családi pótlékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül, vagy

b) (4) bekezdés d) vagy e) pontja szerinti tagjára tekintettel magasabb összegű családi pótlékot folyósítana, a rá tekintettel figyelembe vett arányszám 0,2 – del növekszik,

c) -ban gyermekét egyedülállóként nevelő szülő – ideértve a gyámot, a nevelőszülőt és a hivatásos nevelőszülőt – él, a rá tekintettel figyelembe vett arányszám 0,2 - del növekszik.

(6) A lakásfenntartási támogatás esetében a lakásfenntartás elismert havi költsége az elismert lakásnagyság és az egy négyzetméterre jutó elismert költség szorzata. Az egy négyzetméterre jutó elismert havi költség összege: 450 Ft.

(7) A lakásfenntartási támogatás esetében az elismert lakásnagyság

a) ha a háztartásban egy személy lakik 35 nm,

b) ha a háztartásban két személy lakik 45 nm,

c) ha a háztartásban három személy lakik 55 nm,

d) ha a háztartásban négy személy lakik 65 nm,

e) ha 4 személynél több lakik a háztartásban, a d) pontban megjelölt lakásnagyság és minden további személy után 5-5 nm,

de legfeljebb a jogosult által lakott lakás nagysága.

(8) A lakásfenntartási támogatás egy hónapra jutó összege

a) a lakásfenntartás elismert havi költségének 30 % - a ha a jogosult háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 50 % - át,

b) a lakásfenntartás elismert havi költségének és a támogatás mértékének (továbbiakban: TM) szorzata, ha a jogosult háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem az a) pont szerinti mértéket meghaladja, de nem lehet kevesebb, mint 2.500 Ft, azzal hogy a támogatás összegét 100 forintra kerekítve kell meghatározni.

(9) A (8) bekezdés b) pont szerinti TM kiszámítása a következő módon történik: TM = 0,3 - (J - 0,5 NYM/NYM) x 0,15, ahol a „J” a jogosult háztartásában egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelmet, az „NYM”pedig az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét jelöli. A TM- et századra kerekítve kell maghatározni.

(10) A lakásfenntartási támogatás iránti kérelmet az iroda által kiadott formanyomtatványon kell beadni a szükséges mellékletekkel, kiegészítve a lakás nagyságát igazoló irattal, valamint annak a szolgáltatásnak a havi számlájával, amelyre a kérelmező a támogatást kéri.

(11) A lakásfenntartási támogatást a kérelem benyújtása hónapja első napjától egy évre kell megállapítani.

(12) A lakásfenntartási támogatást ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak lehet megállapítani, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. Külön lakásnak kell tekinteni a jogerős bírói ítélettel megosztott lakást.

(13) A lakásfenntartási támogatás intézésével kapcsolatos jogkör a jegyzőt illeti meg, a fellebbezés elbírálására pedig Veresegyház Város Képviselő-testülete jogosult.

10/A. §36 Hatályon kívül

10/B. §37 Hatályon kívül

Tüzelőfa juttatás

10/C. §38 (1)39 Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociálisan rászorult családok részére, az általuk lakott lakás vagy lakás céljára használt nem lakás célú helyiség fűtésének biztosításához természetbeni juttatásként tüzelőfát biztosíthat.

(2) 40Tüzelőfa juttatásra az a család jogosult:

a) akinek lakásában (egy lakcímen ténylegesen tartózkodók közössége) az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 100.000,- Ft-ot,

b) ahol az egyedül élő havi nettó jövedelme nem haladja meg a 140.000,- Ft-ot,

c) ahol a legfeljebb kétfős háztartásban legalább az egyik személy életkora a 80. évet eléri, jövedelemhatártól függetlenül.

d)41 aki a tüzelőfa feldarabolásáért és kiszállításáért 20.000 Ft összeget előre befizet.

(3) 42 43 Hatályon kívül

(4) 44A tüzelőfa juttatás igénylését az Igazgatási Osztály által kiadott formanyomtatványon lehet benyújtani, amely mellé a (2) bekezdés c) pont kivételével - csatolni kell a kérelmező és családtagjai jövedelemigazolását.

(5) A kérelem benyújtásakor rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, méltányossági ápolási díjban vagy lakásfenntartási támogatásban részesülő személy mentesül e jövedelmek igazolása alól.

(6) 45 46 47Hatályát veszti.

(7) A tüzelőfa juttatással kapcsolatos hatáskört a képviselő-testület a polgármesterre ruházza, de rendkívüli esetben a polgármester mellett a jegyző is lehet a hatáskör gyakorlója.

(8) 48 Hatályon kívül

(9) Rendkívüli helyzetben, amikor a kérelmező család tartósan tüzelő és fűtés nélkül maradt, amely létfenntartásukat, egészségi állapotukat súlyosan veszélyezteti, soron kívüli intézkedésként a (2) bekezdésben meghatározott feltételektől eltérően is dönthet a polgármester vagy a jegyző az ellátás azonnali biztosításáról. Ebben az esetben a GAMESZ azonnal, de legkésőbb 3 napon belül köteles a tüzelőfát a család részére kiszállítani, illetve biztosítani a szállítási lehetőséget.

(10) Rendkívüli esetben a tüzelőfa juttatás egy idényben egy alkalommal ismételten biztosítható.

(11) Nem részesülhet tüzelőfa juttatásban, akinek termálfűtés igénybevételére van lehetősége. Nem részesülhet továbbá az ellátásban az a kérelmező sem, aki lakásának fűtésére – arra alkalmas berendezés hiányában - nem tud szilárd tüzelőanyaggal történő fűtési módot alkalmazni vagy hobby sütéshez, főzéshez kívánja a tűzifát használni.

(12) Tüzelőfa juttatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek számától. Egy lakcímen lévő külön lakásnak tekinthető a külön épületben vagy lakrészben elhelyezett albérlet, társbérlet, jogerős bírósági ítélettel megosztott lakás részei, illetve a társasházzá minősített házban lévő lakások.

Idősek támogatása

10/D. §49 Az önkormányzat évente egy alkalommal, természetbeni ellátást biztosíthat a 70. életévet betöltött, veresegyházi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére

IV.

Eseti szociális ellátások

Adósságkezelési szolgáltatás

11. §50 Hatályon kívül

12. §51 Hatályon kívül

13. §52 Hatályon kívül

14. §53 Hatályon kívül

Lakossági kezességvállalás54

15. § Hatályon kívül

Rendkívüli települési támogatás55

16. §56 (1) Az önkormányzat a létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek és gyermeket nevelő családok részére rendkívüli települési támogatást nyújt.

(2) Rendkívüli élethelyzet lehet: betegség, haláleset, elemi kár, válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartása, a gyermek beiskolázása, a gyermek fogadásának előkészítése, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartás biztosítása, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítése, közüzemi szolgáltatások elvonásának veszélye, alapvető megélhetési gond.

(3) A rendkívüli települési támogatás fajtái:

a) felnőtt korúak segélye pénzbeli és természetbeni formában, egészségbiztosítás által nem vagy csak részben támogatott egészségügyi szolgáltatás díjaként, közüzemi szolgáltatások díjának és intézményi térítési díjak átvállalására, tanulmányi költségek biztosítására,

b) eltemettetés költségeihez való hozzájárulásként,

c) gyermeket nevelő családok segélye pénzbeli és természetbeni formában egészségbiztosítás által nem vagy csak részben támogatott egészségügyi szolgáltatás díjaként, intézményi térítési díjakra, beiskolázáshoz, autóbuszbérlet biztosításához, iskolai kiadások átvállalása,

d) pénzintézeti tevékenységnek nem minősülő kamatmentes kölcsön formájában. Az önkormányzat által nyújtott kölcsön összege nem haladhatja meg a 250.000 Ft-ot,

e) rendkívüli élethelyzet okozta (elemi, vagyoni) kár enyhítésére. Az e jogcímen adott vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a 300.000 Ft.

(4)57 Rendkívüli települési támogatásban elsősorban azokat a személyeket indokolt részesíteni, akik önmaguk, illetve családjuk létfenntartásáról más módon nem tudnak gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező, nem várt többletkiadások, illetve a családban nevelkedő gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorulnak vagy életet, testi épséget veszélyeztető helyzetbe kerültek. A rendkívüli, létfenntartást veszélyeztető élethelyzetet hitelt érdemlő módon igazolni szükséges.

(5)58 A rendkívüli települési támogatás megállapítása egyedi elbírálás alapján történik, alkalmanként vagy meghatározott időszakra havi rendszerességgel, illetve kamatmentes kölcsön formájában is nyújtható.

(6) A rendkívüli települési támogatás (3) bekezdés b) pontjában meghatározott fajtáját azon személyek részére lehet megállapítani, aki az elhunyt személy temetéséről gondoskodott, de arra nem volt köteles, illetve tartásra köteles hozzátartozó esetén akkor, ha a temetési költségek viselése a saját, illetve a családja létfenntartását veszélyezteti és megfelel a jövedelmi feltételeknek is.

(7)59 Az ellátás megállapításánál figyelembe vehető egy főre számított havi családi jövedelemhatár az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-ánál, egyedül élő és gyermekét egyedül nevelő szülő esetén annak 300 %-ánál magasabb nem lehet. A hatáskör gyakorlója jelen bekezdésben meghatározott jövedelemhatároknál kedvezőbb feltételeket is meghatározhat, azonban ebben az esetben sem lehet több a háztartás tagjainak egy főre számított nettó jövedelme a nyugdíjminimum négyszeresénél.

(8) A rendkívüli települési támogatást készpénzben vagy természetbeni juttatásként lehet megállapítani. A rendkívüli települési támogatás úgy is megállapítható a jogosult számára, hogy azt a családsegítő kapja kézhez, aki a rendeltetésszerű felhasználásról köteles gondoskodni.

(9) A rendkívüli települési támogatás természetbeni juttatásként történő megállapítás esetében a szolgáltatást nyújtó részére utalandó a támogatás.

(10) A készpénzben megállapított rendkívüli települési támogatás felhasználásáról elszámolás kérhető a hatáskör gyakorló döntése alapján. Ez különösen akkor javasolt, ha azt meghatározott célra állapítja meg a döntéshozó, vagy abban az esetben, ha a rendeltetésszerű felhasználás biztosítása érdekében a családgondozó veszi fel a pénzbeli támogatást.

(11) A (3) bekezdés b) pontja szerinti rendkívüli települési támogatás összege nem lehet kevesebb a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének 10 %-ánál, de elérheti annak teljes összegét is, ha a temetési költségek viselése a kérelmező vagy családja létfenntartását veszélyezteti.

(12)60 Az Igazgatási Osztály a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségéről minden év március 31. napjáig tájékoztatást kér a helyi temetkezési szolgáltatótól.

(13)61 Az egy család részére évente megállapítható rendkívüli települési támogatás maximális összege nem haladhatja meg a 100.000 Ft-ot, amennyiben a családban fogyatékos személy él a 120.000 Ft-ot, az egy alkalommal adható maximális összeg nem haladhatja meg a 30.000 Ft-ot. A maximális összegen felül adható kamatmentes kölcsön, valamint intézményi térítési díj. A támogatás összege tekintetében a polgármester és a jegyző méltányosságból eltérhet.

(14) A rendkívüli települési támogatási keret összegét a tárgyévre vonatkozóan időarányosan lehet megállapítani. ettől eltérni csak különösen indokolt esetben lehet.

(15)62 A rendkívüli települési támogatás (3) bekezdés b) pont szerinti fajtája köztemetés elrendelése esetén nem állapítható meg, továbbá akkor sem, ha a kérelmező a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény alapján temetési hozzájárulásban részesült.

(16) A (3) bekezdés a) - c) pontjaiban foglalt kérelemről a Szociális és Egészségügyi Bizottság, sürgős intézkedést igénylő esetekben a polgármester vagy a jegyző dönt.

(17) A (3) bekezdés d) - e) pontjában meghatározott ügyekben a polgármester dönt. A rendkívüli élethelyzet okozta kár enyhítésére adott rendkívüli települési támogatást méltányosságból a polgármester akkor is megállapíthatja, ha a kérelmező nem felel meg a (7) bekezdésben meghatározott jövedelmi feltételeknek.

Temetési segély

17. §63 Hatályon kívül

V.

Természetbeni szociális ellátások

Köztemetés

18. § A köztemetésre vonatkozó szabályokat az Szt. 48. §-a szerint kell alkalmazni

Közgyógyellátás

19. §64 Hatályon kívül

VI.

Személyes gondoskodást nyújtó ellátások

Az ellátások formái

20. §65 (1)66 A települési önkormányzat személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat biztosít, melyek alapszolgáltatások vagy szakosított ellátások.

(2)67 A szociális alapszolgáltatások:

a) étkeztetés,

b) nappali ellátás,

c) házi segítségnyújtás,

d) család- és gyermekjóléti ellátás.

(3) A szakosított ellátások:

a) idősek otthona,

b) átmeneti elhelyezést nyújtó intézményi ellátás.

Alapszolgáltatások

21. § (1)68 Az Önkormányzat a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat a Veresegyház Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által fenntartott Veresegyház Kistérség Esély Szociális Alapellátási Központ (továbbiakban: Szociális Szolgáltató) útján látja el.

(2) Az alapszolgáltatásokat az önkormányzat a kistérségi fenntartású Veresegyház Kistérség Esély Szociális Alapellátási Központ közreműködésével biztosítja.

(3)69 70A társuláshoz tartozó településekre vonatkozóan a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról, valamint a gyermekjóléti feladatokról a Társulás határozata alapján Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testülete dönt. A térítési díjakat a Társuláshoz tartozó települések önkormányzataival történt előzetes egyeztetéseket követően, a helyi sajátosságok figyelembevételével állapítja meg a Képviselő-testület.

(4)71 Az intézményvezető hatáskörében biztosítja az alábbi ellátásokat: étkeztetés, idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, család- és gyermekjóléti ellátás, hajléktalanok nappali ellátása.

Étkeztetés

22. § (1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen

a)72 koruk – 60. életév betöltése,

b) egészségügyi állapotuk,

c) fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük,

d)73 háziorvos által igazolt szenvedélybetegségük, vagy

e) hajléktalanságuk miatt.

(2)74 Az étkeztetést az Önkormányzat azoknak a szociálisan rászorult személyeknek térítésmentesen is biztosíthatja, akiknek az étkezési térítési díj kifizetése a rászorult vagy családja létfenntartását veszélyeztetné. Erről az adott település polgármestere határozattal dönt.

(3)75 Hatályon kívül

(4) Az étkeztetés jogosultságáról az intézményvezető dönt.

(5)76 77Az étkezést az Intézmény elvitellel, a Nappali melegedőben helyben fogyasztással, vagy indokolt esetben lakásra szállítás keretében biztosítja. Az étel házhozszállítására csak akkor van lehetőség, ha a kérelmező egészségi állapota miatt az étel elvitelére nem képes, azaz súlyos mozgáskorlátozott, csökkent munkaképessége, kora, akut vagy krónikus betegsége miatt önmagát ellátni nem képes.

(6)78

Nappali ellátás7980

23. § Az önkormányzat nappali ellátás keretében az idősek, a hajléktalanok, továbbá szükség szerint a Sztv. 65/F. §-ában meghatározott egyéb személyek nappali ellátását biztosítja.

23/A. § Az idősek nappali ellátása a saját otthonukban élő, idős koruk vagy egészségi állapotuk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására képes vagy részben képes személyek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra és társas kapcsolatokra, továbbá igény szerint megszervezi az ellátottak napközbeni étkeztetését.

23/B. § A hajléktalanok nappali ellátása a tizennyolcadik életévüket betöltött hajléktalan vagy hajléktalanság közelében élő személyek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, társas kapcsolatokra, valamint az alapvető higiéniai szükségleteik kielégítésére, továbbá igény szerint megszervezi az ellátottak napközbeni étkeztetését.

24. §81 Hatálytalan

Házi segítségnyújtás

25. § (1) Házi segítségnyújtás keretében a szolgáltatást igénybe vevő személy saját lakókörnyezetében kell biztosítani az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges ellátást, az ellátást igénybe vevő szükségleteinek megfelelően.

(2)82 A házi segítségnyújtás keretében:

a) szociális segítést, vagy – a szociális segítést is magába foglaló – személyi gondozást kell nyújtani,

b)83 Hatályon kívül

(3) Amennyiben a házi segítségnyújtás során szakápolási feladatok ellátása válik szükségessé, a házi segítségnyújtást végző személy kezdeményezi az otthonápolási szolgálat keretében történő ellátást.

(4)84 Hatályon kívül

(5)85 Hatályon kívül

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

26. § (1)86

(2)87

(3)88

(4)89

(5)90

(6) .91 Hatályon kívül

(7)92 Hatályon kívül

Családsegítés93

27. §94 (1) A család- és gyermekjóléti ellátás a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítséget igénylő személyek, családok számára az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, a krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából nyújtott szolgáltatás.

(2) A család- és gyermekjóléti ellátás keretében biztosítani kell

a) a szociális, életvezetési és mentálhigiénés tanácsadást,

b) az anyagi nehézségekkel küzdők számára a pénzbeli, természetbeni ellátásokhoz, továbbá a szociális szolgáltatásokhoz való hozzájutás megszervezését,

c) szociális segítő munkát, így a családban jelentkező működési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának elősegítését,

d) a közösségfejlesztő, valamint egyéni és csoportos terápiás programok tervezését,

e) a tartós munkanélküliek, a fiatal munkanélküliek, az adósságterhekkel és lakhatási problémákkal küzdők, a fogyatékossággal élők, a krónikus betegek, a szenvedélybetegek, a pszichiátriai betegek, a kábítószer-problémával küzdők, illetve egyéb szociálisan rászorult személyek és családtagjaik részére tanácsadás nyújtását,

f) kríziskezelést, valamint a nehéz élethelyzetben élő családokat segítő szolgáltatásokat,

g) Családsegítés a gyermekjóléti szolgáltatással egy szolgáltató – a család és gyermekjóléti szolgálat – keretében működik. A család és gyermekjóléti szolgálat ellátja az Szt. 64. § (4) bekezdése szerinti családsegítést, valamint a Gyvt. 39. és 40. §-a szerinti gyermekjóléti szolgáltatási feladatokat.

(3) A család- és gyermekjóléti ellátás keretében végzett tevékenységnek - a szolgáltatást igénybe vevő érdekében, mások személyiségi jogainak sérelme nélkül - a szükséges mértékig ki kell terjednie az igénybe vevő környezetére, különösen családjának tagjaira. Kiskorú személyre a családsegítés akkor terjedhet ki, ha

a) a kiskorú családtagjának ellátása a családsegítés keretében indult, és

b) a kiskorú érdekei - a gyermekjóléti szolgáltatás igénybevétele nélkül - e szolgáltatás keretében is megfelelően biztosíthatók.

(4) A Család- és gyermekjóléti Szolgálat rendszeres szakmai kapcsolatot tart fenn a Polgármesteri Hivatallal annak érdekében, hogy a pénzbeli, illetve természetbeni támogatások minél hatékonyabb segítséget nyújtsanak az arra rászorulóknak.

(5)95 A kérelem elbírálása az illetékesség vizsgálatával történik.

(6) Hatályon kívül

Hajléktalanok nappali ellátása9697

27/A. § Hatályon kívül

Az alapszolgáltatások térítési díja98

28. §99 100101

a) A család- és gyermekjóléti szolgáltatás, az idősek nappali ellátása és a hajléktalanok nappali ellátása étkeztetés nélkül az egyén és család számára ingyenes.

b)102 Az étkezésért, a nappali ellátás keretében biztosított étkeztetésért, a házi segítségnyújtásért térítési díjat kell fizetni. Az intézményi térítési díjakat a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. A térítési díjat étkeztetés esetén ellátási napra, házi segítségnyújtás esetén gondozási órára kell megállapítani. A személyi térítési díjat a Sztv. rendelkezéseinek megfelelően, az intézményvezető állapítja meg és vizsgálja felül. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az intézményi térítési díj összegét.

c) A személyi térítési díj a Sztv. rendelkezéseinek megfelelően, indokolt esetben, egyedi elbírálás alapján csökkenthető vagy elengedhető. Erről az adott település polgármestere határozattal dönt.

d) A térítési díj megfizetésének ellenőrzésére a Sztv. 102. §-a az irányadó. Újabb szolgáltatás abban az esetben nyújtható, ha az igénylő korábbi hátraléka kiegyenlítésre került, vagy az elbírálásra jogosult a hátralékot méltányosságból elengedte.

Az ellátások igénybevételével kapcsolatos eljárás

28/A. §103 (1) A személyes gondoskodás igénybevétele – ha jogszabály másként nem rendelkezik – önkéntes, az ellátást igénylő, vagy törvényes képviselője (továbbiakban: kérelmező) kérelmére történik.

(2) Az ellátás iránti kérelmet, valamint térítésköteles ellátás esetén a jövedelemigazolást a Szociális Szolgáltató intézményvezetőjénél kell benyújtani. A kérelem alapján a Szolgáltató az ellátást kérelmezővel – a családsegítés és a hajléktalanok nappali ellátása kivételével – megállapodást köt

(3) A házi segítségnyújtás igénybevételére irányuló kérelmet a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999.(XI.24.) SzCsM rendelet 1. számú melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelemhez csatolni kell a külön jogszabályban meghatározott mellékleteket.

(4) Hatályon kívül

(5) Hatályon kívül

(6) A kötelezett által fizetendő térítési díjról az intézményvezető a kérelmezőt a megállapodásban tájékoztatja.

(7) A személyi térítési díjat

a) az ellátást igénybe vevő nagykorú jogosult

b) az ellátást igénybe vevő gondnokolt esetében a törvényes képviselő az intézménynek fizeti meg.

(8) Hatályon kívül

(9) Hatályon kívül

(10) A személyi térítési díjat a kötelezett havonta utólag az intézményvezető által megadott határidőig fizeti meg az igénybevételi napló alapján.

(11) Ha az ellátást betegség vagy más ok miatt a jogosult nem kívánja igénybe venni, a távolmaradást az intézményvezetőnek legalább két munkanappal a távolmaradást megelőzően írásban be kell jelenteni. Étkeztetés ellátás során, ennek elmulasztása esetén a kötelezett a térítési díj megfizetésének kötelezettsége alól a távolmaradás kezdetétől számított 3. munkanaptól mentesül. A kötelezett a távolmaradás idejére mentesül a térítési díj megfizetésének kötelezettsége alól.

(12) Amennyiben az ellátást a jogosult nem veszi igénybe és bejelentési kötelezettségének nem tett eleget, a jogviszonyt 2 hónap után meg kell szüntetni.

A személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatások megszűnése104

28/B. §105 (1)106 A családsegítés ellátás megszűnik az intézmény jogutód nélküli megszűnésével, illetve a jogosult halálával. A családsegítés ellátás megszüntetésre kerül, amennyiben a szolgáltató illetékessége megszűnik, illetve az igénybevétel oka már nem áll fenn. A megszűnés és megszüntetés írásbeli formában történik. Az étkeztetés, az idősek nappali ellátása, a hajléktalanok nappali ellátása, a házi segítségnyújtás intézményi jogviszonya megszűnik:

a) az intézmény jogutód nélküli megszűnésével,

b) a jogosult halálával,

c) az intézményvezetővel az Szt. 94/C. §-a szerinti megkötött megállapodás felmondásával,

(2) Az Szt. 94. §-a szerinti megállapodás felmondása, 15 nap felmondási idővel történhet:

a) az ellátott és törvényes képviselője által indoklás nélkül,

b) az intézményvezető által történő felmondással:

ba) ha az ellátott a házirendet súlyosan megsérti,

bb) ha az ellátott, a törvényes képviselője, vagy a térítési díjat megfizető személy a térítési díjfizetési kötelezettségének az Szt.102. §-a szerint nem tesz eleget

bc) ha az ellátott másik intézményben történő elhelyezése indokolt vagy további intézményi elhelyezése nem indokolt,

bd) ha az ellátott jogosultsága megszűnik

Szakosított ellátás formái

29. § .107108

(1)109 Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona ápolást-gondozást nyújtó intézmény. Az intézmény által nyújtott szolgáltatások:

a) Idősek Otthona férőhelyek száma: 63 fő

b) Átmeneti elhelyezést nyújtó intézményi ellátás:3 fő

Az intézmény ellátási terület: országos, elsősorban Veresegyház.

(2) Az ellátás igénybevétele:

a) Az ellátás igénybevétele önkéntes. A kérelmet az ellátást kérelmező, illetve törvényes képviselője az otthon által biztosított nyomtatványon nyújthatja be az intézmény vezetőjénél, szóbeli kérelmezés esetén is ki kell tölteni a nyomtatványokat

b) 110Az Idősek Otthonában gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el. Idősotthoni ellátás a gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SZMM rendeletben (a továbbiakban: SZMM rendelet) meghatározott III. fokozat és egyéb körülményeken alapuló gondozási szükséglet megállapítása esetén nyújtható. Átmeneti ellátás esetén az intézmény legfeljebb egy év időtartamra – mely indokolt esetben egy évvel meghosszabbítható –, azon időskorúak és 18. életévüket betöltött beteg személyek számára biztosíthat ellátást, akik önmagukról betegségeik miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni.

c) Az otthon vezetője az igénybevételi eljárást a 9/1999.(XI.24.) SZCSM rendelet előírásainak megfelelően köteles végezni, gondoskodik az előírt nyilvántartások vezetéséről, végzi az előgondozást.

d) 111Az intézmény vezetője a Sztv. 68/A. § (1) bekezdése szerint az idősotthoni ellátás iránti kérelem alapján végzi az ellátást igénylő gondozási szükségletének vizsgálatát. A vizsgálat eredményéről az SZMM rendelet előírása szerinti értékelő adatlapot kell kiállítani, melynek másolati példányát az igénylőnek és törvényes képviselőjének át kell adni.

e) Az otthon vezetője az igények beérkezése szerint gondoskodik az ellátást igénylők elhelyezéséről, kivételt képez a soron kívüli elhelyezés. Több soron kívüli elhelyezés esetén az otthon vezetője dönt a jogosultak elhelyezési sorrendjéről.

f) 112Az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az ellátást igénybevevővel, illetve törvényes képviselőjével, és a térítési díjat megfizető más személlyel az otthon vezetője írásban megállapodást köt.

(3) Az ellátást igénybevevők érdekvédelme.

a) Az intézmény vezetője köteles gondoskodni arról, hogy az ellátást igénybevevő alkotmányos jogai és a Sztv.-ben meghatározott ellátotti jogok az ellátás során érvényesüljenek, azokat maradéktalanul tiszteletben tartsák.

b) 113Az Érdekképviseleti Fórum az intézménnyel jogviszonyban állók jogainak, érdekeinek érvényesülését hivatott elősegíteni, szabályzatban meghatározott feltételek és eljárás szerint működik.

c) 114 115Az Érdekképviseleti Fórum tagjai: választás alapján az ellátást igénybe vevők közül 2 fő, választás alapján ellátottak hozzátartozói / törvényes képviselői közül 1 fő, választás alapján az intézmény dolgozóinak képviseletében 1 fő, kijelölés alapján az önkormányzat / fenntartó képviseletében 1 fő.

(4) Térítési díj:

a) A szakosított ellátásért térítési díjat kell fizetni, melyet az Sztv. 114. § (2) bekezdésében foglalt személyek kötelesek megfizetni.

b) Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testülete e rendelet 1. számú melléklete szerint állapítja meg az intézményi térítési díj napi összegét. A Sztv. 115. § (1) bekezdése alapján az intézményi térítési díj a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások ellenértékeként megállapított összeg, amely nem haladhatja meg a szolgáltatási önköltséget. A megállapított intézményi térítési díjat a fenntartó a helyi újságban teszi közzé, valamint a www.idosekotthonaveresegyhaz.hu honlapon tájékoztatja a lakosságot.

c) A személyi térítési díjat a Sztv. 115. § (2) bekezdésében, 117. §-ában, valamint 117/A. §-ában foglaltak szerint az intézményvezető állapítja meg és vizsgálja felül. A személyi térítési díj – a tartást szerződésben vállaló személy kivételével – indokolt esetben, egyedi elbírálás alapján, a Szociális és Egészségügyi Bizottság véleményezését követően csökkenthető vagy elengedhető.

d) Ha az ellátott, a törvényes képviselője vagy a térítési díjat megfizető más személy a személyi térítési díj összegét vitatja, illetve annak csökkentését vagy elengedését kéri, az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül a fenntartóhoz fordulhat.

e) Ha tartós bentlakásos intézményi ellátás esetén az ellátást igénybevevő rendszeres jövedelme nem teszi lehetővé a teljes intézményi térítési díj megfizetését, a vagyonterhelés a Sztv. 117. § (4)-(7) bekezdésében foglaltak szerint történik.

f) Az ellátást igénylő, az ellátott vagy a térítési díjat megfizető más személy írásban vállalhatja a mindenkori intézményi térítési díjjal azonos személyi térítési díj megfizetését. Ebben az esetben, a kérelemben a jövedelemre és vagyonra vonatkozó adatokat nem kell közölni. A nyilatkozat tartós bentlakásos ellátás esetén legfeljebb 3 évre, átmeneti ellátás esetén 1 évre szólhat, mely időtartam meghosszabbítható.

g) Az ellátást igénylő, az ellátott vagy a térítési díjat megfizető más személy írásban vállalhatja a mindenkori intézményi térítési díj és a számára megállapítható személyi térítési díj különbözete egy részének megfizetését. Ebben az esetben, a kérelemben a vagyonra vonatkozó adatokat nem kell közölni.

h) Tartós bentlakásos intézményi ellátás esetén a komfortos lakrész és az egy férőhelyes szoba a rendeletben megállapított térítési díj és belépési hozzájárulás megfizetésével vehető igénybe.

i) A térítési díjakat a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell megfizetni, átutalással, postai befizetéssel vagy az intézmény házipénztárába történő befizetéssel.

j) Amennyiben az ellátott a bentlakásos intézményben az intézményi étkezést nem veszi igénybe, az intézményi térítési díjat az élelmezésre fordított költségekkel csökkentve kell megállapítani.

V.

Szociálpolitikai kerekasztal

30. § (1) Veresegyház Város Önkormányzata, helyi szociálpolitikai kerekasztalt hoz létre, a helyi szociálpolitikai feladatok ellátásának elősegítése, a szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérésére.

(2) A helyi szociálpolitikai kerekasztal évente legalább egy alkalommal ülést tart. Az ülést a polgármester hívja össze és vezeti. Az ülést az önkormányzat éves költségvetése megállapítása előtt kell megtartani.

(3) A szociálpolitikai kerekasztal tagjai:

- Veresegyház polgármestere,
- Veresegyház jegyzője,
- Veresegyház Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke,
- Veresegyházi Időskorúak Ápoló Otthonának vezetője,
- Veresegyház Város Általános Iskoláinak igazgatója,
- Veresegyház Város Napköziotthonos Óvodáinak igazgatója,
- Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője,
- Szociálpolitikai feladatokkal foglakozó szervezetek vezetői.

VI.

Záró rendelkezések

31. § (1) E rendeletben nem szabályozott kérdésekre az Szt. valamint a végrehajtására kiadott egyéb jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni.

(2) E rendelet 2006. július 1-jén lép hatályba azzal, hogy a folyamatban lévő ügyeket a kérelem benyújtásakor hatályos rendelkezések szerint kell elbírálni.

(3) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 6/2000 (VI.14.) számú önkormányzati rendelete hatályát veszti.

1. melléklet

Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona intézményi térítési díjai 2023. április 1-jétől 116

1.117 Szolgáltatási önköltség a 2023. év költségvetési kiadásai alapján: 14.565,- Ft/nap.

2.118 Intézményi térítési díj tartós bentlakásos-, demens betegek tartós bentlakásos-, illetve átmeneti ellátás esetén: 7.700,- Ft/ellátási nap.

3. Tartós bentlakásos és demens betegek tartós bentlakásos ellátása esetén a belépési hozzájárulás összege:

a. komfortos lakrészben történő elhelyezés: 1.210.000 Ft

b. egy férőhelyes szobában történő elhelyezés: 1.870.000 Ft

1

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

2

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (1) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

3

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

4

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

5

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

6

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 2. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

7

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (2) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

8

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

9

Beemelte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 2. § (6) bekezdése. Hatályos: 2021. IV. 1-jétől.

10

Hatályon kívül helyezte a 35/2013. (XII. 18.) számú rendelet 1. §-a. Hatályát veszti 2014. január 1-jén.

11

A 8/2009.(III.18.) rendelettel megállapított szöveg.

12

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

13

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

14

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

15

Módosította a 22/2015.(XII.17.) önk.rend. 1.§-a. Hatályba lép: 2015.XII.18.

16

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 1.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

17

Módosította az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése. Hatályos: 2019. I. 24-től

18

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

19

Módosította az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése. Hatályos: 2019. I. 24-től

20

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

21

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

22

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 3. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

23

Módosította az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdése. Hatályos: 2019. I. 24-től

24

Módosította az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése. Hatályos: 2019. I. 24-től

25

A 21/2015.(XII.17.) önk.rend. 3.§ (2) alapján 2015. VI.1-től lép hatályba

26

Módosította az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 3. § (5) bekezdése. Hatályos: 2019. I. 24-től

27

Beemelte az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2019. I. 24-től.

28

Beemelte az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2019. I. 24-től.

29

Módosította az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 3. § (6) bekezdése. Hatályos: 2019. I. 24-től

30

Beemelte az 1/2019.(I.23.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2019. I. 24-től

31

Módosította a 22/2015.(XII.17.) önk. rend. 2.§-a. Hatályba lép: 2015.XII.18.

32

A 24/2011.(X.19.) sz. rendelet 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2011. X.20. A rendeletet 2011.IX.1-jétől folyamatban lévő lakásfenntartási ügyekben kell alkalmazni.

33

A 2/2015.(III.5.) önk.rend. 2.§-ában megállapított szöveg. Hatályba lép: 2015. március 6.

34

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

35

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

36

A 24/2011.(X.19.) sz. rendelet 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2011. X. 20. A rendeletet a 2011. IX. 1-től folyamatban lévő lakásfenntartási ügyekben kell alkalmazni. Hatályon kívül helyezte a 35/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése. Hatályát veszti: 2014. január 1-jén.

37

A 24/2011.(X.19.) sz. rendelet 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2011. X. 20. A rendeletet a 2011. IX. 1-től folyamatban lévő lakásfenntartási ügyekben kell alkalmazni. Hatályon kívül helyezte a 35/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése. Hatályát veszti: 2014. január 1-jén.

38

A 39/2012.(X. 3.) sz. rendelet 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályba lép: 2012. X. 4-én, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

39

A 10/C. § (1) bekezdése a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

40

Módosította a 31/2017. (XII.21.) számú rendelet 1. §-a. Hatályba lép 2017. december 22-én

41

A 10/C. § (2) bekezdés d) pontja a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

42

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 1.§ (4) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

43

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (3) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

44

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

45

Hatályon kívül helyezte a 31/2017. (XII.21.) számú rendelet 2. §-a. Hatálytalan: 2017. december 22-től

46

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 1.§ (5) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

47

Módosította a 37/2018.(XII.13.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2018. XII. 14-től.

48

Hatályon kívül helyezte a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 1.§ (6) bekezdése. Hatálytalan: 2018.02.01-től.

49

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 6. §-a. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

50

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4.,§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

51

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4.,§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

52

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4.,§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

53

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4.,§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

54

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (4) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

55

Az elnevezést a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 3.§-a vezette be. Hatályba lép: 2015.március 6.

56

Módosította a 35/2013. (XII.18.) számú rendelet 7. § -a. Hatályba lép 2014. január 1-jén.

57

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

58

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 7. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

59

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 7. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

60

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

61

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 7. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

62

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 7. § (6) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

63

Hatályon kívül helyezte a 35/2013. (XII. 18.) számú rendelet 8. §-a. Hatályát veszti 2014. január 1-jén.

64

Hatályon kívül helyezte a 2/2015.(III.5.) önk. rend. 4.,§ (2) bekezdése. Hatálytalan: 2015. március 6.

65

Módosított a 23/2019.(XI.21.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2019. XI. 22-től. A 20. § a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

66

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 8. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

67

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 8. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

68

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

69

A 35/2013. (XII.18.) számú rendelet 10. §-ával megállapított szöveg. Hatályba lép 2014. január 1-jén.

70

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 9. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

71

Beemelte a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től. A 21. § (4) bekezdése a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

72

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 10. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

73

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 10. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

74

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 10. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

75

Hatályon kívül helyezte a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (3) bekezdése. Hatálytalan: 2018.02.01-től.

76

Kiegészítette a 8/2017.(III.31.) önk.rend 1.§-a. Hatályba lép: 2017.IV.1-jén

77

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 10. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

78

Beemelte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 10. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől A 22. § (6) bekezdését a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

79

Módosította a 8/2017.(III.31.) sz. önk. rendelet 2. §-a. Hatályba lép: 2017.IV.1-jén

80

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 11-a. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

81

Hatályon kívül helyezte a 8/2017 (III.31.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése. Hatálytalan: 2017. április 1-től.

82

Módosította a 8/2017.(III.31.) sz. önk. rendelet 3. §-a. Hatályba lép: 2017.IV.1-jén

83

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (5) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

84

Hatályon kívül helyezte a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (4) bekezdése. Hatálytalan: 2018.02.01-től.

85

Hatályon kívül helyezte a 35/2013. (XII. 18.) számú rendelet 13. §-a. Hatályát veszti 2014. január 1-jén.

86

A 26. § (1) bekezdését a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

87

A 26. § (2) bekezdését a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

88

A 26. § (3) bekezdését a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

89

A 26. § (4) bekezdését a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

90

A 26. § (5) bekezdését a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

91

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (6) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

92

Hatályon kívül helyezte a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (5) bekezdése. Hatálytalan: 2018.02.01-től.

93

Módosított a 23/2019.(XI.21.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos: 2019. XI. 22-től.

94

A 27. § a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

95

Hatályon kívül helyezte a 8/2017.(III.31.) sz. önk rendelet 9. § (1) bekezdése. Hatálytalan: 2017.IV.1-től

96

Beemelte a 31/2014.(XII.11.) önk.rend. 2.§-a. Hatályba lép: 2014.XII.12-én

97

Hatályon kívül helyezte a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 17. § (8) bekezdése. Hatályon kívül: 2021. IV. 1-jétől.

98

Módosította a 8/2017.(III.31.) sz. önk. rendelet 5. § (1) bekezdése. Hatályba lép: 2017.IV.1-jén

99

Módosította a 31/2014.(XII.11.) önk.rend. 3.§-a. Hatályba lép: 2014.XII.12-én

100

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (8) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től

101

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 12. §-a. Hatályos: 2021. IV.1-jétől.

102

A 28. § b) pontja a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

103

Beemelte a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (9) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től

104

Kiegészítette a 8/2017.(III.31.) sz. önk. rendelet 6. §-a. Hatályba lép: 2017.IV.1-jén

105

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (9) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

106

A 28/B. § (1) bekezdése a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 28/B. § (1) bekezdése a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

107

A 26/2009. (IX.02.) sz. rendelettel megállapított szöveg.

108

Módosította a 35/2013. (XII.18.) számú rendelet 14. §-a. Hatályba lép 2014. január 1-jén

109

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

110

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 15. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

111

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 15. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

112

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 15. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

113

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 15. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

114

Módosította a 2/2018.(I.31.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2018.02.01-től.

115

Módosította a 6/2021.(III.31.) önkormányzati rendelet 15. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. IV.1-jétől

116

Az 1. melléklet címe a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

117

Az 1. melléklet 1. pontja a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

118

Az 1. melléklet 2. pontja a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet 2. pontja a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

119

A 2. melléklet a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.