Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2019. (XI.16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának megállapításáról

Hatályos: 2019. 11. 16

Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésével, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1) bekezdésével és 143. § (4) f) pontjával keletkeztetett feladatkörében, illetőleg felhatalmazása alapján a következőket rendeli el:


1.   Általános rendelkezések


1. §


(1) E rendelet hatálya – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének és a      Képviselő-testület bizottságainak tagjaira terjed ki.

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.


2. §


(1) A települési önkormányzati képviselőt (a továbbiakban: képviselő) és a bizottsági tagot (a továbbiakban együtt: jogosultak) a testületi munkában végzett tevékenységéért tiszteletdíj illeti meg, melyre a megbízatásának keletkezése napjától a megbízása megszűnése napjáig jogosult.

(2) A tiszteletdíj összegét Sülysáp Város Önkormányzata költségvetésében biztosítani kell. A tiszteletdíj megállapítása és kifizetése nem veszélyeztetheti az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását.


2. A tiszteletdíj mértéke és a lemondás szabályai


3. §


(1) A képviselő havi tiszteltdíja (bruttó) 40.000 Ft.

(2) A bizottság elnökének havi tiszteltdíja (bruttó) 40.000 Ft.

(3) A bizottság tagjának havi tiszteltdíja (bruttó) 20.000 Ft.

(4) A képviselőket a bizottsági munkáért járó tiszteletdíj a képviselői tiszteletdíjon felül illeti meg.

(5) A tiszteletdíjat a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell a jogosult részére - nyilatkozata szerint - átutalással vagy házipénztárból kifizetni.

(6) A tiszteletdíj elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik.


4. §


(1) A jogosult a tiszteletdíjáról írásban lemondhat, az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot a polgármesterhez kell benyújtani.

(2) A nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a jogosult mely időszakra járó tiszteletdíjáról és milyen célra kíván lemondani.

(3) Az önkormányzati költségvetésben szereplő előirányzatokra történő lemondás esetén bruttó összegről, a költségvetésen kívüli célokra történő lemondás esetén nettó összegről rendelkezhet a jogosult.


3. Záró rendelkezések


5. §


(1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, azonban rendelkezéseit visszamenőlegesen, 2019. október 14. napjától kell alkalmazni.

(2) Hatályát veszti Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011. (VIII. 19.) és 15/2014. (XI. 5.) önkormányzati rendelete



Sülysáp, 2019. november 14.





                          Horinka László                                                  dr. Tóth Krisztina

                            polgármester                                                             jegyző





Kihirdetési záradék:


E rendelet a mai napon kihirdetésre került.


Sülysáp, 2019. november 15.



   dr. Tóth Krisztina

           jegyző