Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (VIII. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetéséről szóló 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 08. 27

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (VIII. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

2022.08.27.
az önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetéséről szóló 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Sülysáp Város Önkormányzata által ellátandó közszolgáltatási feladatok körét 2022. évben is elsősorban a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben előírtak, ezen túlmenően pedig szakmai-ágazati törvények, rendeletek határozták meg.
Önként vállalt feladataink körébe tartozik a civil szervezetek támogatása, valamint a helyi közösségi közlekedés működtetése.
Az Önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatait saját költségvetési szerveivel, közszolgáltatások révén látta el, ily módon teljes körűen gondoskodott azon feladatok ellátásáról, melyeket a törvények, rendeletek számára előírtak.
A költségvetési intézmények feladatai az alapító okiratokban, míg az egyéb módon ellátott feladatok szerződésekben kerültek rögzítésre.
A feladatok ellátásánál az Önkormányzat a minőség szinten tartására törekedett, illetve a költségvetés végrehajtása során kiemelt cél volt a takarékos gazdálkodás, és a kintlévőségek minél nagyobb arányú behajtása, beszedése.
Köznevelési feladatok
A 2022. évi költségvetés tervezésénél kiemelt szempont volt az intézmények megfelelő színvonalú működtetése.
Az óvodai nevelést a Sülysápi Csicsergő Óvoda biztosítja 4 feladat ellátási helyen. Elmondható, hogy az állami támogatás teljes egészében lefedi a működtetést.
Az általános iskolai oktatás korábbi években történt átszervezése folytán az üzemeltetési feladatok elkerültek a Ceglédi Tankerületi Központhoz. A Tankerülettel kötött megállapodás szerint a közüzemi költségeket az Önkormányzat fizeti, majd továbbszámlázza a Tankerület felé.
Közművelődési feladatok
Az önkormányzat közművelődési tevékenységét a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár látja el. Az intézmény szervezi a város központi rendezvényeit és egyéb megemlékezések lebonyolítását. Mind a közművelődés, mint a könyvtári feladatoknál jelentős ráfinanszírozás szükséges, különös tekintettel arra, hogy az e célra biztosított támogatás 10 %-át könyvtári dokumentumok beszerzésére kell fordítani.
Egészségügyi ellátás
Az egészségügyi ellátást az önkormányzatnál 3 háziorvosi szolgálat, 2 házi gyermekorvosi szolgálat, illetve 2 fogorvosi szolgálat biztosítja. 1 gyermekorvosi szolgálat kivételével a szolgáltatók vállalkozási formában működnek, azaz a teljes Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) származó támogatást a szolgáltatók kapják meg. 2022. április 1-től 1 gyermekorvosi szolgálatnál az önkormányzat a szolgáltató, így a NEAK finanszírozás hozzánk kerül, de sajnos nem fedezi a kiadásainkat.
A NEAK biztosít támogatást a védőnői szolgálat tevékenységéhez is, mely a B16-os bevételi rovaton található az első féléves beszámolóban.
2022. áprilisig 3 körzetben, 2022. májusától 4 körzetben látjuk el a feladatot, azonban egy státusz július óta sajnos újra helyettesítéssel van betöltve.
Szociális feladatok
A feladatellátás nagyobb része – család- és gyermekjóléti szolgáltatás, házi segítségnyújtás, nappali ellátás, szociális étkeztetés – 2016. évtől visszakerült saját feladatellátásba, a Dr. Gáspár István Humánszolgáltató Központ keretei között.
A bölcsődés korú gyermekek ellátása is a szociális feladatok közé tartozik, mely feladatot a Gólyahír Bölcsőde, mint önállóan működő intézmény látja el.
Az egyéb szociális ügyek az önkormányzat, illetve a Polgármesteri Hivatal hatáskörébe tartoznak.
Egyéb kötelezően ellátandó feladatok
Az ivóvízellátás és a települési szennyvíz kezelése a TRV Zrt. útján, a települési hulladékkezelés a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs és Vagyonkezelő Zrt.. útján, szerződéses formában kerül biztosításra.
A települési közterületek karbantartása és az intézmények üzemeltetése, valamint részben még a települési szennyvíz kezelése a TÁVÜSZ Kft. – mint 100 %-ban önkormányzati tulajdonú társaság – feladata.
Önként vállalt feladatok
A település civil szervezeteinek támogatása önként vállalt feladat, az erre elkülönített összeg pályázati rendszerben került elosztásra, és a lakosság viszonylag széles rétegét érinti. Ezen a kereten belül történik a helyi sport támogatása is.
A város a helyi közösségi közlekedést 2022. I. félévében a Vár-Kap-Vár 77 Kft., 2022. július 1-től a Masina Center Kft. útján látja el.
II.
Költségvetési előirányzatok teljesülése
A Képviselő-testületének jogkörében eljárva Sülysáp Város Önkormányzatának Polgármestere, a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvényben foglaltak figyelembe vételével az 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelttel fogadta el az önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetését.
Az Önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerv, melyhez a következő részben önálló intézmények tartoznak:
1. Dr. Gáspár István Humánszolgáltató Központ
2. Gólyahír Bölcsőde
3. Központi Konyha
4. Sülysápi Csicsergő Óvoda
5. Sülysápi Polgármesteri Hivatal
6. Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár
BEVÉTELEK
1. Sülysáp Város Önkormányzata
Az önkormányzat 2022. évi eredeti bevételi előirányzata 1.307.317 eFt.
2022.06.30-án a módosított előirányzat 1.369.445 eFt, a tényleges teljesítés 1.358.645 eFt. A bevételi előirányzat 62.128 e Ft-tal emelkedett, mely a kiadási előirányzat emelkedésének megfelelő.
A kiadások emelkedésére fedezetet nyújtott a bevételek emelkedése, melyet az
ISELI Europe Kft. –nek 2022. áprilisban eladott raktárcsarnok bevételének egy részével biztosított az önkormányzat. Az említett bevétel és a kiadás emelkedéssel a költségvetés előirányzatainak tervezésekor nem lehetett számolni. A 368/2011. Korm. rendelet (Ávr.) 36. § előírásainak megfelelően az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv saját hatáskörben a költségvetési kiadási előirányzatokat a költségvetési bevételi előirányzatok növelésével egyidejűleg, továbbá a B813. Maradvány igénybevétele rovaton elszámolt maradvány által fedezett módon, annak összegéig megemelheti.
A működési célú állami támogatások (B1) 50% felett teljesülnek és folyamatosan megkapjuk azokat az előirányzatokat, melyeket év elején a személyi kiadások tervezésénél figyelembe vettünk. Az önkormányzat működési támogatásának előirányzata összességében 187 e Ft-tal emelkedett, melynek oka a 2021. évi beszámoló után kapott pótlólagos támogatás. A MÁK-tól kapott előirányzat módosításnak megfelelően 10 millió forint kulturális kiegészítő támogatással kell növelni a B114-es rovatot.
B16-os rovatokon az egyéb működési támogatások között szerepelnek a védőnők, a gyermekorvosi szolgálat, a mezőőr és a közfoglalkoztatottak után járó támogatások, amely bevételek félévkor a tervezettnél nagyobb mértékben, 60% körül teljesültek. Ennek oka 2022. I. félévben a megnövekedett védőnői és a gyermekorvosi feladatokra kapott támogatás. 2022.04.01-től helyettesítésben kerülnek ellátásra a sülysápi I. sz. körzet házi gyermekorvosi feladatok.
A pályázati támogatások (B2 rovatok) teljesülése 2022. I. félév végéig jelentősen emelkedett az eredeti előirányzatként tervezetthez képest, melynek oka a 2022. április 27-én 300 millió forint értékben kapott „TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00084” kódszámú „Élhető települések pályázat.
A februárban tervezett felhalmozási támogatások tételes felsorolása a 11. mellékletben található, összesen 70.000 eFt.
A felhalmozási célú önkormányzati támogatások teljesülése 2022.06.30-ig 335.582 e Ft, amely a következő tételekből áll:
B21-es rovat Sápi Óvoda felújítás BMÖGFT/1-6/2022 támogatás bevétele 33.856 e Ft;
B25-ös rovat „Élhető települések pályázat 300.000 e Ft,
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból Vidékfejlesztési támogatás (Piac) 914 e Ft,
Közfoglalkoztatási támogatás felhalmozási kerete 812 e Ft.
Sülysáp Város Önkormányzatának 2021. évben volt olyan nyertes pályázata, a Vörösmarty utcai általános iskola tornacsarnok tetőszerkezetének felújításra kapott támogatás, amelynek egy része 2022-re húzódik és a felújítási kiadásaink között számolni kell vele.
2022. évben várható beruházások és felújítások részletes felsorolása a 10. mellékletben található. Az Élhető település c. pályázatnál nem került sor a bevételi előirányzat emelésére a B25 rovaton, mert a tényleges kiadás nem ebben az évben várható.
A közhatalmi bevételek (adók) összességében 61%-ban realizálódtak a 2022. I. félév végéig.
A vagyoni típusú adók 56 % körül valósultak meg az eredeti előirányzathoz képest. A 2020-ban bevezetett kommunális adó folyamatosan teljesül év közben. Az előirányzat növelés – az óvatos tervezés jegyében – nem javasolt, mert sok adózó fizeti be egész éves adókötelezettségét az I. félévben.
A gépjárműadó 2022. évben ez elmúlt két évhez hasonlóan 0,-Ft-ban teljesül, amely évenként körülbelül 28 millió forint bevétel kiesést jelent a 2019. évi bevételhez képest. A 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 76. §-ban foglaltak szerint a COVID-19 fertőzés okozta tömeges megbetegedést okozó, 2020. évben bekövetkezett humánjárvány megelőzésére, illetve következményeinek elhárítására kihirdetett veszélyhelyzet során a járványügyi védekezés és a gazdaság újraindítása érdekében szükséges hazai, illetve esetleges európai uniós források és kiadások elszámolására a központi költségvetés fejezetrendjében a XLVI. Járvány Elleni Védekezési Alap, a XLVII. Gazdaságvédelmi Alap és a XLVIII. Európai Unióból Érkező Járvány Elleni Támogatások Alapja fejezete jött létre.
A költségvetési törvény 77. § szerint a gépjárműadóról szóló törvény alapján a belföldi gépjárművek után a települési önkormányzatot az általa beszedett gépjárműadó 2020. január 1-jétől nem illeti meg. A beszedett gépjárműadó hátralékok 100%-a is a XLVI. Járvány Elleni Védekezési Alap fejezet bevételét képezi.
Az iparűzési adó 2022. I. félév végéig a tervezettnél jobban, 61 %-ban teljesült. A tervek alapja a 2020. évi járvány okozta helyzet miatti bevételcsökkenés volt. A kieső iparűzési adóbevétel pótlására a veszélyhelyzettel összefüggő rendelkezések értelmében támogatást kap az önkormányzat júniusi és októberi hónapban. Június végén 30.124 e forint támogatás érkezett ezen a jogcímen az önkormányzat számlájára, melyet nem a közhatalmi, hanem a működési célú támogatások között kell kimutatni a B115 rovaton.
Az egyéb közhatalmi bevételek tételes felsorolását a következő táblázat mutatja.
Adatok Ft-banHiba! Érvénytelen csatolás.
A működési bevételek legnagyobb része 2022. évben a szolgáltatásokból származó bevétel, azon belül pedig a piacbevétel, mely 2022. június végéig 8.804 e Ft-ot tett ki.
Ez a bevétel 2021. június végéig 8.458 e Ft, 2020. június végéig 6.302 e Ft, 2019 I. félév végéig 8.030 e Ft volt, így ezen a soron is látszik a COVID-19 miatti bevétel változás.
Adatok Ft-ban
A felhalmozási bevételek teljesülése 143.069 e Ft az eredetileg tervezett 61.000 e Ft előirányzathoz képest. A teljesülés növekedésének oka az ISELI Europe Kft. –nek 2022. áprilisban eladott raktárcsarnok bevétele. Az év elején tervezett ingatlanértékesítés bevétele várhatóan a 2. félévben realizálódik.
2. Sülysáp Város Önkormányzata és intézményei összesített bevételei
Az önkormányzat és intézményeinek 2022. évi eredeti bevételi előirányzata 1.369.850 eFt.
2022.06.30-án a módosított előirányzat 1.434.962 eFt, a tényleges teljesítés 1.412.570 eFt.
Az önkormányzat és intézményeinek bevételeit a csatolt mellékeltek tartalmazzák, illetve a következő táblázatban találhatók az összesített adatok.
Általánosságban elmondható, hogy az intézmények féléves bevételei 50 % körül mozognak.
Az intézmények közül a Sülysápi Polgármesteri Hivatalnál magasabb a bevételi előirányzat a tervezetthez képest az első félév végéig, ennek oka a Nemzeti Választási Iroda támogatása Sülysápi Helyi Választási Iroda részére 2.984.273,-Ft összegben.
A kiadások is csupán a 2022. április 3-ai választási elszámolásnak megfelelően emelkedtek az alábbi rovatokon: bérjellegű költségek K1 rovatokon 2140 e Ft, járulékok K2 rovatokon 300 e Ft, valamint a dologi kiadások K3 rovatokon 544 e Ft.
Sülysápi Polgármesteri Hivatalhoz 2022. I. félévében a választási támogatáson felül érkezett 6.347 e Ft támogatás a 2022. évi népszámlálással kapcsolatban, de ennek kiadási oldala még nem látszik, így az intézményben 2022. II. félévében várható kiadás és költségvetés emelkedés.
Az önkormányzat és intézményeinek összesített bevételei:
Adatok Ft-ban
KIADÁSOK
1. Sülysáp Város Önkormányzata
Az önkormányzat 2022. évi eredeti kiadási előirányzata 1. 307.317 e Ft.
2022.06.30-án a módosított előirányzat 1.369.445 e Ft, a tényleges teljesítés 621.469 e Ft, ami az eredeti előirányzat 48 %-a.
Az Önkormányzat saját kiadási előirányzatát emelni volt szükséges 62.128 e Ft-tal.
Az eredeti kiadási előirányzat tervezésekor nem látható költségek:
Anima Musicae Kamarazenekar támogatása 10.000 e Ft, TÁVÜSZ Kft. nem várt többlet költségei 15.618 e Ft, Vár-Kap-Vár 77 Kft. (helyi buszjárat) 1.500 e Ft, Kastélykert felújítás 21.470 e Ft, szolidaritási hozzájárulás 365 e Ft és a I. sz. körzet gyermekorvosi feladatokkal kapcsolatban felmerült kiadásai 13.175 e Ft.
A beruházási és felújítási kiadások nagyobb része az év második felében teljesül, ezért maradt félévkor az összes kiadás teljesülése 50 % alatt.
A működésre átadott pénzeszközök között az egyházak, a civil szervezetek és az egyéb szervezetek számára kerülnek kifizetésre támogatások.
Ugyanitt szerepel a TÁVÜSZ Kft. támogatása. Az eredeti tervekben szereplő 96,5 millió Ft összegű éves pénzátadást félév közben módosította tárgyi eszköz karbantartás miatti 15.618 e Ft támogatás emelkedés. Az éves támogatás 96.500 e Ft-ról 112.118 e Ft-ra módosult, amely félévkor 63.858 e Ft összegben teljesült, az eredeti költségvetési terv 66 %-a.
A működésre átadott pénzeszközök részletezését féléves teljesülési dátummal az alábbi táblázat tartalmazza.
Adatok Ft-ban
Az önkormányzat beruházási kiadási közül átsorolásra került a Hevessy park fejlesztése a működési célú támogatások közé, K5 rovatok.
2. Sülysáp Város Önkormányzata és intézményei összesített kiadásai
Az önkormányzat és intézményei összesített 2022. évi eredeti kiadási előirányzata 1. 369.850 e Ft.
2022.06.30-án a módosított előirányzat 1.434.962 e Ft, a tényleges teljesítés 652.526 e Ft, ami az eredeti előirányzat 48 %-a. A kiadások alakulását az előterjesztéshez csatolt mellékletek tartalmazzák. Az önállóan működő intézmények felhasználása időarányos.
Egy intézményben, a Sülysápi Polgármesteri Hivatalban volt szükséges félév végéig a költségvetés módosítására a 2022. évi áprilisi választásra kapott támogatás miatt.
Sülysáp Város Önkormányzatának intézményeiben a kiadások a tervezettnek megfelelően alakultak 2022. I. félévben.
Adatok Ft-ban
2022. II. félévben várható többlet kiadások
Sülysáp Város Önkormányzatában és intézményeiben 2022. II. félévben a közüzemi kiadások növekedése miatt előirányzat emelés javasolt. Gólyahír Bölcsőde intézményben 2.000 e Ft-tal becsülhető a költségek emelkedése, Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtárban 4.000 e Ft-tal szükséges emelni a közüzemi előirányzatot, a többi intézményben a közüzemi kiadások rovat 20 %-os emelkedése várható.
A közüzemi kiadások csökkentéséhez hozzájáruló fejlesztések következtében az önkormányzat beruházási költségei várhatóan emelkedni fognak 2022. II. félévben.
Az előzetes számítások alapján a következő hónapban az alábbi intézményekben célszerű fűtéskorszerűsítő beruházásokra összeget fordítani:
Raktárcsarnok 2 db klíma 800.000 Ft
Tűzoltó épület 2db klíma 800.000 Ft
Gólyahír Bölcsőde fűtéskorszerűsítés 20 millió Ft összegben. Összesen: 21.600 e Ft.
Sülysáp I. sz. betöltetlen házi gyermekorvosi körzetben a házi gyermekorvosi, valamint iskola-egészségügyi teendőket 2022. április 1-től Sülysáp Város Önkormányzata az egészségügyi és önkormányzati törvény alapján rá háruló feladat ellátási kötelezettsége érdekében helyettes gyermekorvossal látja el. A felmerülő kiadások 13.175 e Ft összegben a K1 és K2 rovatokat emelik.
Összegzés
Sülysáp Város Önkormányzata a költségvetés tervezésekor a jogszabályi követelményeknek megfelelően nem számolt forráshiánnyal.
Az első félévben valamennyi intézmény és a TÁVÜSZ Kft. is megtartotta működőképességét, a 40.000 e Ft-os folyószámla hitelkeret igénybevételére nem volt szükség. A fizetési kötelezettségeinknek folyamatosan eleget tudtunk tenni, törekedtünk a bevételek és kintlévőségek beszedésére és behajtására.