Tápiógyörgye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 1/2010.(I.20.) ÖR módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 01- 2023. 05. 01

Tápiógyörgye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 1/2010.(I.20.) ÖR módosításáról

2023.05.01.

Tápiógyörgye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 6. § a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 1/2010.(I.20.) ÖR (a továbbiakban: Rendelet) módosítását az alábbiak szerint rendeli el:

1. § A helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 1/2010. (I. 20.) önkormányzati rendelet 10. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„10. § (1) Az önszerveződő közösség a kapott pénzügyi támogatás felhasználásáról köteles elszámolni. E kötelezettségének a tárgyévet követő év február 15-ig kell eleget tennie. Ha a megadott határidőig nem tesz eleget kötelezettségének, az Önkormányzat írásba felszólítja, hogy 8 napon belül tegyen eleget elszámolási kötelezettségének. Ha a megadott határidő eredménytelenül telik el, a támogatás összegét a civil szervezet köteles maradéktalanul visszafizetni az Önkormányzat részére.

(2) A támogatás összegének felhasználásáról az alábbiak szerint kell eleget tenni:

a) 9. számú melléklet kitöltése, cégszerű aláírása 1 eredeti példányban,

b) az elszámolni kívánt költségeket igazoló számviteli bizonylatok hiteles másolata, mely a záradékolt eredeti számviteli bizonylatról készült. Záradék:” ….Ft a .. számú képviselő-testületi határozat terhére elszámolva”.

c) pénzügyi elszámolás részeként benyújtott valamennyi számviteli bizonylatot hitelesíteni kell. A hitelesítés keretében, a záradékolt eredeti számviteli bizonylat fénymásolatára, bélyegzővel vagy kék tollal szöveges formában rá kell vezetni, a másolat az eredeti példánnyal megegyezik, és ezt a kedvezményezett cégszerű aláírással és dátummal igazolja

(3) Az elszámolások vizsgálatát a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság (a továbbiakban: PEB) dönt.

a) a PEB elfogadja, elutasítja, vagy hiánypótlásra szólítja fel a civil szervezetet.

b) a megállapított hiányosságokat az értesítés kézhezvételét követő 8 napon belül kell pótolni,

c) az eredménytelenül eltelt hiánypótlási határidő után a PEB a rendelkezésre álló iratok alapján fog dönteni, d/ a PEB ellenőrzés céljából bekérheti az elszámoláshoz benyújtott, eredeti, záradékolt számlákat.

(4) A jelen rendelet 1. számú melléklete a Rendelet 9. számú melléklete lesz, a … évi önkormányzati támogatás elszámolása”-ról.”

2. § Ez a rendelet 2023. május 1-jén lép hatályba, és 2023. május 2-án hatályát veszti.