Csobánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete

a szociálpolitikai kerekasztal létrehozásáról és működéséről

Hatályos: 2013. 05. 01

Csobánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete

a szociálpolitikai kerekasztal létrehozásáról és működéséről

2013.05.01.

Csobánka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 58/B. § (2) bekezdésben kapott felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a szociálpolitikai kerekasztalról létrehozásáról és működéséről az alábbi rendeletet alkotja

1. Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal létrehozása, szervezete

1. § (1) Csobánka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Helyi Szociálpolitikai Kerekasztalt (a továbbiakban: Kerekasztal) hoz létre.

(2) A Kerekasztal szakmai testületi fórum.

(3) A Kerekasztal szavazati joggal rendelkező tagjai:

a) Csobánka Község Önkormányzata polgármester vagy az általa megbízott személy,

b) a helyi általános iskola és óvoda intézményvezetője,

c) a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézője,

d) a Polgármesteri Hivatal humánpolitikai ügyintézője,

e) Csobánka község védőnője,

f) Családsegítő Szolgálat szakmai vezetője.

(4) A Kerekasztal üléseire tanácskozási joggal rendelkező állandó meghívott tagjai:

a) a települési helyi nemzetiségi önkormányzatok elnökei,

b) azon Csobánkai székhelyű társadalmi szervezetek, amelyek tevékenységi köre szociális feladatra kiterjed.

2. Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal feladata

2. § (1) A szociálpolitikai kerekasztal feladata különösen a szolgáltatás-tervezési koncepcióban (a továbbiakban: Koncepció) meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése.

(2) A szociális kerekasztal az (1) bekezdésben meghatározott feladatkörében megvizsgálja

a) az egyes ellátotti csoportok helyzetének változásait a Koncepcióban meghatározott feladatok időarányos teljesítésével,

b) a Koncepció végrehajtása érdekében elfogadott döntések megvalósulását, valamint

c) a Koncepcióban kitűzött és elért eredményeket.

(3) A Kerekasztal, az Elnök útján javaslattal élhet a Képviselő-testület felé az ellátások költséghatékonyabb biztosítását eredményező intézkedések megtétele érdekében.

(4) A Kerekasztal a Koncepció taralmának két évenkénti felülvizsgálata érdekében előzetes egyeztetési, véleményeztetési eljárást folytat le.

3. A Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal működése

3. § (1) A Kerekasztal alakuló ülését e rendelet hatálybalépését követő 3 hónapon belül össze kell hívni. Az alakuló ülésen kell dönteni a Kerekasztal ügyrendjéről. Az ügyrend elfogadásához, módosításához egyszerű szótöbbség szükséges.

(2) A Kerekasztal szükség szerint, de évente legalább egy ülést tart. A Kerekasztal ülései nyilvánosak.

(3) A kerekasztal üléseit a polgármester hívja össze, a feladatok koordinálását az általa megbízott személy végzi. A Kerekasztal az üléseit a Polgármesteri Hivatal helyiségében tartja.

(4) A Kerekasztal ülésén szavazati joggal rendelkező tagok döntéseikről, javaslataikról határozati formában döntenek. A Kerekasztal határozatképes, ha szavazati joggal rendelkező tagjainak több mint a fele jelen van. Az érvényes határozathoz a jelen lévő, szavazati joggal rendelkező résztvevők egyszerű szótöbbsége szükséges.

(5) A Kerekasztal tagjait díjazás nem illeti meg, működéssel kapcsolatos egyéb költségeket az önkormányzat költségvetésében kell biztosítani.

(6) A Kerekasztal minden év januárjában az előző évben végzett tevékenységéről, valamint kétévente a Koncepció felülvizsgálata keretében a meghatározott feladatok időarányos végrehajtásáról és az elvégzett tevékenységéről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

4. Záró rendelkezések

4. § E rendelet 2013. május 1. napján lép hatályba, hatálybalépésével egyidejűleg Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011.(III.25.) önkormányzati rendelet 30. §-a hatályát veszti.