Cegléd Város Önkormányzata 29/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

29/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a közterületi térfigyelő rendszerről

Hatályos: 2024. 01. 01

Cegléd Város Önkormányzata 29/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

29/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a közterületi térfigyelő rendszerről

2024.01.01.

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § Cegléd Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a város közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet.

2. § (1) A közterületi térfigyelő rendszer azon, az Önkormányzat tulajdonát képező műszaki eszközök összessége, melyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését és továbbítását.

(2) A közterületi térfigyelő rendszer részét képező képfelvevők telepítés helyeit és a képfelvevők által megfigyelt területet az 1. melléklet állapítja meg.

3. § A közterületi térfigyelő rendszer célja:

a) a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása;

b) a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete;

c) a közterület-felügyelet tevékenységének erősítése;

d) a lakosság és a városba látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása.

4. § Az Önkormányzat a közterületi térfigyelő rendszer kezelésével és üzemeltetésével a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalon belül működő közterület-felügyeletet bízza meg.

5. § A közterület-felügyelet részéről eljáró felügyelő a közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésére és kezelésére, jogszabály alapján hatáskörébe tartozó ügyekben önálló adatkezelői minőségben az azzal készített felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely más adatkezelésre kizárólag a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvényben és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint a közterületi térfigyelő rendszer működtetésére vonatkozó adatvédelmi szabályzatban meghatározottak szerint jogosult.

6. § (1) Ez a rendelet 2015. október 1-jén lép hatályba.

(2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján 6 napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.

1

Az 1. melléklet a Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.