Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2022. (XII. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2023. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásáról

Hatályos: 2023. 01. 01

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2022. (XII. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.01.01.
az önkormányzat 2023. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásáról
Általános indokolás
A rendelet az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről szóló rendeletének megalkotásáig a gazdálkodás kereteit meghatározó szabályozás szükséges. Az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeltben foglaltak alapján vállalt kötelezettségek fedezetét a 2023. évi költségvetésben szükséges biztosítani.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz és a 2. §-hoz
A rendelet személyi és tárgyi hatályát tartalmazza pontos megjelöléssel.
A 3. §-hoz
Általános szabályozásokat tartalmazza tartalmaz az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt vállalható kötelezettségekről.
A 4. §-hoz
Az önkormányzat gazdálkodására vonatkozó speciális szabályozásokat tartalmazza a működési kiadások vonatkozásában az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt vállalható kötelezettségekről.
Az 5. §-hoz
Az önkormányzat gazdálkodására vonatkozó speciális szabályozásokat tartalmazza a felhalmozási, fejlesztési, szakértői, egyéb szolgáltatási kiadások vonatkozásában az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt vállalható kötelezettségekről.
A 6. §-hoz
Az önkormányzat 100 %-os tulajdonában álló gazdasági társaságok finanszírozására vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt.
A 7. §-hoz
A Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat fenntartásában álló intézmények gazdálkodására vonatkozó speciális szabályozásokat tartalmazza az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt vállalható kötelezettségekről.
A 8. §-hoz
Az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt vállalt kötelezettségek pénzügyi hatását szabályozza: ezek a bevételek és kiadások a 2023. évi költségvetésbe épülnek be.
A 9. §-hoz
Hatályosságot szabályozó rendelkezések.