Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testületének 43/2020. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

Siófok Város Önkormányzata által alapított és adományozható kitüntetésekről

Hatályos: 2022. 11. 03 13:10

Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testületének 43/2020. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

Siófok Város Önkormányzata által alapított és adományozható kitüntetésekről

2022.11.03.

Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint az állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet hatálya, a kitüntetések, címek, díjak és elismerések alapításának célja, az önkormányzat által adományozható kitüntetések, címek, díjak és elismerések

1. § A rendelet a Siófok Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) által alapított és adományozható címeket, kitüntetéseket, elismeréseket, valamint adományozásuk feltételeit és rendjét határozza meg.

2. § E rendelet célja, hogy az Önkormányzat címek, kitüntetések és elismerések alapításával és adományozásával méltó módon elismerje, és megbecsülését kifejezze mindazok iránt, akik:

a) Siófok város fejlesztésében kiemelkedően munkálkodtak, a városhoz is kötődő közéleti, tudományos, művészeti munkásságuk során maradandót alkottak, vagy

b) tevékenységükkel Siófok város gazdaságának, kultúrájának fejlődését, az itt élők életkörülményeinek javítását szolgálták, vagy

c) kiemelkedő helyi közéleti tevékenységet végeztek, vagy

d) tevékenységük Siófok város hazai és nemzetközi hírnevét öregbítette, vagy

e) erkölcsi példamutatásuk városunk lelki épülését, hitét, humánus értékeinek gyarapodását szolgálta, vagy

f) Siófok városának, polgárainak, és a városunkban működő szervezeteknek hazai és külföldi kapcsolataiban kiemelkedő segítő szerepet játszanak.

3. § (1) Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az alábbi címek, kitüntetések, díjak és elismerések alapításáról rendelkezik:

a) Siófok Város Díszpolgára kitüntető cím

b) Siófokért érem kitüntetés

c) Siófok Barátja cím

d) Varga Imre művészeti díj

e) Siófok Ifjú Tehetsége díj

f) Kálmán Imre emlékplakett elismerés

g) Siófok Turizmusáért díj elismerés.

(2) Az önkormányzat által alapított kitüntetések, címek, díjak és elismerések évente adományozható számát a képviselő-testület e rendelet kitüntetésekre, címekre, díjakra és elismerésekre vonatkozó külön fejezeteiben határozza meg.

(3) A képviselő-testület az e rendeletben meghatározott kitüntetések, címek, díjak és elismerések évente adható számtól eltérően, legfeljebb annak kétszereséig dönthet kitüntetés adományozásáról évtizedes, negyed, fél vagy háromnegyed évszázados évfordulók alkalmával.

(4) A képviselő-testület minden évben napirendjére tűzi az e rendelettel alapított címek, díjak és elismerések adományozására vonatkozó javaslatot.

2. A címek, kitüntetések és elismerések adományozásával kapcsolatos eljárás

4. § (1) A kitüntetésekről szóló javaslatot a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé. Az adományozásról való döntésnél a képviselő-testület csak a megadott határidőig, és írásban beérkezett javaslatokat veheti figyelembe.

(2)1 A kitüntetések adományozásáról a képviselő-testület zárt ülésen és minősített többséggel, az Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletben (továbbiakban: SzMSz) meghatározott esetben lépcsőzetes szavazással dönt.

5. § (1) A kitüntetések átadására aktualitásának megfelelően a képviselő-testület által az adományozásról rendelkező határozatban meghatározott időben, helyen és módon - lehetőség szerint a város napja alkalmából - ünnepélyes keretek között kerül sor.

(2) A kitüntetéseket a polgármester, illetve kizárólag távolléte vagy akadályoztatása esetén az általa felkért alpolgármester adja át.

(3) A kitüntetések átadásának (1) bekezdésben meghatározott időpontjától a képviselő-testület rendkívüli okok miatt eltérhet, így különösen, ha:

a) nyilvános rendezvény az arra jogosult által elrendelt és kihirdetett veszélyhelyzet, vagy járványügyi készültség miatt nem szervezhető,

b) a kitüntetésben részesülő személy az átadó ünnepségen nem tud megjelenni.

(4) Ha a kitüntetések átadása a (3) bekezdésben meghatározott okból az (1) bekezdésben foglaltak szerint nem történik meg, akkor az átadás időpontját, és módját a polgármester határozza meg.

6. § A kitüntetések - a díszpolgári cím kivételével - megosztva is adományozhatók közös alkotás, együttesen elért eredmény elismerése esetén.

7. § (1)2 A képviselő-testület a Varga Imre művészeti díjjal kitüntetett személy anyagi elismerésben részesítésről, és annak összegéről az adományozásra vonatkozó döntésének meghozatalát követően, a kitüntetési javaslatokat tárgyaló zárt ülésen meghozandó határozatban dönt.

(2) A kitüntetések adományozásával kapcsolatban várható valamennyi költséget a képviselő-testület az az önkormányzat éves költségvetésében tervezi, és költségvetéséből biztosítja.

8. § A kitüntetettekről a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) díszes kötésű nyilvántartó albumot vezet, mely kitüntetésenként tartalmazza a kitüntetett nevét, az adományozásról szóló képviselő-testületi határozat számát, és keltét, valamint a kitüntetés átadásának időpontját.

II. Fejezet

Siófok Város Díszpolgára kitüntető cím

3. Siófok Város Díszpolgára kitüntető cím adományozásának szabályai

9. § A Siófok Város Díszpolgára kitüntető cím (a továbbiakban: díszpolgári cím) a város elismerését és megbecsülését kifejező, az önkormányzat által alapított legmagasabb szintű kitüntetés.

10. § A díszpolgári címet a képviselő-testület annak a természetes személynek adományozza, aki valamely területen jelentős, kiemelkedő munkájával, vagy életművével a városban, országosan vagy nemzetközi viszonylatban elismerést szerzett, és ezzel hozzájárult Siófok város jó hírnevének öregbítéséhez, valamint Siófok város fejlesztésében kiemelkedően munkálkodott, a városhoz is kötődő közéleti, tudományos, művészeti munkássága során maradandót alkotott.

11. § (1)3 Évente legfeljebb két díszpolgári cím adományozható, amelyek közül egyet természetes személy részére, valamint egyet posztumusz díszpolgári címként adományozhat a képviselő-testület.

(1a)4 A posztumusz díszpolgári cím adományozására a díszpolgári cím adományozására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni, a 13. §-ban meghatározott eltérésekkel.

(2) A díszpolgári cím ugyanazon természetes személynek csak egyszer adományozható.

12. § A díszpolgári címmel kitüntetett személy az erre a célra készített, a város nevével és címerével ellátott ajándéktárgyat, és a díszpolgárrá választásáról díszoklevelet kap.

13. § (1)5 Posztumusz díszpolgári cím adományozásával elhunyt személy emléke is megtisztelhető.

(2)6 Elhunyt személy részére adományozott posztumusz díszpolgári címmel járó ajándéktárgyat és a díszoklevelet az élő házastársnak kell átadni.

(3) Amennyiben az adományozottnak nincs, vagy nem él házastársa a a (2) bekezdésben foglaltakat a törvényes öröklés rendje szerinti legközelebbi hozzátartozónak, megegyezésük hiányában a legidősebb élő legközelebbi hozzátartozónak kell átadni.

14. § A díszoklevélnek tartalmaznia kell:

a) az adományozott nevét, külföldi kitüntetett esetében az állampolgárságát,

b) az adományozás indokait,

c) az adományozó képviselőtestületi határozat számát és keltét,

d) a polgármester és a jegyző aláírását és a város ünnepi alkalmakkor használt címeres pecsétjének lenyomatát.

15. § (1) A díszpolgári cím adományozására írásban, részletes indokolással ellátott – a javasolt személy életútját, és a közéleti, szakmai munkásságát bemutató - javaslatot tehet:

a) a polgármester,

b) a képviselő testület állandó bizottsága,

c) a képviselő-testület tagja.

d) a városban működő – bírósági nyilvántartásba bejegyzett – társadalmi, egyházi szervezet, egyesület.

(2) Az (1) bekezdés szerinti javaslatot az adományozás évének augusztus 31. napjáig kell megküldeni a polgármesternek.

16. § (1) A díszpolgári cím adományozására beérkezett javaslatokat az SzMSz-ben meghatározott tanácsnokok ülése tárgyalja meg.

(2) A tanácsnokok ülése kizárólag a 15. § (2) bekezdésben meghatározott határidőig, és a rendeletben foglaltak szerint beérkezett javaslatokat tárgyalja meg.

(3) A tanácsnokok ülése - az SzMSz szerint szavazati joggal rendelkezők szavazatai alapján - minősített többséggel hozza meg a javaslatát.

(4) A polgármester a tanácsnokok ülésének javaslatát terjeszti a képviselő-testület elé.

(5) Az adományozásra vonatkozó határozati javaslatot, a javasolt személy életútját, közéleti és szakmai munkásságát bemutató indoklással kell ellátni.

17. § (1) A díszpolgári cím adományozásáról hozott képviselő-testületi határozat a kitüntetett családi és utónevét, valamint az odaítélés indokát tartalmazza.

(2) A képviselő-testületi határozatban az adományozás alapjául szolgáló érdemeket méltatni kell.

18. § A kitüntetés odaítéléséről meghozott döntés után a kitüntetettet vagy a 13. § (2) vagy (3) bekezdésben meghatározott legközelebbi hozzátartozóját nyilatkoztatni kell arról, hogy hozzájárul-e az ünnepélyes átadás alkalmával, és azt követően a helyi médiában az adományozás indoklásában szereplő rá vonatkozó személyes adatok nyilvánosságra hozatalához.

4. A díszpolgári címmel járó jogok

19. § (1) Siófok város díszpolgára az önkormányzat és a város lakosságának tiszteletét és megbecsülését élvezi, ezért

a) neve bekerül Siófok város díszpolgárainak névkönyvébe,

b) a képviselő-testület és állandó bizottságai ülésén tanácskozási joggal részt vehet,

c) a várost képviselő delegációba meghívható,

d) meghívást kap az önkormányzat által rendezett városi ünnepségekre,

e) díjtalanul látogathatja az önkormányzat és intézményei által szervezett városi rendezvényeket,

f) elhalálozása esetén - ha az elhunyt végakaratával nem ellentétes, illetve hozzátartozói beleegyezésével – az önkormányzat saját halottjának tekinti az ezzel kapcsolatos eljárásokra vonatkozó rendeletben foglaltak alapján.

(2) Az (1) bekezdés szerinti jogok érvényesítésüléséért a jegyző felelős.

5. A díszpolgári cím visszavonásának, lemondásának rendje

20. § (1) A díszpolgári címet a képviselő-testület visszavonja, ha a kitüntetettet az adományozást követő, vagy az adományozáskor nem ismert tevékenysége miatt a bíróság szándékos bűncselekmény elkövetéséért, jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és a közügyektől eltiltotta.

(2) A díszpolgári címet a képviselő-testület visszavonhatja, ha a kitüntetettet az adományozást követő, vagy az adományozáskor nem ismert tevékenysége miatt a bíróság bűncselekmény elkövetéséért jogerősen, végre nem hajtandó szabadságvesztésre ítélte, vagy a közügyektől eltiltotta, vagy magatartásával más módon arra méltatlanná vált.

21. § (1) A díszpolgár a díszpolgári címről – indokolási kötelezettség nélkül – bármikor lemondhat.

(2) A lemondott vagy visszavont díszpolgári címmel kapott ajándéktárgyat és díszoklevelet a kitüntetett köteles visszaadni.

(3) A Hivatal a nyilvántartásban rögzíti a lemondás vagy visszavonás tényét, melyet a város hivatalos lapjában nyilvánosságra kell hozni.

III. Fejezet

Siófok város által adományozott kitüntetések

6. Siófokért érem adományozása

22. § (1) Siófokért érem adományozható mindazoknak a magánszemélyeknek, közismert személyek összességének, jogi személyeknek, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági és egyéb társaságoknak, akik a 2. § b) - d) pontjaiban foglalt valamely feltételnek megfelelnek.

(2) A Siófokért érem kitüntetés az (1) bekezdésben foglalt ugyanazon személyeknek csak egyszer adományozható.

(3) A Siófokért érem kitüntetés évente legfeljebb három személyeknek adományozható.

(4) A kitüntetés adományozásáról szóló előterjesztést a Humán Bizottság előzetesen véleményezi.

23. § (1) Siófokért érem kitüntetésként a képviselő-testület Varga Imre szobrászművész Siófokért 1996. bronz plakettjét adományozza.

(2) A kitüntetett részére díszes oklevelet kell kiállítani, amely tartalmazza:

a) a kitüntetett nevét,

b) a kitüntetés megnevezését,

c) az adományozásról szóló képviselő-testületi határozat számát és keltét,

d) az adományozás indokait,

d) a polgármester és jegyző aláírását valamint

e) Siófok Város Önkormányzata bélyegzőjének lenyomatát.

24. § A Siófokért éremmel kitüntetett rendszeres meghívást kap az önkormányzat által szervezett rendezvényekre, ünnepségekre.

7. Siófok Barátja cím adományozása

25. § (1) Siófok Barátja cím azon nem siófoki lakhelyű természetes személyeknek adományozható, akik

a) településük és Siófok városa közötti kapcsolatok ápolásában jelentős tevékenységet fejtettek ki, vagy

b) Siófok megismertetéséért, elismertetéséért itthon vagy külföldön kiemelkedő tevékenységet végeztek, vagy

c) városunk fejlődését jelentős mértékben segítették, vagy

d) Siófok polgárainak, intézményeinek, cégeinek kiemelkedő segítséget nyújtottak.

(2) Siófok Barátja cím a képviselő-testület által évente legfeljebb három személynek adományozható.

(3) A kitüntetés adományozásáról szóló előterjesztést a Humán Bizottság előzetesen véleményezi.

(4) A polgármester a képviselő-testület által adományozott Siófok Barátja címen felül legfeljebb három, illetve évtizedes, negyed, fél vagy háromnegyed évszázados évfordulók alkalmával legfeljebb hat kitüntetés adományozásáról dönthet.

26. § A kitüntetés Varga Tamás szobrászművész „Sió Tündér” kisplasztikája és egy díszes oklevél, mely tartalmazza:

a) a kitüntetett nevét,

b) a kitüntetés megnevezését,

c) a kitüntető képviselő-testületi határozat számát és keltét,

d) az adományozás indokait,

e) a polgármester és jegyző aláírását valamint

f) Siófok Város Önkormányzata bélyegzőjének lenyomatát.

8. A kitüntetésekre vonatkozó közös szabályok

27. § (1) A Siófokért érem és a Siófok Barátja cím adományozására javaslatot tehet:

a) a képviselő-testület tagja,

b) a képviselő-testület állandó bizottsága,

c) a polgármester,

d) a városban működő – bírósági nyilvántartásba bejegyzett – társadalmi, egyházi szervezet, egyesület.

(2) A kitüntetés adományozására a 15. § (2) bekezdésében foglaltak szerint, és meghatározott határidőig beérkező javaslatokat a tanácsnokok ülése rangsorolja és terjeszti a képviselő-testület elé.

28. § (1) A kitüntetést a polgármester ünnepélyes keretek között – lehetőleg a város napja alkalmából - adja át.

(2) A kitüntetés ugyanazon személynek egy ízben adományozható.

(3) A kitüntetésben részesített, jogi személy vagy egyéb szervezet esetében a képviseleti joggal rendelkező természetes személy rendszeres meghívást kap az önkormányzat által szervezett rendezvényekre, ünnepségekre.

(4) A kitüntetettekről a Hivatal díszes kötésű nyilvántartó albumot vezet.

29. § (1) A kitüntetések visszavonására és lemondására a díszpolgári cím visszavonására és lemondására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni azzal, hogy jogi személyek és egyéb szervezetek esetében a lemondásra a képviseleti joggal rendelkező természetes személy jogosult.

(2) A kitüntetések adományozása során a 4 - 8. §- ban foglalt eljárási szabályokat megfelelően alkalmazni kell.

IV. Fejezet

Siófok város által adományozott díjak

9. Varga Imre művészeti díj

30. § (1) A díj olyan kiváló, Siófok városhoz kötődő művésznek adományozható, akinek munkássága méltó a névadó szellemiségéhez.

(2) A díjból évente legfeljebb egy adományozható.

31. § (1) A művészeti díjjal kitüntetett személy emlékérmet és az adományozást igazoló díszes oklevelet kap, mely tartalmazza:

a) a kitüntetett nevét,

b) a kitüntetés megnevezését,

c) az adományozásról szóló képviselő-testületi határozat számát és keltét,

d) az adományozás indokait,

e) a polgármester és jegyző aláírását valamint

f) Siófok Város Önkormányzata bélyegzőjének lenyomatát.

(2) Az emlékérem kerek alakú, bronzból készül. Az emlékérem Varga Tamás szobrászművész alkotása, egyoldalas, Varga Imre domború arcképét ábrázolja, és azon „Varga Imre művészeti díj” felirat található.

(3) A díjjal kitüntetettet a képviselő-testület legfeljebb bruttó egymillió forint pénzjutalomban részesítheti.

(4) A díj adományozásáról szóló előterjesztést a Humán Bizottság előzetesen véleményezi.

(5) A díj átadására a Magyar Szobrászat Napja, május 29. -e alkalmával kerül sor.

10. Siófok Ifjú Tehetsége díj

32. § (1) A Siófok Ifjú Tehetsége Díj annak adományozható annak, aki

a) országos vagy nemzetközi viszonylatban Siófok jó hírét, kiemelkedő társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális, sport vagy művészeti tevékenységével elősegítette és

b) a kitüntetés átadásakor 30. életévét nem töltötte be, továbbá

c) Siófokon él vagy élt, vagy tanulmányait itt végzi, illetve végezte.

(2) A díj adományozásáról szóló előterjesztést a Humán Bizottság előzetesen véleményezi.

(3) A díjból évente legfeljebb egy adományozható.

(4) A díjjal kitüntetett személy az adományozást igazoló díszes oklevelet kap, mely tartalmazza:

a) a kitüntetett nevét,

b) a kitüntetés megnevezését,

c) az adományozásról szóló képviselő-testületi határozat számát és keltét,

d) az adományozás indokait,

e) a polgármester és a jegyző aláírását valamint

f) Siófok Város Önkormányzata bélyegzőjének lenyomatát.

11. A díjakra vonatkozó közös szabályok

33. § A díjak adományozására írásban javaslatot tehet:

a) a képviselő-testület tagja,

b) a képviselő-testület állandó bizottsága,

c) a polgármester,

d) a városban működő – bírósági nyilvántartásba bejegyzett – társadalmi, egyházi szervezet, egyesület.

34. § (1) A díjakra vonatkozó javaslatot az átadására e rendeletben meghatározott időpontot megelőző 60. naptári napig kell megküldeni a Hivatal Jogi és Szervezési Osztályának.

(2) A díjak adományozására vonatkozó javaslatok közül csak az (1) bekezdésben meghatározott határidőig, és a rendeletnek megfelelően beérkező javaslat rangsorolható, és terjeszthető a díjra vonatkozó rendelkezésben megjelölt állandó bizottság és a képviselő-testület elé.

(3) A díjak adományozása során a 4 - 8. §- ban foglalt eljárási szabályokat megfelelően alkalmazni kell.

35. § (1) A díjakat a képviselő-testület nevében a polgármester ünnepélyes keretek között adja át.

(2) A díj ugyanazon személynek legfeljebb öt évente adományozható.

(3) A díjazottakról a Hivatal díszes kötésű nyilvántartó albumot vezet.

36. § A díjak visszavonására és lemondására a díszpolgári cím visszavonására és lemondására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

V. Fejezet

Siófok város által adományozható elismerések

12. Kálmán Imre emlékplakett

37. § (1) Kálmán Imre emlékplakett adományozható azon színésznek, előadóművésznek, rendezőnek, szerkesztőnek, színháztörténésznek, aki az operett világában eltöltött legalább tízéves kitartó, és sikeres munkájával olyan hagyományt és értékeket teremtett, melyek az operett műfaját és Kálmán Imrét is méltán halhatatlanná teszik.

(2) Az emlékplakett adományozására javaslatot tehet:

a) a polgármester,

b) a képviselő-testület tagja,

c) az önkormányzat kulturális intézményeinek vezetői.

(3) Az elismerés adományozásáról szóló előterjesztést a Humán Bizottság előzetesen véleményezi.

13. Siófok Turizmusáért díj

38. § (1) A Siófok Turizmusáért díj azon személy, szervezet vagy nonprofit társaság részére adományozható, aki Siófok város turisztikai tevékenysége irányításában, tervezésében, szervezésében, fejlődésében valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok építése terén legalább 5 éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

(2) A Siófok Turizmusáért díj adományozására javaslatot tehet:

a) a polgármester,

b) a képviselő-testület tagja,

c) siófoki turisztikai és vendéglátóipari szakmai szervezetek vezetői.

(3) Az elismerés adományozásáról szóló előterjesztést az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság előzetesen véleményezi.

14. Az elismerésekre vonatkozó közös szabályok

39. § (1) Az elismerésekre vonatkozó javaslatot az átadására e rendeletben meghatározott időpontot megelőző 60. naptári napig kell megküldeni a Hivatal Jogi és Szervezési Osztályának.

(2) Az elismerés adományozására vonatkozó javaslatok közül csak az (1) bekezdésben meghatározott határidőig, és a rendeletnek megfelelően beérkező javaslat rangsorolható, és terjeszthető a díjra vonatkozó rendelkezésben megjelölt állandó bizottság és a képviselő-testület elé

(3) Az elismerésből évente legfeljebb egy adományozható.

(4) Az elismerés visszavonására és lemondására a díszpolgári cím visszavonására és lemondására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

(5) Az elismerés az adományozását tanúsító díszes bekeretezett oklevélből áll, amely tartalmazza a kitüntetett nevét, fontosabb azonosító adatait és az adományozás indokát.

(6) Az elismerés ugyanazon személynek, szervezetnek vagy nonprofit társaságnak egy ízben adományozható.

40. § (1) Az elismerés a pünkösdi szezonnyitó ünnepi rendezvények során kerül átadásra.

(2) Az elismerést a képviselő-testület nevében a polgármester adja át.

(3) Az elismerések adományozása során a 4 - 8. §- ban foglalt eljárási szabályokat megfelelően alkalmazni kell.

VI. Fejezet

Záró rendelkezések

41. § (1) Ez a rendelet 2021. január 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Siófok Város Önkormányzata Siófok Város Önkormányzata által alapított és adományozható kitüntetésekről szóló 8/2006. (III. 3.) sz. rendelete.

1

A 4. § (2) bekezdése a Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

A 7. § (1) bekezdése a Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 11. § (1) bekezdése a Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 11. § (1a) bekezdését a Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

5

A 13. § (1) bekezdése a Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 13. § (2) bekezdése a Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 3. § c) pontja szerint módosított szöveg.