Szőlősgyörök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1997.(XI.28.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól

Hatályos: 1997. 11. 28

Szőlősgyörök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1997.(XI.28.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól1

1997.11.28.

Szőlősgyörök Önkormányzat Képviselő-testülete az 1992. évi XXXVIII. tv. 98. §. (6) bekezdésében /továbbiakban: tv./ és 156/1995.(XII.26.) Korm. számú rendelet 44/d. §-ában /továbbiakban: Vhr./ foglalt felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § Az önkormányzati rendelet hatálya a községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalára és az Általános Iskolára terjed ki.

Az önkormányzati biztos kirendelésének feltételei

2. § /1/ A Képviselő-testület az 1. §-ban meghatározott költségvetési szervhez – amennyiben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. tv. 4. §-a szerinti adósságrendezési eljárást nem kezdeményezték – önkormányzati biztost rendel ki, ha az elismert tartozás állománya meghaladja a 30 napot, illetőleg a költségvetési rendeletben megállapított éves eredeti kiadási előirányzata 10 %-át.

/2/ Az önkormányzati biztos kijelölésével összefüggő valamennyi kiadás az önkormányzatot terheli.

Az önkormányzati biztos működése

3. § /1/ Az önkormányzati biztos kirendelésének kezdeményezésére, a kijelölhető önkormányzati biztos személyére, jogaira és kötelezettségére, díjazására a tv. 98. §. (5) bekezdésében, valamint a Vhr. 44/A, 44/B, 24/C, 44/D. §.-aiban foglaltakat kell alkalmazni. Az önkormányzati biztos havi megbízási díja a hivatal vezetőjének havi illetményének 100 %-a.

/2/ Az önkormányzati biztos megbízásának megszüntetésére – a megbízási szerződésben meghatározott időtartam letelte előtt – a Vhr. 44/B. §. (6) bekezdésében felsorolt esetekben kerül sor.
/3/ Megszűnik az önkormányzati biztos megbízása, ha időközben az 1996. évi XXV. tv. szerint adósságrendezési eljárás indul. E megbízatás megszűnése esetén az önkormányzati biztos az adósságrendezési eljárásban kijelölt pénzügyi gondnokkal számol el.

Adatszolgáltatás rendje

4. § /1/ Az 1. §-ban meghatározott hivatal vezetője negyedévenként a tárgyidőszakot követő napjáig az elismert tartozásállományról rendszeres tájékoztatási kötelezettséggel tartozik a Polgármester részére.

/2/ A 2. §. (1) bekezdésében szabályozott mértékű tartozásállomány elérése esetén a hivatal vezetője haladéktalanul köteles a Polgármestert tájékoztatni.
/3/ A Polgármester a 2. §-ban szabályozott időtartamú és mértékű tartozásállomány elérése esetén legkésőbb – a tudomására jutástól számított – 30 napon belül köteles összehívni a Képviselő-testületet.
/4/ A Képviselő-testület a Vhr. 44/B. §-ában meghatározott szerződési tartammal a 3. §. bekezdése alapján jelölhető személyek közül – az önkormányzati biztost megbízza.

Záró rendelkezések

5. § E rendelet kihirdetése napján lép hatályba, kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1

Hatálybalépés ideje: 1997.11.28.