Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VII. 4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről szóló 18/1996. (VII. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 07. 08- 2022. 07. 08

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VII. 4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről szóló 18/1996. (VII. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.07.08.

Nagyatád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről szóló 18/1996. (VII. 1.) önkormányzati rendelet 2. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A közcélú feladat ellátását szolgáló lakás annak a személynek adható bérbe, akinek Nagyatád városban beköltözhető lakás nincs a tulajdonában. Nagyatádon lakás tulajdonnal rendelkező, közcélú feladatot ellátó szakember kivételesen méltányolható esetben egyedi döntéssel lakásbérleti joghoz juthat, amennyiben életviszonyaiban, személyi és családi körülményeiben bekövetkezett jelentős változás miatt a saját tulajdonú ingatlanának használatában akadályoztatott, és lakhatását más módon nem tudja megoldani.”

2. § Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről szóló 18/1996. (VII. 1.) önkormányzati rendelet 7/A. §-a a következő (6a) bekezdéssel egészül ki:

„(6a) Ha két vagy több pályázó azonos összegű lakbért ajánl meg, és valamelyik érintett pályázó a jelenlegi, a 10/2021. (IV. 6.) önkormányzati rendelettel elfogadott pályázati szabályozást követően érvényes pályázatot nyújtott be, versenytárgyaláson vett részt, de lakásbérleti jogot nem nyert, az az újabb pályázat során sorrendben előrébb kerül a másik, azonos összegű lakbért ajánló pályázóval szemben, így a lakás bérleti jogának elnyerésére jogosultak sorrendje a vonatkozásukban sorsolás nélkül megállapítható. Ha ennek a kitételnek több pályázó is megfelel az a pályázó kerül a sorrendben előrébb, aki a feltételeknek megfelel, és már több alkalommal nem nyert lakásbérleti jogot. Azonosság esetén sorsolással történik a (6) bekezdés szerint. A jogosultság megállapításához a piaci alapon történő bérbeadást koordináló iroda nyilvántartást vezet az érvényesen pályázó, de lakásbérleti jogot nem nyert pályázókról.”

3. § Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről szóló 18/1996. (VII. 1.) önkormányzati rendelet 23/C. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Határozott idejű bérleti szerződés esetén, az új lakásra a bérleti szerződés legfeljebb 5 évre köthető meg.”

4. § Ez a rendelet 2022. július 8-án lép hatályba.