Somogyszentpál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2020 (IX.4.) önkormányzati rendelete

a szociális intézményi térítési díjakról

Hatályos: 2020. 10. 01- 2020. 10. 01

Somogyszentpál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2020 (IX.4.) önkormányzati rendelete

a szociális intézményi térítési díjakról1

2020.10.01.

Somogyszentpál Község Önkormányzatának Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi Ill. törvény 92. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a szociális intézményi térítési díjakról az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Községi Önkormányzat által fenntartott valamennyi élelmezési tevékenységet folytató intézményre és az intézmény szolgáltatásait igénybevevőkre.

Az intézményi térítési díj

2. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások napi személyi térítési díjának intézményi mértékét a 1. számú melléklet tartalmazza.

(2) A kötelezett által a 2. § (1) bekezdés alapján fizetendő térítési díj összegéről (a továbbiakban: személyi térítési díj) az önkormányzat az ellátás igénybevétele előtt írásban értesíti az ellátást igénylőt.

(3) A térítési díj mértékének megállapítását a polgármesterre ruházza át.

3. § A térítési díjak beszedéséről az ellátást nyújtó illetékes önkormányzati intézmény élelmezésvezetője gondoskodik. Az étkezés térítési díja az ellátást nyújtó bevétele.

4. § Az önkormányzat a személyi térítési díj 50 %-áig terjedő térítési díjkedvezményt, vagy térítési díjmentességet adhat, különösen akkor, ha az igénybe vevő életkörülményeiben kedvezőtlen változás következett be, különösen:

- elemi kárt szenvedett,
- egészségében állapotrosszabbodás következett be,
- családi körülményeiben olyan változás állt be, amely miatt az ellátott a térítési díjat nem tudja átmenetileg megfizetni.

Záró rendelkezések

5. § (1) E rendelet október 1. napján lép hatályba.

(2) A jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, továbbá a 29/1993.(II.17.) Kormányrendeletben és a szociális támogatás helyi rendszeréről szóló 14/2017.(XII.23) sz. önkormányzati rendelet az irányadó.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2020. október 2. napjával.