Nyírcsaholy Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(XI.10.)

Nyírcsaholy Község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 5/2006. (VI. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 11- 2015. 11. 11

Nyírcsaholy Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(XI.10.)

Nyírcsaholy Község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 5/2006. (VI. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

2015.11.11.

Nyírcsaholy Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. § (1) bekezdésében, és 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva – a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 9. mellékletében meghatározott településrendezési feladatkörében eljáróÁllami főépítész hatáskörében eljáró kormányhivatal a 9. melléklet táblázatának A2. pontjáraKörnyezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőségnek a 9. melléklet táblázatának A3. pontjáraerületi vízügyi hatóságnak a 9. melléklet táblázatának A3a. pontjáraNemzeti park igazgatóságának 9. melléklet táblázatának a A4. pontjáraTerületi Vízügyi igazgatóságnak 9. melléklet táblázatának a A6. pontjáraFővárosi és megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak a 9. melléklet táblázatának A7. pontjáraFővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének a 9. melléklet táblázatának A8. pontjáraNemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatalának a 9. melléklet táblázatának A9. pontjáraNemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának a 9. melléklet táblázatának A10. pontjáraFővárosi és megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségének a 9. melléklet táblázatának A11. pontjáraForster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központjának a 9. melléklet táblázatának A12. pontjáraJárási (fővárosi kerületi) hivatal építésügyi és örökségvédelmi hivatalának a 9. melléklet táblázatának A13. pontjáraFővárosi és megyei kormányhivatal földhivatalának a 9. melléklet táblázatának A14. pontjáraMegyei kormányhivatal erdészeti igazgatóságának a 9. melléklet táblázatának A15. pontjáraMegyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságának a 9. melléklet táblázatának A16. pontjáraHonvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal vezetőjének a 9. melléklet táblázatának A17. pontjáraFővárosi és megyei rendőr-főkapitányságnak a 9. melléklet táblázatának A18. pontjáraMagyar Bányászati és Földtani Hivatal bányakapitányságának a 9. melléklet táblázatának A19. pontjáraNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalának a 9. melléklet táblázatának A20. pontjáraOrszágos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatóságának a 9. melléklet táblázatának A21. pontjára hivatkozva,valamint a szomszédos települések önkormányzatainak (Mátészalka, Kocsord, Nagyecsed, Fábiánháza, Nyírkáta, Nyírmeggyes),valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat,valamint Nyírcsaholy Község Képviselő Testületének 55/2015. (VI. 25.) számú határozatának, 1. számú melléklete szerinti partnerek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § Nyírcsaholy Község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 5/2006. (VI. 01) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) I. fejezet 2. §. (1) bekezdése a) pontjának helyébe az alábbi bekezdés lép:

„2. § A terv által érintett területen az általános és sajátos építési használat szerint a következő terület-felhasználási egységek lehetnek: beépítésre szánt területek az alábbiak szerint:falusias lakó (Lf)településközpont vegyes (Vt)kereskedelmi, szolgáltató-, (Gksz)ipari gazdasági, (Gip)különleges temetők (KT1)különleges intézményi- és sportterületek (KT2)különleges mezőgazdasági üzemi (Kü).”

2. § R. II. fejezet kiegészül a 7/A. §.-al:

„a) Mezőgazdasági üzemi terület (övezeti jel Kü): az övezetbe a meglévő és újonnan létesülő mezőgazdasági üzemek (majorok) tartoznak, ahol a mezőgazdasági termékek feldolgozása, tárolása, a mezőgazdasági gépek és szállítóeszközök javítása folyik, nagyüzemi állattartás vagy mezőgazdasági illetve mezőgazdasági termeléshez szorosan kapcsolódó ipari tevékenység befogadására alkalmasAz övezetben elhelyezhető ipari, energiaszolgáltatási és a településgazdálkodási tevékenység céljára szolgáló építmény. Az övezetben kivételesen elhelyezhető a gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakások, ha az adott létesítmény védelmi övezete előírásaira nem kerül sor.Az épületek lábazati és homlokzati falai falazott vagy szerelt kivitelben, a 6. sz. mellékelt táblázatában szereplő színhasználattal, továbbá zöld, és ennek árnyalataiban készíthetők. Az épületek tetőfedésének anyaga cserép, betoncserép, pala illetve fémlemez fedés lehet, fehér, szürke, zöld színben vagy ezek árnyalataiban.
a) A keletkezett szennyvizek és hulladékok elhelyezése csak vízzáró szigetelt tárolókban, műtárgyakban lehet.
a) Az övezet építési telkein belül az ingatlan határ mentén - az utcafronti telekhatár kivételével -, legalább háromszintes növényállomány telepítése szükséges, min. kétsoros fasor telepítésével.6. Az övezetben pince szint létesítése lehetséges. Az állattartó épületeket minden esetben vízzáró szigeteléssel kell kialakítani. Trágya tárolására alkalmas építmények, tárolók nem helyezhetőek el közelebb 100,0 méternél felszíni vízfolyások, csatornák, vízelvezető árkok partjától.
a) Az övezet területén az 7. mellékelt szerinti jellemzővel rendelkező építési övezeteket kell alkalmazni a szabályozási tervekben megadott helyeken”

3. § Ez a rendelet 2015. november hó 11 napján lép hatályba, s a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.