Nyírcsaholy Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2019.(XI.8.)

a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról és egyéb juttatásairól

Hatályos: 2019. 11. 09

Nyírcsaholy Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2019.(XI.8.)

a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról és egyéb juttatásairól

2019.11.09.

Nyírcsaholy Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya Nyírcsaholy Község Önkormányzat Képviselő-testületének tagjaira (a továbbiakban: képviselő) terjed ki.

2. § (1) A Képviselő-testület az l.§ (1) bekezdésben meghatározott személyek részére jelen rendeletben foglalt keretek között tiszteletdíjat állapít meg.

(2) Ezen rendelet szerinti jogosultak a megbízatásuk keletkezése napjától, a megbízatásuk megszűnése napjáig jogosultak a rendelet szerinti tiszteletdíjra.

II. Fejezet

Tiszteletdíj mértéke és lemondás szabályai

3. § (1) A képviselői tiszteletdíj mértéke: 60.000 Ft/hó

(2) A képviselő tiszteletdíja után személyi jövedelemadót és jogszabály szerinti járulékokat fizet, melyet a kifizető önkormányzat a számfejtés során levon és a nettó számfejtés keretében tovább utal az adóhatóság felé.

(3) A tiszteletdíjat a tárgyhót követhónap 10. napjáig kell a jogosult részére a házi pénztárból/folyószámlára történő utalással kifizetni.

II/A. Fejezet

Természetbeni juttatások

4. § (1) A képviselő és bizottsági tagok számára a képviselői munkához kapcsolódó postai, nyomdai szolgáltatás ingyenes.

(2) A képviselői munkához kapcsolódó önkormányzati informatikai eszközök, fénymásoló, fax használata ingyenes.

5. § (1) A képviselő tiszteletdíjáról írásban lemondhat.

(2) A tiszteletdíjról történő lemondást tartalmazó írásbeli nyilatkozatot évente a polgármesterhez kell benyújtani legkésőbb az önkormányzat költségvetésének elfogadásáig.

(3) Ha a képviselő az e rendelet alapján megállapított tiszteletdíjáról írásbeli nyilatkozatában lemond, annak tartalmaznia kell az alábbiakat:

a) mely időszakra járó tiszteletdíjról kíván lemondani,

b) az a) pontban meghatározott időszakra járó tiszteletdíj összege mely célra kerüljön felhasználásra.

(4) Ha a tiszteletdíjról való lemondás időpontjában a felhasználás célja az írásbeli nyilatkozatban nem kerül meghatározásra, abban az esetben a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy felhasználásáról későbbi időpontban nyilatkozik a képviselő.

(5) A tiszteletdíj elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik.

6. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követő hónap 1. napjától kell alkalmazni.

(2) Hatályát veszti a Nyírcsaholy Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 11/2016. (XI.30.) önkormányzati rendelete.