Vásárosnamény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015 (V.22..) önkormányzati rendelete

A 2014. évi önkormányzati rendelet végrehajtásáról

Hatályos: 2015. 05. 23

 Vásárosnamény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

7/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete


a 2014. évi önkormányzati  költségvetés végrehajtásáról



Vásárosnamény Város Önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés k) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével, a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról a következőket rendeli el:


1.§     (1)    Az  Önkormányzat  Képviselő-testülete  a  2014.  évi  költségvetés  végrehajtásáról   szóló                  

        zárszámadást

2 069 828 E Ft Költségvetési bevétellel


1 791 193 E Ft Költségvetési kiadással

_________________________________________

12 205 E Ft maradvánnyal

hagyja jóvá.


(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit önkormányzati szinten a Zr. 1. mellékletében foglaltaknak megfelelően fogadja el.


(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat működési célú bevételek és kiadások, valamint a felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a Zr. 2. és 3. mellékletei szerint fogadja el.


2. §      (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:


(2) Az Önkormányzat a beruházási és felújítási kiadásait a Zr. 5. és 6. mellékletek szerint hagyja jóvá.


(3) Az EU-s támogatással megvalósuló programok és projektek pénzügyi teljesítését a Zr. 8. melléklet szerint fogadja el.


(4) A Képviselő-testület az Önkormányzat, és a Vásárosnaményi Közös Önkormányzati Hivatal bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a Zr. 9., és 10. mellékletekben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


(5) A Humán Szolgáltató Központ, a Beregi Múzeum és a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a Zr. 12.-13. és 14. mellékletei szerinti tartalommal fogadja el.


(6) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi maradvány-kimutatását a Zr. 15. mellékletében foglaltak szerint hagyja jóvá.


3. §.     (1) A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a maradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.


(2) A jegyző és a költségvetési szervek vezetői a maradványnak a 2014. évi előirányzatokon történő átvezetéséről gondoskodni kötelesek.


4. §.      (1) A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a költségvetési beszámoló elfogadásáról, a maradvány jóváhagyott összegéről, elvonásáról a költségvetési szervek vezetőit a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesítse.



5. §      (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





Filep Sándor                                                                                                           dr. Szilágyi Péter

polgármester                                                                                                                     jegyző




A rendelet 2015. május 22. napján került kihirdetésre.



                                                                                                                     …………………………

                                                                                                                      dr. Szilágyi Péter jegyző


Mellékletek