Szabolcsveresmart Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (XI. 10.) önkormányzati rendeletének indokolása

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátás és a szociális alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó térítési díjakról

Hatályos: 2021. 11. 11
A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátás és a szociális alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó térítési díjakról
Részletes indokolás
Az 1–9. §-hoz, az 1. melléklethez és a 2. melléklethez
1. §-hoz
A rendelet hatályát tartalmazza. A rendeletben szükséges szabályozni a rendelet tárgyi és személyi hatályát, mivel a rendelet tárgyi hatálya az önkormányzat valamint a Klebelsberg központ által fenntartott intézményekben jogviszonyba kerülő természetes személyekre terjed ki, továbbá intézményfenntartó társulásban biztosított alapellátásokra terjed ki.
2. §-hoz
Az önkormányzat által biztosított ellátási formák meghatározásai tartalmazza.
3-6. §-hoz
A gyermekjóléti alapellátások igénybevételének módját meghatározó rendelkezéseket tartalmazza. A kérelmeket az intézményvezetőhöz kell benyújtani. A kérelemhez csatoltandó dokumentumok körét a 328/2011. (XII.29.) Korm. rendelet tartalmazza.
7. §-hoz
Az ellátás megszűnésének eseteit és módjait rögzíti.
8. §-hoz
A térítési díjakat rögzíti, amelyet a rendelet 1. melléklete tartalmaz részletesen, valamint a díjak megfizetésére vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza, utalva az igénybe vevőket megillető kedvezmények lehetőségére, amelyet a szociális ellátások helyi szabályairól ,valamint a tanyagondnoki szolgálatról rendelet tartalmaz.
9. §-hoz
A hatályba léptető és hatályon kívül helyező rendelkezéseket tartalmazza.