Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019.(V.8.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat zárszámadásáról

Hatályos: 2019. 05. 31

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019.(V.8.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat zárszámadásáról

2019.05.31.

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 87. § b) pontjában, továbbá a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint az egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés k) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével – a következőket rendeli el:

1. § (1) Nyírbogát Nagyközség Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a 2018. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást

3.277.917.252 Ft

Költségvetési bevétellel

1.524.993.340 Ft

Költségvetési kiadással

1.752.923.912 Ft

költségvetési maradvánnyal

hagyja jóvá.
(2) Az Önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit önkormányzati szinten az 1.1. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el a Képviselő-testület.
(3) A működési bevételek és kiadások, valamint a felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a 2.1. és a 2.2. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.
.

2. § A Képviselő-testület az Önkormányzat 2018. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:

a) az Önkormányzat beruházási és felújítási kiadásait a 3. és a 4. melléklet szerint hagyja jóvá;

b) az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 5. sz. mellékletnek, a Nyírbogáti Közös Önkormányzati Hivatalét a 6.sz. mellékletben, a Nyírbogáti Mesekert Óvoda-Bölcsődéét a 7. sz mellékletben, az Egyesített Szociális Intézményét a 8. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá;

c) a költségvetési szervek maradványát és annak felhasználását a 9. mellékletnek megfelelően hagyja jóvá, engedélyezi.

d) az adósságállomány alakulását lejárat, eszközök, bel-és külföldi hitelezők szerinti bontásban az 1.tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá, engedélyezi.

e) a 2018.évi céljelleggel juttatott támogatások felhasználását 2.tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá, engedélyezi.

f) az vagyonkimutatást a könyviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről 2018.önkormányzati szinten 3.tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá, engedélyezi.

g) az vagyonkimutatást a könyviteli mérlegben értékkel szereplő forrásokról 2018.önkormányzati szinten 4.tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá, engedélyezi.

h) Nyírbogát Nagyközség Önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó kötelezettségek és részesedések alakulását a 2018. évben a 5.tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá, engedélyezi.

i) a pénzeszközök változásának levezetését önkormányzati szinten a 6.tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá, engedélyezi.

3. § (1) A Képviselő-testület utasítja az Önkormányzat Jegyzőjét (a továbbiakban: Jegyző), hogy a költségvetési maradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.

(2) A Jegyző és a költségvetési szervek vezetői a költségvetési maradványnak a 2018. évi előirányzatokon történő átvezetéséről gondoskodni kötelesek.

4. § A Képviselő-testület utasítja a Jegyzőt, hogy a költségvetési beszámoló elfogadásáról a költségvetési maradvány jóváhagyott összegéről, elvonásáról a költségvetési szervek vezetőit a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesítse.

5. § Ez a rendelet május 31. napján lép hatályba.