Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2020.(V.6.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat zárszámadásának elfogadásáról

Hatályos: 2020. 05. 06

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2020.(V.6.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat zárszámadásának elfogadásáról

2020.05.06.

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) számú kormányrendelet 1. § -a értelmében az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata polgármestereként A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésének felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § -a alapján, Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörét gyakorolva az alábbi rendeletet alkotom:

1. § (1) Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2019. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadását

3.419.980.470 Ft Költségvetési bevétellel

1.856.246.690 Ft Költségvetési kiadással

1.563.733.780 Ft költségvetési maradvánnyal

hagyom jóvá.
(2) Az Önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit önkormányzati szinten az 1.1. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadom el.
(3) A működési bevételek és kiadások, valamint a felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a 2.1. és a 2.2. melléklet szerint fogadom el.

2. § az Önkormányzat 2019. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadom el:

a) az Önkormányzat beruházási és felújítási kiadásait a 3. és a 4. melléklet szerint hagyom jóvá;

b) az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 5. sz. mellékletnek, a Nyírbogáti Közös Önkormányzati Hivatalét a 6.sz. mellékletben, a Nyírbogáti Mesekert Óvoda-Bölcsődéét a 7. sz mellékletben, az Egyesített Szociális Intézményét a 8. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyom jóvá;

c) a költségvetési szervek maradványát és annak felhasználását a 9. mellékletnek megfelelően hagyom jóvá, engedélyezem.

d) az adósságállomány alakulását lejárat, eszközök, bel-és külföldi hitelezők szerinti bontásban az 1.tájékoztató tábla szerint hagyom jóvá, engedélyezem.

e) a 2019.évi céljelleggel juttatott támogatások felhasználását 2.tájékoztató tábla szerint hagyom jóvá, engedélyezem.

f) az vagyonkimutatást a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről 2019.önkormányzati szinten 3.tájékoztató tábla szerint hagyom jóvá, engedélyezem.

g) az vagyonkimutatást a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő forrásokról 2019.önkormányzati szinten 4.tájékoztató tábla szerint hagyom jóvá, engedélyezem.

h) Nyírbogát Nagyközség Önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó kötelezettségek és részesedések alakulását a 2019. évben a 5.tájékoztató tábla szerint hagyom jóvá, engedélyezem.

i) a pénzeszközök változásának levezetését önkormányzati szinten a 6.tájékoztató tábla szerint hagyom jóvá, engedélyezem.

3. § (1) Utasítom az Önkormányzat Jegyzőjét (a továbbiakban: Jegyző), hogy a költségvetési maradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.

(2) A Jegyző és a költségvetési szervek vezetői a költségvetési maradványnak a 2019. évi előirányzatokon történő átvezetéséről gondoskodni kötelesek.

4. § Utasítja a Jegyzőt, hogy a költségvetési beszámoló elfogadásáról a költségvetési maradvány jóváhagyott összegéről, elvonásáról a költségvetési szervek vezetőit a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesítse.

5. § Ez a rendelet május 6. napján lép hatályba.