Timár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (IV.20.) önkormányzati rendelete

A közterületi térfigyelő rendszerről

Hatályos: 2015. 04. 20

Timár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

a közterületfelügyeletről szóló 1999. évi LXIII. Törvény (a továbbiakban: Kftv.) 1. § (6) bekezdésében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.



1. §


(1) Timár Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a város közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet.


(2) A közterületi térfigyelő rendszer azon, az Önkormányzat tulajdonát képező műszaki eszközök összessége, melyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését és továbbítását.


2. §


A közterületi térfigyelő rendszer célja:

a) a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása;

b) a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete;

c) a rendőrség bűnüldöző munkájának segítése

d) az önkormányzat, a Polgárőr Egyesület, és a rendőrség között együttműködés segítése

e) a helyi lakosság, az idelátogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása

3. §


Az Önkormányzat a közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésével és kezelésével a polgármestert és a Polgárőr Egyesület elnökét bízza meg.


4. §


A közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésére és kezelésére, az azzal készített felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely más adatkezelésre kizárólag a Kftv-ben és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényben, valamint a közterületi térfigyelő rendszer működtetésére vonatkozó adatvédelmi szabályzatban meghatározott személyek jogosultak.


5. §



Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.



                        Türk János                                      Kovácsné Pallai Valéria

                      polgármester                                                   jegyző