Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2002. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2003. 01. 01

Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2002. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

2003.01.01.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. tv. (továbbiakban: Ktv.) 4. §-ának felhatalmazása alapján a Polgármesteri Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseit – a helyi közszolgálati érdekegyeztetés keretében kialakított állásfoglalás figyelembevételével – az alábbiak szerint szabályozza:

Bevezető rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya a jegyző, aljegyző, a hivatal köztisztviselőire, valamint a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre terjed ki..

(2) A részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőket e rendeletben szabályozott jogosultságok munkaidő arányosan illetik meg.

Szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi és egyéb juttatások

2. § (1) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére további visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatást biztosít.Ilyen juttatás lehet:

a) családalapítási támogatás,

b) üdülési hozzájárulás,

c) szociális támogatás (beiskolázási támogatás, kegyeleti támogatás, temetési segély),

d) illetményelőleg,

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott juttatások fedezetének biztosítására a Képviselő-testület az éves költségvetési rendeletben a Polgármesteri Hivatal bruttó személyi juttatás előirányzata 3%-ának megfelelő mértékű elkülönített alapot hoz létre, mely más célra nem használható fel.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző állapítja meg.

Hatályba léptető rendelkezés

3. § Ez a rendelet 2003. január 1-jén lép hatályba.