ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2019 (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testületének az egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjairól szóló 4/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 01- 2019. 11. 01

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testületének az egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjairól szóló 4/2012 (III.1.) önkormányzati rendelete 1. §-a helyébe a következő rendelkezések lépnek:


„1. §


Az Újfehértó Város Önkormányzata által az Újfehértó, Bartók Béla utca 20. szám alatti telephelyen biztosított  fizioterápia és az általános laboratóriumi diagnosztika szakmán belül biztosított vérvétel, valamint a vizelet vizsgálatra történő átvétele az újfehértói lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek számára térítésmentesen, az újfehértói lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező személyek számára a 2. §-ban rögzített térítési díj ellenében biztosított”


2. §


A rendelet 2019. november 1-jén lép hatályba és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.



Újfehértó, 2019. október 31.


       Dr. Hosszú József                                                                       Dr. Szűcs Andrea

         polgármester                                                                                 jegyző helyett


 dr. Pataki Nikoletta

                                                                                                                     aljegyző


A rendeletet kihirdettem: Újfehértón, 2019. október 31-én.


                                                                                                             Dr. Szűcs Andrea

                                                                                                                jegyző helyett


                                                                                                         

                                                                                                              dr. Pataki Nikoletta

                                                                                                                      aljegyző



INDOKOLÁS

Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testületének az egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjairól szóló 4/2012 (III.1.) önkormányzati rendelete módosításáról szóló önkormányzati rendelethez


                                                                               I. Általános indokolás


Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (III.1.) önkormányzati rendelete alapján az Újfehértó Város Önkormányzata által az Újfehértó, Bartók Béla utca 20. szám alatti telephelyen biztosított  fizioterápia és az általános laboratóriumi diagnosztika szakmán belül biztosított vérvétel, valamint a vizelet vizsgálatra történő átvétele a helyi lakosság kiadásainak csökkentése érdekében 2019. november 01. napjától a bejelentett újfehértói lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek számára ismételten ingyenessé válna. Az újfehértói lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező személyek a jelenleg hatályos díjtételek megfizetése ellenében vehetik igénybe továbbra is az egészségügyi szolgáltatást.


                                                                              II. Részletes indokolás


1.§-hoz


Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (III.1.) önkormányzati rendelete 1. §-nak módosuló rendelkezéseit tartalmazza. A módosítás értelmében az újfehértói lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek számára térítésmentesen biztosított a fizioterápia és az általános laboratóriumi diagnosztika szakmán belül biztosított vérvétel, valamint a vizelet vizsgálatra történő átvétele. Az újfehértói lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező személyek a 2. §-ban rögzített térítési díj ellenében vehetik igénybe az önkormányzati rendelet szerinti egészségügyi szolgáltatásokat.



2.§-hoz


A rendelet hatályba lépéséhez szükséges rendelkezést rögzít.


* * *


Az indokolás közzététele megtörténik az előterjesztés közzétételével.


A javasolt szabályozás az európai uniós jogból eredő kötelezettségekkel összhangban van.


A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 20. § szerinti egyeztetési kötelezettség jelen szabályozásnál nem releváns.