ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2020. (I.10.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

A hulladékkezelési közszolgáltatásról és a köztisztaságról szóló 9/2007. (II. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 11- 2020. 01. 11

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 42. §-ban, valamint a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdés d) pontjában és a 44/C § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A hulladékkezelési közszolgáltatásról és a köztisztaságról szóló 9/2007. (II. 23) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 3.§ (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozata alapján Újfehértó településen a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ideiglenes begyűjtésének ellátására a közérdekű szolgáltatóvá történő kijelölés időtartama alatt jogosult és kötelezett közszolgáltató Nevelős János egyéni vállalkozó, székhelye: 4400 Nyíregyháza, Hajlás út 31. Az ideiglenes közérdekű szolgáltatóvá kijelölés időtartama 2020. január 1. napjától az új közszolgáltatási szerződés megkötéséig, de legfeljebb 2021. január 1. napjáig szól. Az ürítés helye (befogadó): NYÍRSÉGVÍZ Zrt. (4401 Nyíregyháza, Tó utca 5.) üzemeltetésében lévő újfehértói szennyvíztisztító telep.”


2. §


Az Ör. 1. melléklete a rendelet 1. melléklete szerint módosul.


 3. §



Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszíti.



Újfehértó, 2020. január 10.


              Dr. Hosszú József                                                                         Dr. Veres Ildikó

                  polgármester                                                                                      jegyző



A rendeletet kihirdettem:


Újfehértón, 2020. január 10-én.


                Dr. Veres Ildikó

                         jegyző



1. melléklet az 1/2020. (I. 10.) önkormányzati rendelethez


A hulladékkezelési közszolgáltatásról és a köztisztaságról szóló 9/2007. (II. 23.) önkormányzati rendelet 1. melléklet (1) bekezdés a)-b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Újfehértó Város Képviselő-testülete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtésének, szállításának és kijelölt ártalmatlanító helyen  való  lerakásának   és   ártalmatlanításának díját az alábbiak szerint állapítja meg:

a) nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szolgáltatási alapdíja és ürítési díja, azon településrészek esetén, ahol az ingatlanok előtt a vezetékes szennyvízhálózat nincs kiépítve:

szolgáltatási  alapdíj: 2.475 Ft/kiszállás

ürítési díj: 360 Ft/m3

b)  nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szolgáltatási alapdíja és ürítési díja, azon településrészek esetén, ahol az ingatlanok előtt a vezetékes szennyvízhálózat kiépített:

szolgáltatási alapdíj: 4.725 Ft/kiszállás

ürítési díj: 360 Ft/m3”






Indokolás

A hulladékkezelési közszolgáltatásról és a köztisztaságról szóló 9/2007. (II. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendelethez



Általános indokolás


Újfehértó Város Önkormányzata nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályait tartalmazó 9/2007. (II.23) önkormányzati rendeletének módosítása amiatt vált szükségessé, mivel a közszolgáltatás ellátása tárgyú közszolgáltatási szerződés 2019. december 31. napján lejárt, 2020. január 01. napjától hatályba lépő a közszolgáltatás ellátásáról szóló új közszolgáltatási szerződést az Önkormányzat nem tudta megkötni, emiatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nevelős János egyéni vállalkozót jelölte ki ideiglenesen közérdekű közszolgáltatóvá. A kijelölés időtartama 2020. január 01. napjától az új közszolgáltatási szerződés megkötéséig, de legfeljebb 2021. január 01. napjáig terjed. A rendeletmódosítás az ideiglenesen kijelölt közérdekű közszolgáltató adatait és az ideiglenes kijelölés idejére alkalmazandó közszolgáltatási díjakat tartalmazza.


Részletes indokolás


1.§


Az ideiglenes közszolgáltató meghatározásáról és az ürítési pont (befogadó hely) kijelöléséről rendelkezik.


2.§


A közszolgáltatási díj mértékét tartalmazó melléklet módosításáról rendelkezik.

3.§

Hatályba léptető rendelkezés.