ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2020 (III.24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

A díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I. 26.) önkormányzati rendelet és az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019. (X. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 25- 2020. 03. 25

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének d) és i) pontjában meghatározott feladatkörében, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján eljárva a következőket rendeli el:


                                                                                              1.§


A díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I. 26.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:


„(4) A díszpolgári cím és a kitüntető díjak átadására az ebből az alkalomból vagy a Város Napja alkalmából szervezett ünnepség keretében, széles nyilvánosság előtt kerül sor úgy, hogy biztosított legyen a kitüntetések átadása eseményének a helyi tömegkommunikáció általi megörökítése.”


2. §


Hatályát veszti az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019 (X.30.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdése.


3.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Újfehértó, 2020. március 23.


Dr. Hosszú József                                                                                       Dr. Veres Ildikó

   polgármester                                                                                                    jegyző



A rendeletet kihirdettem:

Ú j f e h é r t ó n, 2020. március 24-én


                                                                                                                        Dr. Veres Ildikó

                                                                                                                              j e g y z ő


INDOKOLÁS


Általános indokolás


A díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I.26.) önkormányzati rendelet és az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019 (X.30.) önkormányzati rendelet módosításának célja, hogy a díszpolgári cím és kitüntető díjak átadásának időpontja ne legyen naptári naphoz kötötten meghatározva, előfordulhat ugyanis olyan körülmény, ami miatt az önkormányzati rendeletben előírt időpontban nem lehet az átadásra sort keríteni, és emiatt ne kelljen többször is rendeletet módosítani.


Részletes indokolás


Az 1. §-hoz


A díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I. 26.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe lépő rendelkezéseket tartalmazza, ennek alapján a díszpolgári cím és a kitüntető díjak átadására az ebből az alkalomból vagy a Város Napja alkalmából szervezett ünnepség keretében kerül sor.


A 2. §-hoz


Az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019 (X.30.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdésének hatályon kívül helyezéséről rendelkezik, mivel a díszpolgári cím és kitüntető díjak adományozásának rendjét külön önkormányzati rendelet szabályozza, nem szükséges az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben is rögzíteni a díszpolgári cím és kitüntető díjak átadásának időpontját.


A 3. §-hoz


A 3. § hatályba léptető rendelkezéseket tartalmaz.