Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete

Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019 (X.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 25 09:30- 2022. 05. 25

Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete

Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019 (X.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.05.25.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő - testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdése alapján a következőket rendeli el:

1. § Az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2019 (X.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

2. § Ez a rendelet 2022. május 25-én 9 óra 30 perckor lép hatályba.

1. melléklet

1. Az Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2019 (X.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1. melléklet 1.9. pontja helyébe a következő pont lép:

„1.9. „önkormányzati tulajdonú ingatlanokkal, földingatlanokkal kapcsolatos elidegenítésre, bérletbe adásra és árkialakításra

6) A bizottság véleményezi:

7) A Pénzügyi Bizottság mint Számvizsgáló Bizottság az Újfehértó, Vasvári Pál utca 1. szám alatti 55 lakásos Társasház szervezeti és működési szabályzata szerint ellátja az alábbi feladatokat:

- bármikor ellenőrizheti a közös képviselő ügyintézését, havonta ellenőrzi a Társasház közösség pénzforgalmát,

- véleményezi a közgyűlés elé terjesztett javaslatot, így különösen a számviteli szabályok szerinti könyvvezetés és beszámoló alapján elkészített éves elszámolást és a következő évi költségvetést, valamint a 100. 000,- Ft végösszeget meghaladó bemutatott számlákat,

- javaslatot tesz a közös képviselő díjazására,

- összehívja a közgyűlést, ha a közös képviselő az erre vonatkozó kötelességének nem tesz eleget.

Ügyrendi Bizottság feladatai

3.

1) Véleményezi az önkormányzati rendelet-tervezeteket.

2) Folyamatosan figyelemmel kíséri az önkormányzati rendeletekben foglaltak hatályosulását. Szükség esetén kezdeményezi egyes rendeletek módosítását, új rendelet alkotását.

3) Jogi szempontból vizsgálja az önkormányzat működésével kapcsolatban jelentkező észrevételeket, kifogásokat, illetve az ezzel összefüggő véleményéről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

4) Előzetesen véleményezi mindazokat az előterjesztéseket, amelyek az önkormányzat szerveinek jogi természetű ügyeivel kapcsolatosak.

5)

6) Figyelemmel kíséri és véleményezi az önkormányzat működésével kapcsolatos hatósági tevékenységet. Javaslatot tesz egyes hatósági feladatok hatékonyabb végzésére.

7)

8) Javaslatot tesz a László Imre Közszolgálati Díj odaítélésére,

9) Nyilván tartja és ellenőrzi a polgármester és hozzátartozója, az önkormányzati képviselő és hozzátartozója vagyonnyilatkozatát.

E feladatkörében különösen:

felhívja a kötelezettet vagyonnyilatkozat tételre,

igazolást ad ki a kitöltött vagyonnyilatkozat átvételéről,

nyilvántartást vezet az átvett vagyonnyilatkozatokról, továbbá az azokhoz kapcsolódó iratokról

ellátja a vagyonnyilatkozatok ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat.

10.) Ellátja az összeférhetetlenséggel és a méltatlansággal összefüggő a helyi önkormányzatokról szóló törvényben meghatározott bizottsági feladatokat.

10a) A képviselő - testület bármely tagja benyújthat a képviselő - testület munkáltatói jogkörébe tartozó kérdésekkel kapcsolatos előterjesztést, vagy más döntési javaslatot.”

Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága feladatai

4.

1) Segíti a sportintézmények és a diáksport tevékenységét.

2) Javaslatot terjeszt a Képviselő-testület elé

a) az Önkormányzat éves költségvetésének (módosításának), zárszámadásának tervezetét.

b) ellenőrzi az önkormányzat pénzügyi gazdálkodását, illetve az ezzel kapcsolatos előterjesztéseket.

c) feladat- és hatáskörébe utalt rendelet-tervezetet

d) vállalkozói vagyon hasznosítását

e) önkormányzati feladat vállalkozás útján történő ellátására kiírt pályázati eljárás esetén a beérkezett pályázatokat

f) a közművek vonatkozásában a fejlesztési és felújítási feladatokat

g) az önkormányzati költségvetésből a bizottságok részére biztosított pénzügyi alap felhasználását

h) egyéb önkormányzati rendeletben meghatározott témaköröket.”