Újfehértó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő szociális intézmények által biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 21
a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő szociális intézmények által biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló rendelet módosításáról
Általános indokolás
A Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Kormányhivatal szakmai segítségnyújtás keretében a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő szociális intézmények által biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 10/2020. (II.28.), és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról és azok igénybevételének rendjéről 7/2007. (I.26.) rendelet felülvizsgálandó, pontosítandó rendelkezéseire hívta fel az Újfehértói Polgármesteri Hivatal figyelmét.
A 10/2020. (II.28.) rendelet a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő intézmények szolgáltatásait, és azok térítési díjait szabályozza. A felügyeleti szerv álláspontja szerint a jogszabály bevezető rendelkezései között fel kell tüntetni a jogszabály megalkotására vonatkozó hozzájárulás tényét a tagönkormányzatok részéről, továbbá valamennyi, egymástól elkülöníthető felhatalmazó rendelkezést, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (2) bekezdése alapján a rendeletben megfelelően fel kell tüntetni - a jelenlegi megfelelő szabályozási elemek mellett - azt, hogy az intézményvezető milyen esetekben köteles külön eljárás nélkül ellátást nyújtani, azt, hogy külön eljárás keretében milyen esetekben biztosítható ellátás, az ellátás megszüntetésének eseteit és módjait, a személyes gondoskodásért fizetendő térítési díjak mértékét, a fizetésre kötelezettek körét, a térítési díj csökkentésének, illetve elengedésének eseteit és módjait, az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő között kötendő megállapodással összefüggő kérdéseket.
A rendelet fenti tartalmi vizsgálata alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a 7/2007. (I.26.) rendelet a társulás keretében megalkotott szabályozással döntő részben párhuzamos, ezért ez utóbbi rendelet hatályon kívül helyezésére kerül sor azzal, hogy a 10/2020. (II.28.) rendeletbe átemelésre kerülnek azok a rendelkezések, melyek hatályban tartása a jelenlegi jogtechnikai módosítások mellett is indokolt.
A szabályozás várható következményei, és az előzetes hatásvizsgálat eredménye az alábbiak szerint összegezhető.
A tervezett jogszabály társadalmi hatása, hogy a szolgáltatással érintett ellátottak világos és megismerhető, kellő jogforrási szinten megállapított szabályok mentén vehetik igénybe az ellátást, továbbá a tagönkormányzatok jóváhagyása megteremti a jogszabály érvényességéhez szükséges formai környezetet. Gazdasági, költségvetési hatás nem mutatható ki, a jogalkotás a jogalkotási törvénnyel és más jogszabályokkal való összhang megteremtése miatt szükséges, a finanszírozási szerkezet megváltozását, díj emelést vagy csökkenést nem eredményezi. A környezeti és egészségi következmények nem mérhetőek. A jogalkotási folyamattal szükségképpen együtt járó hivatali - intézményi előkészítő munkafolyamatokat meghaladó további adminisztartív terheket a jogszabály nem eredményez. A jogszabály megfelelő módosítása a fenntartó székhelyönkormányzatának törvényi kötelezettsége, a jogalkotás elmaradása jogellenes állapot fenntartását eredményezné. A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek, erőforrások a fenntartó és az érintett intézmények tekintetében rendelkezésre állnak.
Az előterjesztő álláspontja szerint a javasolt szabályozás az európai uniós jogból eredő kötelezettségekkel összhangban van, és azt Európai Unió intézményeivel és tagállamaival nem kell egyeztetni.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A 7/2007 (I.26.) rendelet hatályon kívül helyezését tartalmazza.
A 2. §-hoz
A felhatalmazó rendelkezések, és a kötelező tagönkormányzati hozzájárulás felvezetését tartalmazza az alapjogszabály bevezető részébe.
A 3. §-hoz
A jogszabályban korábban is szereplő hivatkozások pontosítását tartalmazza.
A 4. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
Az 5. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
A 6. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
A 7. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
A 8. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
A 9. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
A 10. §-hoz
Írásjel pótlását tartalmazza.
A 11. §-hoz
Tekintettel arra, hogy a társulás egészére megalkotott rendelet nem tartalmazta a támogató szolgáltatás megjelölését, ennek külön feltüntetése szükséges az ellátások sorában.
A 12. §-hoz
A tanyagondnoki szolgáltatás esetében a hatályon kívül helyezett 7/2007. (I.26.) rendeletből indokolt azon szabályozás átemelése, ami az ágazati törvény felhatalmazása alapján tartalmazta a szolgáltatás helyi - újfehértói - specifikumait.
A 13. §-hoz
A továbbiakban sem mellőzhető a szabályozásból a 7/2007. (I.26.) rendeletnek az étkeztetés igénybevételi feltételére vonatkozó bekezdése.
A 14. §-hoz
A támogató szolgáltatásra vonatkozó szervezeti szabályozást tartalmazza.
A 15. §-hoz
A tanyagondnoki szolgáltatás alapfeladatainak részletezését tartalmazza, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 60. § (4) bekezdésében meghatározott követelménynek megfelelően.
A 16. §-hoz
Az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő között kötendő megállapodással összefüggő kérdéseket törvény szabályozza. Az önkormányzati jogalkotásban ugyan van lehetőség a szabályozás körét bővíteni, de erre vonatkozó konkrét szakmai indok hiányában a felülvizsgálat során erre - jelenleg - nem kerül sor.
A 17. §-hoz
Az általános eljárástól eltérő elhelyezés esetköreit a külön eljárás nélkül, és külön eljárás keretében biztosított ellátás megnevezéssel egyértelműsíti a tervezet.
A 18. §-hoz
A külön eljárás nélkül, és külön eljárás keretében biztosítható ellátásokra vonatkozó részletes szabályokat tartalmazza.
A 19. §-hoz
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény kellően szabályozza a megszűnés, megszüntetés szabályait, további rendelkezések bevezetése e tekintetben a felülvizsgálat keretében - jelenleg - nem indokolt.
A 20. §-hoz
A szociálpolitikai kerekasztal felülvizsgált szabályait tartalmazza.
A 21. §-hoz
A fizetésre kötelezettek körét a törvény kellően definiálja, a térítési díj csökkentésének, elengedésének esetköreit azonban mindenképpen indokolt szabályozni.
A 22. §-hoz
A támogató szolgáltatás térítési díjáról a 31/2020. (XI.27.) társulási tanácsi határozat rendelkezik, a megállapított díjak átemelése indokolt az egységes szerkezetű rendeletbe. Emellett át kell vezetni a díjakon a kerekítés szabályaiból adódó változásokat, és mellőzni kell az indokolatlan írásjeleket.
A 23. §-hoz
A törvényben szabályozott kérdéseket szükségtelen - egyben jogellenes - helyi jogszabályban megismételni, a hatályos jogszabály ilyen tartalmú rendelkezésének hatályon kívül helyezésére kerül sor.
A 24. §-hoz
Hatályba lépésre vonatkozó szabályt tartalmaz. A rendeletet a képviselő - testület akkor alkothatja meg, ha ahhoz valamennyi tagönkormányzat hozzájárult. A társönkormányzatok testületi üléseinek időpontja nem ismert, ezért a hatályba lépés a tervezetben a kihirdetést követő időpontra állapítható meg.