Kölcse Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019 (VIII.23.) önkormányzati rendelete

Az egyes szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2019. 08. 24- 2019. 08. 24

Kölcse Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § Az egyes szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Szoc. rendelet) „7. Iskolakezdési támogatás” alcím „7. Tanévkezdési támogatás” alcímre módosul és a 7. § helyébe a következő rendelkezés lép: 

„7. Tanévkezdési támogatás


7. §

(1) Tanévkezdési támogatásra jogosult az a kölcsei lakcímmel rendelkező óvodás, általános iskolás és a nappali oktatás rendje szerint középfokú tanulmányokat folytató diák, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át, gyermekét egyedül nevelő esetében az 500 %-át.

(2) A tanévkezdési támogatás iránti kérelmet az 5. melléklet szerinti formanyomtatványon minden év szeptember 1. és szeptember 30. napja között lehet benyújtani.

(3) A kérelemhez mellékelni kell a nevelési, illetve oktatási intézmény által kiállított igazolást a jogviszonyról, valamint a jövedelemnyilatkozatban szereplő jövedelem típusának megfelelő igazolást.

(4) A támogatás mértéke az önkormányzat éves költségvetési rendeletében kerül meghatározásra.”


2. § A Szoc. rendelet 2. § (2) bekezdés d) pontjában és az 5. mellékletének elnevezésében az „iskolakezdési” szövegrész helyébe a „tanévkezdési” szövegrész lép.


3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



                        Balku Pál s.k.                                                          Szabó István s.k.

                        polgármester                                                                jegyző


Záradék:


A rendelet kihirdetésének napja: 2019. augusztus 23.


Szabó István s.k.

jegyző