Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016. (VI. 1.) önkormányzati rendelete

A közterületi térfigyelő rendszerről

Hatályos: 2016. 12. 09

Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016. (VI. 1.) önkormányzati rendelete

A közterületi térfigyelő rendszerről

2016.12.09.

Kétpó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Kétpó Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat)a község közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet.

(2) A közterületi térfigyelő rendszer azon, az Önkormányzat tulajdonát képező műszaki eszközök összessége, melyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését és továbbítását.

2. § A közterületi térfigyelő rendszer célja:

a) a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása;

b) a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete;

c)1 a közterület felügyelet tevékenységének, a rendőrség bűnüldöző tevékenységének segítése, a két szervezet közötti együttműködés erősítése;

d) a lakosság és a községbe látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása.

3. § (1) A képfelvevők helyét a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2)2 A közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetését és kezelését a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal belső szervezeti egységeként működő közterület felügyelet látja el.

4. § 3A közterület felügyelet részéről eljáró felügyelő a közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésére és kezelésére, jogszabály alapján hatáskörébe tartozó ügyekben önálló adatkezelői minőségben az azzal készített felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely más adatkezelésre kizárólag a közterület-felügyeletről szóló törvényben és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényben meghatározottak szerint jogosult.

5. § A közterületi térfigyelő rendszer működtetésének költségeit az Önkormányzat a költségvetéséről szóló rendeletében biztosítja.

6. § Ez a rendelet 2016. szeptember 1-jén lép hatályba.

1

A 2.§ c)pontja a 18/2016.(XII.08.)önkormányzati rendelet 1.§-ával megállapított szöveg.

2

A 3.§(2)bekezdése a 18/2016.(XII.08.)önkormányzati rendelet 2.§-ával megállapított szöveg.

3

A 4.§ a 18/2016.(XII.08.)önkormányzati rendelet 3.§-a szerint módosított szöveg.