Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2012 (VI.1.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek egyes juttatásairól és támogatására

Hatályos: 2012. 06. 01- 2015. 12. 31

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének

24/2012. (VI. 1.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek egyes juttatásairól és támogatására

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) alpontjában, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya Rákóczifalva Város Polgármesteri Hivatal költségvetési szervnél (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott polgármesterre, köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre (továbbiakban együtt: köztisztviselők) terjed ki.

(2) A rendeletben meghatározott juttatások és támogatások a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőket munkaidő arányosan illeti meg.

2. § A köztisztviselő részére a következő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokat és kegyeleti támogatásokat biztosítja:

  1. illetményelőleg
  2. rendkívüli, eseti szociális támogatás
  3. kegyeleti támogatás

3. § Az önkormányzati rendelet 2. §-ában meghatározott juttatások és támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, a visszafizetés szabályait a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 152. § (2) bekezdésére figyelemmel a jegyző a Közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

4. § (1) Az önkormányzati rendelet 2. §-ában meghatározott juttatásokra és támogatásokra tárgyévben kifizetethető keretösszegeket a képviselő-testület a költségvetési rendeletben állapítja meg.

(2) Ha az adott költségvetési évre a juttatásokra és támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben pótelőirányzatot kérhet. A Képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelet módosításával tehet eleget.

5. § Ez a rendelet 2012. június 1. napján lép hatályba.

Rákóczifalva, 2012. május 31.

Krizsán József

polgármester

Török István

jegyző

Záradék:

A rendeletet a Képviselő-testület 2012. május 31-i ülésén fogadta el, mely 2012. június 1-jén kihirdetésre került.

Török István

jegyző