Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

a Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek egyes juttatásairól és támogatásairól

Hatályos: 2022. 02. 27

Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

a Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek egyes juttatásairól és támogatásairól

2022.02.27.

Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya a Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatalnál (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre (továbbiakban együtt: köztisztviselők) terjed ki.

(2) A rendelet 2. § a)–c) pontjaiban foglalt juttatások, támogatások tekintetében e rendelet hatálya a Hivatal munkavállalóira is kiterjed.

(3) E rendeletben foglalt rendelkezéseket a főállású polgármesterre és a foglalkoztatási jogviszonyban álló alpolgármesterre is alkalmazni kell.

(4) E rendeletben meghatározott juttatások és támogatások a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőket, munkavállalókat munkaidő-arányosan illeti meg.

2. § A köztisztviselők részére a következő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások és támogatások biztosíthatók:

a) illetményelőleg,

b) rendkívüli szociális támogatás,

c) kegyeleti támogatás,

d) képzési, továbbképzési támogatás,

e) képernyő előtti munkavégzéshez szükséges éleslátást biztosító szemüveghez történő hozzájárulás,

f) ruházati költségtérítés,

g) anyakönyvvezető alkalomhoz méltó megjelenését szolgáló költségtérítés.

3. § E rendelet 2. §-ában meghatározott juttatások és támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, a visszafizetés szabályait a jegyző a Közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

4. § E rendeletben szabályozott juttatásokkal és támogatásokkal összefüggő döntési jogosultság a köztisztviselők és a Hivatalnál foglalkoztatott munkavállalók esetében a jegyzőt, a jegyző és az alpolgármester esetében a polgármestert, a polgármester esetében Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületét illeti meg.

5. § E rendelet 2. §-ában meghatározott juttatásokra és támogatásokra tárgyévben kifizethető keretösszegeket Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a költségvetési rendeletben biztosítja.

6. §1

7. § Ez a rendelet 2022. február 26-án lép hatályba.

1

A 6. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.