Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (VIII.12.) önkormányzati rendelete

a regionális hulladékgazdálkodási tervről

Hatályos: 2004. 09. 01

Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (VIII.12.) önkormányzati rendelete

a regionális hulladékgazdálkodási tervről

2004.09.01.

Jászapáti Városi Önkormányzat a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. Törvény 35. §./3/bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a regionális hulladékgazdálkodási terv elfogadásáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. § E rendelettel elfogadott hulladékgazdálkodási terv célja az emberi egészség védelme, a természeti és az épített környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása és a környezettudatos magatartás kialakítása a hulladékgazdálkodás eszközeivel, a környezet hulladék által okozott terhelésének minimalizálása, szennyezésének elkerülése érdekében a hulladékkeletkezés megelőzése, a képződő hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentése, a keletkező hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása, és veszélyességének csökkentése, a keletkező hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása, a nem hasznosuló, vissza nem forgatható hulladék környezetkímélő ártalmatlanítása.

2. § Jászapáti Városi Önkormányzati Képviselő- testülete 33 társult településre vonatkozó közös regionális Hulladékgazdálkodási Tervét e rendelet mellékleteként elfogadja.

3. § E rendelet hatálya kiterjed Jászapáti város közigazgatási területére.

4. § E rendelet 2004. szeptember 1. napjával lép hatályba.