Jászfényszaru Város Képviselő-testületének 12/2014 (VIII.06.) önkormányzati rendelete

„Köszönet az évekért” kitüntető díj alapításáról

Hatályos: 2014. 08. 06 18:25

Jászfényszaru Város Képviselő-testületének 12/2014 (VIII.06.) önkormányzati rendelete

„Köszönet az évekért” kitüntető díj alapításáról

2014.08.06.

Jászfényszaru Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazása alapján a következőeket rendeli el:

1. § Jászfényszaru Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Köszönet az évekért” elnevezéssel kitüntető díjat alapít (a továbbiakban: Kitüntetés).

2. § A Kitüntetés hosszú időn át a Város érdekében végzett kimagasló munkáért adható.

3. § (1) A Kitüntetéssel a mindenkori köztisztviselői illetményalap összegének felét meg nem haladó értékű képzőművészeti alkotás, pénzjutalom és oklevél jár.

(2) Az (1) bekezdés szerinti pénzjutalom összege a „Jászfényszarun a köz szolgálatáért” kitüntető díj alapításáról és adományozásáról szóló 7/1996. (V.28.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdésében meghatározott összegű pénzjutalom csökkentve az (1) bekezdés szerinti képzőművészeti alkotás értékével.

4. § Az oklevél tartalmazza: a város címét, a díj megnevezését, a díjazott nevét, a testület határozat számát, a polgármester aláírását és a bélyegző lenyomatát.

5. § A Kitüntetés adományozására bármely jászfényszarun lakóhellyel rendelkező természetes személy, vagy székhellyel rendelkező civil szervezet javaslatot tehet. A javaslatot minden tárgyév június hónapjának utolsó napjáig kell eljuttatni a Polgármesterhez.

6. § A Kitüntetést Jászfényszaru Város Önkormányzat Képviselő-testülete adományozza. Az adományozásra vonatkozó javaslatot a Polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé.

7. § A Kitüntetést minden évben az augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségen a Képviselő-testület jelenlétében adja át a Polgármester.

8. § A kitüntetettek névsorát, adatait, az adományozás címét az e célra készített és a városi könyvtárban őrzött díszalbumban kell vezetni.

9. § (1) A díszpolgári cím alapításáról és adományozásáról szóló 8/1996. (V.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet 1) 6. § (3)-(4) bekezdése helyébe a következő lép:

„(3) A díszpolgári beiktatás minden évben az augusztus 20-a alkalmából tartott ünnepségen történik.

(4) A díszpolgári oklevelet és emlékplakettet a kitüntetettnek -posztumusz cím esetén a legközelebbi élő hozzátartozónak- a polgármester adja át.

(2) A „Jászfényszarun a köz szolgálatáért” kitüntető díj alapításáról és adományozásáról 7/1996. (V.28.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdésében és 4. § (2) bekezdésében az „Ügyrendi Bizottság” szövegrész helyébe a „Polgármester” szövegrész lép.

10. § (1) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Rendelet 1 4. §-a, és 6. § (2) bekezdése.

(2) E rendelet a kihirdetésének napján 18.25 perckor lép hatályba.