Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2020.(III.2.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 10. 15

Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2020.(III.2.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről[1]

Besenyszög Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését:

  • a) 533.367.670 Ft Költségvetési bevétellel
  • b) 1.892.409.276 Ft Költségvetési kiadással
  • c) -1.359.041.606 Ft Költségvetési egyenleggel
    • ca) 268.678.117 Ft – ebből működési hiány
    • cb) 1.090.363.489 Ft felhalmozási hiány
  • d) 1.660.874.587 Ft Finanszírozási bevétellel
  • e) 301.832.987 Ft Finanszírozási kiadással
  • f) 1.359.041.606 Ft Finanszírozási egyenleggel

a bevételek és kiadások főösszegét 2.194.242.257 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., 1.4. mellékletek szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző évek költségvetési maradványának rendeli el.

(6) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében az adott évi saját bevételek 20 %-át, de legfeljebb 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. Az adott évi saját bevételek 20 %-át, de legfeljebb a 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből és az előző évek költségvetési maradványának igénybevételével történik.

A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2020. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9.1-9.4.és a 10-11. mellékletek szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között .0 Ft általános, 0 Ft céltartalékot állapít meg.

A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg: A költségvetés részletezése

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki

(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(7) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3) A polgármester forrásfelhasználási jogosultsága 1.000.000 Ft összeghatárig terjed, mely döntéseiről a képviselő-testületet köteles tájékoztatni.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(9) Az önkormányzat az állami támogatás terhére - a képviselő-testület hivatalánál közös hivatal foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában – a 2020. évi költségvetésről szóló 2019. évi LXXI. törvény 58. §-ában kapott felhatalmazás alapján – az illetményalapot 46.380 Ft-ban állapítja meg.

A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A, közös hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a Vincent Auditor Kft útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

8. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2020. január 1-től kell alkalmazni.

1.1. melléklet 1.

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÖSSZEVONT MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

258 174 911

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

125 421 765

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

79 643 950

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

47 638 737

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 139 559

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1 330 900

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

84 393 062

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

84 393 062

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

5 029 007

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

45 994 016

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

45 994 016

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

45 994 016

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

93 000 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

85 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

8 000 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

33 215 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

15 687 363

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

7 874 020

5.5.

Ellátási díjak

5 972 982

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 680 635

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

18 590 681

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

18 590 681

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

533 367 670

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

178 211 765

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

178 211 765

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

561 395 603

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

561 395 603

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

921 267 219

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

921 267 219

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

1 660 874 587

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

2 194 242 257

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

737 461 090

1.1.

Személyi juttatások

217 263 800

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

36 174 750

1.3.

Dologi kiadások

348 572 995

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

121 449 545

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

116 649 545

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 800 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 154 948 186

2.1.

Beruházások

1 083 890 168

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

807 397 709

2.3.

Felújítások

71 058 018

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

28 232 015

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 892 409 276

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

11 653 740

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

11 653 740

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

280 695 605

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

280 695 605

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

9 483 636

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 483 636

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

301 832 981

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

2 194 242 257

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-1 359 041 606

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

1 359 041 606

1.2. melléklet 1.

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

KÖTELEZŐ FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

216 781 911

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

84 028 765

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

79 643 950

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

47 638 737

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 139 559

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1 330 900

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

75 574 982

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

75 574 982

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

5 029 007

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

45 994 016

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

45 994 016

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

45 994 016

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

88 200 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

80 200 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

8 000 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

33 215 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

15 687 363

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

7 874 020

5.5.

Ellátási díjak

5 972 982

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 680 635

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

18 590 681

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

18 590 681

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

478 356 590

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

178 211 765

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

178 211 765

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

561 395 603

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

561 395 603

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

919 604 924

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

919 604 924

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

1 659 212 292

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

2 137 568 882

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

680 787 715

1.1.

Személyi juttatások

177 225 300

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

28 809 875

1.3.

Dologi kiadások

344 102 995

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

116 649 545

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

116 649 545

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 154 948 186

2.1.

Beruházások

1 083 890 168

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

807 397 709

2.3.

Felújítások

71 058 018

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

28 232 015

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 829 203 901

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

11 653 740

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

11 653 740

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

280 695 605

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

280 695 605

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

9 483 636

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 483 636

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

301 832 981

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

2 137 568 882

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-1 357 379 311

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

1 357 379 311

1.3. melléklet 1.

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4 800 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4 800 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

4 800 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

4 800 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

4 800 000

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 800 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 800 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4 800 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

4 800 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

1.4. melléklet 1.

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

41 393 000

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

41 393 000

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

8 818 080

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 818 080

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

50 211 080

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 662 295

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 662 295

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

1 662 295

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

51 873 375

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

51 873 375

1.1.

Személyi juttatások

40 038 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 364 875

1.3.

Dologi kiadások

4 470 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

51 873 375

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

51 873 375

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-1 662 295

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

1 662 295

2.1. melléklet 2.

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

258 174 911

Személyi juttatások

217 263 800

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

84 393 062

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

36 174 750

3.

2.-ból EU-s támogatás

5 029 007

Dologi kiadások

348 572 995

4.

Közhatalmi bevételek

93 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 000 000

5.

Működési bevételek

33 215 000

Egyéb működési célú kiadások

121 449 545

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

468 782 973

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

737 461 090

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

558 857 358

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

278 161 753

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

280 695 605

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

280 695 605

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Egyéb

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

0. havi állami visszafizetése

9 483 636

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

558 857 358

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

290 179 241

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

1 027 640 331

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

1 027 640 331

26.

Költségvetési hiány:

268 678 117

Költségvetési többlet:

-

27.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

2.2. melléklet 2.

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

45 994 016

Beruházások

1 083 890 168

2.

1.-ből EU-s támogatás

45 994 016

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

807 397 709

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

71 058 018

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

18 590 681

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

28 232 015

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

64 584 697

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

1 154 948 186

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

923 805 464

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

643 105 466

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

11 653 740

17.

Értékpapír értékesítése

280 699 998

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

178 211 765

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

178 211 765

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

1 102 017 229

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

11 653 740

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

1 166 601 926

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

1 166 601 926

27.

Költségvetési hiány:

1 090 363 489

Költségvetési többlet:

-

28.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

3. melléklet

Besenyszög Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2021.

2022.

2023.

A

B

C

D

E

1.

Fejlesztési hitel

28 390 009

27 757 017

27 124 025

83 271 051

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

28 390 009

27 757 017

27 124 025

83 271 051

4. melléklet

Besenyszög Város Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

85 000 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

7 874 020

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

92 874 020

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

5. melléklet

Besenyszög Város Önkormányzata 2020. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Forintban

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

TOP-2.1.1-15 JN1-2016-0003 Sport és közösségi központ

44 679 044

2.

TOP-4.2.1-15 JN1-2016-0021 Szociális konyha kialakítása

93 644 716

3.

TOP-1.4.1-15 JN1-2016-0044 Besenyszögi Napsugár Bölcsőde

39 888 005

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

178 211 765

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

6. melléklet

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2019. XII. 31-ig

2020. évi előirányzat

2020. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

TSZ központ átalakítása

200 319 613

2016-2020

5 656 282

194 663 331

Szociális konyha kialakítása

174 350 234

2016-2020

2 920 480

171 429 754

Bölcsőde

204 710 312

2016-2020

4 635 500

200 074 812

Sportliget

82 589 719

2016-2020

3 370 199

79 219 520

Kerékpárút

95 437 664

2016-2020

3 429 000

92 008 664

Intézményi energetikai beruházás II

96 008 490

2019-2020

26 006 862

70 001 628

Orvoslakás

252 212 407

2020

252 212 407

Településrendezési terv

9 665 000

2016-2020

6 236 000

3 429 000

Kubinyi programból eszközök

775 000

2020

775 000

Traktor vásárlás

12 500 000

2020

12 500 000

Műszaki csoport iroda

1 156 052

2020

1 156 052

Ingatlan vásárlások

6 000 000

2020

6 000 000

Könyvtári könyv beszerzés

420 000

2020

420 000

ÖSSZESEN:

1 136 144 491

52 254 323

1 083 890 168

7. melléklet

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2019. XII. 31-ig

2020. évi előirányzat

2020. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Orvoslakás előtti járda felújítás

7 714 126

2020

7 714 126

Belvízelvezető árkok

106 486 694

2016-2020

78 254 679

28 232 015

Kubinyi programból szekérfelújítás

1 225 000

2020

1 225 000

Hivatal felújítása- Magyar faluprogramból

9 699 998

2020

9 699 998

Palotási átemelő felújítása

23 000 000

2020

23 000 000

Szennyvízátemelő plc vezérlő felújítás

1 186 879

2020

1 186 879

ÖSSZESEN:

149 312 697

78 254 679

71 058 018

8. melléklet

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Forintban

Támogatott neve

Előirányzat

Összesen:

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:* TOP-2.1.1-15-JN1-2016

Volt TSZ Központ átalakítása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

20 394 900

20 394 900

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

200 000 001

12 103 994

187 896 007

Társfinanszírozás

Hitel

44 679 044

44 679 044

Egyéb forrás

Források összesen:

265 073 945

12 103 994

252 969 951

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

250 670 046

5 144 020

245 526 026

Szolgáltatások igénybe vétele

14 403 899

6 959 974

7 443 925

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

265 073 945

12 103 994

252 969 951

* Amennyiben több projekt megvalósítása történi egy időben akkor azokat külön-külön, projektenként be kell mutatni

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-4.2.1-15-JN1-2016

Szociális Konyha kialakítása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

8 884 977

8 884 977

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

120 000 000

5 006 381

114 993 619

Társfinanszírozás

Hitel

93 644 716

93 644 716

Egyéb forrás

Források összesen:

222 529 693

5 006 381

217 523 312

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

220 443 792

2 920 480

217 523 312

Szolgáltatások igénybe vétele

2 085 901

2 085 901

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

222 529 693

5 006 381

217 523 312

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-1.4.1-15-JN1-2016

Napsugár Bölcsőde kialakítása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

300 000

300 000

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

223 931 479

11 286 675

212 644 804

Társfinanszírozás

Hitel

39 888 005

39 888 005

Egyéb forrás

Források összesen:

264 119 484

11 586 675

252 532 809

Személyi jellegű

471 100

239 600

231 500

Beruházások, beszerzések

253 293 284

4 635 500

248 657 784

Szolgáltatások igénybe vétele

10 055 100

6 411 575

3 643 525

Adminisztratív költségek

300 000

300 000

Kiadások összesen:

264 119 484

11 586 675

252 532 809

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-2.1.2-15-2016

Sporliget kialakítása-zöldváros

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

1 901 335

1 901 335

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

88 000 000

6 753 215

81 246 785

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

89 901 335

6 753 215

83 148 120

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

82 589 719

3 370 199

79 219 520

Szolgáltatások igénybe vétele

7 311 616

3 383 016

3 928 600

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

89 901 335

6 753 215

83 148 120

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-3.1.1-15-JN1-2016

Kerékpárút kiépítése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

150 000

150 000

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

110 047 422

6 150 750

103 896 672

Társfinanszírozás

Hitel

16 410 156

16 410 156

Egyéb forrás

Források összesen:

126 607 578

6 150 750

120 456 828

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

120 022 828

3 429 000

116 593 828

Szolgáltatások igénybe vétele

6 584 750

2 721 750

3 863 000

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

126 607 578

6 150 750

120 456 828

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-3.2.1-15-JN1-2016

Önkormányzati épületek energetika korszerűsítése II.

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

110 480

110 480

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

100 387 544

27 564 198

72 823 346

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

100 498 024

27 674 678

72 823 346

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

95 946 576

25 944 948

70 001 628

Szolgáltatások igénybe vétele

4 440 968

1 619 250

2 821 718

Adminisztratív költségek

110 480

110 480

Kiadások összesen:

100 498 024

27 674 678

72 823 346

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-2.1.3-15-JN1-2016

Vízelvezető árok felújítása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

3 695 125

3 695 125

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

140 000 000

105 781 367

34 218 633

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

143 695 125

105 781 367

37 913 758

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

135 247 626

99 478 692

35 768 934

Szolgáltatások igénybe vétele

8 307 499

6 162 675

2 144 824

Adminisztratív költségek

140 000

140 000

Kiadások összesen:

143 695 125

105 781 367

37 913 758

EU-s projekt neve, azonosítója: EFOP-3.3.2-16-JN1-2016

Kalandos barangolás

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

15 128 926

10 739 491

4 389 435

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

15 128 926

10 739 491

4 389 435

Személyi jellegű

7 077 498

5 250 225

1 827 273

Beruházások, beszerzések

3 649 251

3 649 251

Szolgáltatások igénybe vétele

3 716 557

1 840 015

1 876 542

Adminisztratív költségek

Intézményfinanszírozás

685 620

685 620

Kiadások összesen:

15 128 926

10 739 491

4 389 435

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-5.3.1-16-JN1-2017

Jó szomszédok közösségfejlesztés

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

41 803 800

14 440 652

8 142 612

19 220 536

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

41 803 800

14 440 652

8 142 612

19 220 536

Személyi jellegű

22 768 883

11 161 455

5 028 612

6 578 816

Beruházások, beszerzések

696 632

696 632

Szolgáltatások igénybe vétele

18 338 285

2 582 565

3 114 000

12 641 720

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

41 803 800

14 440 652

8 142 612

19 220 536

EU-s projekt neve, azonosítója: EFOP-1.8.2-17-2017

Széchenyi praxisközösség

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

150 000 000

118 193 328

31 806 672

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

150 000 000

118 193 328

31 806 672

Személyi jellegű

71 230 096

52 592 312

18 637 784

Beruházások, beszerzések

6 562 779

6 562 779

Szolgáltatások igénybe vétele

71 907 125

58 738 237

13 168 888

Adminisztratív költségek

300 000

300 000

Kiadások összesen:

150 000 000

118 193 328

31 806 672

9.1. melléklet 9.

Megnevezés

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

258 174 911

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

125 421 765

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

79 643 950

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

47 638 737

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 139 559

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1 330 900

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

66 756 902

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

66 756 902

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

5 029 007

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

45 994 016

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

45 994 016

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

45 994 016

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

93 000 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

85 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

8 000 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

30 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 687 363

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

7 874 020

5.5.

Ellátási díjak

5 757 982

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 680 635

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

18 590 681

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

18 590 681

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

512 516 510

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

178 211 765

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

178 211 765

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

561 395 603

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

561 395 603

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

917 942 629

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

917 942 629

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

1 657 549 997

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

2 170 066 507

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

608 462 140

1.1.

Személyi juttatások

121 018 600

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18 594 000

1.3.

Dologi kiadások

333 399 995

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

121 449 545

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

116 649 545

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 800 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 154 528 186

2.1.

Beruházások

1 083 470 168

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

807 397 709

2.3.

Felújítások

71 058 018

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

28 232 015

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 762 990 326

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

11 653 740

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

11 653 740

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

280 695 605

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

280 695 605

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

114 726 836

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 483 636

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

105 243 200

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

407 076 181

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

2 170 066 507

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

15

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

30

9.1.1. melléklet 9.1.

Megnevezés

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadása

02

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

216 781 911

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

84 028 765

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

79 643 950

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

47 638 737

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 139 559

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1 330 900

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

66 756 902

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

66 756 902

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

5 029 007

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

45 994 016

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

45 994 016

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

45 994 016

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

88 200 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

80 200 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

8 000 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

30 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 687 363

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

7 874 020

5.5.

Ellátási díjak

5 757 982

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 680 635

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

18 590 681

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

18 590 681

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

466 323 510

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

178 211 765

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

178 211 765

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

561 395 603

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

561 395 603

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

917 942 629

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

917 942 629

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

1 657 549 997

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

2 123 873 507

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

603 662 140

1.1.

Személyi juttatások

121 018 600

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18 594 000

1.3.

Dologi kiadások

333 399 995

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

116 649 545

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

116 649 545

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 154 528 186

2.1.

Beruházások

1 083 470 168

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

807 397 709

2.3.

Felújítások

71 058 018

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

28 232 015

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 758 190 326

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

11 653 740

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

11 653 740

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

280 695 605

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

280 695 605

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

73 333 836

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 483 636

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

63 850 200

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

365 683 181

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

2 123 873 507

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

15

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

30

9.1.2. melléklet 9.1.

Megnevezés

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

03

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4 800 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4 800 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereség jellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

4 800 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

4 800 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

4 800 000

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 800 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 800 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4 800 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

4 800 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

9.1.3. melléklet 9.1.

Megnevezés

BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

04

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

41 393 000

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

41 393 000

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

41 393 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

41 393 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

41 393 000

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

41 393 000

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

41 393 000

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

41 393 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

9.2. melléklet 9.

Költségvetési szerv megnevezése

Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal

02

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

17 636 160

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

17 636 160

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

17 636 160

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

86 110 590

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

3 324 590

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

82 786 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

103 746 750

9.2.1. melléklet 9.2.

Költségvetési szerv megnevezése

Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal

02

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

8 818 080

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 818 080

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

8 818 080

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

43 055 295

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 662 295

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

41 393 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

51 873 375

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

51 873 375

1.1.

Személyi juttatások

40 038 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 364 875

1.3.

Dologi kiadások

4 470 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

51 873 375

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

10

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

9.2.2. melléklet 9.2.

Költségvetési szerv megnevezése

Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal

02

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

8 818 080

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 818 080

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

8 818 080

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

43 055 295

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 662 295

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

41 393 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

51 873 375

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

51 873 375

1.1.

Személyi juttatások

40 038 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 364 875

1.3.

Dologi kiadások

4 470 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

51 873 375

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

9.2.3. melléklet 9.2.

Költségvetési szerv megnevezése

Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal

02

Feladat megnevezése

Besenyszögi Hivatal bevételei, kiadásai

04

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

11 290 410

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

11 290 410

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

11 290 410

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

70 850 590

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

3 324 590

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

67 526 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

82 141 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

82 141 000

1.1.

Személyi juttatások

63 041 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 660 000

1.3.

Dologi kiadások

7 440 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

82 141 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

15

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

9.2.4. melléklet 9.2.

Költségvetési szerv megnevezése

Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal

02

Feladat megnevezése

Szászbereki Hivatal bevételei, kiadásai

05

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

6 345 750

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6 345 750

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

6 345 750

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

15 260 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

15 260 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

21 605 750

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

21 605 750

1.1.

Személyi juttatások

17 036 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 069 750

1.3.

Dologi kiadások

1 500 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

21 605 750

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

9.3. melléklet 9.

Költségvetési szerv megnevezése

Wesniczky Antal Művelődési Ház ás Könyvtár

03

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás (kötelező feladat)

01

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

3 000 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

3 000 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

3 000 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

16 140 200

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

16 140 200

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

19 140 200

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

18 720 200

1.1.

Személyi juttatások

11 359 200

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 101 000

1.3.

Dologi kiadások

5 260 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

420 000

2.1.

Beruházások

420 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

19 140 200

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

10. melléklet

Az önkormányzat 2020. évi tervezett bevételei

költségvetési szervenként, feladatonként és kiemelt előirányzatonként

2020. évi

Megnevezés

eredeti előirányzat

I. Besenyszög Város Önkormányzata

1. Működési bevételek

30 000 000

2. Közhatalmi bevételek

- Helyi iparűzési adók

85 000 000

- Gépjármű adók

8 000 000

- egyéb közhatalmi bevételek

Sajátos működési bevételek összesen:

93 000 000

3. Költségvetési támogatások

- Helyi önk.működési támogatása

125 421 765

- Köznevelési feladatok támogatása

79 643 950

- Pénzbeli szociális felad. és a gyermekétk. támogatása

47 638 737

- Közművelődési támogatás

4 139 559

- Egyéb állami támogatás (működési célú)

1 330 900

- Egyéb állami támogatás (fejlesztési célú)

Költségvetési támogatások összesen

258 174 911

4. Átvett pénzeszközök

- Megyei Egészségb.Pénztártól

24 023 600

- Munkaügyi kp-tól,M.Államkincstártól

31 950 800

- EU-s programok támogatása (működési célú)

5 029 007

- EU-s programok támogatása (fejlesztési célú)

45 994 016

- Egyéb (működési célú)

5 753 495

- Egyéb (felhalmozási célú)

18 590 681

Átvett pénzeszközök összesen:

131 341 599

5. Hitelfelvétel, kölcsöntörlesztés

- egyéb fejlesztési hitelfelvétel

178 211 765

- visszatérítendő támogatások

Összesen:

178 211 765

6. Pénzmaradvány

917 942 629

7. Értékpapír beváltás

561 395 603

8. ÁHT-n beüli megelőlegezések

9. Felhalmozási és tőkejellegü bevételek

I. Besenyszög Város Önkormányzata :

2 170 066 507

II. Wesniczky Antal Művelődési ház és Könyvtár

- működési bevételek

3 000 000

- intézményfinanszírozás

16 140 200

- átvett pénzeszközök

- előző évi maradvány

Művelődési ház és könyvtár összesen:

19 140 200

III. Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal

1. Besenyszög Székhely

- működési bevételek

- intézményfinanszírozás

67 526 000

- előző évi maradvány

3 324 590

- működési célú átvett pénzeszközök

11 290 410

Besenyszög összesen:

82 141 000

2. Szászberek telephely

- intézményfinanszírozás

15 260 000

- előző évi maradvány

- működési célú átvett pénzeszközök

6 345 750

Szászberek összesen:

21 605 750

III. Közös Önkormányzati Hivatal összesen

103 746 750

IV. Besenyszögi Napsugár Bölcsőde

működési bevételek

215 000

intézményfinanszírozás

6 317 000

Besenyszögi Napsugár Bölcsőde összesen:

6 532 000

I-IV. Önkormányzat összesen:

2 299 485 457

Intézmény finanszirozások

105 243 200

Önkormányzat össz. finansz.bevételek nélkül:

2 194 242 257

11. sz. melléklet

adatok Ft-ban

Az önkormányzat 2019. évi tervezett kiadásai

költségvetési szervenként, feladatonként és kiemelt előirányzatonként

2020. évi

Megnevezés

eredeti előirányzat

I. Besenyszög Város Önkormányzata

1. Város gazdálkodás-műszaki csoporttal/12 fő/

- szemályi juttatások

77 840 000

- járulékok

13 567 000

- dologi kiadások

289 709 731

1.1 Pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Óvodai társulásnak

94 088 460

Szolnoki Kistérség (Gondozási Központ)

21 561 085

Egyéb(tagdíj, fogorv.ügy.,BURSA)

1 000 000

1.2 Pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Civil támogatások

4 200 000

Egyéb

600 000

1.3 Iskolai közüzemi díjak

1 781 000

1.4 Múzeum közüzemi díjai

893 500

1.5 Múzeum egyéb dologi kiadásai

640 000

1.6 B.szögi Gond.kp.közüzemi díjai

2 035 000

2. Szociális célú kiadások

14 000 000

2.1 Szünidei étkeztetés kiadásai

1 151 400

2.2 Iskolai étkeztetés kiadásai

15 133 364

3. Közvilágítás

8 255 000

4. Közmunkások alkalmazása /30 fő/

- személyi juttatások

29 350 800

- járulékok

2 600 000

- dologi kiadások

100 000

5. Orvosi rendelő, ügyelet (1 fő)

- személyi juttatások

3 978 000

- járulékok

697 000

- dologi kiadások

13 024 000

6. Védőnői szolgálat /2 fő/

- szemályi juttatások

9 849 800

- járulékok

1 730 000

- dologi kiadások

677 000

7. Tartalékok

Működési kiadások összesen

608 462 140

8. Beruházások:

- Tsz központ átalakítása

194 663 331

- Szociális konyha kialakítása

171 429 754

- Bölcsöde

200 074 812

- Sporliget

79 219 520

- Kerékpár út

92 008 664

- Orvoslakás

252 212 407

- Intézményi energetikai beruházás/napelem/ II.

70 001 628

- Település rendezési tervek

3 429 000

- Kubinyi programból eszközbeszerzés

775 000

- Traktorvásárlás

12 500 000

- Műszaki csoport iroda

1 156 052

- Ingatlanvásárlások

6 000 000

Beruházások összesen

1 083 470 168

9. Felújítások:

- Járda felújítások-orvoslakáselőtti

7 714 126

- Belvízelvezető árkok

28 232 015

- Kubinyi programból szekérfelújítás

1 225 000

- Hivatal felújítás

9 699 998

- Palotási ámelő felújítása

23 000 000

- Plc vezérlő felújítás-szennyvízátemelőnél

1 186 879

Felújítások összesen:

71 058 018

10. Állampapír vásárlás

280 695 605

Egyéb felhalmozási kiadások

280 695 605

11. Intézmények finanszírozása

105 243 200

12. Hiteltörlesztések

11 653 740

13.Állami megelőlegezés visszafizetése

9 483 636

Besenyszög Város Önkormányzata összesen:

2 170 066 507

adatok Ft-ban

Megnevezés

2020. évi

eredeti előirányzat

II. Wesniczky Antal Művelődési ház és Könyvtár /4fő/

1. Művelődési ház /2 fő/

- személyi juttatások

5 159 200

- járulékok

1 001 000

- dologi kiadások

4 840 000

- felhalmozási kiadások

2. Könyvtár /2 fő/

- személyi juttatások

6 200 000

- járulékok

1 100 000

- dologi kiadások

420 000

- felhalmozási kiadások /könyvek/

420 000

Művelődési ház és könyvtár kiadásai össz.:

19 140 200

III. Besenyszögi Közös Önkormányzati Hivatal /19 fő/

1. Besenyszög Székhely /15 fő/

- igazgatási személyi juttatások

63 041 000

- járulékok

11 660 000

- dologi kiadások

7 440 000

- felhalmozási kiadások

0

Besenyszög kiadásai összesen:

82 141 000

2. Szászberek telephely /4 fő/

- igazgatási személyi juttatások

17 036 000

- járulékok

3 069 750

- dologi kiadások

1 500 000

- felhalmozási kiadások

Szászberek kiadásai összesen:

21 605 750

Önkormányzati Hivatal összesen:

103 746 750

IV. Besenyszögi Napsugár Bölcsőde (7 fő)

személyi juttatások

4 809 000

járulékok

750 000

dologi kiadások

Intézmény finanszirozások

973 000

felhalmozási kiadások

Besenyszögi Napsugár Bölcsőde összesen:

6 532 000

I-IV. Önkormányzat összesen:

2 299 485 457

intézményfinanszírozások

105 243 200

Önkormányzat összesen finanszírozási kiadás nélkül:

2 194 242 257

8.sz. tájékoztató

adatok Ft-ban

Az Eszterlánc Óvoda 2020. évi tervezett bevételeinek és kiadásainak alakulása

telephelyenként, szakfeladatonként és kiemelt előirányzatonként

Megnevezés

2020. évi

eredeti előirányzat

I. Eszterlánc Óvoda bevételei

1. Besenyszögi Eszterlánc Óvoda

- étkezési térítési díjakés egyéb bevételek

526 390

- intézményfinanszírozás

72 448 360

- előző évi maradvány

- egyéb átvett pénzeszközök

1 800 000

Összesen

74 774 750

2. Szászbereki Óvoda

- étkezési térítési díjak,ÁFA

- előző évi elszámolás

- Szászberktől átvett

7 438 794

- intézményfinanszírozás

21 640 100

Összesen

29 078 894

Eszterlánc Óvoda összesen

103 853 644

II Eszterlánc Óvoda kiadásai

1. Eszterlánc Óvoda /14 fő/

- személyi juttatások

49 285 000

- járulékok

8 630 000

- dologi kiadások

6 505 000

- gyermekétkeztetés

10 213 500

- átadott pénzeszköz

- felhalmozási kiadások

141 250

Eszterlánc Óvoda kiadásai összesen:

74 774 750

2. Szászbereki Óvoda /6 fő/

- személyi juttatások

20 461 080

- járulékok

3 691 314

- dologi kiadások

1 500 000

- gyermekétkeztetés

3 426 500

- felhalmozási kiadások

Szászbereki Óvoda kiadásai összesen:

29 078 894

Eszterlánc Óvoda összesen

103 853 644

11. melléklet 9.

9.4. melléklet a 4 / 2020 (III.2.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Besenyszögi Napsugár Bölcsőde

04

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás (kötelező feladat)

01

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

215 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

215 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

215 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

6 317 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

6 317 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

6 532 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

6 532 000

1.1.

Személyi juttatások

4 809 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

750 000

1.3.

Dologi kiadások

973 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

6 532 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

7

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0


[1] A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2021. február 11. napjával.