Besenyszög Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

Besenyszög Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2015. (VI.1.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 12. 01

Besenyszög Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

Besenyszög Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2015. (VI.1.) rendelet módosításáról

2023.12.01.

Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Besenyszög Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2015. (VI.1.) önkormányzati rendelet módosításáról a következő rendeli el:

1. § (1) A rendelet 5. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:A Képviselő-testületet a polgármester hívja össze. A polgármester akadályoztatása esetén a Képviselő-testület ülését az alpolgármester hívja össze.

(2) A rendelet 5. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:A polgármesteri és alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, valamint tartós akadályoztatásuk esetén a Képviselő-testületet a korelnök hívja össze.

(3) A rendelet 5. §-a az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki:A (2) bekezdés alkalmazása szempontjából tartós akadályoztatásnak minősül:

a) a 30 napot meghaladó betegség miatti keresőképtelenség

b) büntető vagy egyéb eljárás miatti tisztségtől való felfüggesztés

c) a 30 napot meghaladó fizetés nélküli szabadság miatti távollét.

(4) A rendelet 11. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:A Képviselő-testület ülését a polgármester, a polgármester akadályoztatása esetén az alpolgármester vezeti. A polgármesteri és alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, valamint tartós akadályoztatásuk esetén a Képviselő-testület ülését a korelnök vezeti.

2. § (1) A rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(2) Az ülés meghívóját az írásos előterjesztésekkel együtt legalább 5 nappal az ülés előtt kell megküldeni: a képviselőknek, a jegyzőnek, az aljegyzőnek, az intézményvezetőknek, az adott napirendhez kapcsolódó meghívottaknak.

(3) A rendelet 8. §-a az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki:

(4) Halasztás nem tűrő, indokolt esetben - soron kívüli ülés - a képviselő - testület ülése formális meghívó nélkül, telefonon vagy szóbeli üzenettel is összehívható.

3. § A rendelet 25. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:A képviselő-testület saját tagjai közül egy alpolgármestert választ, az alpolgármester társadalmi megbízatásban látja el a feladatát.

4. § Ez a rendelet 2023. december 1-jén lép hatályba.