Kunhegyes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (VII.31.) önkormányzati rendelete

Közterületi Térfigyelő Rendszer működtetéséről

Hatályos: 2017. 01. 01

Kunhegyes Város Önkormányzati képviselőtestülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV. Törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazással élve, a közterület-felügyeletről szóló, többször módosított 1999. évi LXIII. törvény (továbbiakban: Kftv.) 1. § (6) bekezdésében, 4. § (2) bekezdésében és 22. § (1) bekezdésében foglalt feladatköre alapján a közterületi térfigyelő rendszer működtetéséről a következőket rendeli el:

Közterületi Térfigyelő Rendszer

  1. §

(1) Kunhegyes Város Önkormányzati Képviselőtestülete (a továbbiakban: Önkormányzat) Kunhegyes város közigazgatási területére kiterjedő illetékességgel, az illetékességi területén található közterületek rendjének és tisztaságának védelme érdekében közterület-felügyeletet működtet.


(2) A közterület-felügyelet Kunhegyes Város Polgármesteri Hivatala belső szervezeti egységében működik.


  1. §

(1) Az Önkormányzat az 1. § (1) bekezdésben meghatározott illetékességgel működteti a Közterületi Térfigyelő Rendszert ( a továbbiakban: Térfigyelő Rendszer).


(2) Az Önkormányzat a Térfigyelő Rendszer üzemeltetésével és kezelésével a közterület-felügyeletet bízza meg.


(3)[1] A Térfigyelő Rendszer az önkormányzat tulajdonát képező műszaki eszközök összessége, amelyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését és esetleges továbbítását.


(4) A Térfigyelő Rendszer működésének célja:

  1. ) a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása,
  2. ) a Térfigyelő rendszer által lefedett területen található vagyon megóvása, felügyelete,
  3. ) a közterület-felügyelet tevékenységének, a rendőrség bűnüldöző munkájának segítése, a két szervezet közötti együttműködés erősítése,
  4. ) a lakosság, a településen dolgozók, a településre látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása,
  5. )[2] a bűnmegelőzés.

(5)[3] A közterület-felügyelet a közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésére, kezelésére önálló adatkezelői minőségében a hatáskörébe tartozó ügyekben a térfigyelő rendszer által készített felvételek rögzítésére, felhasználására, továbbítására és törlésére az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvényben, egyéb központi jogszabályban, illetve az ezen jogszabályok alapján az Önkormányzat által elfogadott, a Térfigyelő rendszer működésére vonatkozó adatkezelési szabályzatban meghatározottak szerint jogosult.


(6)[4] A közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésének és működtetésének költségeit az önkormányzat a költségvetéséről szóló rendeletben biztosítja.


Záró rendelkezések


3. §

E rendelet 2012. augusztus 01. napján lép hatályba.


Kelt, Kunhegyes, 2012. július 30.


      Szabó András                                                                        Dr. Pénzes Tímea

             polgármester                                                                                 jegyző

ZÁRADÉK:

Kihirdetve: Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének 9/2011.(IV.13.) önkormányzati rendelet 22. § (1)-(2) bekezdése alapján: 2012. július hó 31 napján.



Dr. Pénzes Tímea

          jegyző



[1]

A rendelet szövegét a 16/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2017. január 1-től

[2]

A rendelet szövegét a 16/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2017. január 1-től

[3]

A rendelet szövegét a 16/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2017. január 1-től

[4]

A rendeletet az új (6) bekezdéssel a 16/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet 1. §-a egészítette ki. Hatályos: 2017. január 1-től.