Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 21.) önkormányzati rendelete

A homlokzatfelújítási támogatásról

Hatályos: 2023. 06. 29

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 21.) önkormányzati rendelete

A homlokzatfelújítási támogatásról

2023.06.29.

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdésének 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 14/2016.(IX.15.) önkormányzati rendelet 1. mellékletében meghatározott véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1)1 Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete a településkép javítása érdekében Tengelic közigazgatási területén lévő, helyi védelem alatt nem álló lakóépületek utcai homlokzatának felújításához - jelen rendeletben meghatározott feltételekkel – a mindenkori költségvetési rendeletben meghatározott keretösszeg erejéig, vissza nem térítendő támogatást nyújt utófinanszírozás keretében az alábbi építési tevékenységek elvégzésére:

a) homlokzat utólagos hő-vagy vízszigetelése és homlokzat színezése,

b) homlokzat javítása és színezése.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed Tengelic területén álló lakóépületek tulajdonjogával rendelkező természetes és jogi személyekre.

2. Támogatás forrása, mértéke

2. § (1) A támogatás forrása Tengelic Község Önkormányzata mindenkori éves költségvetési rendeletében e célra elkülönített előirányzat.

(2)2

(3) A támogatás összege 200.000.-Ft.

3. Eljárási rendelkezések

3. § (1)3 A támogatás igénybevételéhez jelen rendelet 1. melléklete szerinti kérelmet minden év március 1-jétől november 15-ig lehet benyújtani a homlokzatfelújítás befejezésétől számított hat hónapon belül a Tengelici Polgármesteri Hivatalhoz.

(2) A kérelemhez az alábbi iratokat kell mellékelni:

a) a kiinduló állapotot bemutató fotódokumentumot,

b) településképi bejelentési eljárásban hozott, az építési tevékenység tudomásul vételéről szóló igazolást,

c) a tulajdonos nevére és a megvalósított műszaki tartalomra - formailag megfelelően és hiánytalanul - kiállított számlát és a kifizetést igazoló bizonylatot.

(3) A beérkezett kérelmeket a polgármesteri hivatal nyilvántartásba veszi, szükség esetén a hiányok pótlására a kérelmezőt egy alkalommal – határidő megjelölésével – írásban felszólítja. A hiánypótlási felszólításban megjelölt határidő jogvesztő, annak elmulasztása vagy nem teljes körű hiánypótlás estén a képviselő-testület a kérelmet elutasítja.

(4) A kérelemben megjelölt munkálatok elvégzését a kérelem elbírálását megelőzően a polgármesteri hivatal a helyszínen ellenőrzi.

(5) A kérelem elbírálásáról a képviselő-testület a támogatási kérelem benyújtását követő soron következő ülésén dönt.

(6) A polgármesteri hivatal a kérelem elbírálásának eredményéről – a döntés meghozatalát követő öt napon belül – írásban értesíti a kérelmezőt.

4. § Ez a rendelet 2022. február 1-jén lép hatályba.

1. melléklet

Kérelem homlokzatfelújítási támogatás igényléséhez

1. Kérelmezőre vonatkozó adatok:

1.1. Név: …………………………………………………………………………………………………….

1.2. Anyja neve:……………………………………………………………………………………………..

1.3. Születési hely, idő: ……………………………………………………………………………………..

1.4. Lakcím: ………………………………………………………………………………………………...

1.5. Bankszámlaszáma: ……………………………………………………………………………………..

2. A felújítani kívánt épület címe, helyrajzi száma ……………………………………………………………………………………………………

3. Homlokzatfelújítási munkák rövid leírása ………………………………………………………………………………………………………………………………………………

4. A homlokzatfelújítási munkák – mellékelt számla szerint – bekerülési ára: …………………..Ft.

5. A kérelemhez az alábbi kötelező mellékleteket kell csatolni*:

*A kötelező mellékletek nélkül benyújtott kérelmek elutasításra kerülnek.

a) a kiinduló állapotot bemutató fotódokumentumot,

b) településképi bejelentési eljárásban hozott, az építési tevékenység tudomásul vételéről szóló igazolást,

c) a tulajdonos nevére és a megvalósított műszaki tartalomra kiállított számlát és a kifizetést igazoló bizonylatot.

6. Alulírott támogatást igénylő büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a felújítással érintett épület tulajdonosa vagyok, a kérelmemben és a mellékletben foglalt adatok a valóságnak megfelelnek.

1

Az 1. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdését a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 3. §-a hatályon kívül helyezte.

3

A 3. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.