Bölcske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet ideje alatt a település közvilágításával kapcsolatos szabályokról

Hatályos: 2022. 11. 26

Bölcske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet ideje alatt a település közvilágításával kapcsolatos szabályokról

2022.11.26.

Bölcske Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló 449/2022. (XI.9.) Korm. rendelet 4. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Bölcske Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt a település közvilágításának mértékét a következők szerint szabályozza:

a) a Dunaföldvári úton, a Kossuth Lajos úton, a Petőfi Sándor úton és a Paksi utcán minden második világítótest lekapcsolásra kerül azzal a kivétellel, hogy a kereszteződések megvilágítása az eddigi gyakorlatnak megfelelően változatlan marad, azaz a kereszteződésekben minden lámpatest továbbra is működni fog.

b) a templomok díszvilágítása lekapcsolásra kerül.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakon kívül a település többi közterületén található lámpatest működtetése az eddigi gyakorlatnak megfelelően változatlan marad.

2. § Ez a rendelet 2022. november 26-án lép hatályba.