Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (V. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2021. évi költségvetési zárszámadásáról

Hatályos: 2022. 05. 28
az Önkormányzat 2021. évi költségvetési zárszámadásáról
Általános indokolás
A Képviselő-testület az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról szóló rendeletét-a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében-a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés k) pontjában foglaltak alapján alkotja meg.
A rendelet megalkotásakor figyelembevételre kerül
1. az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.)
2. az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.),
3. Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.),
4. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény,
6. a jogszabályszerkesztésről szóló 61/2009. (XII.14.) IRM rendelet
Az Áht. 87. §-a alapján a vagyonról és a költségvetés végrehajtásáról a számviteli jogszabályok szerinti éves költségvetési beszámolót kell készíteni; valamint a költségvetés végrehajtásáról az éves költségvetési beszámolók alapján évente, az elfogadott költségvetéssel összehasonlítható módon, az év utolsó napján érvényes szervezeti, besorolási rendnek megfelelően záró számadást (továbbiakban: zárszámadás) kell készíteni.
Az Áht. 91. § (1) bekezdése szerint a helyi önkormányzat költségvetésének végrehajtására vonatkozó zárszámadási rendelet tervezetét a jegyző készíti elő és a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztését követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.
A helyi önkormányzatok költségvetése az államháztartás rendszerébe tartozik, annak részét alkotja. Az Áht. pedig kötelezően előírja, hogy az önkormányzatok költségvetését, valamint a költségvetés végrehajtására vonatkozó zárszámadást önkormányzati rendeletben kell megállapítani.
Az Áht. tehát a szóban forgó tárgykörök tekintetében egyértelműen szabályozási kötelezettséget határoz meg.
Az önkormányzatok szabályozási autonómiája nem terjed addig, hogy a zárszámadási rendelet megalkotására vonatkozó törvényi kötelezettségét mellőzze. Az önkormányzat a törvény által kötelezően meghatározott feladat- és hatáskörében köteles eljárni, s ez vonatkozik a jogalkotási kötelezettségére is.
A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat-és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés k) pontja szerint a zárszámadási rendelet keretében kell elfogadni a normatív költségvetési hozzájárulásoknak a költségvetési törvény előírása szerinti elszámolását.
A zárszámadás elfogadása az önkormányzati működés transzparenciája, átláthatósága szempontjából elengedhetetlen.
A zárszámadási rendelet megalkotása az önkormányzat törvényes működéséhez szükséges.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelet hatályáról rendelkezik. A rendelet A rendelet hatálya kiterjed Dunaföldvár Város Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat), valamint az önkormányzat által alapított és fenntartott költségvetési szervekre.
A 2–6. §-hoz
Az Áht., Ávr. rendelkezéseket tartalmazza a zárszámadási rendelet tartalmi elemeire. A rendelet-tervezet azokra tekintettel készült el. A rendelet meghatározza az Önkormányzat bevételeit és kiadásait. A rendelet figyelembe veszi az Áht. 23. §-át, 86. § (5) bekezdését, a 91. § (2) bekezdését, valamint az Ávr. 24. §-á, illetve az Ávr. 149. és 155. §-a előírásait.
A 7. §-hoz
A rendelet-tervezet e §-a a Jat. 7. § (1) bekezdése rendelkezése alapján tartalmazza a hatályba lépés időpontját.