Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016.(X.31..) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 11. 01

Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016.(X.31..) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

2016.11.01.

Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Madocsa község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetre, házi gyermekorvosi körzetre, fogorvosi körzetre, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, a védőnői ellátás körzetére, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.

II. Fejezet

Az alapellátás körzetei

2.Háziorvosi körzet

2. § Madocsa Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) teljes közigazgatási területe egy háziorvosi körzetet alkot. A körzet székhelye: Egészségház 7026 Madocsa, Temető u. 2.

3. Házi gyermekorvosi körzet

3. § (1) Az Önkormányzat közigazgatási területe egy házi gyermekorvosi körzethez tartozik. A körzet székhelye, Bölcske és Madocsa önkormányzatok megállapodása alapján: Egészségház, Madocsa, Temető u. 2.

(2) Az (1) bekezdés szerinti megállapodást az 1 melléklet tartalmazza.

4. Fogorvosi körzet

4. § (1) Az Önkormányzat közigazgatási területe egy fogorvosi körzethez tartozik. A körzet székhelye, Bölcske és Madocsa önkormányzatainak megegyezése alapján: Madocsa, Első u. 13.

(2) Az (1) bekezdés szerinti megállapodást az 1 melléklet tartalmazza.

5. Védőnői körzet, valamint iskola-egészségügyi ellátás

5. § (1) Az Önkormányzat közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot. A körzet székhelye: Egészségház, Madocsa, Temető u. 2.

(2) Az iskola-egészségügyi ellátás a házi gyermekorvos és védőnő együttes szolgáltatásából áll, az ellátás székhelye: Egészségház, Madocsa, Temető u. 2.

6. Alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás

6. § Az Önkormányzat az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a Paksi Többcélú Kistérségi Társulás útján biztosítja.

III. Fejezet

7. Záró rendelkezések

7. § Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

Záradék:
A rendelet 2016. október 31-én kihirdetve.
Madocsa, 2016. november 2.