Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Hatályos: 2024. 04. 01

Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

2024.04.01.

Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 6. § (4) bekezdésében, 40. § (2) bekezdésében és a 41. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 40. § (5) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Tolna Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya véleményének figyelembevételével a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Madocsa község közigazgatási területén lévő és működő községi temetőre (a továbbiakban: köztemető), ennek fenntartására és a temetkezésekkel kapcsolatos összes tevékenységre, a köztemetőt üzemeltetőre, valamint a köztemetőt igénybe vevőkre terjed ki.

(2) Madocsa község közigazgatási területén a köztemető tulajdonosa, helyrajzi száma: Madocsa Község Önkormányzata, Madocsa 775 hrsz.

2. Értelmező rendelkezések

2. § E rendelet alkalmazása során a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ttv.) fogalom-meghatározásai az irányadóak.

3. A temető fenntartásával kapcsolatos feladatok

3. § (1) A köztemető üzemeltetéséről Madocsa Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) gondoskodik.

(2) Az üzemeltetés ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(3) Az Önkormányzat a közvetlen üzemeltetési és karbantartási feladatok ellátására temetőgondnokot alkalmaz, akinek feladatai:

a) gondoskodik a temetőbe szállított elhunytak átvételéről, a temetői létesítmények nyitásáról, zárásáról, a tároló, hűtő folyamatos működéséről,

b) kijelöli a temetési helyeket, vezeti a nyilvántartást,

c) összehangolja a temetéseket,

d) gondoskodik az ügyfélfogadásról,

e) intézi a temetéssel kapcsolatos ügyeket.

(4) Az Önkormányzat a köztemető és létesítményéinek tisztántartására temetőőrt alkalmaz.

(5) A temetőőr és a temetőgondnok feladatait a polgármester és a jegyző útmutatásai szerint végzi. A köztemetőt érintő rendkívüli eseményt köteles soron kívül a polgármesternek, a polgármester távollétében a jegyzőnek jelezni.

(6) A köztemető fenntartására irányuló tevékenységet csak a köztemető üzemeltetője végezhet.

4. § (1) Az egyes temetési helyek (sírhelyek, urnafalak, urnafülkék, sírbolt, stb.) folyamatos karbantartásáról az üzemeltető gondoskodik.

(2) Az üzemeltető köteles a Ttv. 18. § (1) bekezdésében előírt nyilvántartásokat vezetni, az (1a) bekezdésben meghatározott adatokkal.

4. A temetőben tartózkodás szabályai

5. § (1) A köztemető folyamatosan nyitva tart.

(2) A temető rendjét szabályozó hirdetményeket a temető bejáratánál jól látható helyen ki kell függeszteni.

(3) A köztemetőben csak sírhelyek, síremlékek díszítésére szolgáló, a kegyeleti jelleget nem sértő tárgyak helyezhetők el.

(4) A temetőn belül járművel közlekedni nem megengedett. Kivételt képeznek e szabály alól a mozgássérültek, egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt mozgásukban korlátozott személyek szállítását biztosító, valamint a temetkezési tevékenységben részt vevők járművei, amelyekkel ingyenesen hajthatnak be. A karbantartási, felújítási munkálatok (pl.: sírkövesek, vésnökök, kriptaépítők munkálatai) elvégzéséhez szükséges járművek után az 1. melléklet szerinti behajtási díjat kötelesek fizetni.

(5) A temetőbe – vakvezető kutya kivételével – állatot bevinni nem megengedett.

(6) A köztemetőben a tűzveszély elkerülése érdekében gyertyát, mécsest gyújtani csak felügyelet mellett lehet. A temetőlátogatóknak egyéb esetben a tűzgyújtás nem szabad.

(7) A temetőben a lakosság által végzendő mindennemű munka elvégzését – kivéve a sírgondozás – az önkormányzat által megbízott temetőőrnek be kell jelenteni, és ahhoz a fenntartónak hozzá kell járulni.

(8) A vállalkozásszerűen munkát végzők (sírkövesek, vésnökök, kriptaépítők) - a temetőőrrel, a munka jellegére és várható időtartamára vonatkozó - előzetes egyeztetés és a 1. mellékletben meghatározott temető-fenntartási hozzájárulás megfizetését követően kezdhetik meg tevékenységüket. A temetési szertartások ideje alatt munkavégzés nem megengedett.

5. A köztemető infrastruktúrája

6. § Az Önkormányzat a temető rendeltetésszerű használatához az alábbi építményeket, közműveket, egyéb tárgyi és infrastrukturális feltételeket biztosítja:

a) ravatalozó,

b) halotthűtő berendezés,

c) vezetékes vízellátás,

d) burkolt út és

e) illemhely.

7. § (1) A ravatalozó és technikai berendezései, a tárolók és a hűtők, valamint a temetők egyéb közcélú létesítményei karbantartása és biztonságos működtetése az üzemeltető feladata.

(2) A ravatalozók esztétikai megjelenésének, berendezési tárgyainak kifogástalan minőségűnek kell lennie, biztosítva a méltó kegyeletgyakorlást.

8. § (1) A halott-hűtők üzemi hőmérsékletét az üzemeltető technológiai utasításban határozza meg a jogszabályokban előírtak betartása mellett.

(2) A hűtőket hetente egyszer ki kell tisztítani és el kell végezni jogszabályi előírásoknak megfelelően a kötelező fertőtlenítésüket.

(3) A hűtőkről üzemeltetési és fertőtlenítési naplót kell vezetni, melyben az ezekkel kapcsolatosan elvégzett feladatokat időrendben fel kell jegyezni.

9. § A létesítmények karbantartásával, felújításával és fenntartásával kapcsolatos feladatokat a közegészségügyi és műszaki feltételekre vonatkozó jogszabályi előírásokat kell biztosítani.

10. § (1) Az üzemeltetőnek biztosítania kell a látogatók számára a temetők használatát, illetve emellett a különféle temetői tevékenységek rendezett működését.

(2) A temetőkről és a temetkezésről szóló törvényben meghatározott üzemeltetési feladatokon túl az üzemeltető gondoskodik

a) a köztemető rendeltetésszerű használatához szükséges építmények, közművek, egyéb tárgyi és infrastrukturális létesítmények, valamint a közcélú zöldfelületek karbantartásáról, gondozásáról, szükség szerinti felújításáról és pótlásáról (szükség szerinti takarítás /gépi, kézi/, kaszálás, gyomirtás, zöldhulladékgyűjtés, balesetveszélyes fák ki- és visszavágása, hó- és síkosságmentesítés, parkgondozás),

b) a hulladékgyűjtő-helyek kijelöléséről és a hulladék-gyűjtő helyeken felhalmozott hulladék kijelölt lerakóhelyre történő elszállításáról, vagy elszállíttatásáról,

c) a ravatalozó rendszeres takarításáról és szükség szerinti fertőtlenítéséről a közegészségügyi és higiéniai előírásoknak megfelelő módon, és

d) a temetési helyek nyilvántartásáról.

(3) Az üzemeltető biztosítja a temetkezési szolgáltatás, illetve a temetőben végzett egyéb vállalkozási tevékenység ellátásának feltételeit, temetői rendjét, tevékenységüket koordinálja, ellenőrzi, felügyeli.

6. A ravatalozó használatának és igénybevételének rendje

11. § (1) A ravatalozó használata nem kötelező, ha a köztemetőbe szállított halott haladéktalanul eltemetésre kerül.

(2) A köztemetőbe beszállított, - kötelező azonosítást követően - haladéktalanul eltemetésre nem kerülő elhunytak holttestét a temetkezési szolgáltató köteles a temetésig a ravatalozó épületben hűtött ravatalasztalon, vagy a holttest hűtésére alkalmas és üzemképes hűtőkoporsóban, vagy halotthűtőben tartani a temetési helyre történő elhelyezésig.

(3) Hamvasztásos temetés esetén, amennyiben nem kerül sor az urnában lévő hamvak haladéktalan elhelyezésre az urnát a temetési helyen, a ravatalozó épületében kell tartani a temetés, vagy a temetési helyre történő elhelyezés időpontjáig.

(4) A ravatalozó helyiséget az üzemeltető a temetés időpontja előtt legalább 1 órával köteles kinyitni.

(5) A ravatalozó rendszeres takarításáról, szükség szerinti fertőtlenítéséről az üzemeltető gondoskodik.

7. Sírhelyek kialakításának, méretezésének és gondozásának szabályai

12. § A köztemető belső kialakításának rendjét a temetőrendezési térkép szerint kell meghatározni.

13. § (1) A köztemetőbe temetni, illetve urnát elhelyezni csak az üzemeltető által kijelölt helyen lehet.

(2) A köztemetőben temetni – egyházi vagy világi szertartás szerint – hagyományos módon koporsóban, hamvasztás esetén az urnába helyezett hamvak eltemetése, illetve elhelyezése útján lehet.

(3) Az elhunyt eltemetésére, elhamvasztására, az urna földbe temetésére – a sírboltba temetés és az urna kivételével – olyan, a kegyeleti igényeknek megfelelő koporsó, kellék használható, amely lebomlik, és nem veszélyezteti a környezetet.

14. § A köztemető sírjelekre vonatkozó szabályozásánál a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 145/1999. (X.1.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 13. § - 15. §-át kell alkalmazni.

15. § (1) A köztemetőben temetkezésre szolgáló temetési helyek a Ttv. 3. § d) pontjában meghatározottakon túl:

a) egyes sírhely,

b) kettős sírhely,

c) gyermeksírhely,

d) sírbolt,

e) urnafülke,

f) urnasírhely,

g) urnasírbolt.

(2) A korábban előre megváltott, de fel nem használt temetési helyeket a jogosult kérelmére, vagy közérdekből az üzemeltető – a kifizetett használati díj egyidejű visszafizetése mellett – visszaveheti, illetve igénybe veheti.

16. § (1) Sírbolt általában az egy családhoz tartozó elhunytak részére szolgáló temetési hely, melyben legfeljebb 6 koporsó helyezhető el. Egy nagykoporsó helyébe két kiskoporsó is temethető.

(2) A sírbolt létesítőjének azt kell tekinteni, aki azt építtette, a használati díjat befizette és e tényt a sírbolt-könyvbe bejegyeztette. Ennek hiányában a betemetésről és a sírbolt felhasználásáról a létesítő halála esetén a vele együtt élő házastársa, ennek hiányában pedig igazolt örökösei döntenek. E szabályok érvényesülnek a sírboltba betemethető személyek tekintetében is.

17. § (1) A hamvakat tartalmazó urnát urnasírhelybe lehet temetni, vagy urnafülkében, illetve urnatartóban a síremlék felületére is el lehet helyezni. Sírhelyre, sírboltra két urnatartó doboz elhelyezése lehetséges. Az urnatartó dobozt rögzíteni kell a síremlékhez. A felhelyezett urnatartó doboz(ok) a sírhelybe, sírboltba történő további betemetéseket nem akadályozhatja.

(2) Egy urnasírhelybe legfeljebb 4 urna temethető.

(3) Egy urnafülkébe egy elhunyt hamvai helyezhetők el.

(4) Egy urnasírboltban 6 urna helyezhető el.

(5) Hamvak szétszórása – az eltemettető igénye esetén – csak az erre a célra kijelölt és parkszerűen kialakított temetői részen történhet.

18. § (1) A temetési helyek közül a sírbolt, urnasírbolt és a felépítménnyel ellátott urnasírhely váltható meg előre a temetési helyek sorrendjét megtartva.

(2) Egyes sírhely, vagy kettős sírhely előre váltható síremlék egy éven belüli vállalásával, amennyiben a síremlék kiépítése nem történik meg a megadott a határidőn belül akkor a sirhely feletti rendelkezési jog megszűnik. A sírhelymegváltási díj időarányos részét az üzemeltető a jogosult részére visszatéríti.

19. § (1) A temetési helyek belméretei:

a) egyes sírhely: hossza 2,10 m, szélessége 1,20 m mélysége 1,60 - 2,00 m

b) kettős sírhely: hossza 2,50 m, szélessége 2,00 m mélysége 1,60 - 2,00 m

c) gyermek sírhely: hossza 1,30 m, szélessége 0,90 m mélysége 1,60 - 2,00 m

d) kétszemélyes sírbolt: hossza 2,50 m, szélessége 2,00 m mélysége 2,00 - 2,50 m

e) háromszemélyes sírbolt: hossza 2,50m, szélessége 2,50 m mélysége 2,00 - 2,50 m

f) négyszemélyes sírbolt: hossza 2,50 m., szélessége 3,00 m mélysége 2,00-2,50 m

g) hatszemélyes sírbolt: hossza 2,50 m., szélessége 3,50 m mélysége 2,00-2,50 m

h) urnasírhely: hossza 0,80 m, szélessége 0,60 m mélysége 1,00 m.

i) urnasírbolt: hossza 2,10 m, szélessége 1,00 m mélysége 1,00 m.

(2) A sírok szélességének és hosszúságának számításába beletartozik minden, a sír létesítése során épített alkotóelem.

(3) A sírok egymástól való távolsága legalább 60 cm, azonban a már meglévő sírhelyek esetében a kialakított távolságokat adottnak kell tekinteni.

(4) A köztemető belterületi elhelyezkedése miatt a sírboltba való temetésnél kötelező a kész sírkőgarnitúra fedlapja alatt betontálcák elhelyezése, fóliával, és minimum 30 cm földtakarással.

20. § (1) Rátemetés:

a) a már betemetett koporsós temetési helyre történő még egy elhalt elhelyezése, vagy urna rá vagy elhelyezése, vagy

b) koporsós temetési helyre 25 éven belüli holttest maradványok elhelyezésén túl legfeljebb férőhelyenként egy 25 éven túli holttestmaradvány elhelyezése, vagy

c) olyan urnasírhelybe, urnasírboltba történő urna betemetés, ahová már előzetesen lett urna betemetve

(2) Koporsós rátemetés esetén a temetéskor érvényes sírhelyhasználati díj időarányos részét kell megfizetni. Rátemetés esetén a teljes összefüggő sírhelyre (pl. kettős sírhely) vonatkozó és a temetéskor érvényben lévő sírhelyhasználati díj olyan időarányos részét kell megfizetni, amellyel biztosítható a további 25 év használati idő.

(3) Sírboltba csak a sírboltkönyvbe bejegyzett számú koporsót lehet elhelyezni. Sírboltba a 60 év használati időn belül temetni csak az esetben lehet, ha azt a sírbolt műszaki állapota lehetővé teszi, állékonysága nem veszélyeztet életet vagy biztonságos használatot.

(4) Egyes sírhelybe 2 urna, kettős sírhelybe 2-2 urna, sírboltba férőhelyenként 1 urna temethető rá.

(5) Urnát sírhelybe, sírboltba rátemetni egyaránt szabad.

(6) Egyes sírhelybe 2 25 éven belüli holttest és 2 25 éven túli holttest maradvány, kettős sírhelybe 4 25 éven belüli holttest és 4 25 éven túli holttest maradvány helyezhető el.

21. § (1) A sírhely felett rendelkezési joggal bíró személy köteles a sírt rendben tartani, a síremlék, sírbolt karbantartásáról gondoskodni. A sírhely gondozása magában foglalja a síremlékek, illetve sírboltkeretek között biztosított területek gondozását is.

(2) A sírhely feletti rendelkezési jog gyakorlása kiterjed a temetkezési hely gyomtalanítására, a temetkezési helyre helyezhető síremlék, sírjel állítására és mindezek együttes karbantartására, gondozására, melyet a sírhely felett rendelkező személy köteles rendszeresen elvégezni.

(3) Az urnafülkék gondozásáról (állagmegóvás, díszítés) a sírhely felett rendelkező köteles gondoskodni.

(4) A munkavégzés során a szomszédos temetési hely nem sérülhet, gondoskodni kell arról, hogy eredeti állapota ne változzon. Munkavégzés során a szomszédos sírokban okozott rongálódást a szolgáltatást végző vállalkozó köteles helyreállítani.

(5) A sírhelyek gondozása során keletkezett szemetet csak az üzemeltető által kihelyezett hulladéktárolókba lehet elhelyezni. Nem a temető területén keletkezett hulladékok lerakása a temetőben nem megengedett. A hulladéktárolókban összegyűlt szemét folyamatos elszállítását az üzemeltető biztosítja.

22. § (1) A temetőben sírokat, az azokon lévő tárgyakat, síremlékeket, a fákat, bokrokat, növényzetet, az épületeket megrongálni, beszennyezni, a virágokat letépni, illetve a sírok díszítésére szolgáló tárgyakat illetéktelennek elvinni vagy eltávolítani nem megengedett.

(2) A temető területén fák vagy egyéb fás növények ültetéséhez az üzemeltető előzetes írásos engedélye szükséges. A fás növények a síroktól olyan távolságra kerülhetnek ültetésre, hogy azok növekedése közben a sírokban kár ne keletkezzen.

(3) Élő fa vagy egyéb fás növényzet kivágásához a temető fenntartójának írásos engedélye szükséges, de a temető teljes területén elsődleges szempont a favédelem.

(4) A sírokra ültetett növények nem terjeszkedhetnek túl a temetkezési helyen és nem akadályozhatják a sírok közötti közlekedést, illetve a végzendő munkákat.

(5) Gondozatlannak minősül az a sírhely, amelyen a gyomnövények számottevően túlnövik az eredetileg elhelyezett kultúrnövényeket, vagy a kultúrnövények túlnövik a sírhelyet. A gondozatlan, kegyeletet sértő, elhanyagolt sírok rendbetételét – ha az üzemeltető indokoltnak tartja, különösen a nagyra nőtt fák, bokrok, stb. – minden előzetes értesítés nélkül elvégezheti, növényzetét lekaszálhatja, és ezen munkálatok költségét a sírhely felett rendelkezőre háríthatja, az újraváltáskor érvényesítheti.

(6) A sírokon kinőtt gyomnövények között lévő, vagy rossz helyre ültetett növényekben a kaszálási munkák során bekövetkezett károkért az üzemeltető felelősséget nem vállal.

8. Temetési hely megváltásának és újraváltásának szabályai

23. § (1) A temetési helyek feletti rendelkezési jog időtartama (használati idő) a megváltástól számított;

a) sírhelyre temetés esetén 25 év, vagy az utolsó rátemetés napjától számított 25 év,

b) sírbolt esetén 60 év,

c) urnafülke, urnasírhely esetén 25 év,

d) urnasírbolt esetén 25 év

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott használati idők eltelte után a temetési helyek újra válthatók a Korm. rendelet 18. § (2) bekezdésében meghatározottak szerint. A temetési hely újraváltásában elsőbbséget élvez az eltemettető, halála esetén pedig a törvényes öröklés rendje szerint soron következő közeli hozzátartozója.

24. § (1) A sírbolt nem örökölhető és nem forgalmazható, azonban a használati időt a Ttv. 22. § (1) bekezdésében meghatározott rendelkezési jog jogosultja újra meghosszabbíthatja.

(2) A sírboltot a temetési hely megváltásától számított 2 éven belül kell kiépíteni. Amennyiben a kiépítés nem történik meg, az üzemeltető – a megfizetett használati díj időarányos visszafizetése mellett – a temetési helyet ismét értékesítheti.

(3) Ha a használati idő leteltét követően a temetési helyet ismételten nem váltják meg újra, az üzemeltető az exhumált maradványokat, hamvakat – a kegyeleti normáknak megfelelően – az e célra kijelölt gyűjtőhelyen helyezheti el.

(4) Ha a használati idő lejártát követő időpontban a hozzátartozó jelentkezik az elhunyt maradványaiért, a gyűjtőhelyen való tárolás időtartamának megfelelően az adott temetési helyre vonatkozó megváltási díj – az 1. mellékletben meghatározott – időarányos részét kell megfizetnie. Gyűjtőhelyen való tárolásnak minősül az is, ha az urnát, maradványokat eredeti helyén tárolják.

25. § (1) A temetési helyek megváltásának, újraváltásának, a rátemetések esetén fizetendő sírhelyhasználati díjak fajtáit és mértékét e rendelet 1. melléklete tartalmazza, melyet a köztemetőben jól látható helyen ki kell függeszteni.

(2) A díjakat minden esetben a temetést (rátemetést) 3 munkanappal megelőzően kell befizetni az üzemeltetőnek.

9. Temetkezési szolgáltatások és a temetőhasználat díjai

26. § (1) Temetkezési szolgáltatások a Ttv. 25. § (1) bekezdésében meghatározott tevékenységek.

(2) A temetőben a temetkezési szertartások lebonyolításához - a temető fenntartójának tulajdonában lévő – infrastrukturális és tárgyi eszközök hozzáféréséről az üzemeltető köteles gondoskodni.

(3) Az engedéllyel rendelkező temetkezési szolgáltatók a rendelet hatálya alá tartozó temetőkben történő temetkezési szolgáltatás esetén a létesítmények használatáért és az üzemeltető által biztosított szolgáltatásokért a rendelet 1. mellékletében meghatározott mértékű díjakat kötelesek fizetni.

10. Záró rendelkezések

27. § (1) E rendelet a 2023.március 20-án lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a köztemető használati rendjéről szóló 7/2001. (VII.2.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

A köztemetőben alkalmazott díjak

1. Temetési helyek megváltásának és újraváltásának díja:

1.1. Sírhelyek (25 évre)

a)1 egyes sírhely 12.000.-Ft

b)2 gyermek sírhely 9.000.-Ft

c)3 kettős sírhely 18.000.-Ft

1.2. Sírbolt (60 évre)

a)4 2 férőhelyes 36.000.-Ft

b)5 3 férőhelyes 43.000.-Ft

c)6 4 férőhelyes 50.000.-Ft

d)7 6 férőhelyes 58.000.-Ft

1.3.8 Urnafülke (25 évre) 100.000.-Ft

1.4.9 Urnasírhely (25 évre) 12.000.-Ft

1.5.10 Urnasírbolt (25 évre) 36.000.-Ft

1.6. Újraváltási díjak: a díj az első megváltás díjával egyezik, kivéve a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 145/1999. (X.1.) Korm. rendelet 18. § (2) bekezdésében meghatározott esetet

1.7. Rátemetés esetén fizetendő sírhelyhasználati díj: rátemetés esetén a meghosszabbított sírhelyhasználati időre vonatkozó arányos sírhelyhasználati díjat kell megfizetni.

2.11 A temetkezési szolgáltatók kivételével a köztemetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulás díja: 1.200.-Ft/nap

3.12 A temetői létesítmények és az üzemeltető által biztosított szolgáltatás igénybevételének a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díja: halottak tárolása és hűtése (nem madocsai lakóhelyű halottak esetén) Alapdíj 10.000.-Ft + naponta 1.200.-Ft

4.13 Temetőbe való behajtás díja 1.200.-Ft/nap

A fenti árak nettó összegek.
1

Az 1. melléklet 1.1. pont a) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet 1.1. pont b) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet 1.1. pont c) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 1. melléklet 1.2. pont a) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 1. melléklet 1.2. pont b) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

6

Az 1. melléklet 1.2. pont c) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

7

Az 1. melléklet 1.2. pont d) alpontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

8

Az 1. melléklet 1.3. pontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

Az 1. melléklet 1.4. pontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

10

Az 1. melléklet 1.5. pontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

11

Az 1. melléklet 2. pontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

12

Az 1. melléklet 3. pontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

13

Az 1. melléklet 4. pontja a Madocsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.