Bonyhád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/1991. (VIII. 21.) önkormányzati rendelete

a közterületek elnevezéséről

Hatályos: 1991. 09. 20

Bonyhád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/1991. (VIII. 21.) önkormányzati rendelete

a közterületek elnevezéséről

1991.09.20.

Bonyhád Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv . 10. §-ának h.) pontjában biztosított hatáskörében – a megváltozott társadalmi körülményekre, az érintettek többségének véleményére tekintettel – a következő rendeletet alkotja.

1. § A képviselő-testület az 1. sz. melléklet A) oszlopában felsorolt bonyhádi utcák nevét a B) oszlopban szereplő névre változtatja.

2. § Az utcanévtáblák cseréjéről a polgármesteri hivatal köteles gondoskodni, a rendelet hatályba lépésének napjáig.

3. § (1) A házszámtáblák cseréjéről az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni a rendelet hatályba lépését követő 30 napon belül.

(2) Az új házszámtáblákat a természetes személyek részére térítésmentesen, a jogi személyek részére térítés ellenében a polgármesteri hivatal biztosítja.

4. § (1) Ez a rendelet kihirdetését követő 30. napon lép hatályba, egyidejűleg hatályukat vesztik az 1. sz. melléklet A.) oszlopában szereplő utcanevek megállapításáról szóló határozatok.

(2) A névváltoztatással érintett utcák ingatlantulajdonosait a változásról, az azzal összefüggő feladatokról írásban kell tájékoztatni a rendelet hatályba lépését követő 8 napon belül.

(3) E rendeletben foglalt feladatok a végrehajtásáról a polgármesteri hivatal gondoskodik.